BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Tuesday, May 24, 2011

CINTA DAN COUPLE..??!!


cakap pasal cinta...???ehhh...budak darjah satu pown dah pandai maen cinta...betol..aq penah tengok adik aq tulis surat cinta untuk makwe "nyet2" dy...wahh...dasyat...!!!mak aq cakap dy wat apa jerk yang si makwe neyh suruh....si makwe suruh sapu sampah dy sapu,,suruh itu suruh ini dy buat...tergamam aq sekejap...tak caya la budak umo 7 tahun da pandai bercinta...adik aq pulak haaaa.....tapi...dy tawu ker apa tuh yang di namakan cinta..??tawu...??kalo nak tawu try lah tya dyowng yang bercinta...haaaa...tyalah....tengok pe jerk jawapan yang akan di kasi....bila dah besar sikit,,mula lah,,"wak kita COUPLE..saya daa lama suka awak..da lama ushar awak..awak dah buat hati saya berdegup mcm nak pecah....bila saya tengok muka awak yang ciut miut,,teros saya jatoh cinta.."(si laki tengah mengayat...)yang si makwe neyh pown..."bagilah saya mase erk awk...nanti saya gtawu...".(ayat malu tapi mahu..kononnya jual mahal..tapi dalam hati macam nak tercabut punya suka si pakwe puji melambung...)then si pakwe cakap.."alah...time je laa eh....nanti kita leyh kenal lagi rapat..."yang girl pown dengan perasaan yang tertahan2(maklomlah,,si pakwe yang dy admire lame dah uhh,,tackle dy....)"ye lahh saya tima awak...."then bermulalah satu hubungan yang di panggil COUPLE....masa kecik2 dulu korang penah terfikir couple2 neyh...???mesti penah punya...yelaa,,tengok owang yang ada pakwe neyh,,bergayot 24 jam siang malam pagi petang...macam apa owang cakap "ibarat dunia aq yang punya.."mula lah macam2 lagu dinyanyikan..macam dalam filem hindustan...sebulan dua bulan...fuhh!!!macam dalam taman syurga..yerlarh...hari2 dating...hari2 jumpa..hari2 gayut...hari2 boleyh bermanja2....kuar dating pown mak abah tak tawu....aik..cam kena kat aq an..budak zaman sekarang neyh,,yang masih sekolah...naaahhh!!!!si pakwe datang amik,,si pakwe tolong antaq p sekolah naek RXZ yamaha,,catalyzer,,lalu depan umah aq,,,ceyyy,,,!!punya baek dok peluk2....aisemen...apa nak jadi neyh...yang si pakwe,,even umoq sama,,tapi dah tak sekolah....al-maklumlah,,kena keja kuat,,nak sara si makwe neyh an....ok tak pa..lantaklah korang...!!!tapi bagus aa kalo si pakwe neyh yang sara...ada jugak yang jadi,,si makwe yang sara si pakwe...??ouuhh...!!!what the...????aq cukop pantang bila si pakwe neyh anta mesej nom akaun soh bank in...."baby..baby....by nak pakai duit sikit lah...ada benda penting nak kena settlekan..boleyh by pinjam kat baby $200.."perghh..!!neyh slalu jadik kat couple yang baya2 aq lah...si makwe tengah blajaq,,si pakwe keja...tuh pown kejap keja kejap tak...yang si makwe neyh pown sayang punya pasal..."owke by,,nanti baby bank in duit $200...jangan risau ehhh...i luv u dear!!!muahhhh!!!!"waaahhh dasyatnya cinta....sampai lupa segala an...yang mak bapak mintak sikit,,"adik ta dek duit lahh mak....adik nak guna wat keja laen lagi....buku2 lagi...."hah..!!!tipoo pulak si mak ngan abah....bagus an...???memang pandailah....naseb ex aq dulu tak mintak duit kat aq.....tapi kalo mintak pun aq tak kan kasi....aq yang selalu "paw" duit dy....tapi aq nak bayar dy ta nak..baek an..???ok,,abaikan...coz suma tuh adalah KENANGAN aq..and then bila dah couple neyh,,macam2 syarat kena ikot plak....haessshh...betol tak apa yang aq cakap neyh..???tak betol..??eyhhh bro,,cayalah cakap gua...owke...syaratnya..."baby,,kalo nak kuar gtaw by owke...nak g mana,,dengan sapa,,kat mana,,untuk apa...???suma baby kena gtaw kat by...by ta nak baby kuar ngan jantan laen....nanty by jeles...."(hyee...sapa yang tak jeles kalo cinta hati kita kuaq ngan jantan or betina laen...!!).."owke by...baby gtaw kat by..".."lagi,,by ta nak baby dok mesej ngan jantan laen...by TAK SUKA....!!paham...???!!!sebab baby sekarang by yang punya..!!!"..dalam hati si makwe...aikk...aq dahh aa ramai kawan jantan...tak kan nak mesej pown tak boleyh...gi pown depa suma bukan kat sini....suma jaoh2...nak jumpa tuh...fuhh mustahil laa..."yela by...tapi by..tak kan nak mesej ngan membe2 pown tak boleyh by...".."owke..by kasi,,tapi jangan lebeyh2 sudah...ingat baby by yang punya...by sowang je k..."si awex neyh pown setuju haa...walaupon berat hati dy an...bulan ketiga bulan ke empat owke lagi...mai bulan ke limaa.....haaaa..mula dah perang saudara..!!!dah mula gadoh2....sebab apa..???terbaca mesej si makwe neyh ngan membe jantan dy...siap sayang2 lagi...meletop la...!!!bagi aq biasa la ngan membe2...just melawak2 panggil sayang kekadang..tapi tengok tempat dan situasi laaa...bukan memanjang panggil dy sayang...tapi si pakwe daa salah paham....tak boleyhh sebab dy punya cemburu tahap gunung berapi sedang aktif...dasyat..!!!then mula laaa bosan...asyik kena kongkong...itu ini kena gitaw...sampai nak mandi nak tido nak makan pown nak kena gitaw..nak turun gi beli makanan kat cafe pown nak kena wat report...kalo tak gtaw,,mula lah nak sangka buruk...kata kita p jumpa jantan  laen...kita muhong depa lah...padahal kita nak bercakap dengan laki dalam kelas pown payah...bila tak cakap,,mula merajuk...datang satu perasaan rimas..!!!bila tak balas mesej,,pikio yang bukan2...hah..!!!itu lah ini lah..."baby curang ngan by..!!!!"padahal tak reply sebab sibuk....ada homework..assignment nak kena settle....cuak lah....asyik tak caya kita jaa ann...kata pulak yang kita tengah layan jantan laen...mana dy tak cakap macam tuh,,sebab dy penah tengok mesej kita ngan jantan laen...asai gadoh jaa,,,benda tuh laa jadi bahan...ahh..!!whatever!!!!kalo benda neyh jadi kat aq,,dah berulang kali jadi sapa tak geram...aq tak buat,,then tuduh2 an....macam gampang laa kan...mula laa malas nak layan...bila tak layan,,mula nak ugut2,,mula nak paksa2...kalo dah ugut2,,paksa2...boleyh ka korang nak terus cinta kan dy...???sure tak kan...!!!??macam tuh jugak aq....boleyh bertahan sebab si pakwe neyh da banyak tolong kita....buat itu ini...dah banyak berkorban..tapi bila hati dah kata cam tuh,,automatik,,akal akan kata tak jugak...so,,lahirlah cinta palsu..palsu sebab apa..kita cinta kan dy sebab terpaksa..terpaksa sebab dah terhutang budi,,sebab kesian,,sebab macam2 lagi lah..tapi sampai bila kita nak bohong hati kita sendiri....then mula lah nak mintak clashh!!!break!!putus!!!"by,,baby nak mintak putus...".."asal plak...???by ta nak...by sayang baby...!!!!"pergghhh complicated giler vavis masa neyh...mula laa air mata nak mencuranh2 ke ladang gandum...tak kira si pakwe,,tak kira si makwe...di sebabkan kerasnya hati si makwe,,dy buat tak taw ja kat si pakwe...biasala...sakitnya kerana cinta bukan nak boleyh ubat sehari dua...tak..!!!makan bulan..kekadang sampai bertahun2..!!!yup..!!betol neyh...aq percaya n aq jamin bro..!!!macam nak mampos bila putus cinta neyh tambah2 kita dah sayang gila2 punya...then mula lah simpan dendam..tupp tupp!!!sok kuaq surat khabar muka depan,,"GADIS DIBUNUH ANGKARA CINTA,,TUNANG MENYIMBAH ASID BAKAL ISTERI.." "GADIS DI GELETEK KERANA MENOLAK CINTA SI LELAKI.." ehhh...ada ka....????felik2..!!mulalah kan..bila dah dendam hancur segalanya..tak kurang hebat,,ada yang teros nak terjun neraka..!!!aikk asal plak...yalaa,,mana taknya,,bunuh diri....bunuh diri kan haram....ne manusia yang satu2nya paling bodoh di antara yang terbodoh...betol what pa yang aq cakap...sebenarnya bila kita di uji cam tuh,,pencipta kita nak kita dekatkan diri ngan dy...actually kita dah jaoh dari cinta yang sebenar...nak tawu,,bila couple neyh,,kita lebih banyak wat dosa...mula2 pegang tangan then mula laaa meeeelllaaaarrraaaattttt.....!!!haram ye kawan2...sekaligus mengingatkan diri sendiri..!!!ta dak untungnya....bila dah couple,,kena 24 jam mesej...kekadang call sampai ke subuh...besok pagi tak g kelas bup overslept...!!aissshhh...ruginya....so kepada adik2,,bukan adik jer,,semua,,termasuk aq..aq bukan nak halang korang couple...tak....sebab aq tawu,,tuh suma lumrah n fitrah yang kita tak dapat nafikan...yaaa....untuk mencintai dan menyayangi...tapi korang kena ingat,,risiko lagi untuk kita terjerumus lagi tinggi dari nak naek kan kita...serius aq cakap..!!tapi ikot suka koranglah...suma dah besar panjang untuk menilai...




pesan datin :cintailah yang abadi yang hakiki kerana cinta-Nya tak pernah mengecewakan


p/s :pegang satu prinsip..."kalo dah jodoh kita tak kan kemana..even kita terpisah beribu tahun sekali pown...tapi kalo dah bukan jodoh,,biar dekat sampai berlaga hidung pown,,sampai bila-bila
dy bukan kita punya...."

3 rAhsiA:

shahril said...

mcm perli sesorng ja...

pwences_taurus said...

yeaaaa...sme cm aku yunk...sme sgt2 jlan cite nie...

shahril said...

rasa nya tu kisah kamo..
kadng2 si laki pon perlu perhatian..
ada org ambik berat pasal dri dy..
nak dhargai...serpt mna seorng wanita perlukn...
bkn niat nak konkong..xdak sapa suka dkonkong...sehrus nya kamo perlu tahu knp si laki nak tahu apa yg kamo sedng lakukn...bkn niat nk cmburu..tp perasaan cmburu muncul bila rasa diri tergugat...
jd fkir2 kan la...