BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, June 30, 2011

saya pown ada SNOWCAP owke..??!!

hehehhe...assalamualaikum sumer...ngeee...aq nak citer pasal hari neyh,,ehh maksud aq semalam..29 JUNE 2011..sebab sekarang dah jam 01:03 a.m dah masuk 30 JUNE 2011 pown...actually,,di sebabkan masalah yang menimbun dan beberapa perkara yang menyesakkan,,aq ajak SHAHRIL AIZAT kuaq..aq yang ajak k....dy mau kaa tamau ka,,dy kena mau jugak...korang nak cakap aq ta malu sebab ajak jantan kuaq..??cakap laa aku ta kisah...sebab aq kena kuaq jugak macam mana pown....hahhaha...dy cakap owke ja...dy suma owke...plan2 nak p tengok wayang...tak paa lah...dy cakap ngan aq,,pas dy balik keja,,dy nak mai amik aq...aq tanya koi bapa,,pagilah...dy kata..pagi 29hb tuh,,aq mesej dy,,tanya dy,,jadi ke dak....dy cakap mesti jadi punya...tak paa lah...aq pown tunggu laaa....dy neyh,,kalo dy kuaq umah dy akan mesej aq...tup2 dekat koi 10 dah dy tak mesej2 aq jugak...aq nek bengang laaaa..!!kol tak angkat,,mesej tak replay...aq mesej dy,,kalo tak jadi tak palah..bye salam....bawu dy reply...dy kata majok ka...aq kta x...sepatah jaa jawab...disebabkan geram tahap dewa....malas nak layan....asto dy cakap,,dah kuaq dah...aq pown kata tak paa laaa...sampai changlun gtaw aq...then dy tak gtaw jugak....punya lama tunggu...aq tanya lagi...dy kata...sabaq sat...pas2 kaa,,aq tak tanya dah,,terus aq p mandi....then semayang terus bersiap....dy tepon kata dah da kat politeknik dah..aq pown tggu lagi....taw dy sampai koi bapa...???koi 2 petang lebih bawu dy sampai...tuuddiaaa,,dy punya pagi...waktu 2 kaa....hmm,,kena lah paku ngan aq...on da way kami nak p aloq staq,,tetiba,,hujan lebat gilaa..!!!tutup tingkap bukak aircond..entah tang mana dosanya,,tetiba,,bunyi pelik2 kuaq....haru dah....mau tak panic..gelabah dua2..aq dok seriyau meletup jaa..ta dan nak jumpa mak pak aq...tak paa lah,,tawakal jala...dengan berkuap dalam keta tuh,,nak tengok jalan pown tak nampak..lagi bertambah,,gabra aq....!!!naseb bukan aq yang drive....asto kami berenti kat CITY PLAZA...p cek keta....dua2 buntu tataw nak buat apa...so,,tggu kat sana sampai hujan seriyap(reda) sikit..asto,,teros g cari workshop...alhamdulillah,,jumpa jugak workshop....dy cakap,,apa bala tah dalam tuh dah rosak..kena tukaq..tak boleyh buat pa..so aircond tak boleyh pakai...kalo on aircond,,tunggu 2 3 minit lagi,,memang tamatlah perjalanan sebab keta jem...so,,kami pown tak bukaklah aircond...naseb baek aq neyh dah besa dalam keadaan cmtuh...naseb baek aq neyh jenis yang memahami..HAHHA=D..poyo jerk kan..???gedik toi....so,,dengan sangat berhati2,,aril drive...kami p makan dulu..kat restoran MAMA...aq makan nasik goreng thai + teluq mata +jus nenas...aril makan makanan..ehh memang laa,,dy makan nasik goreng ayam kunyit + nescafe panas...tuh laaa dy...p mana hat tuh jaa laa yang dy taw order...habes makan,,kami gerak p ALOR SETAR MALL,....dy cakap,,dy taw dulu,,tetiba dy tanya aq pulok...haesshhh nak mampoi toi...dah laa masa tuh dah koi 5 lebih....dy cakap nak tengok bola pulok satgi..meankena balik awai laa....dalam hati sempat kaa nak tengok wayang neyhh...BARA sunggoh,,cari MALL tuh punya lamaa...pusing kowt sana tak jumpa,,pusing kowt sini tak jumpaa....bengang dah..!!!asto,,dengan penuh kesabaran aril soh aq rilex...kalo ikot aq,,memang aq ajak balik terus dah...dy pown patah balik ikot SHAHAB PERDANA...yang aq taw,,jalan sana straight teros jaa....aq pown macam nak gila,,kata kat dy,,hhhaaaaa straight2...last2 jumpa jugak...lega aehhh....dah jumpaa,,nak masuk pulakk tataw jalan.....ngeng aehh...masuk taman,,kuaq taman..tak jumpa2 jugak...tapi dengan izin Allah,,kami selamat sampai kat sana...masuk teros,,tak pikiaq paa dah,,sebab hujan...masuk2,,dy p cari topup...then aq tanya dy nak tengok wayang kaa...aq dengaq dy cakap tamau,,takowt tak dan dah...then dy tanya jam koi bapa,,aq cakap dah 6 lebih...so,,kami p beli COOL BLOG...aq ingat dy nak,,last2,,aq makan sesowang jaaa...ciss...!!!tak paa lah tak kisah...sebelum g beli COOL BLOG uh,,aq p cari snowcap..,..AT LAST...!!!!AQ DAPAT JUGAK SNOWCAP uhh..!!!!shumil...kaler coklat....

tenkiu SHAHRIL AIZAT b. NORDIN sebab pilih snowcap uhh,,nak tolong bayarkan...tima kasehh sangat2 aww...


hehehe...camneyh lebih kurang....SHUMIL..!!!


then,,habes2 uhh,,terus gerak balik ARAUstralia....naek FERRARI(saga merah dy laa)....hahhahahha....balik awai sebab esok ada kelas..and nak g tengok bola....


pesan datin :jangan sesekali kita ambil kesempatan di atas kesempitan....

p/s :tataw nak cakap macam mana...hehehehe


Wednesday, June 29, 2011

ehhh...befday awak eaa..?? (=

tengah ushar2 wall owang kat facebook,,tetiba,,ade kat tepi tuh,,*teettt birthday....esshhh...birthday dy ari neyh....bape tarikh hari neyh,,29 JUNE 2011...okwe...saya nak nyanyi lagu neyh....1..2..3..

ALLAH selamatkan kamoo,,
ALLAH selamatkan kamoo,,
ALLAH selamatkan *tteettt,,
ALLAH selamatkan kamoo...

HAPPY BIRTHDAY to you,,
HAPPY BIRTHDAY to you,,
HAPPY BIRTHDAY,,
HAPPY BIRTHDAY,,
HAPPY BIRTHDAY to youuu......!!!

yea,,dengan ini saya mengisytiharkan bahawa,,hari ini usia awak sudah menjangkau 20 + 1 = 2?...hahhaha...bocor rahsia umor awak dah 20 lebeyh...wekk.. =p...dah tua lah....tapi perangai macam kanak-kanak ribena....suka loyar buruk an....suka sakat owang...HAHA...noty boy haaa...!!!awak mesty tak baca entry neyh an...sebab awak tak tawu pown blog saya neyh wujud... n i have something...i want to wishes u...aq tak sure ayat BI aq neyh betol kaa tak..hahahha...

1.selamat ulangtahun yang ke 20-an..
2.semoga panjang umor n dimurahkan rezeki..
3.semoga apa saja yang awak hajatkan menjadi sebuah kenyataan...
4.harap friendship neyh sampai SYURGA..
5.tima kaseh sebab dah banyak tolong saya,,especially dalam
bg semangat tok belaja..
6.senyuman awak wat saya senyum balik...thanx...(~_^)(V)
7.YOU ARE GOOD TO BE FRIEND..
8.semoga hidup awk diberkati dan di rahmati...

saya nak bagi kek n hadiah..tapi awak jauh kat sana....saya bagi sini je lah ehh....hehhehehhe





pesan datin :tak salah kalau kita mengingati seseorang,,mungkin dy juga tengah ingatkan kita...

p/s :saya suka bila awak senyum...SWEET sangat....

Saturday, June 25, 2011

TERIMA KASIH KAWAN..

TO:
     
       NURUL IZZATI BT MUHAMMAD
       TUAN NOR FARHANA BT TUAN AZIZ
       NOOR FATIHAH NATASHABIHA BT MOHD NOR
       SITI NORSHAHIRA NABILAH BT ROMAZAI
       NUR SYAFIQAH NT ABDUL SYUKOR
       AZILA ELIANA BT AZIZUL EL JEFRI

thAnk's to bE my bEst friEnd...
i aLwAys LOVE botH of yOu...

=')

pesan datin :kawan waktu kita senang memang ramai,,tapi waktu kita susah ta dak....

p/s :keBAHGIAAN aq terletak pada kawan2 aq..kalo hampa BAHGIA aq sejuta kali BAHGIA...tima kasih kawan....!!!

Friday, June 24, 2011

T E R S I S I H

haa entry kali neyh aq nak cita something..aq nak start camna pown aq ta tawu...aq just nak cita pasal TERSISIH...tersisih...???apa yang tersisih...????tersisih neyh apa sebenarnya...???tersisih neyh sama laa macam kena pulau,,kena pinggir and sewaktu dengannya lah....definisi ne dari aq sendiri..mengikut kefahaman aq lah kan....owke aq bagi satu situasi supaya korang paham....sekarang korang bayangkan yang korang ada dalam satu kelas,,tapi sowang pown ta nak kawan ngan ko...tak nak cooperate ngan ko...ape2 pown ta nak segroup ngan ko...hah,,tuh lah yang di katakan menyisih....tapi kita kena tawu jugak apa bala yang buat korang disisih...dalam kelas aq,,ada laa sowang hamba Allah neyh yang kena sisih,,atau lebih tepat kena PULAU lah...pulau...???what the...???hala...macam pulau2 yang ada kat malaysia neyh..dy sowang2 jaaa...ta dak kawan....terpisah dengan yang laen...hah macam tuh laaa....owke,,balik dekat classmate aq tadi...haa,,,dy dipulaukan...bukan saja budak pompuan,,budak laki pown tamau cooperate tamau keja skali ngan dy lah...!!terkejutkan....dy datang kelas sowang2,,dy balik kleas sowang2,,dy makan sowang2..apa2 pown yang dy buat sowang2 lah senang cita...kekadang aq nampak dy mai kelas sowang2..sedeyh aq tengok....dy da masalah kaa,,ta dak kaa,,,sapa pown tataw...dy jalan sowang2 dari kolej ke kelas...kesian aq tengok....tapi apakan daya...kekadang perangai dy yang buat owang tak suka ngan dy....that's why laa dy disisihkan masyarakat..over lak ayat aq ann....sedeyh sebenaqnya bila kita disisih...tambah lagi bila kita dah lama sama2,,makan sama2,,minum sama2..study sama2..singung2 sama2..gelak sama2..baca doa makan sama2...pastu tetiba kita sowang2....makan sowang2,,gelak sowang,,ehh bleyh plak gelak sowang2...apa2 ja lah yang sowang2...sedeyh...=')bila kita mai kat sini owang tamau cakap ngan kita,,bila kita p sana owang wat dek jaa kat kita...macam kita tak penah wujud...sedeyh an...rasa macam,,aesshhhh lebih baek aq mati jaa an...hidup pown ta dak guna.....tapi bila nak bunuh diri,,terpikiaq pulak,,sapa yang nak antaq mak aq p buat haji kalo aq mati,,sapa yang nak bg mak ayah aq senang kalo aq ta dak n boleyh syurga kaa kalo aq mati cara macam neyh....tak paa lah,,mungkin depa nak kan privacy,,or maybe kita neyh tak bawak manfaat pown kat lepa.....kita ada pown wat nyusah jaaa...so,,belajar hidup sowang2...lagi senang..tak payah nak nyusah sesapa kan....

jangan putus asa even kita asa tersisih

errmmm.....
 

pesan datin :belajar hidup berdikari supaya kita tak susah msa akan datang

p/s :Allah sedang merancang yang lebih baik buat kita..

Wednesday, June 22, 2011

CREDIT to NURUL IZZATI bt MUHAMMAD


hari neyh kelas 2 saja...kelas MACROECONOMICS ngan CTU(agama islam)...actually da 3 kelas tapi kelas BEL(english) di batalkan....mula2 uhh,,suma pakat dok siap laa kan...ingat kelas koi 8 ada...then tetiba ada yang gtaw azii kelas batal...so,,amik keputusan p makan roti canai depan matrik...semua pakat makan sowang 2 keping...azii sowang ja sekeping...then,,amik teksi kat depan gate B....soh uncle uhh antaq sampai kat blok B...sampai2 kelas tengok sowang pown ta dak....sya kol membe laen,,depa cakap kat blok F...tuu dia aehh nak menapak sampai kat sana pulok....memang berpeloh2 aa kan...abes kelas kat blok F kena p blok E...nampak E ngan F cam dekat,,tapi kalo nak taw sebelah kat utara,,sebelah kat selatan...jauhh ooii...lantak lah....habes kelas,,balik umah,,aq terus tidoq...letih laa,,kononnya....tidoq lenaa ooo...sampai koi 6 petang...dasyat ann...mana tak dasyat,,hujan bruummm brammm kat sini...sikit punya lebat haaa...dalam dok lena dengaq ketung ketang ketung ketang azii dok buat nasik goreng untuk dy ngan sya...aq lena balik...hahahha...pastuh dok sat bau pulak dok wangi2 owang dok masak....malas nak celik lagi,,tapi bila bau dok tusuk hidong,,ngan perut dok kosong lagi,,aq bangun p cuci muka,,p kat dapuq tengok zati dok masak...aq nampak pekasam...waaaa.....bangkit nafsu makan serta merta...dengan telur goreng mata kerbau,,sambal belacan lagi,,ulam lagi...pergghhh terangkat bhaiii.....







so sangatlah kenyang...tak dapat di gambarkan.....anyway,,CREDIT to NURUL IZZATI MUHAMMAD sebab hang dah buat aq kenyang hari neyh...hohoohoh....nanti2 masak lagi nah....SIMPLE tuh SEDAP...bukan ta pandai masak...just mau ngan tamau jaa...balik neyh masak kat ayah hang pulak...bukti kat dy yang hang boleyh ehhh...owke...once again..thanx,,aq KENYANG SANGAT SANGGAAATTTT!!!!!!!!!

pesan datin :kalo rajin semuanya menjadi...mau ngan tamau ja....

p/s :kalo rajin masak,,lama2 pandai laa...masak neyh gasak jaa,,,janji sedapp....!!!





Tuesday, June 21, 2011

boleyh je kan.....=="

terkejut dan teruja...sampai jam 10.31 malam no mesej,no miskol n for sure no call from him...last mesej pagi tadi,,mesej pannnnnnnnnjaaaaaannnnnnggggggg n mesej dy cakap dy dah nak g keja...terkejut aq sehari dy tak mesej aq...sebelum neyh dy ada cakap yang dy tak boleyh hidup kalo tak mesej sehari ngan aq...yaaa aq taw...aq bukan awex dy dah pown...aq taw aq yang mintak hubungan kami macam skang neyh...yaa memang kekadang aq rimas ngan perangai dy..yaaa aq taw kekadang aq bosan kalo dy ta dak,,aq jugak taw yang kekadang ada jugak even sekelumit rindu untuk dy....kan dah buat pengakuan berani mati....watever...!!!!hohoohoo..=_=" actually aq taw tuh hak dy,,sama da nak mesej aq ka,,tamau ka,,nak miskol aq ka,,tamau ka...tuh hak dy....aq just nak gtaw,,seriously,,aq terkejut giler vavis..!!!!bukan laa aq tamau mesej ngan dy,,cuma kekadang aq nak masa untuk aq sendiri,,untuk aq berfikir,,untuk aq wat apa yang patut...dy baek ngan aq...sanggup wat apa jaaa ngan aq...yaa,,aq tak nafikan...tapi aq dah salah layan dy...

1.AQ SUKA MARAH DY..
2.AQ SUKA PEYLI2 DY..
3.AQ SUKA TUNJUK GANGSTER NGAN DY

that's why dy cakap aq berlagak...aq punya perangai dah berubah tak macam dulu,,macam dy mula2 kenai aq dulu...actually,,aq tak berubah pown...memang perangai aq macam tuh....sapa boleyh kata lagi...mak aq..pak aq pown dah paham macam mana aq neyh....bukan boleyh di atur...degil,,keras kepala...tak makan saman owang kata...so,,aq tak berubah pown...aq taw dy boleyh jaa hidup tanpa aq...cuma dy perlu masa sikit...??am i right..???aq just doakan semoga kau jumpa ngan pempuan yang boleyh buat kau happy,,buat kau rasa dihargai,,buat kau rasa disayangi macam mana yang kau nak selama neyh...aq bukan yang terbaik untuk kau...aq ta dak apa pown...harta,,baik hati,,cantik..???jauh sekali???aq tak mampu pown even nak buat kau senyum....buat kau marah,,buat kau geram aq pandailah kan...tambah2 buat kau sakit hati...!!!kan2..???nak kata happy sebab kau tak kacau aq pown tak jugak....tapi it's owke...aq dah biasa....aq dah pernah lalui pown detik2 yang sangat sakit neyh...kalo kau rasa kau perlukan telinga untuk kau kongsi masalah,,aq punya telinga ada..segala masalah,,,kecuali MASALAH  SAKIT TUAN ngan MASALAH HATI.....tuh aq tak dapat nak tolong....n thnax again bup follow aq sampai 4 pagi dari RnR GURUN sampai depan umah sewa aq kat ARAU...bukan aq tak nampak kebaikan kau,,tapi....maaf aq ta dak words yang sesuai tuk aq describekan situation neyh...aq taw,,kau boleyh jaa,,kalo nak lupakan aq....


lonely kowt momo neyh....


pesan datin :ada satu benda yang kita tak kan lupa seumur hidup- K.E.N.A.N.G.A.N


p/s :aq harap ko dapat buat satu keputusan yang terbaik...

Monday, June 20, 2011

HAPPY FATHER's DAY

curik tangkap gambo dy masa dy tido...hahhahah

neyh bapak aq..=)


owke...neyh bapak aq...nama dy RUSLI B. MD NOR..haaa...umoq  dy dah 50 dah pown...25 OKTOBER neyh cukup lah setengah abad...


ABAH,,
                     
                 SELAMAT HARI BAPAK.....hehehehe..=)terima kasih sebab dah jaga fatin selama bapa taun neyh....fatin sayang abah....abah...fatin nak mintak maaf sebab selama neyh dah banyak menyusahkan abah...kan abah kan..??fatin dah banyak buat abah pening dan runsing....degil lagi kan....abah...semalam fatin dengaq kawan2 fatin cerita,,sempena hari bapak neyh,,depa dah beli kan ayah depa macam2...depa beli kasut,,depa beli baju....fatin dengaq depa cerita....macam seronok ja kan...tapi maaf lah abah fatin tak dapat bagi abah apa2 pown....fatin tertanya,,nilai kasih seorang anak adakah pada harta,,atau benda yang kami bagi..tetiba fatin teringat,,semua tuh sebagai appreciate untuk abah..tapi abah,,skali lagi fatin nak mintak maaf sebab tak dapat bagi abah apa2....even sebuah kejayaan buat abah bangga...fatin ingat lagi,,setiap kali fatin dapat result UPSR ka,,PMR ka,,SPM ka,,abah mesti slalu ngan fatin...waktu UPSR dulu fatin dapat 4A1B ja....fatin nangis,,sedih....sebab kawan2 yang laen semua 5A..depa semua lari p kat parents depa..tapi fatin berjalan ngan langkah yang tataw fatin nak describekan...fatin p terus peluk abah dalam tangisan...tetiba fatin nampak abah pown nanges jugak....fatin rasa macam dah kecewakan abah....tapi abah cakap,,abah nanges sebab fatin dah berjaya...abah kata lagi,,dah2 jangan nanges....then kita balik sama2...sweet kan abah....??
             Mai pulak result PMR,,fatin kecewakan abah sekali lagi....fatin just dapat 3A5B jaa.....abah cakap kat fatin...kamu buat apa neyh...tuh laa bercinta sangat...maen banyak....teruk kan fatin....kita p sekolah naek moto kapcai jaaa....lalu kowt jalan belakang kena lintas landasan ketapi....punya susah nak lintas sebab fatin berat,,,kan abah...hihihiihihi...=D...fatin nekad nak bagi abah bangga,,untuk SPM...tapi hampa jugak yang abah dapat...apalah fatin neyh kan abah...tak penah buat abah happy kan....result SPM fatin tamau gtaw....sebab bukan bagus sangat pown kan.....tapi abah still sayangkan fatin macam dulu...apa yang fatin nak semua abah bagi,,walaupun sometimes ta dapat jugak....hehehhe..tapi fatin lagi senang dapat dari adik beradik yang laen...depa selalu ejek fatin,,kata fatin ANAK ABAH...memang laaa..kalo abah ta dak,,cam na fatin nak ada kan.....ngeeee....=D..

abah,,fatin mintak maaf sebab fatin ta dapat bagi apa2 pown kat abah....fatin cuma boleyh sayangkan abah,,n tolong abah apa yang patot ja sekarang neyh...tolong doakan fatin jadi anak yang solehah,,yang tak lupa pada mak ngan abah suatu hari nanti...jadi anak yang berjaya di dunia dan akhirat...jadi anak yang boleyh buat mak ngan abah senang...fatin akan BANGGAkan MAK ngan ABAH...!!sekali lagi buat ABAH,,HAPPY FATHER's DAY....semoga Allah sentiasa merahmati abah....


p/s datin :sejahat apa pown dy,,dy tetap seorang ayah...tetap darah daging kita...kalo ayah kita tak baik,,doakan dy...DOA can give MIRACLE for us..


p/s :berbuat baiklah dengan ayah dan ibu...tanpa mereka kita bukan sesiapa atas dunia neyh...

sowi late....!!

happy birthday to TUAN NORFARHANA TUAN  AZIZ
firstly aq nak mintak maaf coz lambat wishh...actually bukan ta nak wish...or bukan sebab aq lupa....aq taw banyak alternatif len untuk aq wish kat hang...boleyh pakai facebook,,boleyh pakai tepon buruk aq....tapi aq letih sangat nak wish kat hang malam tuh..sebab drive sepanjang hari..then ingat nak wish kat hang masa hang balik nanti..(hari ahad)...hang balik2 pown aq tengok cam ta dak mood sangat cam mau tamau jaa cakap ngan aq..so aq amik inisiatif pakai blog untuk wish kat hang.....so HAPPY BIRTHDAY to TUAN NOR FARHANA TUAN AZIZ....may ALLAH bless u.....semoga apa yang hang harapkan,,impikan menjadi sebuah realiti menjadi suatu kenyataan...n..aq harap relationship kita sampai ke SYURGA...bukan sampai kat dunia neyh jaaa...aq ta dak harta yang aq nak kongsi ngan hang...aq tak banyak duit untuk beli kat hang something sebagai hadiah..aq cuma ada sepasang telinga untuk dengar n share masalah ngan hang n aq cuma punya sekeping hati untuk terus sayangkan hang sampai aq mati....n aq harap hang dapat someone(guy) yang boleyh buat hang happy,,yang boleyh buat hang bahagia...tapi satu pesan aq supaya hang jangan terlalu trust laki...owkeyh..??=)..chill babeyh!!aq ta pandai wat entry pepanjang....once again HAPPY BIRTHDAY TO U...n sowi again..!!!hang ta penah aq lupa....

neyh kad..nak wat sendiri ta sempat


pesan datin :bukan mudah untuk melupakan sesuatu yang  menjadi kenangan buat kita....yang dah jadi sebahagian dari hidup kita...


p/s :sowi ari tuh sebelum kuaq aq ta sempat nak simpan lappy hang dalm beg...aq sempat shutdown jaa..aq terlupa sesangat...sowi weyhh..!!!
  
`

Thursday, June 16, 2011

S.I.L.E.N.T

SILENT mean DIAM....diam neyh banyak erti dy..bila dalam library kena diam...dalam wayang handfone in silent mode...napa kena diam...???saja laa nak suruh owang yang banyak cakap,,suka akan kekecohan neyh diam...diam untuk merehatkan diri...aq nak gitaw neyh,,,kalo waktu korang tengah serabut...then ada dua tiga owang membe2 korang yang bising tahap tenggiling telan bateri jam,,korang cakap kat dy,,"psstt...weyh2...meyh cini aq nak bisik kat ko,,,tuhh,,,apa cabai(cili) kat gigi ko...."for sure dy akan terus diam...tak kata apa dah...ada jugak pepatah yang cakap...yang berkaitan dengan diam neyh.....

"diam itu adalah lebih baik dari bercakap perkara yang sia2..."



"terlalu banyak bercakap,,kadang2 membawa kita kepada fitnah..."

so lebih baik diam dari kita cuba2 nak dekatkan diri dengan dosa....kan lebih baik...so far,,kalo bagi sesapa yang kenal aq,,mesti akan sedikit felik bila aq tetiba diam....sebab aq neyh kecoh..tak boleyh nak dudok diam diam....hhaaaa....yang pasti mak ngan abah aq pown taw sifat aq yang satu neyh...cuma kalo aq da masalah,,aq not in mood,,aq tak sihat yang amat sangat,,saat tuh laa yang owang takkan dengar suara lunak lemak manis suara aq...betol aq cakap....by the way,,sejak dua tiga hari neyh,,aq memilih untuk lebih diam...hahahhaha....ya ka.,..???korang rasa camtuh ka...???maybe yaa,,maybe not...i'm not sure abaout that...aq pown kekadang musykil...adesss...tetiba ayaq(air mata) aq nak jatoh...hahahhaha...so POYO's u FATIN...!!!!nak taw apa sebab aq pilih untuk diam....

1. sebab aq demam..
2. sebab aq batuk..
3. sebab nak lelah*(asthma)
4. sebab penat
5. sebab aq da macam2 masalah(jangan tanya)

sekarang neyh yaa aq nak ngaku aq cepat tersentuh...ayaq mata neyh senang sangat lah nak kuar kan...haaa...ari tuh aq balik dari kelas...hujan,,so naek teksi,,sampai depan pintu umah,,tengok2 baju ZATI dah dalam longkang..kena tiup angin...ishh..tetiba ayaq mata kuaq..sedeyh....tataw laaa...terpulanglah kalo owang nak kata aq saja2 nak buat or watt eveerrrrr..~~!!i dont care about that...sekarang neyh aq rasa aq dah makin jauh ngan korang...aq tataw napa....kita dah makin jauh...aq rindu korang yang dulu....ishh!!!='( aq diam sebab aq rasa macam aq dah buat korang rasa tak selesa ngan aq....aq neyh MENYUSAHKAN ka...???kalo aq neyh menjengkelkan,,aq mintak maaf...i'll try to be myself...memang aq tak punya apa2 nak kongsikan ngan korang...aq jugak tak mampu untuk puaskan hati semua owang...aq cuba untuk jadi yang terbaik untuk korang....aq rindu korang suma...serius..!!!aq jadi takowt skang...aq tak layak kan untuk jadi kawan korang....nak kata pandai memang tak lah...nak kata kaya,,jauh sekali,,nak kata baik,,hampeh je laa...kan..??tak layak kan aq....??aq tataw sama da keputusan aq untuk terus ada kat sini adalah betol atau tak...kekadang aq tertanya,,atas sebab apa korang sudi tok jadi kawan aq....aq ada ka tak da ka,,sama ja kan..???kewujudan aq bukan satu keperluan kekadang....errmm...maaf,,bukan aq nak berburuk sangka ngan korang...aq tawu,,korang ada sebab yang sendiri....so AQ PILIH UNTUK SILENT MODE HIDOP AQ KEJAP....



pesan datin :diam kalo tak da benda penting yang nak cakap...diam boleyh elak dosa dan nista..


p/s :diam diam ubi berisi,,diam diam besi berkarat..=)

Friday, June 10, 2011

suuuuuwwwiiittt a.k.a SWEET~~!!

