BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, December 15, 2011

LELAKI macam ne BUKAN untuk PEREMPUAN



1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.
2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.
3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.
4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah ‘reject’ kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.
5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.
6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.
7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm… KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.
8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh…KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..
9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.
10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

sumber -------->>media jer

Saturday, December 10, 2011

hidup aku : zaman kecik kecik aq- PART I

ASSALAMUALAIKUM sayang's!!!

sayang...?semua aq sayang...jangan risau...so far,,hari neyh aq terasa nak buat entry baru,,even aq da entry yang masih blom publish sebab aq jemmmm tengah jalan,,,idea zzzzuuuuupppp!!!!! H I L A N G....so,,di sebabkan perut aq kenyang yang amat sangat and aq ber"semangat" nak buat entry baru,then terus jari jari aq menari nari atas keypad neyh...ayat macam nak mapos...sastera baqqq hang..!!!tetiba terdetik hati aq nak tulis pasal aq cari pasal masa aq kecikkecik dulu...zaman aq kiut kiut dulu....zaman jerawat tak gamak nak singgah...

aq anak ke tiga dari lima beradik....aq da SOWANG ABANG,SOWANG KAK,SOWANG ADIK POMPUAN,SOWANG ADIK jantan  LAKI....hah..beruntung dak aq..???hahahhahaha..beruntung kaa...???tak taw laa,,semua owang cakap aq beruntung jadi anak yang kat "tengah tengah" neyh...complete..seriusly cakap,,masa aq kecik kecik dulu *masa neyh adik jantan aq tak dak lagi* aq dok rapat ngan abang aq....selalu dy backing aq..yang adik aq,,dy kamcing ngan kak aq..lepas abang aq masuk asrama,,aq asyik kena buli ngan kak ngan adik aq....jahat sunggoh lepa....berkomplot kenakan aq...ha laa,,protector aq dok jauh....jahat wooo....so,,aq laa budak paling cengeng dalam umah tuh....cissss...!!!aq sabaq gila ahhh masa tuh,,even hari hari aq  makan nasik berulam jantung,,berairkan air bateri..*owke,,aq muhong...jangan dok pecaya aq minum ayaq bateri..*

tapi lepas body guard abang aq neyh dok asrama,,dy pown komplot ngan adik beradik aq yang laen..lepa suka ejek aq...suka sakat aq.....al-maklumlah,,masa tuh aq sowang jaa,,anak pempuan yang paling gebu  gelap dalam umah tuh...dengan montel...rangka besaq,,so depa amik kesempatan neyh kenakan aq....jahat sekali lagi kena kat depa...even badan aq neyh besaq,,tapi hati aq neyh kecik...aq tak sampai hati nak lawan lepa...tak sampai hati nak baling parang bantai ka pa kat lepa...aq redha ja sambil nanges nanges sowang sowang....kekadang p men ngan membe membe sebelah umah pown kena buli....depa suka pukoi aq...balik sambil nanges nanges lagi,,mohon simpati puan emak...tapi puan emak wat derkkk jaa...dy just cakap,,
"len kali lawan balik....mak tak leyh masuk campur hal budak budak..."
dalam hati aq cakap,,
"asto yang mak lepa bela depa tuh boleyh pulak...."
sambil jerit jerit dalam hati...

aq ngan mak aq tak bopa nak ngam...aq ngan abah ja....depa hat len suma rapat ngan mak...depa slalu ejek aq anak abah...dari bang aq,,kak aq,,adik aq...suma rapat ngan mak...so,,bila time abah p kerja,,kami dok lepak kat umah tuh aq ,mula laa rasa tersisih..bukan depa tak layan aq....layan tapi tuhhh dy laa kan...bila kak aq,,adik aq dok atas riba mak aq,,mak aq marah tuh marah jugak..(letak kepala atas riba)tapi aq tak join...sebab penah satu hari tuh aq saja laa gedik gedik nak manja ngan mak....so,,aq letak laa kepala aq kat atas riba dy..ntah salah kat mana aq tak taw laa,,mak kata,,
"essshhhh..tepi tepi.....dah laa penat neyh...nak manja manja apa tak taw..."
memang laa nada mak aq cakap tuh sama macm dy cakap kat kak ngan adik aq...tapi hri tuh,,hati aq betul betul terasa....hahahhah..poyo's kan..???small matter maa..and lepas dari tuh,,aq dah tak dekat ngan mak dah...bila depa dok lepak lepak tuh,,aq p tengok tb sowang sowang..tak pown,,aq gtaw mak,,aq nak p kuaq main umah wani jiran aq...memang kekadang depa panggil aq join sekali,,tapi aq dah takut nak join sekali...

memang kekadang hati kecik aq,,teringin sangat nak manja manja ngan mak,,macam mana yang kak ngan adik aq buat...tapi aq jadi fobia..sampai laaa....tuhan jaa yang taw perasaan aq..betapa aq teringin nak manja manja...hahhahahhaha...tertacing pulok...=')..kekadang dudok sowang sowang nanges...cakap mak tak sayang fatin....mk pilih kasih....hahhahahhah....apa punya anak laaa....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.........TO BE CONTINUE........


ada kena mengena ka ngan entry aq?????


p/s : nanty aq sambung cita lagi...daaaa...

Sunday, December 4, 2011

padan muka : DEACTIVE facebook

ASSALAMUALAIKUM hari yng carcamarba...



owke..mood aq sekarang tengah sedih,,tengah bengang,,tengah marah,,tengah tension *TENGAH TENGAH- takda kena mengena..owke...tolong ushar tajuk entry aq....haaa...tttuuuuu dddiiiaaaa....padan muka hang..!!aq dah deactive aq punya facebook...seronok aehh....seronok ka..???dak jugak...sebab aq terpaksa tinggai facebook aq yang dah membe membe suma taw....tekanan aehh...suma neyh bersebab...bukan aq saja saja nak deactive owke kawan kawan...SUMA NEYH SEBAB HAMBA ALLAH YANG SOWANG NEYH....aq dah tak dak privacy....nak kata dy tak dak facebook,,ada ja....asto nak mai  ganggu aq pa lagi..

aq taw,,dy tak leyh terima kenyataan lagi....dok STALKER aq,,ingat aq tataw ka...???dy tak leyh tima yang aq dah tak leyh nak terima dy...*aq taw,,dy akan baca entry neyh...so,,aq dah tak kisah...seriusly,,aq dah betoi betoi tawaq hati ngan hang wahai makhluk Allah oi....hang dah kacau hidup aq,,hang dah susahkan kerja aq,,hang dah kacau segalanya tentang aq..hang nak bengang ngan aq..???kalo nak ikotkan aq lagi bengang ngan hang...hang nak kata aq salah dalam semua hal...UP TO U!!!hang nak cerita kat blog hang....go on..!!!!i don't care...

bapa kali hang tukaq password aq..hang reset...hang nak tengok mesej mesej aq...plizzz laahh...jangan busy body sangat..aq dah ada kehidupan aq sendiri...tak perlulah nak buat amcam tuh...facebook hang pown aq tak sentuh,,hang nak kalot pa lagi pasai aq...hang nak kata aq neyh selalu salahkan hang..???terserah hang nak pikiaq apa...hakikatnya memang macam tuh...hang neyh,,sat cakap laen,,sat cakap laen....semalam,,aq nak log in aq punya facebook tak boleyh..n depa gtaw,,yang password aq telah ditukar pada jam 10.04 pagi..kira tak sampai sejam la...aq try bukak facebook hang...n dy tulis telah di tukar jugak dalam jam 9 lebih..


aq tanya hang..tapi hang kata apa kat aq..???hang tak buat...aq taw hang yang buat...tak dak sapa yang tingin nak bukak account aq selain hang..asto dok buat bengang hang kata aq tuduh tuduh hang...hang kata,,sekali owang buat jahat,,selamanya owang akan anggap jahat...memang pown,,tuh fitrah manusia..bukan aq saja yang akan pikiaq macam tuh...sapa saja,,n termasuk hang...hang bagi alasan macammacam kat aq..dah aq tak layan mesej hang,,hang antaq mesej kat aq lagi...hang antaq,,no fon...aq taw tuh password baru fb aq...aq boleyh bukak...tapi aq tak mesej kat hang...hang hantaq mesej lagi kat aq,,hang kata tak reti nak terima kaseh kaa...???apa punya owang..hang cakap cmtuh...

hang nak aq terima kaseh kat hang....kononnya aq dah terhutang budi ngan hang la...padahai hang yang punya kerja suma neyh...owke fine,,aq tima kaseh kat hang..tapi aq tak ikhlas...!!*titik...aq dah fed up ngan hang...aq mintak password yahoo aq..tapi hang kata hang tak taw...hang kata,,membe hang yang buat bagi dapat pasword tuh...tak pakai address yahoo..hang ingat aq nak percaya...nope!!pas aq tima kaseh kat hang,,aq tak mesej hang,,hang mesej lagi kat aq...hang kata,,kat yahoo tak dakpa pown...so,,tak yah laa password...nanty hang boleyh tengok wall aq...betoi dak..??so,,nampak sangat laa yang hang tukaq password aq tuh...!!siallahhh!!!

aq bengang neyh...!!!!hang taw dak,,,email tuh aq pakai untuk UiTM punya system,,urusan bank,,ptpn bagai...nak buat assignment pown aq pakai email tuh....lect akan hantaq melalui email aq...kalo senang senang jaa aq boleyh p tukaq,,aq tak heran...hang betoi betoi dah buat masalah kat aq..memang hang nampak remeh..tapi bukan pada aq...sekarang neyh,,aq dah deactive aq punya fb..so,,tak kalut dah hang nak bukak fb aq..hang boleyh bukak fb hang...TERIMA KASEH la weyh....

p/s : tak payah amik taw pasai aq dah....AKU BAHAGIA SEKARANG


Friday, December 2, 2011

kita lebih mengHARGAI setelah kita kehilangannya

ASSALAMUALAIKUM awal pagi...

dah dua hari,,aq asyik jaga awal....semalam dalam kol 4 aq dah terjaga dari tidoq yang tak bapa nak nyenyak...hari neyh,,3.30 pagi aq dah terkejutkan diri sendiri....aq tataw laa aq neyh ada penyakit apa....aq bagun,,g toilet,,aq g minum,,terus aq g iron baju...tok preparation g kelas plakkann..habis iron baju,,terus ngadap lappy...buang tebiat ann aq neyh..kowt laa dah jaga jaga uhh,,terus buat solat sunat ker,,,ber"pekdah" jugak kan..??tapi neyh idok....

owke cukup....now see the title for this new update entry....hampa rasa betoi dak apa yang aq cakap neyh...hampa paham dak apa yang aq cuba sampaikan neyh...kalo takpaham,,hampa boleyh tanya nanty nanty...owke...laa neyh bagi sat ruang aq nak bercerita....



itulah manusia...tak lari dari membuat kesilapan....yang tak buat kesilapan neyh cuma nabi dan rasul pilihan Allah ja...sebab dy owang neyh bersifat "masum",,dalam kata lain owang yang tak pernah lakukan dosa...tapi kita manusia besa neyh,,takkan lari laaa dari buat salah,,dari buat dosa...even dosa itu sekecil kecil dosa...now,,bukan aq nak cerita pasal dosa dan pahala,,halal dan haram...aq nak erita pasal satu lagi perangai manusia....MENGHARGAI BILA KITA DAH KEHILANGANNYA...

seriusly,,benda neyh jadi dalam kehidupan kita....especially dalam perhubungan manusia....bila kita ada,,kita abaikan,,tak hargai,,lebih kurang jaa...tapi bila si dia dah mula berpaling tadah,,and lastly tinggal kita,,baru kita rasa kehilangan n baru kita terketaq ketaq nak hargai dy....tapi,,suma tuh dah terlambat....untuk dapatkan dy balik,,memang mustahil dah....



mana tak nya,,time kita dengan dy,,ikot sedap kita ja....kalau rasa rajin layan...kalau malas,,wat derkkk jaaa..tak kira lah,,,laki ka pompuan....dua dua sama naik jaa...bila kita still in relationship ngan someone neyh,,kita rasa kita takkan kehilangan dy...kononnya,,pasangan kita neyh takkan cari jantan /betina laen...so,,ikot sedap anak tekak dy ja la....nak marah ikot sempat ja...nak cakap,,ikot dan jer....kita tak hargai dengan apa yang dy dah korbankan untuk kita...kita nak dy jaa,,appreciate kita,,tapi kita..??pernah tak nak appreciate dy??yang tuh,,sendiri mau ingat...kita buat kita taw..kita buat pasangan kita akan kena tempias dy jugak....

dy boleyh sendiri nilai samada dy di"appreciate" or not....ya laa..masakan diri sendiri tak taw kita neyh dihargai atau takkan..???maksud appreciate neyh,,bukan dengan bagi bunga sejambak,,mas berkati kati,,keta BMW sebijik,,umah mewah lagi n bagailah...itu mengampu namanya....cukup laa,,dengan ucapan tima kaseh like that...
"thanx awak sebab sudi ada dengan saya saat susah senang saya.."
-
"thanx awak sebab sudi layan saya.."
-
"awak tima kaseh eaa,,sebab selalu ada di sisi saya.."



dua perkataan neyh jaa,,mampu merubah kehidupan seseorang....tapi bila kita dah kehilangan dy...barulah kita nak pujuk hati dy...baru kita nak terasa untuk hargai dy,,baru kita nak terkenang kenang segala kebaikan dy,,sedang masa tuh,,pintu hati dy dah tertutup untuk kita....dan saat tuh baru kita tersedar dari bisikan syaitan yang sentiasa melalaikan....masa neyh,,nak nanges kuaq ayaq mata darah pown dah tak dak gunanya....so,,hargailah apa yang kita ada sebelum kita kehilangan dy...

Thursday, December 1, 2011

persahabatan : kawan nak yang baik jerr,,yang tak baik...???

ASSALAMUALAIKUM bilik yang panas merecau..

hari neyh aq dah malas nak tulis pasal feeling jaa..hat baca pon naek jemu...asyik cintan jaa kan..tangkap leleh sedia...mesti bosan...so,,entry neyh aq terasa nak tulis pasal kawan pulok....pikiaq pasai feeling neyh pown kekdang bleyh jadi terok...haaa tuuu dddiiiiaaaa....



ramai owang cakap,,bila kita kawan neyh biaq laa kita berkawn dengan owng yang baik baik jaa,,insyAllah kita pown akan jadi baik...betoi hat tuh...aq sokong...n kawan neyh la pengaruh paling besar untuk merubah kehidupan kita...sama ada,,dari baik ke lebih baik,,dari jahat kelebih jahat,,dari baik ke jahat,,,ataupon dari jahat ke baik.....tepuk dada tanya iman laa yang tuh...kita nak jadi manusia yang berguna tak pown nak jadi manusia yang tak dak guna...tapi,,kita kena ingat,,"pembelajaran yang baik adalah bila selepas kita melalui saat kegagalan tuh..."

memang laa betoi,,kalau kita nak jadi owang yang baik kita kena damping dengan owang owang yang baik...tapi kekadang kita kena juga rapat dengan owang yang tak bapa nak baik neyh....bukan bererti kita kena ikot cara dy yang songsang uhh...kalau laa kita sendiri dah matang,,dah boleyh berfikir secara baik,,secara rasional,,isu rosak akhlak neyh takkan timbul...yang jadi maslahnya bila kita sama naik dengan owang owang yang tak baik neyh...



bagi aq,,dua dua perlu seimbang....seriusly,,aq bukan laa manusia yang memilih untuk berkawan...aq terima sapa saja yang sudi nak berkawan ngan aq..tak kisah laa dy tuh ramai yang tak suka ka,,dy tuh femes letop letop kaa...selagi ada yang nak berkawan dengan aq,,aq terima dy seadanya...aq bukan jenis,,"owke kau busuk,,kau tak leyh jadi kawan aq.."-"kau hot setappp...ramai laki ushar ku bila jalan ngan kau..kau boleyh join jadi kawan aq.." nope..!!itu bukan prinsip yang aq pegang...

bagi aq,,bila aq kawan dengan owang yang berilmu,,yang akhlaknya bagus,,sembahyang tak tinggal,,yang rjin belajaq,,aq pown akan mula ikot ikot dy...menjadi yang lebih baik..insyAllah...siapa tahu..tuh suma kuasa Allah..betoi dak apa yang aq kata...kita jadi selesa dengan owang yang macam neyhh..bila kita salah,,depa boleyh tegoq kita...tuh tandanya,,depa sayangkan kita..kisah pasai kita...tak rasa beruntung ka...??aq cukup bersyukur bila tuhan kurniakan aq sahabat yang macam neyh...

aq pown kawan dengan owang yang selalu dipulaukan...yela,,bila dah dipulaukan mesty dy tak ramai kawan..and dyowang laa owng yang paling terharu bila kita nak kwan ngan depa..betoi aq cakap...kalo tak percaya try laa tengok...bila kita kawan ngan depa neyh jangan terus terus kita payung depa...sure sure depa ingat kita kawan ngan depa bersebab...sebelum neyh asyik dengaq dari mulut owang jaa cerita pasai dy...skang kita dah ngan dy...so,,kita dah boleyh menilai yang mna patot....tegur secara berhemah..pelan pelan...jangan gelojoh..insyAllah dy boleyh terima sikit sikit....mana dy salah kita tegur...dengan harapan dy akan ubah perangai dy,,supaya owang laen boleyh terima dy plak sebagai kawan...

so,,pada aq,,kita sendiri yang boleyh menilai...yang mana satu kawan yang betoi betoi boleyh dijadikan kawan...yang baik,,kita amik..yang tak baik,,kita buang terus...tak payah nak simpan simpan bagai...nanty jadi virus plak kan....selalunya,,owang yang berproblem,,hidup dy lebih bermakna,,banyak yang dy dapat,,even yang bik atau dak....so,,,sendiri boleyh fikir kan...??tepuk dada tanya iman jaa...

in relationship : perlu kaa scandal skandal neyh...???

ASSALAMUALAIKUM youl'sss...!!!!

tergerak jari montok aq neyh nak "menghapdet" blog serabai aq neyh...sebab agak lama jugak laa,,jejari aq neyh tak sentuh keypad untuk update blog...bukan tak dak cerita nak story..banyaakk...tapi tu diaaa laa kan...asai nak start jaa,,idea zzzuuuuupppp!!!!DISSAPEAR...hilang....asto cmna aq nak hapdet nyaa...kan..??
so far,,tetiba tajuk neyh yang keluar dulu tok aq tulis entry aq...for the latest..aisemen....jemmmm...tuh pown,,bila membe aq ter"tag" nama aq dalam status mukabuku dy..bunyi status mukabuku dy lebih kurang cam neyh laaa..."apakah pendapat anda tentang skandal....???"

skandal neyh adalah sejenis jajan yang bentuknya lonjong lonjong..owke aq tipoo...kepala hantuk aq skandal tuh jajan....jawapan owang tak sekolah jaa neyh...actually,,fenomena neyh *tuuu diiiaaaa ayat* berlaku bila kita ada dalam satu perhubungan...and lebih merujuk kepada hubungan kelamin antara seorang lelaki dan seorang perempuan...haaaa....means,,skandal neyh macam owang ketiga dalam hubungan kita laaa...ada paham...??and selalunya jadi kat bebudak hingusan yang baru pandai nak sebut I LOVE U...haaaa...

selalunya owang yang pasang skandal neyh pendirian dy tak berapa naktetap...ataupon lebih kepada nak amik kesempatan di atas kesempitan jaaa...contoh aq bagi dari side owang pompuan...pesepa dedepa neyh tergedik gedik sangat nak pasang skandal bagai neyh...

1. NAK MENCARI KESENANGAN
maybe dedepa neyh,,dapat boyfie yang tak berapa nak berada...ajak dating pown naek bus...paling koman pown g dating naek moto kapcai...ngan helmet busuk...tapi disebabkan bercinta dah agak lama,,asto sebab sayang tamau break,,so dedepa neyh pasang lah skandal...sekurang kurang nya,,ada yang nak datang jemput dari tempat keja naek keta BMW,paling cikai pown kancil lah...that's why laa,,wujudnya skandal...kekadang muka mamat yang jadi mangsa skandal neyh bukan lebat pown,,,cuma duit dy ja yang hensem....haaa..tuuu ddiiiaaa!!ada paham..??

2.PAKWEK SELALU SIBUK NGAN KERJA @ WORKEHOLIC
workerholic neyh apa...???ho ho ho horlick yang dok buat minum pepagi tuh ka..??ha'ahh..betol lah tuh...betol lah tuh kau merepek....workerholic tuh owang yang dah ter"overdose" minum horlick...chaiiittt....hang percaya ka...??hahahahahha...jeemmm....workerholic neyh,,owang yang GILA KERJA...kerja 24 jam sehari,,7 hari seminggu..dy tak kira time...selagi dy nak keja,,dy keja...bila dah terlalu cinta dengan keja nya,,so,,,cik awex neyh mula laa terabai...disebabkan itulah aisemennn ayat aq..power..ngeeee cik cik awex neyh mula pasang skandal tanpa pengetahuan si pakwek...

3.MULA BOSAN DENGAN SIKAP PAKWEK
haaaa....yang neyh kena jaga jaga naa,,,wahai pakwek pakwek sekalian....jangan cuba buat si awex anda bosan dengan anda yer....tapi kalo aq la,,dah bosan nak pasang pasang skandal pa lagi...???tinggai jaa si pakwek tuh,,,cari jaa hat len...kan senang...hati sapa pown tak sakit....gtaw terang terang,,"i dah bosan dengan perangai u,,so i terpaksa tinggalkan u.."hah habeh cita....tapi bila dah pakwek tak mau lepas tuh yang jemmmm.....mula laaa,,nak sihir sana sini...ye dakk..???kekadang kita kena give and take..tak bleh nak bagi jaaa..tak bleh jugak nak amik jaaa...baru seimbang...nak kita paham jaa,,,dy tamau paham kita,,tak pown dy jaa paham,,kita tamau paham...sebab tuh hubungan jadi suram...

aq tamau explain panjang panjang..sebab aq taw bukan ada yang nak baca pown...hahhahah...kalo ada yang nak baca pown,,,mesti ramai yang malas nak baca entry yang panjang ber ela-ela kan...kan..kan..kan...???haaa...so,,aq sodokallahula'zim laaa noh.....see u next entry..!!!<3

Thursday, November 24, 2011

aku tak dilahirkan untuk memBENCI dan diBENCI

ASSALAMUALAIKUM

haaa tuhh dy....title entry...hot kemain....*aisehh..aq perasan...lepas paa yang jadi kat aq,,tetiba aq nak tulis entry neyh...aq nak someone tuh betul betul paham dengan kehidupan sebenar...and sebagai hamba Allah kita kena tima dan redha ngan apa yang dah Allah sendiri rencanakan...kita manusia hanya mampu merancang,,tapi Allah yang tentukan..??am i right...??kita sesama islam buat apa nak gadoh lelama yer dak....enough bila hang dah boleyh tima dengan redha,,bukan sebab hang dah kena kejut or what so ever....

actually benda neyh dah jadi dekat sebulan pown...hang pown mesty tak sangka kan...??yup...dah dekat sebulan pown...since aq balik dari johor...cuma makin parah sejak beberapa minggu neyh...n semalam baru aq rasa kita jumpa jalan penyelesaian...

firstly...aq bukan saja saja nak tinggalkan hang sesorang...aq taw,,hang tak ramai kawan pompuan...aq taw hang neyh bukan jenis yang senang bercampuq ngan pompuan...n aq jugak taw,,yang hang cuma ada aq sowang...betoi...???tuh dari apa yang hang gtaw kat aq...owke fine...actually,,sepanjang aq berkawan dengan hang,,aq akui aq memang sayang hang...kekadang aq rindu kat hang...tapi cukup sekadar tuh ja...aq dah try push hati aq untuk tima hang dalam hidup aq,,aq dah cuba untuk cintai hang...but i CAN'T...aq tak boleyh..thats why,,aq selalu ingatkan hang jangan berharap kat aq...kalau da pompuan len yang hadir dalam hidup hang,,accept dy seadanya,,even masa tuh kita masih berkawan...aq tak pernah kongkong hang untuk kawan dengan mana mana pompuan...betoi kan...??aq taw hang jenis yang setia...setia tak bererti kita tak boleyh nak berkawan dengan owang laen...hang kena ubah prinsip hidup hang...

saat aq nak gtaw hang yang aq tak boleyh nak cintai hang,,dy mai pulak dalam hidup aq...and aq tak expect langsung benda tuh...dy mai tanpa aq mintak,,n mai saat hati aq dah betoi betoi tawaq dengan hang...seriusly,,aq bukan tinggai hang sebab dy mai kat aq....n masa tuh,,aq gtaw dy yang aq tengah kaple ngan hang...dy kata,,owke,,takpa dy tak kisah...dy kta kat aq,,go on jaaa dulu ngan hang...tapi makin lama,,perangai hang buat aq boan..hang tak percaya aq,,hang desak aq..hang tak respect membe membe aq...bila aq dah marah gila vavis kat hang,,hang kata hang saja nak uji aq...aq rasa tuh bukan jalan yang terbaik untuk hang uji aq...hang dah silap langkah dengan menapak di pasir jerlus...



hang kata aq jenis yang lupa daratan...owke fine,,aq terima...mungkin pada mata hang,,pada mata owang laen aq neyh jenis lupa daratan jenis kacang lupakan kulit...owke,,takpaa...tapi untuk pengetahuan hang laa,,aq tak pernah paksa hang untuk tolong aq...aq dah tanya hang boleyh ke dak...kalau laa setiap pertolongan hang kat aq tuh sebagai jalan untuk buat aq terhutang budi ngan hang,,dari awai lagi aq sanggup susah sendiri...aq besa hidup susah...so,,aq tak kisah...aq ingat hang betul betul ikhlas nak tolong aq...tapi tak sangka plak,,benda tuh hang ungkit balik....untuk buat owang nampak apa yang kita korbankan dengan ikhlas bukan laa dengan mengungkit...tapi kalau tuh cara hang,,go on...tapi aq nak ingatkan,,kalau lepas neyh hang tolong owang laen tapi hang rasa hang takkan dapat kebaikan dari dy,,jangan sesekali hang tolong...hang akan buat dy jadi serba salah seumur hidup..kalau hang betul betul ikhlas,,jangan pernah hang ungkit sikit pown kebaikan hang kat dy even dy dah lukakan hati hang...

aq taw hang terasa hati bila dy sebut pasal arwah ayah hang...aq taw hang kecewa bila aq cerita kat dy pasal arwah ayah hang..tapi tuh laa hakikat sebenar yang hang tak boleyh nak elak...aq bagitaw dy bukan untuk dijadikan bahan nak hina hang or whatever...sumpah aq tak niat langsung...dy maki hang camtuh,,aq dengaq...aq marah dy...then aq sendiri kena  balik ngan dy...sebab aq backing hang...dy kata kat aq,,hang dah macam macam ngan aq pown aq nak bela hang lagi..nak simpati kat hang...tak pikiaq kaa...???aq diam tak kata apa....aq taw,,dy buat camtuh sebab dy taw aq tak sampai hati nak buat macam tuh kat hang...dy tak suka bila ada owang sakitkan hati aq...lagi lagi nak sakitkan aq...sebab tuh dy cakap macam tuh...

pastuh aq tengok hang makin lama makin menjadi...hang dah cuba aibkan aq dekat owang ramai...hang buat akaun fb baru,,hang chat yang bukan bukan dengan coach silat aq,,hang boh gambaq yang bukan bukan...sampai suma owang mesej mai tanya aq...suma owang dah tengok...asto boleyh pulak hang nak komen komen dengan menyamaq jadi aq...seolah olah aq neyh macam tak dak harga diri...aq taw hang taw kisah aq...mungkin aq salah p cerita kat hang...aq cerita kat hang sebab aq cayakan hang....tapi apa yang aq dapat...???berapa ramai membe aq yang taw hang punya background...???arwah ayah hang punya background??tak dak...aq just cita kat dy jaa..dy jaa yang taw...hang cakap hang tak aibkan aq..sebenaqnya hang dah buat pown...aq redha...aq terima even owang nak tohmah aq sekali pown...tapi ingat,,hang ada kakak yang belom lagi kawin..n satu hari nanty hang akan kawin n hang mugkin akan ada anak pompuan...tak mustahil depa akan dapat rasa macam mana yang aq rasa...

untuk kita buat pilihan nak jadikan someone tuh pasangan kita bukan senang...mungkin disisi kita dy nampak baik sempurna,,tapi tidak disisi Allah...kita kena ingat tuh...mungkin pada hang,,aq yang terbaik...tapi tidak di sisi Allah...n pada aq,,hang cuma boleyh jadi seorang kawan yang baik dan setia,,bukan sebagai seorang suami untuk aq,,atau bukan seorang pendamping hidup aq...aq tak nampak keserasian kita even dekat setahun kita kenal...aq tak nampak persefahaman atau jalan penyelesaian pown antara kita..thats why aq amik keputusan neyh...hang pernah kata kat aq,,knapa dulu masa mula mula kita serasi kita persefahaman,,n napa sekrang baru aq nak cakap macam tuh...jawapan dy,,sebab aq tak taw apa nak jadi kat hari yang mendatang...even sedetik pown aq tak taw pa yang nak jadi...kalau aq taw apa yang nak jadi,,seriusly aq cakap aq takkan mintak tolong kat hang or whatever dari hang...

apa yang aq nak gtaw,,aq di lahirkan kat atas dunia neyh bukan untuk memBENCI atau di BENCI....aq tak benci hang,,cuma aq tak boleyh tima dengan apa yang dah jadi kat kita sekrang neyh..better hang tak kenal aq n lupakan aq seumur hidup hang....kalau ada apa lagi yang aq lupa,,nanty aq post kat entry aq yang laen..setakat neyh,,tuh jaa,,aq nak gtaw hang...

hate who..??impossible....


Monday, November 21, 2011

*untuk hang

ASSALAMUALAIKUM

actually aq dah baca entry hang...yaa,,memang aq dok ushar lagi hang punya blog..aq nak ushar facebook hang dah tak bleyh,,sebab buah hati aq dah remove hang...aq pown tataw dy buat macam th,,tapi aq yakin dy ada sebab dy sendiri..untuk pengetahuan hang laa,,aq dah mula tawaq hati ngan hang sebelum dy mai lagi...yaa,,aq taw,,banyak dah yang hang korban kan untuk aq..hang cerita habeh kat membe membe aq yang hang selalu mai kat aq sebulan dua kali semata mata hang nak teman aq n tamau biarkan aq sunyi...yaa,,aq taw hang cakap macma tuh kat kawan kawan aq..memang hang banyak berkorban untuk aq...???then,,pengorbanan aq kat hang ada hang nak ingat...???memang aq tak banyak kuarkan duit macam mana yang hang buat...tapi pengorbanan aq yang lain..??ada hang nampak...???

hang bagitaw hang terima aq seadanya...tapi napa hang tak boleyh terima perangai aq yang sebenaqnya...??macam tuh ka yang hang kata hang boleyh terima aq..??aq rasa tak...hang sendiri taw yang aq suka berkawan...so,napa hang nak jeles ngan aq pulak...??napa hang nak jeles aq kuaq ngan membe membe aq especially yang laki...???perlu ka sampai hang nak maki maki depa...??apa hak hang...hang bukan suami aq lagi pown..napa hang nak control aq macam tuh...aq dah mula fed up ngan suma tuh..hang nak aq ikot cara hang,,tp hang pown tak leyh nak ikot cara aq...kalo dari dulu hang paham jiwa aq,,aq boleyh paham jiwa hang...

hang pown ada kata kat membe hang yang aq neyh bukan pompuan yang baek..so napa hang masih nak kat aq lagi..yaa,,aq ngaku aq neyh bukan pompuan yang baek...so,,tak payah laa hang susah susah nak runsing pasai aq...blah jaa laa...tak payah la hang nak kalut kalut pasai aq lagi..tanggapan aq kat hang dah berubah sama sekali..n hati aq tertutup terus nak tima hang buat kali ke dua dalam hidup aq..sebab aq taw,,ada owang len yang boleyh tima aq seadanya...perangai aq,,family aq,,kisah lama aq n segala galanya pasai aq...

kalau hang kata hang sayang aq,,hang takkan cari salah aq..hang takkan ungkit kisah silam aq,,hang takkan cuba untuk menjatuhkan aq...kalau hang dah buat suma neyh,,maknanya hang bukan sayang aq...hang tak reda n ikhlas dengan ketuan tuhan...dah laa,,aq dah penat...hang ingat aq tak taw pa yang hang buat kat belakang aq...???sudah sudah laa....kalo cam neyh cara hang nak tunjuk hang sayang aq,,aq rasa hang dah guna jalan yang salah...aq dah bahagia dengan kehidupan aq sekarang...even sekali pown aq terima hang dalam hidup aq,,aq cuma mampu sayangkan hang,,tapi aq tak mampu bagi cinta ngan hati aq kat hang...selama kita kaple pown,,aq tak penah cakap yang aq cinta kat hang sepenuh hati aq..aq tak penah ungkapkan kata cinta,,sebab aq tak rasa hadir perasaan tuh masa aq ngan hang...

takpayah laa hang nak harapkan aq lagi..kalo kata hang nak gelap kan masa depan aq,,n hang rasa cara tuh boleyh buat hang puas kaa,,,hang buatlah..tapi hang kena ingat,,aq da family,,aq ada ayah,,n aq da someone yang telus sayangkan aq...andai hancur hidup aq,,hang akan susul aq plak lepas tuh...neyh bukan ugutan untuk buat hang batalkan niat hang..aq cuma ingatkan...sebab hang masih belom kenai aq n background owang yang dekat ngan aq...sendiri kena ingat laa yang tuh...yang pasti hati aq bukan milik hang lagi....


Saturday, October 29, 2011

kan SENANG kalau taw awal awal..

ASSALAMUALAIKUM hari yang memengantokkan...

agak lama aq tinggal blog neyh sepi kan...??tak dak masa sepasai,,asto bila nak wat entry baru selalu tak dak idea...oouuhhh tension...tension sebab sebelom ngadap laptop idea tuh belambak sangat sampai meleleh kowt tinga hidung bagai...so,,untuk malam yang tersisa neyh aq nak wat entry buat fan yang selalu follow aq tanpa jemu...*chaaiittt..!!!bajet femes fulakkan....tapi aq taw,,ada owang dok stalker blog aq neyh....hhahhahah..jangan macam macam naa wahai stalker...

*************

apa hal ngan tajuk entry aq neyh...balik balik emo...padan laa owang panggil aq gadis emo...hahahha...bukan apa...sejak dua menjak neyh,,aq punya kadar gula dalam badan stress makin meningkat...sumanya berfunca daripada masalah yang tak pernah nak selesai...tekanan wwoo....apa yang "senang kalau taw awal awal neyh..??"

yang aq maksudkan JODOH kita...kan senang kalau kita taw awal awal...bagi aq senang laaa...tak payah nak susah susah bercinta bagai...bila bercinta then clash,,owang kata kita nak maenkan perasaan owang...kalau cerita kat owang len,,jawapan yang sama akan terima - "apa susah,,jangan bercinta time neyh" - "bercinta laa lepas kawin" ...amboi,,senangnya cakap,,tapi nak buat tuh tak sesenang yang di cakap...dalam era globalisasi neyh *aaattttuuuudddiiiaaaaaa ayat...bukan maen skema...* mana da yang tak bercinta...budak budak pra sekolah pown bercinta taw...haaa...jangan memain...tak caya sudah...aq cakap benda betoi...bukan apa,,bila tengok kengkawan bercinta,,dating sana dating sini,,kuaq jejalan sekali...memang siokkk ahh...tapi time gadoh...masing masing macam hareemmmm.....naik meluat...mula laa nak maki sana sini...yerrr dakk..??tak caya..??cayalah...majoritinya macam tuh...



so,,kan senang kalau kita dah taw dy jodoh kita...sekurang kurangnya,,kita tak gadoh nak bercinta reramai...so,,tak dak laa,,kes simbah asid,,mengaibkan bekas kekasih,,bunuh bunuh bagai kan...??kan senang..nampak tak permainannya kat situ...yelaa,,kalo kita taw jodoh kita,,tak dak laa laki yang nak terasa dipermainkan...bukan laki saja,,pompuan pown...nak buat macam mana...hati manusia neyh laen laen...rambut jaa sama hitam,,hati len len..hah..??apa dy...???yang rambut merah,,hijau,,biru pink tuh...??hat tuh depa suka maen watercolour,,tuh yang rambut kalah warna pelangi uh...lantak ke depa laaa....dah tak dak jodoh,,napa nak salahkan pasangan memasing...??kalau kita dah sedia nak laburkan segalanya time bercinta,,napa kita nak kecoh bila tak dak jodoh...??bila clash...??dengan apa yang kita laburkan,,tuh jaminan untuk kita dapat dy..??camtuh...??kalau takowt dipermainkan,,kita tak payah laa nak buat camtuh...bazir duit sendiri...simpan duit tuh,,beli rumah,,keta,,masuk pinang anak dara tuh..kan mudah...neyh time bercinta bagi memacam,,asto,,bila gadoh,,pertikaikan balik,,tak cukup kaa dengan apa yang dy bagi...uuhhh....tekanan sunggoh dengan manusia "pesen" neyh...kalau takut dilambung ombak,,jangan berumah di tepi pantai....tatawlah...sebab tuh aq cakap,,kan senang kalau kita taw jodoh kita....

****************

pesan datin : Allah akan temukan kita dengan owang yang salah terlebih dahulu..baru Allah temukan kita dengan owang yang betul....

p/s : KARMA is the sweetest revenge....

Wednesday, October 12, 2011

al-fatihah...=')

ASSALAMUALAIKUM malam yang dingin.....

mati itu suatu kepastian kan...???tapi macam mana kita nak hadapi kematian tuh...??atau pun menghadapi kematian owang yang kita sayang dan cintai...owang yang kita sayang dan cintai tuh tak semestinya cik awek atau en.pakwe...kan..??boleyh jadi mak atau ayah atau adik beradik atau sesapa ja laa kan...??

actually,,aq nak ucap salam takziah buat keluarga SHAHRIL AIZAT b. NORDIN atas kepemergian ayahnda tercinta beliau hari neyh...aq harap dy dan keluarga tabah hadapi ujian Allah neyh...abah "pergi" sebab kena santau angin...santau neyh bahaya..mula mula hantaq p hospital,,doktor tak dapat detect...asto dyowang just suspek cancer buah pinggang..makan ubat,,tapi tak dak perubahan...asto cuba cara tradisional...tapi malang benda tuh dah rosakkan organ dalaman...dah rosakkan buah pinggang,,paru paru...sebab tuh yang muntah darah...sebab santau tuh tajam...dy dah lukakan organ organ tuh...

g hospital lagi,,dyowang cakap,,cancer jugak....dah sampai tahap kritikal...so,,bawak balik dan redhakan jaa laa...dari buat arwah tersiksa..aq harap aril redha...dan bersedia tanggung tanggungjawab yang lebih berat sekarang neyh...dy dah kena pikul tanggungjawab sebagai ketua keluarga...sebab dy satu satunya lelaki dalam umah tuh sekarang....beratkan dugaan tuh..tapi jangan lupa,,ada hikmah disebaliknya.....

pesan datin : yang pergi tetapkan pergi,,yang hidup perlu teruskan kehidupan....

p/s : al-fatihah


Sunday, October 9, 2011

maafkan saya wak..=(

ASSALAMUALAIKUM...

aq tamau panjang panjangkan entry neyh...yang pasti entry neyh khas buat awak yang penah jadi sebahagian dati hidup aq dan penah bahagiakan aq..

ingat lagi macammana perkenalan kita...???kita mula tegur tegur darling dengan yayunk...ehh...padahal kenal pown belom kan...???kita terus jugak dengan panggilan tuh...masa tuh saya cuma anggap yang awak cuma nak bergurau ngan saya....so,,saya pown layan laa awak...kemudian awak ajak saya jumpa kan...??yaa,,saya setuju..kebetulan saya memang free waktu tuh...mana yer tempat first kita date...??saya tak ingatlah....*saya ingat...saja nak test awak...kita jumpa kat mengkuang dam..kan..??saya datang naik moto..awak datang naik keta "ferarri" kebanggaan awak..hehhe...awak sampai,,n soh saya naik keta sekali g kat tempat parking keta...saya cakap kat awak naik laa dulu..tapi awak ta nak...awak soh saya naik ngan awak jugak....saya pown g kat keta awak,,n saya naik...first time awak tengok saya,,awak senyum....saya malu laaa...!!ingat lagi,,saya pakai tshirt purple ngan track jer...awak pown datang dengan suar track ngan tshirt putih...masa dalam keta,,saya tengok kaki awak...saya nampak bersih...saya pasti awak neyh seorang yang pembersih...yaa..jangkaan saya tepat sekali...

kemudian kita borak borak...kita cakap pasal owang jer kan...hehhehe....masing masing cuba korek rahsia...kan...???start dari uh kita mula rapat...kita dah rajin mesej...saya pown heran mcam mana saya bagi nom fon kat awak...saya dah termengorat awak laa...saya soh awak kejutkan saya...hari hari awak kejutkan saya..tak penah jemu..sejak dari tuh jugak kita kerap kuar sama sama...saya ingat lagi masa kita g tengok wayang sesama...kat sunway carnival mall..awak nak tahu tuh first time saya jejak kan kaki kat sana...dengan awak plak tuh....tak pe laa....saya pakai baju kemeja,,awak pakai tshirt kuning air...betul tak...tuh pown kalau saya tak salah..kita tengok cita "aku tak bodoh'...kelakar cita tuh...saya nak gelak tapi saya malu sebab saya dengar awak gelak sikit sikit jer....nanty saya takut awak terkejut plak...so,,saya tahan gelak saya dalam hati jer...hehehhe...seronok saya dapat dating ngan awak...saya tak segan naik ferrari awak...saya suka...

semenjak dari tuh jugak kita rajin dating lagi....awak bawak saya g pantai merdeka...wahh...seronok saya...saya mesti excited setiap kali nak kuar ngan awak....kalo boleyh saya nak selalu cantik depan awak...tapi saya tawu,,saya taklah cantik mna pown...kan..??tapi saya nak cantik jugak...saya kuar ngan awak pakai skirt....*kononnya saya lah yang paling cantik kat situ.....perasan kan saya...kalau pergi sana awak mesti tanya saya nak apa....saya suka mintak kat awak kuih tekinga keling tuh..."cucur benderam"...sedap....minum saya suka mintak awak belikan saya air mineral....awak ingat tak...???=')then satu lagi benda yang saya suka SUPER RING...hehhehhe...febret saya tuh....saya suka sangat....memang tuh laa benda yang saya akan beli setiap kali g sana...ehh,,awak beli,,saya makan...bleyh dikatakan hari hari kita datingkan...???seronoknya saya waktu tuh...rasa cam ada owang sayang....

then saya kena sambung study balik...saya jauh kat arau,,awak kat penang....hari hari saya rindu awak...awak apa tahu...??memang laa awak tak tahu sebab saya tak penah cakap...setiap kali saya nak balik,,mesti awak datang tengok saya kat jeti kalo awak keja pagi atau malam...ingat hari tuh awak nak bagi saya jeruk satu beg...saya cakap ta nak....student tak elok makan jeruk....awak cakap,,amik jugak,,jangan malukan awak...so,,saya amik laaa....kang awak malu pulak...heehheh..*padahal saya yang malu malu nak amik sebenarnyer....pas pada tuh,,awak dah pandai nak hantarkan saya...awak hantarkan saya sampai ke arau...jauhkan...tapi awak sanggup...semata mata awak nak habeskan masa awak dengan saya...sampai jer kat kolej....saya akan g tekan ayaq "gedegang" kat awak....ayaq nescafe...febret awak kan...???saya dah tawu dah...gadis gadis lain,,sila jangan jeles...saya rasa saya sangat bertuah sebab ada yang sayangkan saya...saya pown sayangkan dy...sampai birthday saya...dy bawak saya g beli tedy bear...besar...nma dy DOMOK....warna pink...awak beli singlet kat saya,,n awak beli baju kat couple-STARBUCK....awak satu saya satu....

tapi saya tahu,,dalam gembira mesti ada yang tak gembiranya kan...???saya merajuk ngan awak....sepatutnya awak yang merajuk..tapi saya yang lagi advance,,saya merajuk dulu...dan setiap kali tuh jugak awak akan pujuk saya....saya sebenarnya tak penah pown di pujuk macam tuh..mungkin awak owang yang pertama dan yang terakhir yang akan buat kat saya....tak daa laki laen yang sanggup buat gitu...penah sekali kita gaduh teruk...saya mintak clash ngan awak....awak datang ke perlis semata mata nak pujuk saya...beruntungnya saya sebab ada awak..kalau laki laen tak mungkin kowt...awak nangis depan saya...saya rasa tuh first time saya tengok sowang laki nanges sungguh sungguh kerna saya....berat hati saya nak tinggalkan awak...tapi saya degil....awak tunggu saya dari kol 11 pagi kalau tak silap,,sampai 5 petang,,tak makan n masa tuh awak keja shift malam...mknanya awak tak sempat rehat terus awak datang sini...dengan tak da perasaannya saya biarkan awak...baru saya sedar saya terlalu kejam...saya suruh awak datang c-mart...saya kasi awak roti dengan air 100plus....saya harap awak minum....kemudian saya tima awak balik....

semua kisah saya saya citakan kat awak..tak miss satu pown...then lepas saya duduk luar tak duk hostel,,kita selalu overnight sekali...g makan sekali....seronoknya saya,,dan saya bangga dengan awak....awak tak kisah kalau saya nak bawak kawan kawan saya g dating sekali....bab duit memang awak tak pernah berkira ngan saya....untuk saya semuanya boleyh...banyak lagi memori yang saya tak boleyh nak ceritakan...
tapi hari neyh,,saya dah hancurkan hati awak....saya melepaskan awak..mungkin pada awak saya neyh sengaja nak maenkan perasaan awak...sengaja nak membalas dendam...tapi untuk apa saya berdendam...itu tak menjamin kebahgiaan saya...yang dah lepas saya dah biarkan lepas...cuma kekadang saya rasa terkilan dengan awak...awak seolah olah cuba kontrol saya...awak seolah olah tak percayakan saya...yaa,,mungkin satu ketika dulu saya pompuan yang suka mainkan perasaan lelaki...tapi untuk pengetahuan awak,,saya seorang pencinta yang setia...sekali saya setia,,saya akan terus setia....tapi saya rasa tercabar dengan setiap kata kata awak...sebab tuh saya mintak semua neyh....mungkin pada awak saya masih ada pengganti laen...tapi,,bukan semudah itu untuk saya menerima seseorang dalam hidup saya wak...mungkin kita masih perlukan masa untuk saling mengenali...saya harap awak paham...

akhirnya jatuh juga airmata saya untuk awak....saya juga derita....tapi saya tak nak derita untuk selama lamanya....saya juga tak nak awak cuma berharap pada saya.....saya tawu,,ada insan yang lebih baik dari saya yang layak untuk awak....wak..terima kasih untuk segala galanya....penngorbanan awak,,wang ringgit awak,,segala benda yang awak belanja saya,,masa awak...yang paling penting halalkan semuanya,,terutama kasih sayang dan cinta tulus yang awak berikan kat saya selama dekat setahun neyh...saya bahagia dengan awak..saya bukan tak bersyukur..tapi saya sedang mencari arah tuju saya yang sebenar....kalo jodoh awak dengan saya kuat,,saya yakin awak akan tetap menjadi pendamping saya sampai akhir hayat saya....sayang saya untuk awak,,tak pernah habis...

p/s:maafkan saya wak.....

Thursday, September 29, 2011

SAYANG saya pada IBU sampai ke SYURGA...

ASSALAMUALAIKUM ibu ratu hati ku,,



IBU,,
saya anak ibu...ibu mungkin masih belum kenal akan saya lagi sekarang..umur saya baru menjangkau beberapa minggu ibu...ibu akan tahu tentang kehadiran saya tak lama lagi ibu...itu janji saya ibu...izinkan saya untuk memberitahu ibu serba sikit tentang diri saya..supaya ibu kenal saya satu saat nanti..saya NUR ibu...saya memiliki sepasang mata yang cantik ibu....rambut saya hitam persis seperti ibu sewaktu ibu kecil dahulu...mesti ibu tak sangkakan..??tapi itulah hakikatnya ibu..sayangnya semua itu tak mampu saya tunjukkan kepada ibu,,sehingga tiba satu saat nanti saya dilahirkan ke muka bumi Allah yang maha indah..kan ibu..??saya akan menjadi satu satunya anak ibu,,tiada dua atau ketiganya ibu...saya bakal membesar tanpa insan bergelar ayah dan saya tidak akan kecapi rasa kasih dari seorang ayah..tapi saya masih punyai ibu...saya dan ibu akan selalu berhubung, saling membantu dan sama sama berkasih sayang...saya ingin menjadi seorang doktor bila saya dewasa nanti ibu...

IBU,,
hari ini,,ibu sudah tahu akan kewujudan saya...saya dapat rasa akan kegembiraan ibu dan perasaan teruja ibu tentang kehadiran saya dalam hidup ibu..betul kan bu..??ibu juga sudah tidak sabar untuk beritahu semua orang akan berita gembira ini...sepanjang hari ibu tersenyum dan kehidupan ibu kian sempurna...ibu tahu..???ibu punyai senyuman yang sangat indah dan akan saya abdikan wajah ibu sebagai wajah yang pertama saya akan lihat saat saya dapat melihat dunia nanti...ia juga akan menjadi saat manis dan kenangan paling indah seumur hidup saya nanti bu...saya pasti akan itu...

IBU,,
hari ini ibu ingin berkongsi berita ini dengan ayah pula...mungkin ibu fikir ini suatu kejutan yang bakal menggembirakan buat ayah..ibu sangat teruja untuk memberitahu soal saya kepada ayah...tapi semua itu meleset bu...ayah tidak gembira akan berita yang ibu sampaikan itu...kemarahannya masih terbendung..mungkin ibu tidak perasan akan hal itu,,tapi bukan saya..saya nampak api kebencian di matanya ibu....dia mula bercakap soal nikah,,duit,,bil bil dan beberapa hal lagi yang saya masih tidak tahu maksudnya ibu..tapi ibu masih mampu tersenyum...kemudian ibu,,dia mula menakutkan saya ibu,,dia melakukan sesuatu yang diluar jangkaan...dia mula memukul ibu dan menghamburkan kata kata kesat kepada ibu...saya dapat rasakan yang ibu terdorong kebelakang akibat perbuatan ayah...namun ibu masih sempat melindungi saya...saya ok ibu...melihat keadaan ibu saat itu buat saya berasa sangat sebak..sejurus itu,,dapat saya lihat deraian mutiara putih dari kelopak mata ibu yang indah itu...ibu menangis dan ibu tahu,,bunyi itu buat saya tidak selesa...saya tak dapat menahan perasaan ibu,,lantas mutiara jernih juga keluar dari keindahan mata yang saya miliki dari ibu....ayah datang terus memeluk ibu dan mengucap maaf...sungguh lembut hati ibu lalu memaafkannya...tapi saya mungkin tidak dapat memaafkan ayah atas perbuatannya tadi..saya tahu itu salah...ibu cakap ayah mencintai ibu,,tapi kenapa ibu dia sakiti...???saya tidak suka ibu....


IBU,,
akhirnya ibu dapat melihat saya,,,hari ke hari perut ibu semakin membesar...yaa,,ibu bangga dengan saya...ibu juga keluar dengan nenek untuk membeli pakian baru...sekali lagi saya nampak wajah ibu sangat teruja dan ibu sangat gembira...kan ibu...???ibu menyanyi keriangan kepada saya...ibu nak tahu,,suara ibu adalah yang terbaik jika hendak di bandingkan dengan yang lain...saya turut bahagia ibu...ibu bercakap dengan saya,,ini membuatkan saya rasa sangat selamat dan aman....kini ibu hanya menuggu dan melihat...apabila saya lahir ke dunia,,saya akan sempurnakan hidup ibu,,saya akan buat ibu bangga kerana memiliki saya dan saya juga akan menyayangi ibu untuk selamanya...

IBU,,
kini saya mampu menggerakkan kaki dan tangan saya ibu...semuanya sebagai balasan kerana ibu memberi sentuhan kepada saya...setiap hari ibu meletakkan tangan ibu ke perut untuk merasa saya...saya ketawa,,dan saya juga sedar ibu turut ketawa bahagia...ibu,,saya sangat sayangkan ibu...

ayah datang menjenguk ibu..entah kenapa ketakutan kembali menghantui saya ibu...dia seperti cuba untuk bercanda dengan ibu dan dia tidak bercakap benar..kan ibu...???dia cakap dia tidak mahukan ibu lagi,,saya tidak tahu kenapa,,tapi itulah apa yang saya dengar..dan sekali lagi dia memukul ibu....kemarahan saya semakin memuncak melihat perlakuannya terhadap ibu...saya janji ibu,,saya takkan biarkan ibu disakiti lagi dan saya akan melindungi ibu bila saya besar nanti...ayah teruk ibu...saya tak peduli kalau ibu beranggapan ayah adalah yang terbaik tapi di mata saya,,ayah tetap teruk...bukan sekadar dia menyakiti ibu,,dia juga sudah tidak mahukan kita lagi ibu...mengapa dia tidak seperti saya yang sentiasa menyayangi ibu...??

IBU,,
ibu tidak bercakap dengan saya malam ini..saya rindukan ibu...sejak tiga hari lalu selepas ayah datang menjenguk,ibu tidak bercakap dengan saya malah tidak menyentuh saya lagi atau apa apa sejak itu...adakah ibu masih sayangkan saya..??mungkin ibu masih lagi bersedih dengan hal itu...saat yang paling saya tunggu adalah sewaktu ibu melelapkan mata...tanpa ibu sedar ibu memeluk saya saat itu juga saya dapat rasakan dengan tangan mulus ibu..saya berasa sangat selamat dan panas kembali dengan pelukan ibu...tapi mengapa ibu tidak melakukan itu di saat ibu terjaga dari tidur ibu...???

usia saya sudah menjangkau minggu yang ke 21 ibu...ibu membawa saya ke suatu tempat...dan ini adalah sesuatu yang baru buat saya...saya sangat teruja..kelihatannya bangunan itu seperti sebuah hospital ibu...yaa,,saya pasti saya tidak salah,,ini hospital..saya ingin menjadi seorang doktor bila saya dewasa nanti..sempatkah saya memberitahu ibu suatu saat nanti..ahh!!saya tidak sabar dan sangat teruja,,saya harap ibu juga begitu...saya dah tak sabar menunggu bu...

IBU,,
tiba tiba perasaan takut itu kembali menyelubungi diri saya ibu...jantung ibu juga berdengup sangat kencang...saya tak tahu apa yang bermain di fikiran ibu saat ini..tapi saya yakin sesuatu akan berlaku sebentar lagi..saya sangat sangat sangat sangat takut ibu..ibu mula berbicara dengan doktor..saya tidak tahu setiap butir yang ibu cakapkan itu...ibu..!!!katakanlah kepada saya yang ibu sayangkan saya ibu...!!!katakanlah ibu...selepas itu saya akan kembali rasa selamat lagi ibu..ibu,,saya sangat mencintai ibu..!!apa yang sedang mereka lakukan terhadap saya ibu..??sakitnya ibu...tolong hentikan mereka ibu...saya tak mampu untuk menahan kesakitan ini ibu!!saya cuma 21 minggu ibu...tolonglah ibu,,saya merayu,,hentikanlah perbuatan mereka ini ibu...

IBU,,
tak perlu lagi ibu risaukan saya...saya sudah selamat ibu...sekarang saya di syurga ibu,,bersama para malaikat yang menjaga saya dengan baik bu...mereka beritahu saya ibu,,dengan apa yang ibu telah lakukan kepada saya..mereka cakap itulah PENGGUGURAN..



kenapa ibu..???kenapa ibu melakukan ini semua bu..??adakah ibu tidak sayang saya lagi..??ibu telah membuang saya dari hidup ibu...saya benar benar minta maaf ibu kalau saya telah mengguris hati ibu...atau saya dah melakukan kesalahan kepada ibu..saya sayang ibu..!!saya sayang ibu dengan sepenuh hati saya..ibu tidak sayangkan saya...??saya cuma mahukan sebuah kehidupan bu..tolonglah ibu...ini sangat sangat menyedih dan menyakitkan bila melihat ibu tidak mempedulikan saya lagi malah tidak mahu bercakap dengan saya...adakah sayang saya tidak cukup buat ibu...??katakanlahang y ibu akan menjaga saya..saya ingin sekali hidup dalam senyuman melihat burung burung berkicauan,awan yang menghiasai kaki langit,,menatap wajah ibu yang indah,,membesar dan menjadi seorang yang boleh dibanggakan...saya tidak mahu berada di sini..saya cuma mahukan ibu..saya mahu ibu menyayangi saya lagi...saya benar benar mintak maaf kalo ada kesalahan terhadap ibu...tulus saya mencintai ibu...

SAYANG SAYA BUAT IBU SAMPAI KE SYURGA BU...!!!


pesan datin :  kerana PENGGUGURAN,,
satu nyawa telah dikorbankan,,
dua mata tidak dapat melihat,,
dua tangan tidak dapat menyentuh,,
dua kaki tidak dapat berdiri,,
satu mulut tidak dapat bercakap..

p/s: jauhkanlah diri dari maksiat,,agar kita tak tergolong dengan semua neyh...nauzubillahiminzalik..


Sunday, September 25, 2011

kita perempuan JANGAN nak nampak DESPERATE sangatlah.....eee...MALU...

ASSALAMUALAIKUM kawan kawan....

ehh...kawan kawan yer....hhahahha...waaaaaa tajuk entry..bukan maen panjang jer kan...hahhahha...dan agak boleh mengguris perasaan...hhahahaha...yer ker....???actually,,kalo ada yang terasa ngan entry neyh,,aq mintak maaf owke...jangan BAJET yang ada yang nak baca blog tak seberapa kau neyh..!!!

***********

JANGAN nak DESPERATE sangatlah....

maksud desprate yang aq dah cari gali dalam mr.DICT membawa maksud,,putus asa dan bersedia untuk membuat apa saja ;keadaan genting ;berbahaya....haaa..tuh dy...kemain lagi kan..???actually,,apa yang aq paham dengan maksud desperate neyh,,,owang yang sangat terdesak....haaa...camtuh laa lebih kurang...aq nak explain lebih lebih,,aq pown ilmu tak penuh di dada lagi haaa.....aceccececce....so,,apa kaitan dengan tajuk entry aq neyh haa....???woi patin!!!!jangan belit belit sangat boleh dak??straight to da point laa..tension aeh....*apa yang aq carutkan neyh....


actually,,aq nak cakap laa,,ramai pempuan sekarang desprate gila....adusss....!!!malu ntokkkk!!tambah tambah kalau desperate berkaitan dengan kaum adam neyh....esshhh..betoi...kalau aq malu....macam kita neyh tak dak harga diri pown ada opss..bukan aq....macam owang kata kita neyh dah terdesak sangat....betul...!!aq cakap neyh berdasarkan apa yang terjadi kat sekeliling aq...kekadang yang menunjukkan ke"desperate"an neyh *maaf cikgu bahasa inggeris...tak niat nak rosakkan bahasa* boleh buatkan owang sekeliling salah tafsir...first owang akan anggap pempuan neyh,,tak dak maruah dan harga diri...second owang akan nampak golongan golongan ini macam "gege"(gedik's)...haaa...tuh salah duanya..yang laen,,,LU PIKIRLAH SENDIRI....!!!

aq bagi contoh laa kan supaya korang lebih nampak dan lebih paham dengan apa yang aq cuba sampaikan...contohnya,,zaman sekrang neyh kan gila dengan hidup "couple"...right..???so,,menjadi lumrah kalo laki yang purpose korang korang yang pempuan neyh...tuh normal laa kan...??yang menjadi ketidak biasaannya bila pempuan yang mintak nak couple ngan sowang laki sama da secara terang terangan atau pown secara kias...ayat tak boleh belah,,kemain skema..kalo secara terang neyh,,di lafazkan terus...kalo kias neyh,,contohnya,,dy bagi hint camtuh lah...tak ke nampak ke"desperate"annya..*maaf cikgu...=D..haaa..malu woi....nampak sangat laa,,kau tuh tak malu...kau lah..ehh,,bukan bukan,,kau yang sorang lagi....


aq bagi contoh lagi...kau pompuan,,kau laahh,,ya ya sangat ngan sowang laki yang baru dua tiga hari jaa kenal...then,,bila laki neyh layan lebih sikit jaa,,mula lah nak berangan yang laki tuh syiok kat dy...then hari hari ajak dating bagai..kalo laki cakapsibuk,,buat buat merajuk..*taktik...aisehhh....laki neyh suka berkawan...layanan lelaki tuh tak semestinya dy siok kat kita...kecuali kau tuh kiut macam JULIANA EVANs ka....betul dak statement aq neyh wahai kaum adam....??tapi tuh laa perempuan....salahnya kat situlah...suka menyalah tafsirkan dengan apa yang owang buat kat kita...kekadang aq pown macam tuh jugak...tapi kalo pompuan yang layan bebaik,,elok elok di katanya plak nak amik kesempatan,,nak bodek bagai....tapi kalo laki,,boleh jaa pikiaq positif...ye dak...???aq dulu camtuh laaa....dulu jaa...sekarang dah matang...dah taw pikiaq mana baik,,mana dak....

so...wahai wahai kaum hawa....sedar laaa...yaa,,aq taw,,sejarah rasul dulu pown,,Saidatina Khadijah yang melamar Baginda RASULALLAH SAW,,tapi Saidatina Khadijah,,dy ada reasons dy sendiri...bukan sekadar berpaksikan kepada hawa nafsu semata semata..realitinya,,bukan saja pompuan,,tapi laki jugak nak couple neyh sekadar untuk memuaskan tuntutan nafsu...ataupun tak nak di gelar tak up-to-date...harap kita semua terhindar laa dari semua perkara yang negatif neyh owke...even kita dah da dalam dunia maju yang serba canggih neyh,,tapi kita kena ingat dan sedar,,dari mana kita datang....asal usul kita....pompuan bila dah hilang rasa malu tuh,,,maybe da something wrong ngan kita....n keadaan kita mungkin dah parah...


pesan datin : maruah kita sebagai perempuan sangat bernilai,,malah lebih bernilai dari sebutir permata di dasar lautan..

p/s : jangan tunjuk sangat yang kita desperate,,nanty laki amik kesempatan..nak nak yang dah keja dan berduit...

Friday, September 23, 2011

mulut kau memang MASIN....

ASSALAMUALAIKUM malam SABTU...

intro tamau panjang panjang....tetiba,bila aq duduk sorang sorang neyh,,mula aq teringat apa yang jadi kat sekeliling aq....apa yang jadi dalam umah,,kat kampus,,kat kelas and bagailah...tetiba aq tingat sebaris dua kata kata neyh....


"hang tengok la,,nanty dy dengan **** putuih...and aq tak terkejut satu hari nanty depa akan gaduh sama sendiri...and jadi macam mana dok jadi laaa..."


masin weyh mulut hang...aq terkejut gila...aq tak sangka nak jadi macam neyh....actually,,aq bukan nak buruk mana mana pihak....aq cuma nak bercerita....sehabis boleyh aq tamau mention nama sapa sapa kat sini....aq tamau ada yang salah sangka...dah laa aq ta dak kawan sekarang neyh SAHABAT yang selalu aq sanjung...aq tamau ada musuh plak lepas neyh....betoi weyh...dy dengan **** dah clash...baru jaa....sebab kantoi...mamat tuh HACK skype dy....so,,kantoi segala apa yang dy buat selama neyh...then depa putus...tapi tatawlah,,maybe bukan jodoh depa...aq tak mau cerita lebih...satgi jadi fitnah pulak..tapi aq ada tengok gambaq yang ditangkap oleh HACKER....kalo kena kat aq,,seriusly aq malu gila..tapi nak buat macam mana...thats why laa owang kata,,"sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya jatuh ke tanah juga.."n kalau owang yang tengok,,mesti owang akan salahkan pihak pempuan...

then,,aq dah mula nampak kepincangan yang jadi antara depa....mungkin kita yang tak taw apa yang jadi boleyh tertipu ngan apa yang jadi depan mata...tapi apa yang kita lihat,,sebenarnya tak tunjuk pown realiti sebenar...antara depa dah mula berpecah...but aq still aq...aq tak pernah mintak neyh jadi...dulu makan sekali,,masak sekali,,kuaq sekali....tapi sekarang dak dah...dari empat tinggai tiga...untungnya,,dy tak sorang sorang macam mana yang aq kena....kira nasib dy lebih baik dari aq....sekurang kurangnya,,dy ada teman makan..teman tidoq,,teman gelak bagai...=') untunglahh kan....tak pa lah..aq taw,,Allah taw apa yang terbaik buat aq....so far,,sekarang suma masih under control....masih boleh melawak,,masih boleh bersembang macam biasa....takpalah...and aq harap suma akan menjadi lebih baik...

ini terubuk masin bukan mulut masin..
hehheheh

tapi betul,,mulut hang memang masin....aq tak expect langsung suma neyh jadi...masa hang kuaqkan kata kata neyh dulu,,aq harap tuh suma cuma mainan bibir....tapi macam owang kata laa,,"setiap kata kata adalah doa.."..dan sekarang aq takut apa yang hang kata last kat aq dulu....mintak simpanglah weyh...aq harap hang tarik balik kata kata hang tuh....sebab sekarang neyh minggu final....aq tamau dengaq berita yang aq memang tamau dengaq....aq pulak yang takut...tak baik weyh kita berdendam....setiap orang penah buat salah kan...???kita pown mesti penah buat salah...siapa tahu...???




pesan datin : hati hati dengan setiap kata kata yang kita nak kuarkan dari mulut,,tambah tambah kalau kata kata tuh dari MAK kita....doa seorang ibu tuh lebih mujarab...



p/s : KEMAAFAN adalah KUNCI sebuah KETENANGAN..

kau saja yang TAHU..

ASSALAMUALAIKUM habuk yang tebal....

actually dah lama gila kan aq tak update blog....dah bersarang,,berhabuk,,berdebu and ber bagai lagilah....hahhaha...bukan tamau berblog,,tapi masa tak mengizinkan dan feel tuh tak sampai...kekadang sibuk itu inilah and macam macamlah kan...siapa yang tahu...???aq ja yang tahu...sekarang aq punya mood nak tulis blog dah sampai balik...hari hari aq bukak blog...nak tulis tapi idea hilang....

**************

dy selalu tanya aq,,aq cintakan dy tak..???dengan ringkas aq jawab TAK...dy tanya lagi,,dy hensem tak...???semudah tuh jugak aq bagi jawapan yang menghampakan iaitu TAK...lastly dy akan cakap,,ya,,mungkin dy bukan laki idaman aq...aku akui,,dan aq jawab TAK..pasti dy kecewakan....??kecewa ka..??aq tak tahu...hanya dy yang lebih tahu....ya,,memang aq tak cintakan dy...tapi aq yakin yang aq sangat sayangkan dy...aq tak tahu bagaimana rasanya cinta...yaa...sungguh aq tak tahu....mungkin kau terkejut..tapi itulah realiti sebenar....

aq jujur....bagi aq kau tak hensem...mungkin pada orang lain ya...tapi pada aq tak...kau tak cukup hensem...maaf,,andai kau terguris dengan apa yang dah aq luah dan tuliskan neyh....tapi aq cuba jujur dengan kau....kau juga bukanlah lelaki idaman aq...laki idaman aq,,aq nak dy kerja yang bagus,,yang kaya,,yang baik...yang hensem parasnya....tapi siapa aq untuk letakkan semua ciri ciri idaman tuh untuk menjadi suami aq..nak kata aq anak raja,,jauh sekali..kekadang aq cakap maen lepas saja....aku panggil kau dengan panggilan yang kasar..."HANG"...bukan sebab aq bencikan kau...bukan sebab tiada rasa hormat aq kat kau...aq punya sebab aq sendiri...

kalau dah kau tak punya semuanya,,kau tak hensem,,bukan laki idaman aq,,untuk apa aq masih lagi bersama kau...???tak pernah kau terfikir itu...???ya...kau memang tak hensem..tapi cukup lah bagi aq,,kau sekadar sedap mata memandang...aq tak nak bila aq bersama kau,,masih ada mata yang cuba menjeling ke arah kau..aq cemburu..kalo kerana paras aq terima seseorang,,kau bukanlah pilihan pertama aq..aq terima kau seadanya...selagi kau masih boleyh menguruskan diri sendiri....aq tak nak berbohong dengan mengatakan yang kau hensem....

kau juga tak punya ciri ciri lelaki idaman yang aq mahukan....tapi kenapa aq masih dengan kau...???yaa...kerja kau mungkin tak berapa bagus pada pandangan orang laen,,tapi cukup sekadar apa yang kau kerjakan tuh,,HALAL sumbernya,,cukup untuk kau berbelanja dan bagai...itu juga satu kerja yang baik...kau tak kaya pada harta..tapi kau kaya dengan budi perkerti...berada dengan kau buat aq selesa menjadi diri aq yang sebenar..kau terima aq seadanya..itu sudah memadai bagi aq...aq terima dan aq bersyukur dengan apa yang kau miliki...kau juga kaya dengan kasih sayang....

aq kasar dengan kau...kekadang aq cakap tanpa fikir tentang perasaan kau...yaa,,aq tak nafikan itu...aq cuma manusia biasa yang daif dan selalu khilaf....mungkin pada orang yang lihat setiap tingkah laku aq pada kau tuh suatu yang tak sepatutnya....tapi aq selesa begitu...kau tak pernah membantah...jadi aq fikir kau juga selesa begitu....itu saja cara untuk aq selalu rasa dekat dengan kau....itu saja buat aq selesa dengan kau..dan itu saja yang buat aq sentiasa ingatkan kau...

*************

aku mintak maaf kalau aq sering mengkasari kau...maafkan aq andai kau rasa aq tak hormatkan kau...satu yang aq nak kau tahu,,aq ikhlas sayangkan kau....


pesan datin : be proud with yourself....

p/s : aq harap kau tak kisah....