BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, May 28, 2011

bufday boy-hAppY birtHdAy

ehhh.....lupa....dah 28 MAY an...any way ader bufday owang lah...ehhh...bufday sapa neyh...??aq kah..??bukan...bufday aq lambat lagi...bulan 2...tahon depan nuhhh...hari neyh hari bahgia SHAHRIL AIZAT b. NORDIN...he is my fren...hehehhe....tengok wall dy kat facebook tadi..wahh...ramainya yang wish....baguslah..actually saya sebenarnya ta nak wish kat awk lagi...saya nak jadi yang terakhir buleyh...???tak kasi nak jugak...so saya wat entry neyh khas untuk awak keyh....asai semacam punya skema ayat aq neyh...tak per izinkan saya "menyekemakan" diri hari neyh keyh...entry neyh ja...owke skang saya nak nyanyi kat awak....

hAppy birthdAy to U,,
hAppy birthdAy to U,,
hAppy birthdAy,,
hAppy birthdAy,,
hAppy birthdAy,,
to youuuuu.....

ALLAH sELamAtkAn kamoo,,
ALLAH sELamAtkAn kAmoo,,
ALLAH sELamAtkAn,,
SHAHRIL AIZAT,,
ALLAH sELamAtkAn kAmoo...

happy birthday..may ALLAH bless u...semoga panjang umo n dimurahkan rezeki....first of all,,nak ucap tahniah sebab awak dah berjaya sampai ke umo nieyh...ehh,,dah tua owke...so jangan manja2 sangat ngan mak owke....dah boleyh kawin dah pown...any way sowi saya tak berkesempatan untuk celebrate birthday awak kali neyh...sama2 ngan awak makan kek "SECRET RECIPE"..awak mintak kat saya dulu kan...pesan awal lagi kan...ehhh...tak malu men mintak2..hehhehe..just a joke..actually memang saya nak tunaikan,,tapi memandangkan keadaan kita sekarang dah buat saya tak dapat nak tunaikan apa yang awak nak...bufday saya,,saya dah dapat "domok" dari awak...tapi bufday awak saya tak mampu bagi papa....ermmm....i'm so sorry..=( saya ingat saya nak wat satu lukisan untuk awak..KHAS!!tapi masa tak mengizinkan...saya asyik sibuk jew....skali lagi,,maap yer....saya dah cari jugak something tok saya kasi kat awak,,tapi still xdapat cari yang sesuai ngan awak...awak mengharapkan ucapan dari saya kew...???bukan saya tak nak ucap...saya cuma segan...awak tawu kan saya neyh pemalu..kikikikiki..;)segan nya wat statement cam neyh...bhaahahhahaha...poyo lah saya neyh kan.....saya mintak maaf eyh bup saya dah ancurkan hari bahgia awak ari neyh....skali lagi...happy birthday....


"ya Allah,,ku panjatkan seribu kesyukuran kerana kau masih memberi aq nafas untuk terus hidup di atas muka bumimu yang penuh segala nikmat...ya Allah,,kau panjangkanlah umur sahabatku ini kerana hari ini adalah hari bahagia dy yang mana pada tanggal ini dy telah di lahirkan di duniamu yang penuh karamah ini ya Allah...ya Allah,,kau jadikanlah dy seorang hamba yang sentiasa bersyukur dengan segala apa yang dy miliki....kau tabahkanlah dan ikhlaskanlah hatinya dalam menerima segala macam dugaan yang telah kau berikan padanya ya Allah...ya Allah yang maha mengetahui segala isi langit dan bumi,,,kau murahkanlah rezekinya,,rezeki yang telah di ikhtiarkan secara halal...sesungguhnya engkau maha mengetahui mana yang terbaek untuk hambamu ya Allah...ya Allah,,kau jodohkanlah sahabatku ini dengan seorang gadis,,yang dapat menjaganya dengan baek...yang dapat membuatkan harinya terus bahagia ya Allah...kebahagiaan itu sebagai ganti kekecewaannya hari ini setelah cinta yang kau telah lahirkan dalam jiwanya di khianati si gadis...sesungguhnya ya Allah kau lahirkanlah cintanya ke jalan yang benar dengan mencintai rasul dan syurgamu terlebih dahulu...kau bukakanlah pintu hatinya agar dy tidak di butakan oleh nafsu yang telah menutup pintu hatinya agar jauh dari cintamu ya Allah...sesungguhnya kau juga tempat aq meminta dan tempat aq memohon pertolongan..."

AMIN...

p/s datin :doa adaah hadiah yang terbaek....kerana dengan doa kita dapat melakukan sesuatu....


p/s:bukan ta nak wish awal....saya rasa saya bukan sesiapa lagi...tiada istimewanya saya...=)

Wednesday, May 25, 2011

i'm ready..!!

yee....saya bersedia menjadi ratu hati awak selamanya...saya terima awak seadanya....saya dah curahkan kasih,,sayang dan cinta saya kepada awak sepenuhnya...oik..!!!oikk!!oikkk!!apa yang aq melalut neyh...tibai mau...???"I'M READY...???"ready untuk apa neyh...??ada owang masuk minang kew...??ha'ah...aissshhh....tak ahh...saja jerk gimik...gedik kan...hahhahaha..=D..oooo so noty haaa...actually semalam tengah aq khusyuk tengok showdown,,tetiba membe aq antaq mesej..."weyhh patin,,hg punya result cam na...???owke ka..??weyhh aq dah putus asa neyh...sumpah macam tamau belajaq dah.."nasib baik dy kata macam tamau belajaq...mula lah jantong aq macam ada drum dok tengah di pukul...dum dam dum dam..ehhh dupp dupp!!dupp dupp!!!asto makin lama makin rancak....macam nak ter"qhelai"(terjatoh=terhancur=terabur=tersepah)ha laaa....aq memang dok ketaq sedia...dok tunggu result kuaq...any way,,aq reply kat membe aq neyh..."isshhh..aq tataw lah..aq pown tak cek lagi...awat..??hg owke dakk...???"aq tanya dy kena repeat paper dak,,dy cakap ada..1 eco...pointer dy 2.42...aq rasa owke laahh..sebab dy dah da peningkatan dari sem lepas....habis mak aq semayang baca quran,,dy mai jenguk aq kat hall...aq cakap kat dy.."makk!!!takowt.."sambil tangan letak kat dada...ha laaa....risau amat weyhh..!!mak tanya napa...???aq cakap..result dah kuaq...dy tanya aq macam mana...???aq cakap aq tak cek lagi..aq gtaw laa pasai membe aq yang sowang neyh...cakap dy kena repeat..mak aq punya dahi dah berkeriut keriut dah...aq lagi lah "seqhiyau"(risau)...then ta sempat showdown nak habis aq dah naek bilik..aq bukak laptop,,aq search tenet..(internet)nak taw,,masa tuh kaki tangan aq dah sejuk...serius!!!ketaq giler vavis..!!!aarrgghhh...al-maklomlah sem lepas dah kena repeat 2 paper....tuh yang risau sesangat tersangat..bukak2 aq punya result tak kuar.."keputusan anda disekat kerana anda tidak melengkapkan sufo..."cehhh...monyet betoll...frust weyhh...takowt!!!aq mesej suma membe2 aq...aq tataw nak wat macam mana...actually aq punya sufo tok subjek kos dah buat untuk sem neyh...aq p kat i-learn..aq tengok ada 1 yang tak complete..subjek yang aq nak repeat tak jadi....pada hal aq dah drop pown subjek uh...tension..!!stress!!!...macam nak menjerit pown ada masa tuh...abaikan...aq wat jugak sufo uh...aq completekan even aq ta amik subjek uh....owhh...whatever...aq tidoq...bangon subuh pagi tadi lepas aq antaq barang mak nak niaga uhh,,aq bukak lagi...n hampa..tak boleyh jugak...!!!errgghh!!!then kol 7 aq g antaq adik aq p skolah...pas antaq dy aq tolong mak kat warung dy...owang ramai...dy kelam kelibut...aq tolong lah..nak tinggal tak sampai hati...then...pas aq balik kedai beli ikan sayur suma,,n owang pown dah tak ramai...aq sembang2 ngan mak...masa uhh sebak gila aahh.....dah meraung2 dalam hati aq neyh..dah banjir n bah...!!perghh...aq cakap kat mak slow2..."mak..ada masalah neyh...result fatin kena sekat...sebab dy kata sufo tak lengkap.."dy tanya sufo tuh menatang apa..??aq gtaw laa dy...then dy tanya aq camna..??aq cakap lah,,aq ingat aq nak tanya kp(ketua program) dulu...dy cakap tak palah..aq cerita skali lagi yang member aq sowang kena repeat..aq gtaw dy yang member aq dah give up..!!dy macam paham aq...dy tanya,,"asto,,kamo macam mana...???kalo tak boleyh jugak berenti ja lah...nanti dok tanggung hutang lagi banyak2..."aq cakap.."mak!!jangan cakap macam uh...!!sedeyh..=("padahal dalam hati dah nanges tak tertahan dah...aq taw dy taruh harapan kat aq...n sekarang dy dah bagi green light kat aq tok berenti...)dy cakap kalo tak boleyh,,p keja...cari keja...aq kata kat dy...kalo aq kena repeat lagi sekali,,memang aq nak quit teros...neyh keputusan aq....n I'M READY...!!kepada kawan2...mungkin jodoh kita tok teros sama2 nak grad dah makin suram...aq pown dah tataw nak wat macam mana lgi...aq dah try....kalo da jodoh kita,,insyAllah,,aq akan langkah sama2 ngan korang sama2 pakai jubah untuk amik scroll uh...tapi aq tengok suma tuh dah makin jaoh ngan aq....maafkan aq....kekadang aq macam dah give up..tapi untuk family aq n hidup aq,,aq taw aq tak boleyh give up..!!!!thanx to all of u...kepada CIKGU AZII,,CIKGU SYA,,CIKGU SHEERA,,CIKGU TUAN,,CIKGU TEAH N CIKGU ZATI,,trimas..!!!jasa cikgu saya tak kan lupa...apa yang cikgu ajar saya akan saya jadikan sebagai dorongan untuk saya teros berjaya...segala usaha cikgu amat saya hargai...trimas jugak sebab cikgu dah bukak mata saya untuk berubah....teima kasih cikgu...selamat hari raya cikgu..!!!hehehhehe...i will miss u n love u all FOREVER N EVER..!!!
NOW I'M READY!!



pesan datin :kalo kita tak berjaya dalam pelajaran,,tak semestinya kita gagal dalam kerjaya,,gagal dalam hidop...


p/s :aq cuba mencari yang terbaek untuk aq..andai kata melepaskan saat kita bersama adalah yang terbaik aq redha..=')

Tuesday, May 24, 2011

CINTA DAN COUPLE..??!!


cakap pasal cinta...???ehhh...budak darjah satu pown dah pandai maen cinta...betol..aq penah tengok adik aq tulis surat cinta untuk makwe "nyet2" dy...wahh...dasyat...!!!mak aq cakap dy wat apa jerk yang si makwe neyh suruh....si makwe suruh sapu sampah dy sapu,,suruh itu suruh ini dy buat...tergamam aq sekejap...tak caya la budak umo 7 tahun da pandai bercinta...adik aq pulak haaaa.....tapi...dy tawu ker apa tuh yang di namakan cinta..??tawu...??kalo nak tawu try lah tya dyowng yang bercinta...haaaa...tyalah....tengok pe jerk jawapan yang akan di kasi....bila dah besar sikit,,mula lah,,"wak kita COUPLE..saya daa lama suka awak..da lama ushar awak..awak dah buat hati saya berdegup mcm nak pecah....bila saya tengok muka awak yang ciut miut,,teros saya jatoh cinta.."(si laki tengah mengayat...)yang si makwe neyh pown..."bagilah saya mase erk awk...nanti saya gtawu...".(ayat malu tapi mahu..kononnya jual mahal..tapi dalam hati macam nak tercabut punya suka si pakwe puji melambung...)then si pakwe cakap.."alah...time je laa eh....nanti kita leyh kenal lagi rapat..."yang girl pown dengan perasaan yang tertahan2(maklomlah,,si pakwe yang dy admire lame dah uhh,,tackle dy....)"ye lahh saya tima awak...."then bermulalah satu hubungan yang di panggil COUPLE....masa kecik2 dulu korang penah terfikir couple2 neyh...???mesti penah punya...yelaa,,tengok owang yang ada pakwe neyh,,bergayot 24 jam siang malam pagi petang...macam apa owang cakap "ibarat dunia aq yang punya.."mula lah macam2 lagu dinyanyikan..macam dalam filem hindustan...sebulan dua bulan...fuhh!!!macam dalam taman syurga..yerlarh...hari2 dating...hari2 jumpa..hari2 gayut...hari2 boleyh bermanja2....kuar dating pown mak abah tak tawu....aik..cam kena kat aq an..budak zaman sekarang neyh,,yang masih sekolah...naaahhh!!!!si pakwe datang amik,,si pakwe tolong antaq p sekolah naek RXZ yamaha,,catalyzer,,lalu depan umah aq,,,ceyyy,,,!!punya baek dok peluk2....aisemen...apa nak jadi neyh...yang si pakwe,,even umoq sama,,tapi dah tak sekolah....al-maklumlah,,kena keja kuat,,nak sara si makwe neyh an....ok tak pa..lantaklah korang...!!!tapi bagus aa kalo si pakwe neyh yang sara...ada jugak yang jadi,,si makwe yang sara si pakwe...??ouuhh...!!!what the...????aq cukop pantang bila si pakwe neyh anta mesej nom akaun soh bank in...."baby..baby....by nak pakai duit sikit lah...ada benda penting nak kena settlekan..boleyh by pinjam kat baby $200.."perghh..!!neyh slalu jadik kat couple yang baya2 aq lah...si makwe tengah blajaq,,si pakwe keja...tuh pown kejap keja kejap tak...yang si makwe neyh pown sayang punya pasal..."owke by,,nanti baby bank in duit $200...jangan risau ehhh...i luv u dear!!!muahhhh!!!!"waaahhh dasyatnya cinta....sampai lupa segala an...yang mak bapak mintak sikit,,"adik ta dek duit lahh mak....adik nak guna wat keja laen lagi....buku2 lagi...."hah..!!!tipoo pulak si mak ngan abah....bagus an...???memang pandailah....naseb ex aq dulu tak mintak duit kat aq.....tapi kalo mintak pun aq tak kan kasi....aq yang selalu "paw" duit dy....tapi aq nak bayar dy ta nak..baek an..???ok,,abaikan...coz suma tuh adalah KENANGAN aq..and then bila dah couple neyh,,macam2 syarat kena ikot plak....haessshh...betol tak apa yang aq cakap neyh..???tak betol..??eyhhh bro,,cayalah cakap gua...owke...syaratnya..."baby,,kalo nak kuar gtaw by owke...nak g mana,,dengan sapa,,kat mana,,untuk apa...???suma baby kena gtaw kat by...by ta nak baby kuar ngan jantan laen....nanty by jeles...."(hyee...sapa yang tak jeles kalo cinta hati kita kuaq ngan jantan or betina laen...!!).."owke by...baby gtaw kat by..".."lagi,,by ta nak baby dok mesej ngan jantan laen...by TAK SUKA....!!paham...???!!!sebab baby sekarang by yang punya..!!!"..dalam hati si makwe...aikk...aq dahh aa ramai kawan jantan...tak kan nak mesej pown tak boleyh...gi pown depa suma bukan kat sini....suma jaoh2...nak jumpa tuh...fuhh mustahil laa..."yela by...tapi by..tak kan nak mesej ngan membe2 pown tak boleyh by...".."owke..by kasi,,tapi jangan lebeyh2 sudah...ingat baby by yang punya...by sowang je k..."si awex neyh pown setuju haa...walaupon berat hati dy an...bulan ketiga bulan ke empat owke lagi...mai bulan ke limaa.....haaaa..mula dah perang saudara..!!!dah mula gadoh2....sebab apa..???terbaca mesej si makwe neyh ngan membe jantan dy...siap sayang2 lagi...meletop la...!!!bagi aq biasa la ngan membe2...just melawak2 panggil sayang kekadang..tapi tengok tempat dan situasi laaa...bukan memanjang panggil dy sayang...tapi si pakwe daa salah paham....tak boleyhh sebab dy punya cemburu tahap gunung berapi sedang aktif...dasyat..!!!then mula laaa bosan...asyik kena kongkong...itu ini kena gitaw...sampai nak mandi nak tido nak makan pown nak kena gitaw..nak turun gi beli makanan kat cafe pown nak kena wat report...kalo tak gtaw,,mula lah nak sangka buruk...kata kita p jumpa jantan  laen...kita muhong depa lah...padahal kita nak bercakap dengan laki dalam kelas pown payah...bila tak cakap,,mula merajuk...datang satu perasaan rimas..!!!bila tak balas mesej,,pikio yang bukan2...hah..!!!itu lah ini lah..."baby curang ngan by..!!!!"padahal tak reply sebab sibuk....ada homework..assignment nak kena settle....cuak lah....asyik tak caya kita jaa ann...kata pulak yang kita tengah layan jantan laen...mana dy tak cakap macam tuh,,sebab dy penah tengok mesej kita ngan jantan laen...asai gadoh jaa,,,benda tuh laa jadi bahan...ahh..!!whatever!!!!kalo benda neyh jadi kat aq,,dah berulang kali jadi sapa tak geram...aq tak buat,,then tuduh2 an....macam gampang laa kan...mula laa malas nak layan...bila tak layan,,mula nak ugut2,,mula nak paksa2...kalo dah ugut2,,paksa2...boleyh ka korang nak terus cinta kan dy...???sure tak kan...!!!??macam tuh jugak aq....boleyh bertahan sebab si pakwe neyh da banyak tolong kita....buat itu ini...dah banyak berkorban..tapi bila hati dah kata cam tuh,,automatik,,akal akan kata tak jugak...so,,lahirlah cinta palsu..palsu sebab apa..kita cinta kan dy sebab terpaksa..terpaksa sebab dah terhutang budi,,sebab kesian,,sebab macam2 lagi lah..tapi sampai bila kita nak bohong hati kita sendiri....then mula lah nak mintak clashh!!!break!!putus!!!"by,,baby nak mintak putus...".."asal plak...???by ta nak...by sayang baby...!!!!"pergghhh complicated giler vavis masa neyh...mula laa air mata nak mencuranh2 ke ladang gandum...tak kira si pakwe,,tak kira si makwe...di sebabkan kerasnya hati si makwe,,dy buat tak taw ja kat si pakwe...biasala...sakitnya kerana cinta bukan nak boleyh ubat sehari dua...tak..!!!makan bulan..kekadang sampai bertahun2..!!!yup..!!betol neyh...aq percaya n aq jamin bro..!!!macam nak mampos bila putus cinta neyh tambah2 kita dah sayang gila2 punya...then mula lah simpan dendam..tupp tupp!!!sok kuaq surat khabar muka depan,,"GADIS DIBUNUH ANGKARA CINTA,,TUNANG MENYIMBAH ASID BAKAL ISTERI.." "GADIS DI GELETEK KERANA MENOLAK CINTA SI LELAKI.." ehhh...ada ka....????felik2..!!mulalah kan..bila dah dendam hancur segalanya..tak kurang hebat,,ada yang teros nak terjun neraka..!!!aikk asal plak...yalaa,,mana taknya,,bunuh diri....bunuh diri kan haram....ne manusia yang satu2nya paling bodoh di antara yang terbodoh...betol what pa yang aq cakap...sebenarnya bila kita di uji cam tuh,,pencipta kita nak kita dekatkan diri ngan dy...actually kita dah jaoh dari cinta yang sebenar...nak tawu,,bila couple neyh,,kita lebih banyak wat dosa...mula2 pegang tangan then mula laaa meeeelllaaaarrraaaattttt.....!!!haram ye kawan2...sekaligus mengingatkan diri sendiri..!!!ta dak untungnya....bila dah couple,,kena 24 jam mesej...kekadang call sampai ke subuh...besok pagi tak g kelas bup overslept...!!aissshhh...ruginya....so kepada adik2,,bukan adik jer,,semua,,termasuk aq..aq bukan nak halang korang couple...tak....sebab aq tawu,,tuh suma lumrah n fitrah yang kita tak dapat nafikan...yaaa....untuk mencintai dan menyayangi...tapi korang kena ingat,,risiko lagi untuk kita terjerumus lagi tinggi dari nak naek kan kita...serius aq cakap..!!tapi ikot suka koranglah...suma dah besar panjang untuk menilai...




pesan datin :cintailah yang abadi yang hakiki kerana cinta-Nya tak pernah mengecewakan


p/s :pegang satu prinsip..."kalo dah jodoh kita tak kan kemana..even kita terpisah beribu tahun sekali pown...tapi kalo dah bukan jodoh,,biar dekat sampai berlaga hidung pown,,sampai bila-bila
dy bukan kita punya...."

Monday, May 23, 2011

apa yang kau tahu...??

aq bukanlah malaikat yang ada sejuta lebih sifat2 yang bagus...aq juga bukan nabi yang maksum,,yang terhindar dari segala dosa..aq cuma manusia dan hamba Allah yang punya sejuta khilaf...aq tawu,,aq penah beri kau sejuta harapan satu ketika dulu..aq tawu aq penah beri sejuta senyuman pada kau dulu,,tapi kini aq juga sedar yang aq dah pon mengguris sejuta kelukaan dalam hidup kau...yaa aq tawu suma tu..aq tawu dah sejuta titisan mutiara jernih kau jatuh kerana cinta palsu aq...aq tawu sudah tertanam sejuta kebencian dalam sekeping hati yang kau miliki untuk golongan seperti aq...mungkin bagi kau semua perempuan sama...pandai lahirkan sejuta cinta,,pandai curahkan sejuta kasih,,pandai ciptakan sejuta nista dan pembohongan...mungkin pada kau,,aq cuba membalas dendam,,cuba menghancurkan hati kau,,cuba buat kau merana dalam cinta yang penuh kepalsuan...tapi kau tak tawu apa sebenarnya tujuan aq...kau tak tahu kenapa aq buat macam tuh sebenarnya...kau ingat aq sengaja melukakan hati kau...??kau rasa aq sengaja lakukan semua ini...???kau fikir aq lakukan semua nie untuk kepentingan aq sendiri...terpulang pada kau untuk judge aq...yang pasti aq tawu apa yang aq sedang lakukan...untuk kebaikan aq juga untuk kebaikan kau....tuh yang kau harus ingat.."JUGA UNTUK KEBAIKAN KAU.."mungkin pada kau aq hanya pandai menyusun sejuta kata,,tapi langsung tiada makna..mungkin kau kata aq hanya pandai berbicara tanpa rasa apa yang kau rasa,,tanpa mengambil tahu soal hati kau yang sudah hancur..itu terserah...aq tak memaksa untuk kau ikut apa yang aq kata,,percaya apa yang aq luahkan...aq tahu sebab kau sudah pown kecewa..tapi aq harap tuhan akan buka pintu hati kau seperti mana dy telah membuka pintu hati aq...bukan niat aq untuk mengata kau tidak bagus...aq tawu kau...aq tawu macam mana sikap dan sifat kau..tapi maafkan aq..aq tak nampak sampai sekarang ruang untuk kita terus bersama....MAAFKAN AQ...!!!=( kau nak tahu sebenarnya kau BELAJAR UNTUK MEMILIKI BUKAN MENCINTAI....!!




pesan datin :semua yang kita sangka indah tak selamanya indah....


Thursday, May 19, 2011

wah bangganya...!!!

bangga...???bangga sal pa neyh..???tetiba ja minah neyh...actually aq nak cita yg aq SANGAT BANGGA dengan insan neyh...she so amazing n different from others women in the world..btw,,aq nak gtaw yang dy neyh sangat n tersangatlah TABAH owangnya...yep...sangat2 KUAT...dari segi mental dan fizikal...dy neyh TAK PERNAH langsung terima pendidikan secara formal...macam kita2 sekarang,,dapat belajar ngan selesa dengan disediakan bangunan yang tersergam indah,,facilities yang sangat bagus...tapi dy tak pernah rasa macam mana yang rasanya nikmat menjadi pelajar..sedihkan..semua sebab dy yang terpaksa bantu parents tok besar n sekolahkan adik2...n sekaligus nak ubah kehidupan keluarga yang laen...tak nak lagi hidup daam kesempitan....but i think she's VERY BRILLIANT..!!why,,..??even dy tak pernah duduk di atas kerusi n meja belajar untuk menuntut ilmu...aq rasa kalo dy di berikan sejuta peluang suatu masa dulu,,mesti dy dah jadi seorang yang sangat DI HORMATI....tapi peluang itu bukan untuknya...tenaga tulang empat keratnya sangat di perlukan dalam keluarganya tika itu..jadi impian tok kecapi semua tuh di biar sepi dan akhirnya di tiup pergi oleh sang angin...pernah dy cerita,,dy curi2 masuk kelas untuk mencuri sedikit ilmu,,tp dy akhirnya tertangkap dan di usir...dy redha aq rasa....pelayaran yang dia juga tidak sangka membawa dy ke sini,,MALAYSIA...namun semua itu bukan semudah yang semua sangka...variasi cabaran dan godaan dunia mula mengusik dirinya,,tapi dy berjaya hadapi segalanya...TEGUHNYA pendirian seorang wanita...meskipun dy tak pernah bersekolah,,dy pandai membaca,,pandai mengira,,pandai membuat keputusan....cuma kurang pandai menulis...aq rasa dy tak yakin untuk itu....selepas dy kahwin,,dy nekad untuk belajar menulis....dari anak yang sulong hingga anak yang bongsu...dy tak pernah jemu untuk belajar..tapi kekangan masa membataskan dy untuk meneruskan dy belajar menulis..setiap tahun azam untuk belajar menulis terbiar..dy memahami bahasa inggeris...walaupun hanya sedikit...lebih baik dari dy tak tahu langsung...kan..???aq kagum...dengan teknologi sekarang dy mula memakai handfon....sebab senang nak contact keluarga dy yang jauh kat tempat asal dy n untuk berhubung dengan anak2nya...apa yang di ajar masuk kekepalanya...dy sudah tawu camna nak simpan nama,,nak set alarm....hehehehe..yang aq bangga sekarang,,dy dah pndai menaip mesej..=)..TAHNIAH kepada dy..kerana dy berjaya akhirnya...

pesan datin :jangan pandang remeh dengan owang yang tak berpelajaran,,kerana kekadang ilmunya lebih tinggi dari owang yang penuh ilmu di dada...

p/s: siapa dy...?????

Tuesday, May 17, 2011

memohon diri_spoon

restuilah perpisahan ini,,
relakanlah pemergian aku,,
jangan bersedih,,
jangan menangis,,
semua telah di tentukan,,
berat hati,,
berat ku rasakan,,
berjauhan dengan ohh sayang,,
 tapi perjanjian,,
hanya di sini,,
tak daya bertahan lagi,,
izin ku bermohon diri,,
asmara yang seubir dulu,,
yang akan terbang menjadi debu,,
sebagai tanda kita pernah,,
bercinta...
ohh biar pun,,
bulan jatuh ke bumi,,
menerangi kedukaan jiwa,,
namun sudah tak bererti,,
padaku...
ku sangkakan,,
panas mentari sampai ke petang,,
 rupanya hujan di tengah hari,,
menghanyutkan kasih kita,,
ku sangkakan,,
engkau insan yang setia,,
rupanya engkau bersandiwara,,
curang dalam cinta kita,,
kau membuat ku menangis,,
jiwa ku terhiris...
asmara yang seubir dulu,,
yang kan terbang menjadi debu,,
sebagai tanda kita pernah,,
bercinta,,
ohh biarpun bulan jatuh ke bumi,,
menerangi kedukaan jiwa,,
namun sudah tak bererti,,
padaku,,
ku sangkakan,,
panas mentari sampai ke petang,,
rupanya hujan di tengah hari,,
menghanyutkan kasih kita,,
ku sangkakan,,
engkau insan yang setia,,
rupanya engkau bersandiwara,,
curang dalam cinta kita,,
kau membuat ku menangis,,
jiwa ku terhiris...

MEMOHON DIRI_SPOON

Monday, May 16, 2011

betul ke....???!!

dulu...masa aq tak kecik tak besaq dulu,,ada owang penah gitaw aq...
"fatin..fatin..hg nak taw dak,,owang cakap,,kalo hg berselisih ngn sowang laki neyh,,even hg tak kenai dy pown,,kemungkinan besaq dy jodoh hg...hg penah rasa dak jantong hg dok dup dap,,dup dap bila selisih ngan owang jantan...??"
soklan cepumas weyhh...aq nak jawab pown tak terjawab time tuh...btw,,lantak lah kan...gpown aq tak penah rasa pown cam tuh..tah btoi ke tak aq tataw...lantak korang lah..janji aq bahagia...kuakuakuakua...=D
then,,bila aq dah besaq panjang neyh,,eyhh panjang tak besaq adalah,,hahhahahah,,aq teringat balik soklan cepumas yang membe aq tanya dulu...ishhh betoi ka haa pa yang minah neyh cakap dulu...nak taw sebab pa aq tertanya menatang neyh...btw,,aq da kenai sowang mamat neyh...dy neyh customer kat kedai pak aq...pas aq exam SPM dulu,,kan aq yang handle bahagian buat ayaq neyh...so,,bila dy mai,,owang len mai,,aq lah kena bancoh ayaq kat lepa...so,,mamat neyh suka usik aq...suka ushar aq...neyh bukan aq nak perasan....bukan sekali,,bukan dua kali,,tapi dah berkali2..dy pown penah mntax nombor fon aq,,aq kasi nombor mak aq kat dy...hahhahah...aq cakap,,tuh nombor mak,,kalo nak kawan ngan owang p habaq kat mak...tak pa lahh kan...nak di jadikan cerita,,setiap kali aq selisih ngan dy,,tetiba jantong aq dup dap,,dup dap...aq pown felik...mula2 tuh aq ingat besa ja laa....ta dak pa...tapi makin lama,,bila aq rasa laen macam tuh,,mesti aq nampak muka dy...tuh satu jugak,,felik...dalam hati teringat pa yang membe aq cakap tuh n terdetik dalam benak aq,,"isshh,,takkan dy neyh bakal husband aq kowt...??tamau ahhh..."bukan sebab pa,,,aq dah tanam dalam hati aq neyh,,kalo da laki hensem nak ngorat aq tuh saja jaaa uh,,nak tengok pompuan...nak testing kata owang....hala,,,owang hensem ngorat aq,,tak ke pelik...mesti depa nak maen2 ja...kalo aq segak macam SITI NUR HALIZA ka,,ERRA FAZIRA ka,,bleyh laaa caya,,di terima dek akal lah..haaa..nak kata dy neyh hensem tuh,,tak laaa sangat,,tapi sedap mata memandang owang kata...(owang kata lagi)..so,,aq abaikan ja perasaan aq uh...then,,hari sabtu tuh,,aq selisih lagi ngan dy kat pasar malam,,aq ternampak dy,,tapi aq wat2 tak nampak dy,,aq ingat dy tak perasan aq,,rupanya dy perasan n dy kalih tengok aq...dy masa uhh nak balik umah dah kowt,,bup dy p kowt parking moto...aq pown berjalan laa berdua ngan adik aq sowang uh,,MUHAMMAD NOOR..masa aq patah nak balik uhh,,tetiba aq tertengok blah owang dok juai mee goreng neyh,,n nak taw pa aq nampak...???hhaaa...mamat uhh tengah tengok blah kami....uuiii..tak gilaa kaa...???gila an...???gila dan felik...so aq cepat2 jalan,,sebab aq dah jadik gabra semacam...papa pown aq dah buang perasaan PERASAN TAK BERTEMPAT aq tuh...aq just anggap dy tengok blah len..dy senyum kat owang lenn..tuh jaaa...so,,untuk soklan cepumas membe aq tuh,,,aq just simpan...aq tamau kata papa...tapi an,,even aq ngan ex boyfrenz aq dulu pown,,aq tak penah rasa cam neyh ooo.....tataw lahh...jodoh Allah tuh kan di mana2 jaa...





pesan datin :jodoh pertemuan tuh di tangan tuhan...kita tak tawu apa yang sedang Allah rencanakan..

Thursday, May 12, 2011

saat terakhir_ST12

tak pernah terfikir olehku,,
tak sedikit pun ku bayangkan,,
kau akan pergi..
tinggalkan ku sendiri,,
begitu sulit ku bayangkan,,
begitu sakit ku rasakan,,
kau akan pergi,,
tinggalkan ku sendiri,,
di bawah batu nisan kini,,
kau sandarkan,,
kasih sayang kamu,,
begitu dalam,,
sungguh ku tak sanggup,,
ini terjadi,,
kerna ku sangat cinta,,
inilah saat terakhirku,,
melihat kamu,,
jatuh airmataku,,
menanges pilu,,
hanya mampu ucapkan,,
selamat jalan kaseh,,
satu jam saja ku telah bisa,,
cintai kamu,,kamu,,kamu,,
di hatiku,,
namunbagiku,,
melupakanmu,,
butuh waktuku seumur hidup..
satu jam saja ku telah bisa,,
sayangi kamu,,
di hatiku,,
namun bagiku,,
melupakanmu,,
butuh waktuku seumur hidup,,
di nanti ku...
woooaaaa..~~~
ooohhhhoooo....~~~
ooohuuuoo...
inilah saat terakhirku melihat kamu,,
jatuh air mataku,,
menanges pilu,,
hanya mampu ucapkan,,
selamat jalan kaseh...
ooohhhuuwwooo..~~
satu jam saja ku telah bisa,,
cintai kamu,,kamu,,kamu,,
dihatiku,,
namun bagiku,,
melupakanmu,,
butuh waktuku seumur hidup,,
satu jam saja,,
ku telah bisa sayangi kamu di hatiku,,
namun bagiku,,
melupakanmu,,
butuh waktuku seumur hidup....

SAAT TERAKHIR_ST12


usah lepaskan_taufikbatisah

yang terindah terlukis dibibirmu,,
tak pernah ku lihat senyum mu sebegitu,,
pudarkah sudah cinta yang ku beri,,
berwarna warni segala,,
yang dijanjikan ia,,
usah biar ku bersendirian,,
usah biar hatimu ditawan,,
usah biar diriku di sini,,
seorang menunggu tanpa teman,,
usah lepas genggaman tanganmu,,
usah biar semua berlalu,,
usah terlupa perasaan hati,,
pertama kali kita bertemu,,
usah lepaskan...
tak mudah ku melupa segala yang berlalu,,
ku ingin selalu bersamamu,,
usah biar ku bersendirian,,
usah biar hatimu ditawan,,
usah biar diriku disini,,
seorang menunggu tanpa teman,,
usah lepas genggaman tanganmu,,
usah biar semua berlalu,,
usah terlupa perasaan hati,,
pertama kali kita bertemu,,
ku tak peduli apa sebabnya,,
engkau dan dia harus bersama,,
mendungnya langit bila berkata,,
kita patutnya masih bercinta,,
usah lepaskan..
usah lepaskan..
yang terindah,,
terlukis dibibirmu,,
tak pernah ku lihat senyum sebegitu...

USAH LEPASKAN_TAUFIK BATISAH




attention :just a song

maafkan aq..!!=(

2 minit sebelum azan subuh bunyi,,aq dah terjaga...ya tuhan maha hebat kuasa-Mu ya ALLAH...sebelum aq sujud bertafakur ke atas-Mu ya ALLAH,,izinkan aq untuk menterjermah segalanya di sini sbelum aq pergi mengadu kepada engkau wahai maha agung yang tiada tolok bandingnya...tergerak hatiku untuk melihat apa yang di post dy dalam diari yang baru dy creatkan...aq tahu ada sesuatu yang dy akan luahkan di situ dan ternyata,,ia benar sangkaanku..ya ALLAH dugaan apa yang sedang kau beri ke atas kami hamba-Mu yang tiada daya ini ya ALLAH...???aq juga pernah merasa kekecewaan seperti yang dy alami sekarang ya ALLAH...apa yang sedang kau rencanakan..??kau lahirkan rasa cintanya untuk diriku,,tapi tidak kau hembuskan ke dalam hatiku untuk turut mencintai dy...kau semai rasa kasih yang begitu mendalam dirinya untukku,,tapi tidak kau tanamkan dalam hatiku rasa itu kepadanya....betapa siksanya aq untuk melukakan hati insan bernama lelaki buat sekian kalinya...betapa terluka hatinya hanya engkau yang tahu,,betapa pedih hatiku saat aq perlu mengatakan hakikat sebenar kepadanya,,hanya engkau juga saja yang tahu..maha suci ALLAH,,aq tidak tahu cerita apa yang sedang kau lakarkan buat kami...aq harap kau sedang melakarkan sebuah jalan cerita yang indah buat kami ya ALLAH....lagi buat kau wahai cucu adam...bukan niat aq untuk buat kau terluka,,bukan pinta aq untuk melihat kau kecewa dan sengsara...bukan niatku untuk buat kau rasa dipermaenkan seperti ini,,bukan atas dasar dendam di sebalik berakhirnya cerita antara kita...tapi seperti kata kau,,"siapa yang akan mengakui dy tak berniat untuk mempermaenkan perasaan orang..siapa yang akan mengakui dy tak bermaksud untuk melukakan...???siapa..???siapa..???"..ya tiada siapa..tapi maafkan aq kerana aq,,insan yang kau harapkan untuk mengadu kasih telah pun melukakan kau...izinkan aq mengejar cinta AGUNG tuhan ku,,izinkan aq mengejar cinta TULUS rasulku,,izinkan aq mengejar cita-citaku,,dan izinkan aq melaksanakan tugasku sebagai seorang anak terlebih dahulu wahai insan yang sudah aq sakiti hatinya,,dan sudah aq hancurkan impian indah yang menjadi cita-citanya....perjalanan kita masih jauh...andai sudah tertulis takdir kita di "loh mahfouz" untuk pengakhiran sebegini,,tiada kudrat untuk aq melawannya....sesungguhnya jangan pernah kau menutup pintu hati kau untuk menerima kehadiran insan laen suatu ketika nanti...andai kau kecewa lagi suatu saat nanti,,jangan pernah kau menyalahkan owang laen dan jangan sesekali kau menyalahkan takdir..sesungguhnya ALLAH itu lebih menyayangi engkau kerana dy memberi kau dugaan sebagai tanda kau tidak sesekali di abaikan...tapi andai hadir cinta lagi buat kau selepas ini,,cintailah dy kerana tuhanmu....jangan sekali lagi kau tewas dengan kejahilan cinta yang di pandu hati dan bisikan halus syaitan yang akhirnya merosakkan segalanya...maafkan aq buat sekian kalinya kerana mendera perasaan kau wahai insan yang pernah hadir dalam hidup aq...andai ada jodoh antara kita suatu hari nanti,,aq terima dengan ikhlas,,andai tiada jodoh buat kita,,aq harap kau akan bahagia selepas apa yang kau hadapi kala ini..
MAAFKAN AQ WAHAI SANG PENCINTA...



manisnya keindahan itu saat bersamamu...


pesan datin :jangan pernah menyesali atas apa yang telah terjadi...kita manusia hanya mampu merancang sedang ALLAH juga merancang,,tapi apa yang di rencanakan oleh ALLAH
adalah lebih baek..

Wednesday, May 11, 2011

aq bukan aq lagi..!!

actually,,mata aq da pedih...first sebab ngantok...second sebab....ahhh...ta yah la taw...nak tidoq,,tapi tak buleyh....so aq belek2 dulu blog2 sahabat2 aq..arrgghh...sedeyh..terharu n menyesal...menyesal sebab tak alert...sya sakit,,aq langsung tataw...sampai saat neyh bawu aq taw..tuu pown pas aq da ceroboh  selak2 blog dy...(terdiam seketika,,idea hilang)btw,,i'm so sorry bup dah abaikan ko wahai sahabat,,sedang kau cuba bantu aq bangkit balik..seriusly aq cakap,,aq dah hilang "aq" yang dulu..i dont know who i'm now..hidup aq dah berubah mendadak...semuanya sebab cinta..!!!hebatkan penagan cinta tuh...boleyh buat owang senyum,,boleyh buat owang terasa di hargai,,boleyh buat owang bahagia,,boleyh buat owang tersenyum 25 jam..ehh yeke 25 jam..??boleyh buat owang nanges..boleyh buat owang menderita n tak terkecuali jugak boleyh buat owang sangat sengsara..why..???kenapa semua neyh harus ada...???yaa...sekarang hidup aq penuh dengan kepalsuan..kepalsuan yang paling menyakitkan sekarang neyh,,aq TERPAKSA mencintai seseorang...actually,,memang aq sayang dy..tapi sayang tak bereti kita menyintai...am i right..??sangat sakit kerana perlu menipoo yang aq mencintai dy..kenapa,,sebab aq nak tengok senyuman dy suatu ketika dahulu..aq cuba membuka ruang dalam hidup aq dengan menerima dy dalam hidup aq...tapi ternyata apa yang aq buat dah makan diri aq sendiri..aq dah jadi terhutang budi dengan dy pulok...sesungguhnya bukan itu yang aq mahu...maafkan aq kerana tak dapat menyintai kau..bukan niat aq nak mempermaenkan perasaan kau wahai cucu adam....ini soal hati dan perasaan...siap boleyh paksa...tapi entry ne bukan aq nak cerita pasal cinta itu,,cinta ini,,cinta segala..korang nak tahu,,penderitaan dalam percintaan,,ketakutan aq dalam bercinta datang balik..kali neyh lagi dasyat..sampai aq hilang identiti aq sendiri..korang..korang nak tahu kenapa aq selalu wat gila2,,aq bising2,,aq nyanyi2,,aq buat ceramah free kat korang...???tuh semua sebab tekanan yang aq hadapi..kepada TEAH,,SYA,,AZII ngn SHEERA,,thanx bup sudi layan ceramah free aq hari 2 pas kita settle paper ACCOUNT..sesungguhnya saat tuh hati aq sangat berkecamuk...jangan risau,,bup korang tak kan dengar tuh semua lgi dari mulut aq..aq dah give up..i', try to be strong in front both of u...but i can't...i'm dying inside..this is becoz of love..maafkan aq andai suatu ketika nanti aq tak dapat hadirkan senyuman dan tawa kalian lagi saat kalian bersama aq...dan aq sangat harapkan tawa kalian dan indahnya senyuman kalian..satu aq mohon,,jangan kalian hampiri jurang yang sedang aq ciptakan...bukan jurang yang bakal menjadi pemisah dalam persahabatan kita,,tapi jurang penderitaan hidup yang bakal aq lalui...aq tak ingin kalian bersama aq mengharunginya kerana aq bakal hilang semua keindahan  yang kalian miliki...senyum dan tawa kalian adalah penawar segala sengsara yang aq miliki...buat kau wahai cucu adam,,maafkan aq sekali lagi,,aq tak dapat memaksa hati aq untuk menyintai kau...kerana paksaan dalam menyintai seseorang sangat pedih,,dan pedihnya lagi dasyat dari ditinggalkan sang kekasih....bukan pinta aq untuk mengakhiri cerita dengan pengakhiran yang sangat memedihkan ini...aq sudah bersedia andai aq perlu menggadaikan nyawa aq wahai sang PERCINTAAN YANG KEJAM....kerana kau aq terpaksa melukakan,,kerana kau aq terpaksa membuat seseoarang menderita,,kerana kau aq terpaksa berhadapan dengan hari yang semakin kelam...


perhatian:entry neyh aq sambung tulis pagi sebab aq dah tertido...ngeee...~~~


Sunday, May 8, 2011

cintA kristAL

sinar matamu bagai,,
api menyambar,,
haruskah engkau dan aku sama,,
bara restu cintamu,,
aku terpandang,,
oleh pancaran,,
jernih cinta kristal,,
kini,,
aku terlontar,,
ke dasar cintamu,,
suci,,
kini aku mengenang,,
akan kepastian,,
agungnya cintamu,,
hangat membakar,,
panas membara,,
mentari cintaku ini,,
jangan di padamkan,,
jika terpadam,,
fana lah harapan,,
kasih,,
tunjukkan aku,,
murni cintamu,,
pasti,,
biar,,
aku ilhamkan,,
akan kesucian,,
kasih dan cintamu,,
terus memancar,,
terus membara,,
jangan padamkan,,
mentari cinta,,
jangan padamkan,,
jernih cinta kristal,,
bawa ku pulang,,
bawa ku pulang,,
bawa ku pulang,,
haaa..~~~hhaaa~~~haaa~~~

-RAHIM MAAROF-


Friday, May 6, 2011

cintaku dipermainkan..!!

tidak kah engkau tahu sayang,,
betapa ku sayang padamu,,
kerna kau insan yang ku cinta,,
untuk selama-lamanya,,
tapi disebaliknya apa,,
yang engkau berikan kepadaku,,
kasih dan sayang kau pun tiada,,
pilunya dihatiku,,
kini kau berubah,,
kau tak seperti dulu,,
mengapa sayang mengapa,,
engkau jadi begini,,
kini aku menyesal menyintaimu,,
kerna cintaku dipermainkan,,
secukup-cukupnya,,
hampalah hatiku,,
dalam percintaan,,
kau membuatku tidak mahu,,
cinta lagi sayang,,
mengapa engkau permainkan,,
cinta yang sudah kita bina,,
kini kau dah tak sayang lagi,,
berterus terang padaku,,
janganlah engkau menyiksaku,,
tak sanggup lagi ku menanggung,,
lukanya cinta yang kau beri,,
terhadap diriku,,
sakitnya hatiku,,
sampainya hatimu,,
kau tidak melayan diriku,,
seperti dahulu,,
cuba kau rasa kan apa yang telah ku rasa,,
kini pasti kau juga akan menyesali cintaku,,
kini air mata pun mula mengalir,,
engkau masih belum berubah,,
engkau tetap sama,,
kini aku meminta maaf,,
kerna hatiku dah tertutup,,
untuk dirimu ohh sayang,,
lepaskan aku,,
bebaskan aku,,
pergilah sayang,,
jangan kembali,,
lagi...
hhaaa~~haaa~~hhaa~~
CINTAKU DIPERMAINKAN

_APIT ft RIZAL ft WAN_




Thursday, May 5, 2011

pelengkap hidupku..!!

aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang,,
aku bagai bintang yang tak di temani malam,,
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa,,
yang membuat aku tak ingin pergi darimu..
teringat janji lamamu kepadaku,,
teringat aku teringat,,
teringat saat kau ada di sini,,
temaniku sepanjang hari..
bila kau pergi jauh,,
ingatlah aku,,
bila ku di sampingmu,,
peluk tubuhku,,
bila kau rindu aku,,
panggil namaku,,
ku datang menemui mu,,
peluk erat jasad ku,,
jangan lepaskan,,
tetaplah kau di sini,,
harungi malam,,
kerna hanya dirimu,,
belahan jiwa,,
PELENGKAPKU DIDUNIA..!!
teringat janji lamamu kepadaku,,
teringat aku teringat,,
teringat saat kau masih ada disini,,
temaniku sepanjang hari..
bila kau pergi jauh,,
ingatlah aku,,
bilaku disampingmu,,
peluk tubuhku,,
bila kau rindu aku,,
panggil namaku,,
ku datang menemuimu,,
kau peluk erat tubuhku,,
jangan lepaskan,,
tetaplah kau disini,,
harungi malam,,
kerna hanya dirimu,,
belahan jiwa,,
PELENGKAP KU DIDUNIA..
bila kau pergi jauh,,
ingatlah aku,,
bila ku disampingmu,,
peluk tubuhku,,
bila kau rindu aku,,
panggil namaku,,
ku datang menemuimu,,
kau peluk erat jasadku,,
jangan lepaskan,,
tetaplah kau disini,,
harungi malam,,
kerna hanya dirimu,,
belahan jiwa,,
PELENGKAPKU DIDUNIA..~~!!!

-EREN_KANGEN BAND-




neyh TUAN NOR FARHANA..actually aq da kenai dy dari sem lepas lagi..kami satu kelas..pandai,,
shantek,,bising,,hardworking..dah2,,dy tak neyh tak leyh nak puji lebeyh2..nanti pasan..aq dah
taw banyak la jugak pasai minah neyh..kan tuan kan..bagus minah neyh..walopon
kekadang angin 1 badan..kantuan kan..angin2 dy pown aq taw suma tuh bersebab..
dy neyh walopon bising,,kekadang cerewet tp dy sangat prihatin..
ska tolong member2 especially dlm study..tambah2 aq hat
tak berapa nak cerdik neyh..cerdik tahap maksima neyh..selalunya dy beletiaq
kat zati lah..beletiaq sebab sayang..ada paham..yang aq tak leyh lupa sai
minah neyh,,time wat meggi..masyaAllah,,kalo nak wat iklan meggi
or something yang nak kena shake2 neyh,,call dy kat nom
017*********..memang sempoi..pasti laris lari
customer anda kerana keterujaan tahap cicak
berenang dalam tepung dengan gaya
kuak lentang..





can u see..???see her deeply into u'r heart..how sweet her like her name..NOOR FATIHAH NATASHABIHA..i love to see she like this all the time..look she really happy right..??
i hope so...dy neyh sowang yang pemalu aq rasa..simple..tak berkira n sangat
pentingkan persahabatan..n dy neyh sangat baek n memahami..even aq
baru kenai dy sem neyh,,tapi aq dapat rasa something different from
her..tak penah mengeluh untuk tolong kengkawan..dy la teman
aq bila aq nak karok,,dy la teman aq bila aq nak tgok
movie,,dy la yang akan tanya aq da makan ka
belom..she always call me ELLA n MILE CYRUS..
hahhahah..even sora aq kalah katak menjerit
tercekik lalat..




SITI NORSHAHIRA NABILA(betoi ka nama dy neyh..??? =/ )aq mntak maaf kalo nama hang salah..
hehheheh..tamau tacing2...si kurus neyh kuat supersavers ngan pakwo dy..rajin..segak..dah2,,hat
neyh pown bukan boleyh puji sangat,,satgi dok terqheyeh2 sowang2..bahaya..dy pown
pandai..tak macam aq haa...dy pown da banyak tolong aq..slalu sedia tinga nak
dengaq pa ja aq merepek..hahhahaha..kekadang dy neyh kalot sikit..kuat
gabra..suka aq usik dy..suka sakat dy sebab dy akan senyum ja..
hahahha..last kami kat kolej,,aq tidoq sekatil ngan dy..
(dy bawak lalat tdoq sekali..kacau sungguh kan..)
tak pa laa...lalat tuh ikot dy,,bup dy lupa "flash"
najis dy kat tangan minah neyh...bup tuh dy
ikowt..hahhaha...jangan mara na..aq
gtaw depa sebab depa nak taw
jugak..hahhhahahha...




she is my teacher..AZILA ELIANA..look her smile..behind that she keeps all her tears..keeps all the things that make she suffer..badan kecik jiwa besaq..tolong aq banyak..dari aq tak taw papa sampai aq
tawu tentang sesuatu..akaun dy ajaq aq..english,,dy yang dorong aq tok aq learn more,,
dy yang banyak buka minda aq,,buat aq minat ngan english song...dy ajaq aq satu
benda,,"tak semua yang kat atas sekarang akan sentiasa kat atas.."from that
i learn something new,,i open my mind,,that i can do it,,like others..
ketabahan dy buat aq kagum ngan dy..jalan cerita dy buat
aq sedar dri mimpi panjang aq..actually aq tak taw nk
cakap camne..but i hope i can get your spirit..
to be more good in my life...




macam kembaq dak..???hahahhahha....da owang cakap aq ngan dy nak sama..mybe ya,,maybe tak...tuh terpulang pada korang nak nilai...yang pasti dy tak sama ngan aq..surelah..dy lagi pandai,,sangat tekun
dalam study..tak macam aq..aq respect dy sebab dy sanggup gadaikan harta sendiri tok tolong
sahabat dy yang sedang susah..dy sanggup tak makan demi sahabat..kan sya..??btw aq
ingat lagi hari tuh aq tak makan sehari,,then dy buatkan aq meggi..siap dengan sudu
segala..padahai dy tengah study time tuh..terharu aq..aq suka susahkan dy...
hehhehhe...siok..dy suka usik owang tak kiralah sapa pown..nakai
sunggoh dy neyh...mau rotan jaa haaa..dy lah bg gelaran kat
chenta ati aq..buleyh dy gelar kami "PARPU ngan DALCA"
gamak sunggoh dy...asto suka gelakkan aq,,apa aq
wat aq pown tatawlahh..muka gengster,,hati
kuman gak tuh..dy la
NUR SYAFIQAH..





NURUL IZZATI....sapa tak kenai,,,habaq jaa,,1 UiTM kenai dy...mana tak nya..asai jumpa owang nuh dy tegoq,,jumpa owang neyh dy tegoq,,dy kacau..ramai sunggoh kenalan dy dalam UiTM neyh haa..kalah MPP(Majlis Perwakilan Pelajar..)baguih dy satu ja..jaga batas2 agama gila punya..tp couple supa tuh jugak..
hahahhahah...abang ayang harus...hahahha..tuh yang lawak..minah neyh gila game ngan movie...
ada benda neyh tak makan tak mandi pown boleyh..baguih kan..??tp tuh lahh hakikatnya..
takpa aa,,dy cerdik..skali ajaq ja bleyh masok dalam pala otak..kalo aq kalah sipot babi  
sedut lari..tuh advantage dy..cepat pick up...satu g bup "ehem" dy cepat gak,,cita
pasai len lam-p jugak tuh..tp aq tak kisah dy mcm mana pown sebab dy sudi
tima aq jadik membe dy..


last day after final..tggu membe2 nak balik...


hehehehehe...

btw..aq sangat mish ngan korang...actually korang dah ajaq aq macam2..thanx...n thanx again bup sudi jadikan aq sebahagian dr hidup korang...apa yang korang korbankan tak dak nilai buat aq..

kemanisan persahabatan itu datangnya dari kalian

pesan datin :sahabat yang sejati bukan mudah tok kita cari..kawan waktu senang memang ramai..tp
kawan waktu susah 1 dalam seribu..hargai apa yang kita miliki..


Wednesday, May 4, 2011

demimu SAHABAT..!!

aq tak taw apa pasai hati aq rasa ada something pagi tuh...then tuan kowt mesej aq,,aq tak sure,,depa cakap makanan kat bilik azii..tak paa..aq siap2,,aq naek bilik azii..aq bukak2 pintu,,aq tengok azii dah nanges...
dalam hati neyh da semacam..apa pasai pulok dah ne...gadoh ngn marka ka apa..??muka sya pown
da laen gila..dok pujuk2 azii..aq tak tahan dah neyh..aq tanya,,"awat neyh..??awat azii nanges.."
suma diam..tak cakap papa...baek tuan,,baek sheera baek teah..masa tuh zati ta dak..
sowang pown tak gtaw aq..aq tya sekali lagi..napa neyh..??sya cakap atok azii
sakit tenat..dah tinggal 13% ja lagi..doktor cakap sapa yang jaoh balik..
jengok atok..azii nak balik tapi parents dy tak kasi...ahh..aq
pown da blurr...then aq amik nasik,,ajak yang laen makan
dulu...dari pagi sapa pown tak makan lagi...aq tadah
tangan,,then suma tadah tangan n makan..tapi
ada yang makan ada yang tak nak makan
lagi...aqtak taw napa aq punya
makanan jadi semacam
rasa dy....aq letak
then basuh
tangan..
pas makan zati sampai..azii dok nanges tak habes lg..aq pown dah naek serabot...sha soh azii balik jugak..aq pown rsa better balik..kang jadi papa tak nyesal...mama pown soh azii balik at last..aq gtaw depa g sewa  keta jela...balik naek bus tak sempat rasanya..pakat telefon keta sewa..kejap jadik kejap tak jadik..
then timbul lagi 1 masalah..DUIT...al maklumlah,,dah hujung2 bulan neyh suma pakat bankrap..
suma jadik serabut balik..ahh..!!!tak paa...aq tanya tuan,,agak2 bapa kos nak balik KL...
dy cakap banyak..dalam hati,,tak paa,,aq da skit duit..bleyh kowt..zati p tya ayah dy..
pak dy cakap dalam 400 lebih p balik...aq kata dalam hati.."nah sampai byk tuh
ka..nak "cekau"(dapat) mana duit banyak tuh..azii cakap..dalam bank aq da
sikit...sya pown cakap da sikit..aq pown ada..aq kta owke..skang p
comfirm keta sewa..tuan,,tak makan lg..dy nanges..aq taw sebab
dy ta dak duit..tak paa...aq taw,,sebab duit tuh dy nak survive
sampai akhir tahun neyh..lastly sheera,,teah,,tazz hulur duit..
pinjamkan kami..alhamdulillah..terdetik dalam hati aq,,
"ya Allah,,sesungguhnya engkau maha membantu.."
aq tak kasi ramai2 ikot..sebab malam besok
ada TEST ECO..yang p,,aq,sya,azi n
tuan..kami suma p kemas2 barang..
aq pesan suma soh bawak baju
kurung..aq pown tataw napa..
aq get ready yassin
sekali..
actually dalam hati aq neyh,,dah cuak gabra semacam..ya laa...aq nak drive p kl..ramai jgak yang tak bg..tp aq amik risiko..ya memang aq amik risiko..bukan sebab aq nak tunjuk handal,,bukan sebab aq nak tunjuk hero kat korang..aq nak tolong azii ikhlas..korang kena paham..
mula2 aq gtaw aril..tp aq pusing cerita sebab
takowt kena marah..haaa....sebab perjalanan kami bukan dekat..jaoh..dengan sewa keta..ngan mak
abah aq tak taw..kami semua tggu kat gate B..then keta viva sampai depan kami..kami naek..aq
tengok keta tuh da semacam..goyang sana sini...ishh..!!boleyh ke sampai neyh..??tapi aq tak
cakap la..aq cakap dalam hati je la...pas settle2 urusan sewa meyewa..aq masuk keta,,
aq letak yassin atas dashboard,,aq bismillah aq masuk gear reverse,,aq start gerak
keta..dalam hati aq,,tuhan ja yang tawu wahai sahabat!!aq takowt jadi papa
kat kita 1,,aq takowt azii tak sempat tengok atok,,aq takowt aq tak
sempat mintak maaf kat mak abah aq lgi..korang nak tahu,,napa
aq diam sepanjang journey kita..aq sangat takowt masa tuh,,
aq selawat sepanjang perjalanan kita tuh,,aq doa kat
Allah semoga diam permudahkan urusan kita..
aq doa semoga kita selamat..sebenaqnya
aq da nanges diam2..aq takowt jd
papa kat korang n aq akan jd
owang yang paling nyesal
kat dunia neyh..
SERIUS!!
owke...alhamdulillah..perjalanan kami owke..hari dah makin gelap..aq sembur ayaq wiper,,tapi tak kuaq..ahh kacau dah...pesepa plak dah neyh..tak paa...doa ja laahh..sampai mana2 rr berenti lah satgi..berenti kat hentian tapah kalo tak silap kami..buka bonet depan..aq tak taw papa neyh..aq serah kat sya ja..dy
yang cek sumanya..then da sowang pak cik neyh mai kat kami..dy keja kat petronas tuh..mai2
tgok n tanya napa...??aq pown gtaw lah..dy pown cek2..tgok ayaq wiper kering..soh tuan p
amik ayaq boh dalam botol..aq dah ketaq neyh..buat meletop keta neyh tengah jalan mati
aq..tak paa,,aq gelabah satgi,,suma panic...aq diam je la..then ada abang polis neyh
mai tya..then dy soh g amik plastik n getah..ikat menatang tuh wat jdi penutup..
alhamdulillah,,semua settle..aq start jalan lagi..then sya gtaw.."fatin..aq lapaq
neyh...."dalam hati ya Allah kesian ngat aeh..aq cakap kat sya,,tahan sat
satgi kita berenti mana2..owke..dy pown diam..serius aq kesian kat
hampa...sampai kat perhentian mana aq tak sure..aq berenti..
p cari makan..depa nak makan meggi pulok..tak pa laa,,
aq beli kebab..sya ngan tuan p kat shell sebelah..nak
beli meggi..aq ngan azii p amik keta p belah sana..
then aq ngan azii p tgok depa beli..nak taw
sya beli dua cup meggi kat dy sowang...
hantu meggi ka minah neyh btoi2
lapaq..???hahhaha..nk
tergelak..tak paa
makanla..
aq tengok depa boh ayaq picit2 tuh cam best jaa..aq pown try boh..picit2 ayaq tuh turun kena garfu n meleleh atas tangan sya...aq yang jerit...oouhhhh!!!!hhahahha...sian sya..sya sowi...aq plak salahkan
dy...kuang2...sapa soh letak garfu mcm tuh...haaaa...depa makan meggi aq makan kebab ja..aq
tak makan sangat meggi2 neyh..tak bapa suka...aq tak taw apa perasaan aq time tengok depa
makan..yang pastinya aq sedeyh n terharu..thats why aq tengok hampa makan...sedeyh sebab
makan meggi ja jalan joh2...kalo aq da duit ebeyh,,aq dah belanja hampa suma...tapi maaf
kan aq,tuh ja yang aq mampu tolong...nak tengok depa makan meggi..???

neyh dy depa...makan punya khusyuk..



tak tengok mana dah haa...lapaq punya pasai...



neyh bawu nak tengok camera...gegeyh an...hahaha..


habes makan aq drive straight teros p kl..masa tengah2 jalan uh,,tetiba sya mintak izin nak bukak tingkap..dy ngan tuan dok belakang..aq ngan azii depan...aq kata bukak la...taw dak bukak2 tingkap uhh depa buat 
pa...dok menjerit..masyaAllah budak2 neyh..mentang2 dah kenyang kan...sabaq jelah..aq kata kat
depa,,kiri kanan hutan...nk jalan jaoh lagi...jangan seronok sangat haaa..satgi.......depa kata pa...
alarhh tak paa aeh...issshhh..menjawab tuh kan..aq kata tak pa laa sangat haaa...aq pesan
ja...pas tuh bawu depa diam sikit...dok dalam 10 minit cam tuh..depa diam teroih...
alih2 depa dah ghaib dari alam nyata..bukan ghaib kena tangkap bunian..ghaib tak
sedaq diri..dah lena..aq ngan azii gelak je laa..aq soh azii tidoq..dy tamau..dy
cakap nak teman aq..padahai aq taw dy dok wisau uh..kan azii..jangan
bohong..haa..sesungguhnya berbohong itu berdosa..tak paa laa..
biaq lah dy layan perasaan dy kan..then papa call azii tanya 
kat na...dy cakap da nak sampai..actually mama ngn
papa tak tawu lagi yang kitowang balik ngan
keta..hahahha..papa cakap balik teros g
hospital...aq ingat nak balik dulu..
letih..aq cakap kat azii esok
tak leyh ka..??serius kaki
aq da sakit sangat..
it's ok...
tak paa..kami gerak teros g hospital..takot jugak kalo tak sempat kan..sampai2 azii pecut tinggal kami..dy neyh speed laen macam sikit,,aq pown tataw pesepa..sampai2 dy tros g jumpa atok..yang aq terkejut..
harris ngan hakim mcm dah kenai lama ngna kami..harris(anak menakan azii)datang peluk aq..ahh
terharu gila...pas 15minit camtuh kowt..azii kuaq nanges2...ahh...napa plak neyh..mama peluk
dy..aq pown da tak sedap hati...sya g tenangkan dy...pastuh aq ngan sya pulok p masuk..
aq tengok nenek tak habes2 baca yassin sambil nanges...kesian kat mama letih dr pagi
kat sana...aq paham..masa aq masuk,,aq tengok atok,,bleyh gerak lagi..cuma dy ta
nak tengok kami..salam ngan nenek..nenek tya kawan along ke...kami cakap
je laa ye..then aq ngan sya tadah tangan baca doa..kami kuaq,,,papa cakap
nk g makan...tak pa laaa..g mkn dulu bru balik..aney tuh mai tanya nak
makan apa..depa tak order g..tya aq dulu..mula2 pesan ayaq..(air)
nak pesan pown teragak2..aq pesan liamu ais..sya ngn tuan
teh o ais..aq pesan mee goreng mamak..aq ingt depa nk
makan ringan cam aq la..tenok2 depa pesan roti canai
ja haa..kuang asam btoi..tak pa lah..makanan sampai..
depa soh makan dulu..aq pown makan la...then
someone call papa..cakap atok dah tak dek..
INNALILLAHIWAINNALILLAHIROJI'UN..
azii ngan mama nanges dah masa tuh...azii pelok sya..papa soh suma makan dulu asto g hospital balik..aq pown makan sampai abes...yang sya punya pown aq hantam..hala dah dy makan tak habes..membazir
tawu...pas makan,,azii bawak kami balik umah dy..sampai2 umah tengok punyalah ramai owang..
ishh segan ngat aeh..kami masuk tros g bilik azii..azii cakap,,korang dudoklah cnie..aq nak g
tgok atok..kalo korang nak kuar,,g jela,,tapi jgan lupe jalan balik pulok..hehehe..tabah kan
azii..dy boleyh senyum sedang hati dy tengah nanges hebat kat dalam...sya pown cam
setuju nak kuaq..kami plan,,pas mandi nak kuar..tak pe lah..then aq terpkio..
hamendelah...owang tengah sedeyh2 kitowng nk kuar lak kan...aq cakap
kat depa..aq etih..malas nak kuaq..hahhaha...sian ngat aeh..aq kta kt
sya ngan tuan,,apa kata kita ringankan beban depa..tuh nampk
baju menimbun,,amik sowang sebakoi..lipat..depa pown haa
btoi gak..n amik lipat..tak kisahlah..sementara aq nak
tuan lipat baju,,sya p iron baju...aq mandi...heheh
kuaq dari tuh,,tuan mandi n sya tak abes2 g
iron baju...aq pown lipat laa sikit2..
sebelom tuh aku sempat perturun
ilmu lipat underware..
hahahahhaha..
masa tuan mandi sya p iron baju..aq lipat lah sikit2 kaen..then aq nampak benda tok exercise tuh dok panggil2 aq..nak sembang ngan aq gamaknya..aq pown p kat dy baring depan benda alah tuh...
punya sembang ngan dy sampai aq tertidoq(bukan sembang btoi2..kalo sembang betoi2 aq
da cabut or jerit kuat2 lah..)aq tak sedaq time bila aq dah terghaib...letih gamaknya..aq
sowang ja drive dr arau p cheras..dah lah manual..auto laen cita laa...hahahha...aq
ta yakin bawak auto,,sebab tuh aq amik manual..pastuh aq dengaq owang
bising2...rupa2nya tuh tuan ngan sya..dok kutuk aqah tuh..aq pown ta
sure sangat..lantaklah...janji aqnya tidoq dah terqhada kejap..
pas bising2 tuan hambat aq soh tdoq atas..aq malas nak
naek atas katil sebenaqnya..dy marah2 aq plak kan..
ayyarkksja aq wat2 bebai..hehehhe...maap
yer tuan..sja nak ngado ngan ko..
pas tdoq depa ah smbung
lipat baju part aq..
yang paling lawak tuan p lipat baju yang tak basuh lagi haa...mana lah kami taw..aq taw pown lepas kami balik dari sana..mama gtaw kat azii..hahhahah..lawak ngat aehh..nasiblah..then kami tak leyh tdoq pas
azii balik umah balik dalam kol 4 pgi..ye lah owang sana panggil owang sini panggil..nak itu nak ini..
aisehhhmen...padahal azii pown baru sampai...dy pown mne nak tawu suma barang2 da kat mna..
kol bapa pagi bwu tdoq..hahhaha...(actually da bnda jdik yang wat kami tak leyh tdoq tp aq
tamau cita..mengaibkan..)hahhaah..bila tingat malu..tp lantaklah..so,,pagi tuh kami suma p
kat masjid...g tgok jenazah atok wat kali terakhir...sian azii..nanges sampai bengkak
mata..yang tabah ya azii..aq g tgok masa adik beradik dy nk ciom arwah...nah
sebak siot..!!!haaa...aq pown tak terkecuali..nanges...!! ='( mang sedeyh..
aq ta dak atok ngn nenek,,tak penah rasa pown kasih sayang dyowng
tapi aq dapat rasa ikatan tuh..aq dapat rasa sedeyh tuh..betol!!ta
tipoo..dalam kol 10 lebeyh kami balik..pak cik2 dy suma tya
sapa drive..kecut aq..tak caya kaa..???hehhehe..aq pown
tak yakin popuan drive jaoh2...risau kalo aq jadik
pakcik2 azii..tak pa just doakan kami okweh..
hehhehhe..kami balik tak balik tros...kami
singgah penang dulu..p cri mcD..tuh
pown mntak tolong aril..ta dak
dy,,pakat sesatlah..hahahha..
then alhamdulillah kami sampai dengan selamat...actually,,aq tak sedeyh sangat sebab aq sempat tolong azii,,tolong arwah atok tok jumpa ngan cucu first dy sebelom dy tinggalkan segala2nya atas muka
bumi Allah yang penoh nikmat neyh..azii,,setiap benda yang hidop neyh pasti akan mati...tuh
janji Allah kat kita hamba2-Nya.ko kena redha...atok,,semoga atok di cucuri rahmat ke
atasnya..azii slalu cita pasal atok..semoga atok di tempatkan di kalangan owang2 
yang beriman..insyaAllah...n aq sangat terharu,,kami di terima baek dalam
family azii...thanx to papa,,mama,,azifa,,yaya,,akim,,n emy...


kemanisan dalam hidup,,di cipta kita sendiri..


pesan datin :setiap apa yang kita lakukan jangan kita harapkan balasan..sesungguhnya Allah
tahu apa yang terbaek ke atas hambaNya yang berniat ikhlas..

Tuesday, May 3, 2011

suddenly i'm thinking of him..!!

aq balik dr ostel petang jumaat tuh..malam macam biasa kami semua kena p tolong abah kat  kedai..
aq tak taw yang ada owang bawu keja kat kedai abah..yang pastinya laki..first aq knai dy,dy sangat pemalu..
aq neyh nakai sikit,,suka pukoi sakat owang,,tambah2 jenis yang malu2 neyh..besok tuh pasar
malam kat kampung aq..mak beli makanan..so dy soh bg makanan(fishball) kat dy..
di sebabkan kegedikkan kenakalan aq,,aq yang offer diri nak p
bg makanan tuh kat dy..hehehehe..dalam hati,,
''leyh laaa aq sakat dy satg.."kononnya..
then tak pa laa...aq p kat tempat bancuh ayaq tuh,,aq panggil dy "abang,,neyh mak bagi fishball soh makan,,amik la..free,,tak yah bayaq.."hahhaha aq panggil dy abang sebab aq tak taw nama dy..
aq panggil laa abang sebab umoq dy macam tua dari aq an..hahahaha..so,,tugas dy
bancuh ayaq..amik order,,antaq order..and aq akan tolong2 dy sama..
so,,aq suka bekerja ngan dy,,sebab apa yang aq suruh dy akan
buat..so kerja aq akan jadi mudah..makin lama,,kami jadi
rapat..makan sekali,,wat keja skali..best sangat..
bila nak makan dy yang akan bancuh ayaq
kat aq..n dy pown dah taw pa
yang aq suka n tak
suka..
setiap minggu,,aq ah owang yang paling excited nak balik dr ostel..suma sebab tak sabaq nak jumpa ngan dy..nak makan sekali...he so romantic..dari situ aq knai banyak pasai dy..yang pasti dy neyh
DUDA anak satu...patutlah pandai jaga hati pompuan mcam mana..memang sempoi..
dy jenis tak berkira ngan aq..start dari situ,,aq mula sayang kat dy..SERIUS..!!!
tak kisahlah,,setiap kali aq nak balik asrama mesti aq p jumpa dy dulu...
nak lepas rindu...aq tak sangka yang dy pown da simpan perasaan
kat aq..tuh hak dy..aq tak leyh nak halang..dy slalu kol
aq malam2 time aq dah tidoq..dy cakap dy ska
dengaq sora aq time tuh...hahhahahaa..
top up,,slalunya dy yang topup..
tapi aq tak penah mintak
pown...
satu hari tuh aq da mesej ngan sowang mamat neyh..dy cakap yang bukan2 ngan aq,,then dy ternampak..dy amik nomber budak tuh,,tros dy sound budak tuh depan aq..tergamam gila ahh aq pown...lepas dr tuh sayang aq kat dy makin menjadi2..hahhahah...(poyo kan...)then lepas pada tuh jugak,,kebetulan
ada sowang mamat neyh lalu depan kedai aq,,aq cakap kat dy,,uissshhhh hensemnya mamat
tuh...then mulut gatal aq neyh terkeluaq kata,,kalo abang hensem mcm tuh,,fatin tak tengok
owang laen dah...hahhaha...sebenaqnya aq melawak ja...ta dak niat apa pown..tak pa
lah...masa tuh dy pakai baju gelebeh2,,ngan rambut panjang,,misai lgi,,janggut
lgi..al makumah ikot tabligh kononnya..lepas pada tuh aq dah tak jumpa dy
sebab posa,,kami bukak kat bazar ramadhan ja...masa raya tuh dy ajak
aq jumpa...kebetulan aq nak p cari ais ketoi..aq p kedai,,then dy
mai kat aq...alangkah terkezut gila vavis aq tengok dy..he look
so different..!!!nak taw macam sapa...???!!!macam ne..!!

macam neyh..tapi neyh bukan dy la..aq
tgok MARIMAR td..tetiba tingat kat dy..
cam ne aa muka dy...

dy betoi2 dah berubah..aq terkezut...dy tanya aq..hensem dak...???aq senyum...aq tak kata apa...asto aq mntak diri nak balik sebab da owang dok tunggu..dy kata owke...pastu aq teros tya dy,,awat trim suma
abeh...???dy cakap untuk aq....waaa...terharu...yang aq tak leyh lupa masa dy payungkan aq sebab
hujan hari tuh...then,,dy da masalah ngan abah...and dy berenti keja...dy sempat kol aq..
dy kata,,abang akan cari fatin nanti..kalo ada jodoh kita..terharu gila...sampai sekarang
aq tak taw dy kat mana...aq harap dy happy ngan kehidupan dy skang..kekadang
aq sangat rindukan dy..btw aq pasrah...rindu ngn mesej2 dy,,gelak tawa dy..
hohohoho...tapi aq harap sekarang neyh dy ada satu kehidupan yang
lebih baek dr dulu..aq harap dy jadi seseorang sekarang neyh..
abang,,fatin sentiasa doakan abang..tolong doakan
keBAHAGIAAN fatin jugak...
n aq nak gitaw nama dy
MUHAMMMAD SAIFUL B JAAFAR..


manisnya senyumanmu semanis coklat pemberianmu


pesan datin :apa yang dah berlalu adaah kenangan kita..chenta ati saya..maafkan saya kerana teringat
insan laen selaen mu...(actually benda neyh dah lama..tetiba aq tingat..)