normal laa kan bila seseowang manusia ada satu sifat  yang agak tidak shantek ya....sifat apa tuh...???for sure lahh perasan cemburu...bila cemburu,,datang pulok hasad dan dengki,,then mula timbul pertelingkahan..lastly,,terputus hubungan antara dua saudara....sedar tak korang yang cemburu neyh kekadang boleyh jadik satu virus yang sangat bahaya untuk hati manusia...so pe kaitan ngan tajuk entry kali neyh...???mesti nak cakap aq neyh cakap macam keling kan...???cerita pasal laen,,tetiba tajuk entry laen....ngekk lah kau....kau tuh sapa...??aq kew..???oit kata aq ngekk...!!nak mati ker..???owhh...what ever!!!do i care about that..???owke2...actually,,aq nak gitaw,,bukan laaa aq dengan sengajanya nak bukak or nak cerita perangai buruk aq kat public...bukan!bukan!jangan salah paham owke.,.by the way,,,sejak dua menjak neyh....aq makin cemburu ngan apa yang owang laen miliki..ngan apa yang owang laen ada....ishh..perangai burok bebenor...aq pown manusia biasa....korang apa tawu..???n aq juga seorang wanita...haaa..tapi cemburu aq tak lah sampai nak musnahkan hubungan owang laen...pompuan neyh,,pepaham laa kan..cemburu kat owang yang lebeyh dari kita wat lebeyh dari apa yang kita ada,,mulut macam longkang...kan...???biasa...hahahhaha =D....nak tawu pa yang aq dok jeles sangat neyh...????heheheh...malu ehhh nak cita pown...rasa cam gedix sesangat pown ada...actually,,dua tiga hari neyh,,aq slalu bukak page sweet2 couple neyh...eeeeeyyyy!!!!!CEMBURU LOL...!!!cemburu!cemburu!cemburu!cemburu jugak haaa...pegi makan sekali...g kelas sekali...tengok pulok gambaq kat fb...wahhh......ssssuuuuuwwwwiiitttt..!!!!!tapi pepaham laaa....suuuuwwwwiiittt di dunia ja laaa....yang palinggg SSSSUUUUUUWWWWIIIITTTTT aq dah ternampak  ngan batang hidung aq sendiri,,hari neyh laaa...kat damai....port aq ngan housemate aq lepak,,makan2,,kalo ta dak gap tok next klas....sedang membe2 aq tengah makan,,aq tak makan,,teman zati...tetiba aq tengok,,da classmate aq dok papah membe dy,,membe aq jugak lah..tapi membe jaoh...ehhh ada ka membe jaoh neyh haaaa...????what ever..~~!heheheheeh...dy tak bapa sihat...sakit pompuan....tengok2 ada keta SATRIA NEO hitam dah mai jemput.....boy dy laa kowt.....classmate aq jugak....nama dirahsiakan...tolong bukak pintu keta....si awex neyh dah tak tertahan sakitnyalah kowt....aisemen....aq tak makan,,,so aq ushar laahh.....tengok,,pa si laki neyh nak buat....dy kuis(kuis neyh macam selak lah...something like that lah..)rambut si pompuan neyhh...aq nampak....teross,,aq cakap kat azii....ssssuuuuuuuwwwwwiiiiitttttttttt!!!!!azii blurr...tengah loading data gamaknya....then sheera dah tepuk aq....dy cakap,,jangan cakap ,macam tuh...!!!!jeles..!!!nak jugak.....hahhahhaha...ish2...ingat aq sowang jaaa yang jeles....ada jugak yang jeles tengok depa uh....untunghlahh,,,si laki uhh,,handsome.....style....kaya....low profile...nak p hantaq si pempuan neyh balik umah dy...wwaaahhhh....skali lagi,,jeelllleeesssss....!!!GRRR but they are so sweettt...!!!nak cam tuh jugak.....entry neyh bukan lah aq nak gitaw suma yang aq punya demand tinggii....nak yang handsome..kaya...smart...stylo...bukan..!!!skali lagi jangan salah paham meyh...bg aq yang sedap di pandang...tapi tuh suma dari tuhan...so aq redha....hahhahahhaha....poyo's gilerrr battle crew bhai..!!!!hahhahahahha....once againn....korang kan sangat SSSSUUUUUWWWWWIIIIITTTT SANGATTTTTTT.....!!!!!!aq suka tengok korang punya relationship,,even aq CEMBURU ngan korang....ehhehehheh...


jangan dendam...tak dak pekdah..!!!

p/s datin :sesungguhnya,,tak semua benda yang kita fikir baik,,adalah baik di sisi Allah...tak jugak semua benda yang kita fikir tak baikk,,adalah tak baik di sisi Allah..


p/s :tak payah nak jeles2....masa ko tak sampai lagii....=P


Monday, June 6, 2011

KARAK lagi..???

hehehhee....sabtu lepas,,4hb JUNE 2011...skali lagi aq kuaq p tengok karak...hari tuh tengok dah..ngan que...then hari sabtu hari tuh tingin nak p tengok "pirates and the carribean..."so,,dah kebetulan azii ngan sya nak tengok n kebetulan jugak si aril ex boyfren aq pown nak tengok jugak...so aq ajak laa dy sekali...sya yang tepon aril...tanya depa nak join skali boleyh ke tak...then si aril dah setuju pown nak p n bawak si azii ngan sya sekali...so kami 4 owang laa yang p tengok....tak paa la...kami p tengok kat alor setar kedah...aril bawak kami 4 owang...sampai sana kami p "shoru"(makan) dulu...al maklomlah dah lapo sangat...sapa pown tak makan lagi....p laa makan...kononnya nak makan mcD..tapi tak jadi,,bup macam tak kenyang ja an...so,,p la makan kat depan pintu utama city plaza uh...p laa duduk kat meja first uh....sowang adek manis neyh mai laa..nak amik order...tanya laa apa yang ada....dy cakap laksa ja yang ada....goreng2 suma ta dak lagi...aq dok nampak cendoi sedap aahhh....dah tinggai laksa ja,,aq soh laa si sya ushar kedai sebelah...p ushar2..tengok2 kedai uhhh suma dah ada....goreng2 ada,,laksa,,bihun sup,,nasi ayam suma dah ada...asto ada laa kakak manis jugak yang datang nak amik order....bawu habes ja ayat kakak manis uhh,,"nak minum apa..???"tetiba terus da yang bersuara..."nescafe ais satu..!!"amboi derass..!!!hahahha...ishhh sapa uh...???pepaham laa....siapa makan cili dy terasa pedas....aq lahh yang paling mewah....AIS KACANG..fuhh..terangkat lah....terangkat sebab kakak uhh letak jauh..nak amik ta sampai...hehheheh....n minuman pasti aq,,air kosong.....tak paa lah...makanlah....dah makan sendiri bayarlah....then aq punya makan,,si aril yang bayarkan...hhehehhe.."hampa..tima taseh naa...."sebelom habes ,makan,,hujan turun.....naseb tergerak hati aq nak tukaq tempat tadi....so,,tak lah lencun sangat kami...dah abes makan terus g wayang....beli lah pop corn ngan air lagi....sya yang belanja..aq soh sowang neyh pegang pop corn,,tetiba dy geleng kata tamau...aq cakap tolong pegang....dy pon pegang lah...aq kalih nak amik ayaq,,kalih2 balik tengok2 dalam mulut "budak" 2 dah da pop corn...cehh tadi cakap tamau.....tiket,,masing2 punya duit..hah!!sebelom uh nak gtaw...!!pirates and the carribean dah jadi karak...kat situ ta dak cita PATC...yang ada,,karak ngan toyol hamenda tah....so,,dah sya kata toyol uhh bosan,,so beli lah tiket karak...so,,once more time with karak....


ishhh....even muka aq cam brutal sikit,,ehh,,brutal ka..???even aq neyh cengei,,sebenaqnya aq neyh penakot...masok2 uh,,,dok buat tak ketahuan ngan azii n sya...ha laa...macam2....nak tengok cita hantu,,tapi seronok semacam...aq dah cuak dah masa tuh...tak paa...tabahkan hati jugak...mula2 dah laen macam...pegang sya,,,langsung dy tak bg respon...nak mampoih betoi....aq nak wat macam mana neyh....sebelah aq aril...aq tengok sya,,azii dah pegang tangan dy,,kepala azii dah atas bahu sya....haa...beh tuh aq...????nak pegang sya pown dah tak boleyh bup jaoh..masa tuh tuhan jaa yang taw...aq pegang lutut sya pulok...dy wat tataw jugak...hampeh betoi...!!!!ahhh....mau tamau,,kena dok dekat sikit aa ngan aril...sebelah tangan dah tutop muka...sebelah lagi dok gagau(pegang) kerusi....tak boleyh jadi jugak....selalu aq tengok ngan que,,aq pegang tangan dy....penah sampai lebam..mau tak mau,,aq pegang gak laa,,tangan dy...hahhahahha...maluuu!!!!!!!!dah laa ta dak paa dah,,tetiba maen "sauk" jaa tangan aril....weekk..=P "maap laa naa,,,tami takowt..!!!"ada jugak dy nak lepas tangan aq,,aq pegang balik...!!!ishhh gedikk kan...hala..!!!nak soh aq guling2 kat situ try laa lepas...!!!!dah memandangkan aq takowt tahap melampau,,,dy kena akur laa...kepada sesapa yang tak berapa senang ngan cara aq,,aq mintak maaf naa....hehehehhe..=)dah abes tengok cita tuh,,,kami pown gerak laaa nak balik kononnya....tetiba dengaq sora sya,,dok "marry brown..marry brown..."actually,,aq nak p beli barang gak,,so,,sya suggest p c-mart kat changlun....p c-mart pulok....sya dok jalan ngan azii..p cari apa yang patot...so,,aq kena lah jalan ngan aril...hehehhe...nak tergelak pown ada....hala,,,aq mang nak beli teloq...p laa amik sepapan....tetiba dy amik teloq tuh,,tolong bawak kan....alololololooololo...."sweet laaa hampa neyh.."dalam hati ja la....n pada masa yang sama,,hati aq dok gelak mcam nak tercabut...mana tak nya,,aq dok rasa supa(macam)laki bini pown ada....hala,,,p cari barang dapor ngan laki,,...dy pown follow aq jaaa....aq p kiri dy kiri,,aq kanan,,dy kanan...naseb bek aq tak lompat...kalo aq lompat,,mesti dy pown nak lompat...hehehehheheh...=D aq peras ugut dy soh belanja SNIKERS kat aq....hehehehe..."sya n azii,,snikers tuh bukan dy yang bagi,,aq yang peras ugut dy..hiihihihihi.."gedik skali lagi...aq da beli gelang...aq ingat gelang aq dah hilang,,,rupanya jatoh kat bilik...ingat nak peras ugut dy sekali lagi...tapi tak sampai hati...hahahhahaha...so beli lah sendiri....duit sendiri...habes beli barang kat c-mart aq,,sya ngan azii p "marry brown" beli makan malam..yang si aril,,angkat barang masok keta....hehhehehe...jahatkan aq,,soh dy usong suma...dah laa keding(kurus kering)....kuikuikuikuikuii...=P masok-masok keta,,kepala aq dah berdenyut2...sakit kipala sula mali maaa....hala...dari pagi pakai tudung..dah laa tudung bawal...tuh yang pening....so..bila dah pening,,mula tak boleyh nak dudok diam...sat kat nuh,,sat kot nieyh...aisemen....letak tangan kat handbreak,,letak tangan kat kerusi driver,,letak tanagn kat kepala...n macam2 pose lagi lah yang aq buat..hahhahaha...jangan marah na,,nanti kena jual..then aq terus senyap....aikk pesepa..???aq dahhhhhhhhh ghaib ke alam laen laa.........errrrhhhh!!!bukan tidoq...terlelap lah..!!!hahahahha...alih2 dah sampai....then angkat barang masuk umah....nak tunggu aril kuaq dari pagaq..tapi lambat..terus masuk,,lentang atas katil...hehehehehehehe...anyway,,siok boleyh jalan2....


          kepada hampa :
                            
                    terima kasih sebab bawak tami jalan2...tami seronok sangat....tima taseh naa buat tami happy....tami rasa tamau balik...(boleyh macam tuh..??)hehhhee...hampa pown tak kisah tami bawak membe2 tami p jalan2 skali....tami sebenaqnya malu nan hampa....hampa...kalo hampa tak selesa nan tami habaq naa....jangan diam2 taw....tami tataw nanti...n tami tamau hampa rasa n buat owang yang tataw pikiaq yang tami just nak maenkan perasaan hampa pulok...yela...mai jauh2...padahai ta dak hubungan special papa pown...tami tamau owang salah paham....kalo hampa rasa kami nak mempergunakan hampa,,lepas neyh hampa jangan cari kami lagi na....any way,,tima taseh sekali lagi aww....tami suka...hehheheheheh..=)
    
                                                                                                                             daripada tami,,

p/s datin :antara dua pasangan laki dan perempuan yang belum berkahwin,,hadirnya orang ketiga iaitu syaitan...

p/s :lepas neyh nak kuaq kena ajak reramai....hehhehehe...kepada sesiapa yang nak dating ngan saya,,,saya nak kena bawak reramai...supaya setan tak kacau kita...hehheheheh

Friday, June 3, 2011

alamak..tersasul...!!!

hari neyh hari jumaat...penghulu segala hari..accececcecee intro...hahhaha...actually hari neyh kelas 1 ja...kelas business communication....any way hari neyh first klas untuk aq ngan membe aq..hala sebelom neyh kami "cuti sendiri"..lecturer tuh introduce herself laa...nama dy TUNKU NUR ATIKHAH....dy gtaw dy dah married....dengan doktor...wow...!!!dasyat abes aaa....kononnya....tak paa laa....then dy soh kami introduce diri masing2.....al maklomlah...dah dok uitm,,so kena speaking english aa....sowang2 p laaa...ehh apa kaitan ngan  tajuk entry neyh..hahhahah.....lect neyh felik sikit....haa laa...dy start dari belakang....owke...tak pa laaa.....then,,dy pilih row laen pulok..aeehhh..owke....makin gabra aa kami suma...tataw sapa yang dy nak choose....so tak palah...tinggai lagi tiga row...aq ingat dy nak soh row sebelah dulu...ehhh alih2 dy panggil row AZII dulu..tak pa lah....suma start....
"my name is aziela eliana el jefri....i'm 18 wanna be...i'm from kuala lumpur....i'm choose business becoz i want to be like my father....n my expected is A.."settle azii punya part....
then part TUAN...owke lagi..yang ZATI sebelah aq dok ketaq dah...dok "qheyih2"(senyum2 kambin")then sampai laa giliran dy.....besa laa dy.....dok qheyih2 dy laa....suma tuh besa....owang dah taw..tetiba dy bagi salam...
"assalamualaikum.....nama saya nurul izzati....(dengan penuh keyakinan dalam slang penang piau!!)"
tetiba suma gelak....dengan dy skali gelak....alamak dah tersasul....hahahhaha....mana tak nya....owang suma speaking english...dy mai penang kia mari.....gelak guling2 la....then sampai ke sudah dy gelak...SYA kata tak pa zati,,,kami wat tak nampak ja....hahhahahaha.....(actually aq nak cita pasai ZATI ja....hahaha)


pesan datin :len kali serius sikit...fokus!!fokus!!!...

p/s :len kali kalo salah wat dek jaaa..hahhahahahah

Thursday, June 2, 2011

ada susu kew..???

aehhhh...apa punya tajuk entrylah...tengah aq tunggu nak mandi neyh tetiba tingat pasal susu....aikk...susu apa neyh....haaa...meyh nak cita.....bila aq tingat jaa aq nak gelak kuat2....actually semalam membe aq TUAN dok mesej ngan sowang budak laki kelas aq jugak...nama glemer dy BALADIN...tak pa lah....dy mintak jadual kelas kitowang yang bawu neyh haaa...kan kelas baru start.....so ramailah yang tataw jadual lagi...si baladin neyh mesej kat tuan...
"weyh tuan ada jadual kelas dak...???"tanya si baladin..
"ada..jap.....(dy pown type jadual..)"
"thanx..."jawab si baladin neyh...
tuan.."ta kan thanx jew...??belanja lah aq.."
"boleyh...mai mushroom sekarang....malam neyh ja offer..sok ta dak dah.."
memang tak p lah si tuan neyh...al maklomlah..kami dah dok umah sewa...nak p mushroom uhh dalam u...cam na nak p...jam pown dah kat koi 11 malam....tuan cakap kat dy..belanja aq "susu" besok...
dy tanya..."susu apa...??"
"susu coklat..."jawab tuan...
then nak taw baladin balas pa...???
"owh..aq ingat "susu aq."...owke2..cun...!!"baladin balas...
semua housemate baca..hahahhahaha....=D bodoh gilaa aahh....laki ada susu apa..???ehhh...susu apa plak dy nak bagi.....ngekk toi.....then teros ta mesej...baladin..!!!baladin..!!!tewokk hg neyh...!!!


p/s datin :nak cakap tuh ingat2 sama....pikiaq dulu pa yang kita nak kata.....adess..

p/s :jangan nak men cakap jaaa....

baca weyhh..!!!!

aq nak post something...tapi ta dak idea meyh...hahhahahha...
len kali aq post boleyh...???post neyh saja ja nak 
bg ada entry baru.....hehehhehehe
daaa.....tggu eyhh....