BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, May 19, 2011

wah bangganya...!!!

bangga...???bangga sal pa neyh..???tetiba ja minah neyh...actually aq nak cita yg aq SANGAT BANGGA dengan insan neyh...she so amazing n different from others women in the world..btw,,aq nak gtaw yang dy neyh sangat n tersangatlah TABAH owangnya...yep...sangat2 KUAT...dari segi mental dan fizikal...dy neyh TAK PERNAH langsung terima pendidikan secara formal...macam kita2 sekarang,,dapat belajar ngan selesa dengan disediakan bangunan yang tersergam indah,,facilities yang sangat bagus...tapi dy tak pernah rasa macam mana yang rasanya nikmat menjadi pelajar..sedihkan..semua sebab dy yang terpaksa bantu parents tok besar n sekolahkan adik2...n sekaligus nak ubah kehidupan keluarga yang laen...tak nak lagi hidup daam kesempitan....but i think she's VERY BRILLIANT..!!why,,..??even dy tak pernah duduk di atas kerusi n meja belajar untuk menuntut ilmu...aq rasa kalo dy di berikan sejuta peluang suatu masa dulu,,mesti dy dah jadi seorang yang sangat DI HORMATI....tapi peluang itu bukan untuknya...tenaga tulang empat keratnya sangat di perlukan dalam keluarganya tika itu..jadi impian tok kecapi semua tuh di biar sepi dan akhirnya di tiup pergi oleh sang angin...pernah dy cerita,,dy curi2 masuk kelas untuk mencuri sedikit ilmu,,tp dy akhirnya tertangkap dan di usir...dy redha aq rasa....pelayaran yang dia juga tidak sangka membawa dy ke sini,,MALAYSIA...namun semua itu bukan semudah yang semua sangka...variasi cabaran dan godaan dunia mula mengusik dirinya,,tapi dy berjaya hadapi segalanya...TEGUHNYA pendirian seorang wanita...meskipun dy tak pernah bersekolah,,dy pandai membaca,,pandai mengira,,pandai membuat keputusan....cuma kurang pandai menulis...aq rasa dy tak yakin untuk itu....selepas dy kahwin,,dy nekad untuk belajar menulis....dari anak yang sulong hingga anak yang bongsu...dy tak pernah jemu untuk belajar..tapi kekangan masa membataskan dy untuk meneruskan dy belajar menulis..setiap tahun azam untuk belajar menulis terbiar..dy memahami bahasa inggeris...walaupun hanya sedikit...lebih baik dari dy tak tahu langsung...kan..???aq kagum...dengan teknologi sekarang dy mula memakai handfon....sebab senang nak contact keluarga dy yang jauh kat tempat asal dy n untuk berhubung dengan anak2nya...apa yang di ajar masuk kekepalanya...dy sudah tawu camna nak simpan nama,,nak set alarm....hehehehe..yang aq bangga sekarang,,dy dah pndai menaip mesej..=)..TAHNIAH kepada dy..kerana dy berjaya akhirnya...

pesan datin :jangan pandang remeh dengan owang yang tak berpelajaran,,kerana kekadang ilmunya lebih tinggi dari owang yang penuh ilmu di dada...

p/s: siapa dy...?????

0 rAhsiA: