BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, June 16, 2011

S.I.L.E.N.T

SILENT mean DIAM....diam neyh banyak erti dy..bila dalam library kena diam...dalam wayang handfone in silent mode...napa kena diam...???saja laa nak suruh owang yang banyak cakap,,suka akan kekecohan neyh diam...diam untuk merehatkan diri...aq nak gitaw neyh,,,kalo waktu korang tengah serabut...then ada dua tiga owang membe2 korang yang bising tahap tenggiling telan bateri jam,,korang cakap kat dy,,"psstt...weyh2...meyh cini aq nak bisik kat ko,,,tuhh,,,apa cabai(cili) kat gigi ko...."for sure dy akan terus diam...tak kata apa dah...ada jugak pepatah yang cakap...yang berkaitan dengan diam neyh.....

"diam itu adalah lebih baik dari bercakap perkara yang sia2..."



"terlalu banyak bercakap,,kadang2 membawa kita kepada fitnah..."

so lebih baik diam dari kita cuba2 nak dekatkan diri dengan dosa....kan lebih baik...so far,,kalo bagi sesapa yang kenal aq,,mesti akan sedikit felik bila aq tetiba diam....sebab aq neyh kecoh..tak boleyh nak dudok diam diam....hhaaaa....yang pasti mak ngan abah aq pown taw sifat aq yang satu neyh...cuma kalo aq da masalah,,aq not in mood,,aq tak sihat yang amat sangat,,saat tuh laa yang owang takkan dengar suara lunak lemak manis suara aq...betol aq cakap....by the way,,sejak dua tiga hari neyh,,aq memilih untuk lebih diam...hahahhaha....ya ka.,..???korang rasa camtuh ka...???maybe yaa,,maybe not...i'm not sure abaout that...aq pown kekadang musykil...adesss...tetiba ayaq(air mata) aq nak jatoh...hahahhaha...so POYO's u FATIN...!!!!nak taw apa sebab aq pilih untuk diam....

1. sebab aq demam..
2. sebab aq batuk..
3. sebab nak lelah*(asthma)
4. sebab penat
5. sebab aq da macam2 masalah(jangan tanya)

sekarang neyh yaa aq nak ngaku aq cepat tersentuh...ayaq mata neyh senang sangat lah nak kuar kan...haaa...ari tuh aq balik dari kelas...hujan,,so naek teksi,,sampai depan pintu umah,,tengok2 baju ZATI dah dalam longkang..kena tiup angin...ishh..tetiba ayaq mata kuaq..sedeyh....tataw laaa...terpulanglah kalo owang nak kata aq saja2 nak buat or watt eveerrrrr..~~!!i dont care about that...sekarang neyh aq rasa aq dah makin jauh ngan korang...aq tataw napa....kita dah makin jauh...aq rindu korang yang dulu....ishh!!!='( aq diam sebab aq rasa macam aq dah buat korang rasa tak selesa ngan aq....aq neyh MENYUSAHKAN ka...???kalo aq neyh menjengkelkan,,aq mintak maaf...i'll try to be myself...memang aq tak punya apa2 nak kongsikan ngan korang...aq jugak tak mampu untuk puaskan hati semua owang...aq cuba untuk jadi yang terbaik untuk korang....aq rindu korang suma...serius..!!!aq jadi takowt skang...aq tak layak kan untuk jadi kawan korang....nak kata pandai memang tak lah...nak kata kaya,,jauh sekali,,nak kata baik,,hampeh je laa...kan..??tak layak kan aq....??aq tataw sama da keputusan aq untuk terus ada kat sini adalah betol atau tak...kekadang aq tertanya,,atas sebab apa korang sudi tok jadi kawan aq....aq ada ka tak da ka,,sama ja kan..???kewujudan aq bukan satu keperluan kekadang....errmm...maaf,,bukan aq nak berburuk sangka ngan korang...aq tawu,,korang ada sebab yang sendiri....so AQ PILIH UNTUK SILENT MODE HIDOP AQ KEJAP....



pesan datin :diam kalo tak da benda penting yang nak cakap...diam boleyh elak dosa dan nista..


p/s :diam diam ubi berisi,,diam diam besi berkarat..=)

0 rAhsiA: