BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, July 29, 2011

betul ke F I R S T L O V E sukar nak dilupakan..???

ASSALAMUALAIKUM bau durian yang menyucuk hidong...(^oo^)

hehe...sekali lagi pasal cinta...entry kali neyh aq nak cerita laaa pasal first love aq...betul ker owang cakap yang FIRST LOVE neyh susah untuk kita lupa...n kebanyakkannya akan jawab yaa...n maybe 2% jer yang akan cakap tak...hebat sangat ker penangan CINTA PANDANG PERTAMA a.k.a FIRST LOVE neyh...kalo tanya aq,,aq tak taw nak jawab macam mana..tapi aq rasa,,yaa memang sukar untuk kita lupakan...first love neyh tak semestinya owang pertama yang kita kaple..bagi aq laa....first love neyh,,aq rasa more to person yang buat kita betul betul jatuh cinta n sayang kat dy...cinta tuh apa..???*plizz jangan tanya aq.!!i have no answer for that..aq budak budak lagi...HAHA*..kita mybe MAMPU untuk lupakan cinta pandang pertama neyh,,tapi kita perlu masa yang agak lama untuk lakukan itu...bagi aq cam tuh laa...bagi korang aq tataw..sebab setiap owang ta sama...right...???

____H.A.B.E.S.I.N.T.R.O____

aq dulu pown pernah bercinta...tipo sangat kalo aq cakap aq tak pernah bercinta...HAHA...but sekarang aq SINGLE but NOT AVAILABLE owke...*tolong amik perhatian...first love aq neyh,,bukan laa owang pertama yang aq bercinta...maksud aq bukan balak first aq..AHHAA!!aq neyh dulu kira player gak laa.....almaklumlah hormon gatal terlebih suntik..!!!HAHA..gelak lagi...macam babun sengal..dy neyh pakwe aq yang ke empat...WOW..!!tolong terkejut kejap even tak surprised langsung...!!!lepas aq putus kaple putus kaple...aq kenal dy,,bila dy dah salah nom n termiskol nom aq...weyhh.."TER" ke ha...???dok bila hormon gatal aq tengah aktif waktu tuh,,aq pown,,menggerakkan jari jari aq dengan cargas(cergas) aq taip "who's that pokemon.."n send..!!tidak tersangka sangka mesej aq mendapat respon yang sangat menggalakkan..mean,,mesej aq ter replay laa oleh dy...so,,aq pown mulaa laa kenal kenal n then mula laa rapat rapat...kamcing ngek...actually masa tuh aq tengah ada pakwe..tapi pakwe aq tuh haaa...selalu busy,,aq plak masa tuh tinggal kat ostel...dy nak aq kol selalu..mati laa aq...so,,bila aq sedeyh,,aq bosan si pokemon neyh laa yang selalu teman aq...then perasaan tuh dah jadi laen...perempuan,,bila laki care pasal dy,,sure "caiyaq"(cair) punya..!!tersenget laa sikit hati aq kat dy...tapi aq cuba buang perasaan tuh jauh jauh....kononnya nak setia laa kan...satu hari tuh,,si pokemon neyh,,mesej ngan aq,,dy cakap ada benda yang dy nak cakap kan kat aq...dy soh aq get ready...dalam hati,,"hah pesal plak mamat pokemon neyh.."dy tak gtaw aq malam tuh,,dy gtaw aq pagi besoknya..aq ingat lagi,,masa tuh aq tengah masak meggi..dy call aq...then aq angkat sambil pegang senduk...lepas berhelo helo n bg salam,,aq tanya,,nak cakap apa..tapi dy diam kejap n tetiba dy nyanyi lagu ADA CINTA-irwanshah ft acha...WTF..??terkezut aq...!!suara dy,,pergghhhh!!!layan habez!!!n terus junam hati aq untuk dy..HAHA..sebab MUSIC IS MY LIFE..!!!masa dy nyanyi tuh,,aq diam jela,,takkan nak potong stim pulok kan..bila dy habes nyanyi uh,,aq pown tergamam 2 saat..pas dengaq suara dy cakap,,baru roh aq masuk dalam badan balik...dy cakap nak cakap tuh jaa...terus dy bagi salam n letak tepon sebab aq diam tak kata apa....HAHA...terkejut laa kononnya...terus aq mesej dy,,aq tanya,,apa maksud dy..??dy cakap,,dy teringin nak kaple ngan aq..aq tanya dy,,dy taw kan yang aq dah da kaple..???dy cakap,,dy tawu...tapi dy cakap,,dy teringin sangat...lagipown kitowang jauh...dy kat johor,,aq kat penang...kiranya PJJ laa..percintaan jarak jauh..so,,kami kaple laa macam owang laen kaple...n kaple aq yang sowang g tuh still teruskan sampailaa satu hari tuh ada makluk ALLAH yang mengantoikan aq dengan si pokemon neyh...dy g wat voice mesej kat si pakwex aq tuh masa aq cerita kat dy pasal si pokemon tuh..(paham dak weyh...???!!)so,,terkantoi n terputusla...lantak lah,,sebab aq dah ada si pokemon neyh...serius,,aq sayang gilo's kat dy..n aq setia kat dy...kami tak pernah gaduh or what..memang relationship kami jalan ngan smooth n clear...aq boleyh bertahan ngan dy sebab banyak benda yang buat kami serasi...senang cakap,,apa yang aq suka dy pown suka...macam aq suka sport,,dy suka,,aq cinta mati music,,dy pown n macam macam lagi laa..sampai handfon pown kami pakai model yang sama..kaler sama..sweet kaple laa konon..tuh bukan sesuatu yang di rancang..suma kebetulan..sampai bulan keberapa ntah aq dapat taw,,dy ada penyakit yang agak kronik...kena wat operation...aq tataw sama da dy cakap benda betoi atau dak...disebabkan sayang,,aq percaya dy 102%...sebelum dy nak buat operation yang ke tiga,,dy kol aq..aq nanges gilo's masa tuh...sampai bengkak mata mata...pas tuh kami tak contact dekat sebulan...aq still setia tunggu dy...lepas pada tuh,,he's come back to me..hubungan kami macam biasa balik...setiap hari kami on call...setiap hari ada jaa lawak dy untuk buat aq gelak,,ada jaa lagu yang buat cinta aq makin bertambah tambah...senang cakap,,aq sayang n cinta mati kat dy...aq tamau kehilangan dy...aq ingat dy laa bakal husband aq..HAHA..*poyo cap cicak telan bewak...pernah satu malam tuh,,aq tak boleyh tidoq,,dy kol aq,,dy cerita kat aq,,macam mak mak cerita,,cerita dongeng kat anak anak depa,,haa macam tuh laa dy buat,,tapi aq still tak boleyh tidoq,,then dy nyanyi plak..sampai la saat aq antara sedaq tak sedaq..last word dy yang aq dengaq,,dy cakap,,"ny(honey) by(hubby) sayang ny sangat sangat..i love u so much..!!!"*eee....poyo poyo..!!lepas tuh aq tak sedaq dah..sedaq sedaq dah pagi...HAHA..sweet kan...aq tak pernah sangka ada laki yang akan ucap camtuh kat aq...aq dah nekad dalam hati,,yg dy laa FIRST LOVE aq sampai bila bila pown...relationship kami setaun lebeyh gak laa..tapi disebabkan kebodohan aq,,aq mintak clash ngan dy...tuh suma atas keterpaksaan aq..dekat bapa bulan aq gila..!!aq ngan dy lost contact...dy tukaq nom..maybe kecewa ngan aq..tapi aq still antaq kad raya kat dy,,sebab aq tamau terus putus hubungan ngan dy..kalo boleyh still kawan...tapi ta dak balasan...sampai laa,,aq dapat contact num kawan dy..kami contact balik,,tapi jarang jarang...n sampai sekarang aq still contact ngan dy..

sori curik gambar awak..hehe..=P


______E.N.D______

tapi jangan salah paham..aq ngan dy just a friend...aq ta nak letak harapan dah kat mana mana lelaki,,sebab aq tawu sakitnya CINTA yang tak kesampaian..ada jodoh,,ada laa...aq sayang dy macam kawan kawan aq yang laen...tak lebeh tak kurang...dy adalah kenangan aq..*take a note

pesan datin :ada satu benda yang kita tak mampu lupakan dalam hidup
K-E-N-A-N-G-A-N

p/s :sayang tak bermaksud memiliki...

bila sebenarnya boleh bercinta neyh...???

ASSALAMUALAIKUM hujan yang lebat...

waahh...malam neyh surely,,tidoq lena..sebab hujan bukan maen kat luaq sana nuh...kecut tulang sejuk punya cerita...hehe...macam best jaa kan tajuk entry...chaaittt...perasan nak mati...

BILA SEBENARNYA BOLEH BERCINTA NEYH..???

hahha...teruja aq nak cerita pasal entry kali neyh...cinta dan anak muda...tuh perkara biasa...kekadang aq terfikir jugak...n before that,,aq da terbaca wall membe aq kat facebook suatu ketika dulu la kan...status dy bunyi lebih kurang camne laa..bila aq baca,,aq pown nak tergelak...owke...cakap pasal cinta,,tanya kat sapa saja depa boleh cerita pasal cinta...macam pengalaman dah puluh puluh taun..tanya tengok budak tadika,,dyowang pown boleyh jawab...so tak payah laa buat buat terkejut siput sembelit kan...al maklumlah dunia dah maju,,zaman dah berubah...aq masa zaman tadika dulu,,tak pernah terfikir pulak pasal cintan cintun bagai neyh...tapi bila tanya adik aq yang darjah 3 sekarang,,bukan maen lagi dy jawab..masa dy tadika lagi dah pandai,,ada cik awex cik awex bagai neyh..wahh..!!!bangga ka...???sikit pown tak..bila nak bercinta time tadika,,mak kita akan kata apa..

"belajaq pown tak habes lagi,,baru tadika,,UPSR pown tak lepas lagi,,dah pandai nak bercinta bercinta.."

betoi arkk...???(bagi aq betoi laa,,sebab mak aq cakap camtuh kat adik aq dulu..)HAHA..serius nak golek golek bila mak cakap camtuh...*ehh lawak kaa..??lantak engkaulah....!!then,,masuk sekolah rendah..yang paling tengah galak dok bercinta,,budak budak darjah 4 ke ataslaaa...hah..time neyh laaa,,hormon gatal dy,, tak kira laki ka pompuan ka tengah aktif tahap gaban macam gunung berapi nak meletus..!!!HAHA..betol...then sampai masa da ceramah motivasi untuk murid murid darjah 4 5 dan 6...bagila motivasi...bila penceramah start jaa pasal kaple kaple neyh,,yang terlibat,,sure sure tunduk ke lantai...kononnya nak cover laa...aicecccecee...jangan nak berangan...sapa yang dok hangat bercinta tuh,,sure sure penceramah dapat detect...then penceramah tuh pown kuarkan ayat yang macam neyh...

"adik adik yang tengah bercinta tuh,,tak payah lagi laa bercinta..belajar laa dulu....lagipun UPSR dah dekat...mak ayah adik adik mesti bangga kalo adik dapat 5A...perjalanan adik masih jauh lagi..owke...??=)"

lepas pada tuh,,ada laa yang mintak putus la apa bala lah..yela,,hati suci lagi,,,dengar laa cakap owang yang lebih tua dari dyowang...pastu habes UPSR,,dapat result plak gempak,,5A..wahh....nampaknya berhasil,,lepas putus ngan si polan bin si polan...dapat laa tawaran pergi ke SBP lah..MRSM lah...n macam macam lagi lah....so,,alami pulak zaman sekolah menengah...masuk sekolah menengah,,hormon gatal tuh still aktif lagi..yang si pompuan neyh,,makin shomell loteyh...pakai tudung pown dah pandai cover cover,,baju hari hari beriron...pastuh mula laa berkaple,,bercinta dengan pilihan hati masing masing...seronoknya bukan maen...berdating sedia pas habes kelas suma...dalam kelas,,waktu rehat berkepit 24 jam...wahh...dahsyat...yang kaple budak kelas laen laen plak,,curi curi masa nak ushar en.pakwex atau cik.awex time nak g toilet..buat buat lalu depan kelas buah hati...yee dak..???=D HAHA..pastu bila dah dekat ngan PMR n SPM,,ada laa kem motivasi...ada laa slot ceramah...kena laa ceramah si calon calon PMR n SPM neyh....penceramah cakap apa...??

"kamu semua neyh terdiri dari pelajar tingkatan 3 4 n 5 kan...so,,tak bapa hari lagi jaa kamu semua dah nak amik exam besar...sy tawu ramai kamu neyh yang tengah bercinta..kan..???saya syorkan kamu berhentilah dulu,,kamu fokus kat exam kamu...pelajar lepasan SPM,,lepas neyh kalo result kamu baguss,,boleyh masuk universiti...kat sana,,kamu boleyh cari calon suami atau isteri...ramai lagi yang hensem hensem yang chantek chantek.."

terpengaruh laa beberapa kelompok yang tengah bercintan cintun neyh...yang cik awex,,betoi jugak,,kat u nanti lagi ramai..yang hensem hensem bagai...then antar mesej kat buah hati mintak putuskan hubungan...dengan alasan nak FOCUS ON STUDY...bagus bagus...then result keluar..dapat result meletop sekali lagi...straight A's...jadi pelajar cemerlang pulak kan...n dapat laa tawaran dari Universiti yang bagus bagus...start jaa minggu orientasi,,dah mula maen maen kenyit mata bagai...sambil ambil ushar mana yang berkenan  di hati....yela dah korbankan cinta masa sekolah sekolah dulu...penceramah ada cakap,,soh cari kat U.. then dapat laa sowang yang berkenan di hati...pergi kelas sama sama,,makan sama sama,,balik kelas sama sama,,hari minggu kuar dating ke sana ke mari..dah macam belangkas lagaknya...bila sampai kelas CTU(subjek agama islam) ustazah mula bagi usrah...

"zaman sekarang neyh,,ramai yang berkaple,,bercinta...pergi balik dengan buah hati je haa...sape pown da ta nampak...mula mula pegang pegang tangan,,kemudian mula laa peluk peluk...semua tuh cenderung kepada zina...bila dah buat dosa,,nak belajar pown susah nak masuk dalam kepala otak...kan..???so,,saya suggestkan,,kamu semua neyh tak payah laa bercinta bercinta lagi...berikan 100% komitmen untuk belajar...nanti dah grad,,dah amik degree,,bercintalah,,,kawin jangan lupa panggil saya..."

tapi di sebabkan semua dah besaq,,ta nak dengaq lagi cakap ustazah....teruskan percintaan...then suma remaja pakat pakat memberontak.. then cakap...

"errgghhh!!!masa tadika tak boleyh bercinta,,cakap tak besaq lagi,,UPSR pown tak lepas lagi...bila sekolah rendah,,cakap banggakan mak ngan ayah dulu..bila masuk tingkatan pulak,,tak bagi jugak...soh tunggu masuk U..bila masuk U tak bagi jugak,,sebab cenderung dengan zina,,nak belajaq tak masuk..BILA SEBENARNYA BOLEH BERCINTA NEYH....????"

HAHA...bila sebenarnya boleyh bercinta neyh...???nak bercinta anytime boleyh..tapi cinta kepada manusia kita kena hati hati...tambah tambah zaman sekarang neyh...banyak penipuan bagai..so kena pandai n hati hati...kena pandai bahagi masa untuk belajar ngan cinta...jangan sampai hanyut jaaa...



pesan datin :jangan buta kerana CINTA...

p/s :cinta tak salah,,salah bila tersalah menyintai....

Wednesday, July 27, 2011

SUNSET ON THE SNOW..~~

ASSALAMUALAIKUM CHENTA....

wah wah..!!dah kol 12.00 pagi dah..sebelum nak wat keja n tido,,tergerak plak hati nak tulis entry neyh...tengok tajuk kat atas macam gempak laa kan....sakan noh...HEHE..apew tuh SUNSET ON THE SNOW...actually tuh laa tema dinner fakulti aq tahun neyh...semua kena pakai baju yang bertemakan orange and white...wahh...seronok leww tue....aq dah bayar duit nak p dinner tuh...RM5 jew...murah an...sebab dinner neyh sekali ngan dinner budak budak dekan..thats why laa murah....aq tak p pown..bup baju ta dak sepasai,,then macam tak best ja...takbest sebab apa,,biaqlah aq sowang jaa yang taw...masa aq sem satu dulu,,tema MALAM PESTA MUDA MUDI,,masa aq sem dua,,tema BACK TO SCHOOL..HAHA..sakan lah kan...beli laa baju sekolah bagai...then taun neyh aq cam tak enjoy jaa kalo nak join pown,,so,,memang tak joinlah..HAHA...dok umah....pas maghrib tadi suma housemate aq dah bersiap laa....dok berchantek chantek ngan dress masing masing...ada jeles di situ owke..hehe...tak paa lah,,gpown ta dak baju,,so jimat laa sikit kat situ...tengok depa bersiap,,pakai baju chantek chantek,,mekap lawa lawa..hehehe..shumil sumanya...mesty depa enjoylah malam neyh....n mesti ramai laa budak fakulti aq yang upload gambaq dalam FACEBOOK malam neyh...aq mampu melihat jaa laa..HAHA..tak paa lah,,tak dak rezekilah tuh....sekarang pown depa tak balik lagi,,aq sowang sowang...hehe...=') tak paa lah,,owke jaa...majlis tak habes lagi la tuh....owke lah,,da tataw nak tulis apa..hehe...

SEE U NEXT TIME CHENTA...


pesan datin :no picture upload..

p/s :hope enjoy ur dinner my friends....

Wednesday, July 20, 2011

KUATKAN aq ya ALLAH..

ASSALAMUALAIKUM malam yang meletihkan....

penatnya aq 2 3 hari neyh TUHAN saja yang taw....abah ta dak ikot tabligh 40 hari...sekarang dy ada kat Johor...5 hari sebelum raya baru dy balik...aq tak nampak apa manfaatnya dy ikot tabligh neyh....ahhh...what ever....baru dua hari,,aq dah tak tahan dengan ujian neyh ya Allah...tapi aq kena kuat...sebab aq,,ngan mak ja sekarang neyh...aq ada seminggu jaa untuk tolong mak sebelum aq balik ARAU...meniaga neyh pown untuk sara makan minum mak n kami adik beradik untuk raya nanti...kalo tak meniaga sebelum puasa mula neyh,,alamatnya,,kami adik beradik memang tak rasa baju raya laa kowt tahun neyh....errmm....so,,setiap pagi,,aq kena bangun awal...tolong hantaq nasik lemak ngan lauk lauk untuk meniaga pagi...then,,,balik antaq tuh,,aq semayang subuh n terus kejutkan adik aq yang laki tuh untuk pie sekolah...aq hantaq dy pie sekolah naek moto..balik hantaq dy,,aq akan tolong mak kejap..sebba ramai...pagi pulak kan..mana yang nak pie sekolah,,nak pie keja...semua dok kejaq masa..nak tinggai dy sowang sowang tak gamak pulak....sampai dah reda sikit,,aq balik umah...and sambung tidoq balik...sebab ngantok..lagi pown mak bagi aq tidoq...maybe dy paham yang aq jugak letih....kekadang bangun agak lambat...overslept...mak tak kejutkan..aq tidoq memang dah tak sedaq...bangun,,,aq mandi mandi terus g amik adik pulak p sekolah....then makan tengah hari sama sama...pastu layan cerita sat sbelum hantaq dy pie kelas kafa plak...balik dari hantaq dy,,aq dah start kena tolong mak..aq basuh termos nasik dy pagi tadi,,n segala bagai laa,,bekas sambal dy laa suma suma..memang suma tuh nampak simple,,tapi sapa yang pernah rasa,,dy taw laa macam mana penatnya...lepas asaq jaa,,terus g kedai plak...untuk meniaga nasik burung....meniaga sampai 12 lebih...n macam tuh laa aq hari hari...ya Allah,,penatnya,,aq tak dapat nak gambarkan...kekadang aq macam ta mau buat kerja...tapi bila pikirkan mak,,aq kena kuat,,aq kena tabah,,aq kena sama sama tolong dy....kalo aq penat,,letih...dy 6 7 kali ganda penat n letih dari aq..tapi aq bangga,sebab dy sangat TABAH dan sangat KENTAL...
aq pown tak taw,,napa 2 3 hari neyh,,aq rasa laen macam badan aq neyh....dada selalu sakit,,kepala jangan tanya laa,,sakit sedia...tekak tekak aq,,tulang belakang aq,,suma sakit...n yang paling ketara mata aq...dah tak  bapa nak nampak...macam ada gangguan..tapi aq tak gitaw mak...sakit kepala aq,,sakit dada aq,,aq tak gitaw mak..aq tamau dy risau...dy dari kecik susah...so,,tak pa lah,,aq terima ja....selagi aq boleyh tahan aq tahan...kekadang masalah mai tanpa aq pinta..aq kena pikir benda yang macam macam...aq nakkena jaga hati owang..aq dah leth..aq mintak maaf,,sebab aq dah tak mampu nak jaga hati sesapa...seriusly aq cakap,,aq dah macam putus asa nak hidup...aq dah tak mampu nak tanggung semua neyh...
aq letih....aq tak kuat..n aq tak setabah dulu....aq rasa mak boleyh rasa kelainan aq sekarang..perangai gila gila aq dulu,,mulut becok aq dulu macam dah kena patri...payah nak tengok dah aq macam dulu..aq serabut...aq banyak pikir,,tapi aq tak taw apa yang aq pikirkan...ya Allah,,sebelum engkau menjemput aq,,izinkan aq beri sedikit kebahgiaan buat ibu ku....aq tawu dy dah banyak derita...ya Allah,,andai di takdirkan di jemput olehmu dalam masa yang terdekat ini ya Allah,,aq pohon kepada engkau supaya bahgiakan insan yang pernah bahgiakan aq ya Allah,,,terutama sekali ibuku...aq tawu,,aq bukanlah anak yang baik padanya ya Allah..hanya kepada engkau yang selayaknya aq memohon pertolongan ya Allah,...aq harap,,apa yang aq rasa neyh cuma mainan perasaan aq...aq tak bersedia untuk menemuimu lagi wahai rabbul 'izzati...

HIDUP UNTUK DINIKMATI DAN UNTUK BERBAKTI..


Monday, July 18, 2011

SAYANG tuh tak semestinya selalu diUCAP..

ASSALAMUALAIKUM hari serabut..=D

SAYANG..
tak semua yang paham apa tuh sayang....macam mana yang di katakan sayang...sayang jugak da banyak takrifannya...banyak kategorinya...sayang pada mak ayah,,sayang pada keluarga,,sayang pada kawan perempuan,,sayang pada kawan laki,,sayang pada adk adik..n sayang pada KEKASIH..ramai owang yang tahu menyebut sayang,,tapi tak paham apa sayang sebenarnya...budak umur tiga taun pown pandai cakap sayang..
kekadang cik awek ngan cik pakwek,,masing masing cakap sayang..waahh..terasa indah dunia hari tuh...kan...??aq penah cakap ucapkan sayang kat mak aq..aq cakap macam neyh...aq pegi kat dy,,aq peluk dy,,aq cakap,,
"patin sayang mak.."
nak taw dy cakap pa....
"sayang sayang...semua owang boleyh cakap sayang...tapi tak semua owang boleyh buktikan sayang...mak tak mau sekadar ucapan,,mak nak bukti dy..."
perghhh!!!sentap gila ngan jawapan mak aq...then,,lepas pada tuh,,memang dah susah aq nak cakap sayang kat mak aq...bukan semudah yang di sangka...aq takut nak cakap sayang kat dy...masa tuh aq tak bapa nak besaq lagi...then bila aq dah besaq sikit,,aq pikiaq balik...yaa,,sayang neyh,,tak perlu di ungkap....tak perlu di luahkan selalu...sekadar ucapan dari mulut tak dak makna...buktikan dulu...dengan bukti,,kita tak perlu cakap banyak banyak...yaa,,betol aq cakap..sekarang aq bagi situasi...

SITUASI 1 (antara cik awex ngan cik pakwek)
 cik pakwek : I LOVE U SAYANG....i miss gila kat u..jom kita jumpa petang neyh...i da masalah sikit...
 cik awex : I LOVE U TOO MY MASHAM...owke...kita jumpa tempat biasa...u datang amik i owke...??
 cik pakwek : owke sayang...jap lagi dalam sepuluh minit i sampai owke...u cepat sikit...
     (so,,bersama samalah meronggeng ke satu tasik yang damai...)
 cik awex : u sayang i tak b..???
 cik pakwek :op cos sayang...i sayang u mati taw tak...
    (suasana in silent mode sekejap...)
 cik pakwek : napa neyh sayang..???ada masalah ker...???
 cik awex : tak der aper...hehe...
    (selesai diowang bermanja manja seharian dyowang pown balik..)
 cik awex : b...boleyh i jumpa u...???malam neyh...i ada masalah...
 cik pakwek : i da keja laa sayang...membe membe i dah tunggu kat tempat biasa...esok esok lahh ehh kita  
                     jumpa...i dah lambat neyh...bye...(ttuuttttt...-*talian dimatikan serta merta*)
-macam neyh kaa sayang...???saat kita betul perlukan dy,,dy tak boleyh ada ngan kita..??tapi hari hari cakap sayang-

SITUASI 2 (seorang anak dengan seorang ibu)

   (anak datang kat dapur terus peluk ibu dy)
ibu : napa neyh..??ibu nak masak neyh....
anak : adik sayang ibu....
ibu : yaa....hari hari ibu dengar adik cakap,,adik sayang ibu....
anak : hehehehe..(senyum macam kerang busuk sambil blah ke depan tengok tv..)
   (sepuloh minit kemudian)
ibu : adikk..!!tolong ibu sidai kain kejap...ibu nak masak neyh...sikit lagi...
anak : alarrhhhh ibu neyh....adik nak tengok tv neyh....cter neyh nak habes dah....
-tu ka yang di katakan sayang....kalau sayang apa yang patut dilakukan..??-

that's why napa aq tak suka sangat nak ucapkan ungkapan SAYANG neyh...neyh laa sebabnya...aq tak nak ajaq mulut aq untuk menuturkan semua tuh....aq cuma harapkan,,apa yang aq buat untuk sesiapa saja yang aq sayang neyh,,,n dy dapat rasa yang aq sayang dy....sayang yang macam mana biarlah aq dan Tuhan saja yang tawu...so,,plizz lah...jangan tanya aq,,sama ada aq sayang kau ka tak..sebab aq tak pandai n tak tawu camna nak cakap sayang tuh....kalo kau rasa,,sayang aq,,maknanya,,aq memang sayangkan kau...kalau ka tak rasa yang aq sayang kau,,maknanya,,memang aq tak sayangkan kau...aq nak mintak maaf kalo ada yang terasa ngan entry aq kali neyh...aq tulis apa yang aq rasa...

S.A.Y.A.N.G .I.T.U .S.U.B.J.E.K.T.I.F


pesan datin : sayangi diri kita dulu,,baru kita dapat yakinkan owang yang kita sayangkan dy...

p/s :sayang itu tidak perlu sering diungkapkan...

Saturday, July 16, 2011

dah sampai umah,,SAKIT pown sampai...(+____+)(V)

ASSALAMUALAIKUM amazing shining "STARS"....
stars..??tetiba tingat someone...GRR..=(

yea..!!dah sampai umah...ehh...dah ada kat umah owke...HEHE..=)..balik naek bus...sesowang lagi...ngeee...=D
naek bus plus liner....actually,,seronok ka balik..???terasa kosong plak...tataw laa napa...saat saat nak balik neyh laa dugaan datang menimpa nimpa...dari semalam dah rasa laen macam...hidung tetiba berair...datang hari neyh plak,,dengan demam,,batuk,,asthma,,selsema suma join sekali...errgghhh..!!derita gilaa..!!!jadi letih sangat...badan badan sakit,,kepala sakit,,hidung sakit semua sakitlah yang pastinya...masa dalam bus tadi,,hanya tuhan jaa laa yang tahu...dah laa tak makan apa dari pagi...dengan badan macam neyh pulak...masa tuh laa jugak,,rasa cam nak pengsan,,rasa nak muntah bagai...tapi tahan jaa laa...alhamdulillah,,tak dak apa yang jadi...sampai kat tol sungai dua,,kol abah...tapi abah tak angkat...then kol mak,,naseb baek mak angkat...cakap kat mak dah sampai dekat sungai dua....soh abah datang amik...mak tanya nak soh amik kat mana..gtaw la kat jeti..sebab dah balik naek bus...mak cakap,,laa,,ingat nak amek kat bukit mertajam...kata laa kat mak bukan naek ketapi...(dalam hati dah nanges...al-maklumlah,,owang tak sihat,,jiwa memang sensitif....)ergghh..!!mak cakap,,keta dah antaq p workshop,,then abah terus amik phone dari mak..
"hello fatin,,balik laa naek bus..."
"tak larat...demam neyh...=( "
"abah nak amik camna,,,dengan helmet ta dak..."
"ermmm tak paa lah...(air mata dah kuaq)"
"amiklah teksi,,satgi abah bayaq...hantaq mai kat kedai..."
"hergghh..tak pa lah..tak pa lah..(merajuk)"
then terus matikan phone...kecewa laa kononnya...then tepon aril...ingat nak mintak tolong dy...terus matikan phone...niat terus terbantut...sebab nanti cakap,,bila perlu cari,,bila tak perlu,,tinggai...so,,mintak tolong asri...naseb baek,,dy boleyh mai amik...tuh pown awex dy tataw...haesshhh...serba salah plak....hermm...then aril lak cam nak marah....aq tak niat nak pinggirkan dy pown...I'M SO SORRY....asri hantaq sampai depan umah...masuk masuk,,mesej kejap,,then tertidoq sampai maghrib....letih punya angkara....tapi owang cakap,,bila ALLAH turunkan kita dugaan sakit neyh,,kita kena bersyukur...sebab sakit neyh boleyh menghapuskan dosa dosa kecil...tapi kekadang aq tak tahan....sakit dada...rasa macam hidup neyh tak panjang dah...takut jugak...so,,aq ada benda yang nak cakap sebelum aq tidoq neyh...mana laa tawu neyh entry terakhir aq...


kepada awak,,yee awak...

....?????*lidah kelu sekejap...kalo saya tak da nanti,,baca laa diari saya...semua ada kat situ...lepas baca,,buang semuanya dari ingatan awak....

pesan datin :setiap dugaan yang turun ada hikmahnya...

p/s :aq tak dapat luahkan di sini sekarang...so,,entry neyh tergantung...maaf...

Friday, July 15, 2011

kau tak sepenuhnya mengenali aq...

ASSALAMUALAIKUM 12.00 pagi..ehh pagi ke...??tengah malam...
whatever...~~~

errmmm...tataw nak start cam na....actually,,aq nak jelas kan something kepada someone yang kurang jelas ngan aq....mybe dy masih tak paham aq neyh pompuan jenis yang macam mana...actually aq kenai mamat neyh through laman sosial facebook...yang ramai anak muda dok hanyut sekarang n TERMASUK AQ..so aq kenai bila kami start komen mengomen....ntah macam mana boleyh kamcing aq pown tataw...start komen komen kat abang angkat aq punya status kalo tak silap...aq tataw apa yang buat aq jadi "senang" bila dok chat chat ngan dy...masa aq kenai dy tuh,,aq dok umah sowang sowang..maksud aq,,family aq balik kampung kat JAWA TIMUR,,INDONESIA sebab mak aq owang sana...asai dari sana...then,,aq tengah cuti sem masa tuh...di sebabkan mak ayah aq ta dak,,aq kena berdikari sendiri n cari duit sendiri untuk sara hidup aq sebulan lebih...jadi,,aq amik alih business mak aq..alarh menega kueh tepi jalan jaa...HAHA...kiranya setiap pagi dah kena bangun awai...kol 6.00 pagi laa ynag paling lewat pown..ntah macam mana tergerak hati aq soh dy gerak aq,,n aq dengan senang hatinya bagi phone number aq kat dy,,then terus aq off line...actually dy neyh pemalu masa tuh...aq rasa laaa...sebab dy macam maen tarik tali...sebenarnya,,aq neyh bukan senang nak bagi phone number kat owang yang aq tak kenai....yaaa..sangat susah....then tetiba ngan dy aq terbagi..
dy selalu ngan aq pas kami kaple....ehhh dari kami belum kaple lagi haa...dy banyak tolong aq....teman aq....n macam macam lagi lah....sampai sekarang...tapi sekarang aq lebeyh prefer dy sebagai kawan aq...anyway,,kami dah tak kaple..tuh yang aq mau kan...aq tamau ada ikatan kaple kaple neyh...aq rasa tak bebas even dy izinkan aq wat apa yang aq nak buat..tapi aq tak suka..lepas lepas kami dah ta dak pa pa neyh,,jadi macam mana ntah...memang aq neyh suka marah marah dy,,tengking tengking dy,,bebai bebai kat dy,,tacink tacink tak tentu hala....nak cakap elok elok ngan dy pown payah laaa....aq tataw pesepa...kekadang kat dy jugak aq nak lepas geram aq pown...tapi dy diam jaa...tak kata pa....uhh tak eehhh tak....apa pown tak...dy ikot jaa rentak aq...actually bukan aq nak amik kesempatan atas kebaikan dy kat aq,,tapi aq nak jadi diri aq sendiri....aq rasa cam pelik bila aq nak cakap lembut lembut ngan dy,,nak manja manja lebeyh lebeyh hari hari...eeewww...tuh bukan cara aq...aq tak suka..kalo sekali sekala boleyh laaa..aq rimas....n aq neyh manusia yang cepat bosan..kadang kadang bila dy cakap benda yang mustahil,,aq jadi lemas...contoh,,nak pegang tangan....nak tidoq atas riba bagai....eerrgghh...jadi macam mana ntah...serius aq tak selesa....sekali sekala tuh tak paa laa...tapi kalo dah always....adess...aq neyh bukan laa manusia yang "LUPA DARATAN"..dy selalu cakap apa...aq neyh tak perlukan dy bila aq tak mesej dy...kekadang aq perlukan masa....bukan aq tamau mesej ngan dy...bukan aq tamau mesej ngan dy..dy sangka,,bila aq tak msesj dy,,aq dok seronok ngan jantan laen...sebab aq neyh ramai kawan laki...maybe dy sangka camtuh la...
untuk pengetahuan laa kan,,dulu yaa aq macam tuh...kalo aq tak mesej ngan dy neyh,,aq mesej ngan yang laen...dulu yaa,,sekali mesej 3 4 owang sekali gus...dulu yaa,,aq kaple 3 4 owang dalam satu masa...tapi tuh dulu...bukan sekarang....aq sekarang nak mesej ngan owang laen pown susah...ikot mood jugak...sesungguhnya dy salah...kalo aq ta dak mood memang ngan sapa pown aq tak mesej...n memang aq sekarang banyak contact dy jaaa...mesej,,kekadang sembang sembang dalam phone...
aq bukan nak buang dy bila aq tak mesej ngan dy..aq tak mau terlalu bergantung harap ngan dy...apa apa sikit ngan dy....aq tamau terhutang budi ngan dy...dy dah banyak tolong aq...aq dah serik ngan sebuah percintaan...bagi aq,,ada jodoh ada laa...tak perlu laaa nak rapat n terlalu rapat sangat...sebab,,kita mungkin akan kehilangan dy suatu saat nanti....bila dah terlalu banyak kenangan ngan dy,,tak mustahil kita akan buat satu benda yang sangat bodoh tanpa pikir panjang...dy kata,,bagi aq,,kalo dy ada ada laa,,kalo tak dak tak dak laa...bukan cam tuh maksud aq..kan aq dah cakap,,aq neyh manusia yang cepat bosan...so,,bila 7 hari seminggu,,24 jam sehari dok mesej,,feel tuh akan kurang,,n benda yang nak di sembangkan pown tak dak..tak dak idea...aq harap dy paham..aq bersyukur sangat bila aq di beri kesempatan untuk kenal ngan dy...yaa,,aq rasa kalo dy tak dak,,kehidupan aq tak macam neyh...aq rasa dah lama aq gila...memang nak handle aq sangat susah..emosi aq cepat berubah..personaliti aq banyak...kekadang aq boleyh jadi owang yang sangat manja,,sangat baik,,n aq jugak boleyh jadi owang yang sangat kuang hajaq,,sangat kasaq,,n sangat tak perikemanusiaan kekadang...so,,aq tak taw,,sapa yang boleyh sabaq ngan perangai aq....aq mintak maaf kat kau sebab buat kau macam neyh...aq tak bermaksud nak dera perasaan kau...

pesan datin :manusia boleyh berubah...

p/s :aq tak taw apa yang sedang Allah rencanakan untuk aq....n aq tak nak mengharapkan sesiapa...

Wednesday, July 13, 2011

settle 1 TEST..!!

ASSALAMUALAIKUM kesunyian malam..

hari neyh test MACROECONOMIC...start test kol 8.30 malam...so,,dengan beraninya aq jalan sesowang untuk p kelas amik test1 ekonomi hari neyh...jalan kaki sesowang...actually,,rancang nak p ngan azii n sya,,tapi tak jadi...so,,aq amik keputusan jalan sowang sowang..lagi pun awai lagi...tapi masa nak p ke blok tuh,,gelap..dengan keberanian aq yang tersisa,,aq kuatkan semangat..alhamdulillah aq sampai ke kelas dengan selamat..then,,buat test...aq panjatkan kesyukuran kepada ALLAH sekali lagi sebab aq boleyh jawab...even tak semua aq yakin aq jawab dengan mengikut kehendak soalan..ada jugak yang aq hentam hentam..al-maklumlah last minit belajar...anyway,,aq nak terima kasih dekat NUR MUNIRAH,,sebab ajar aq ECO tadi..pas kelas pukul 12.00 tengah hari,,aq balik ikot depa p kolej..niat hati nak belajar,,and alhamdulillah semua berjalan lancar...muni ajar aq semuanya...dari aq tataw apa pown sampai aq taw something....thats why aq boleyh buat soalan tadi...aq belajar ngan dy...pukul 6.30 petang baru aq balik....thanx again to muni...kalo aq tak dok ngan hang tadi maybe kertas aq kosong tak berisi....thanx my ALLAH...!!!kalo bukan atas kehendak engkau aq juga tak mampu untuk jawab soalan soalan tadi...selesai aq buat test,,nak balik....aq tataw nak balik ngan sapa...jam dah pukul 10 lebih malam...nak jalan sorang sorang....muni ngan sue suruh aq tumpang miss..tapi aq tamau sebab aq takut menyusahkan orang laen pulak.....so aq gagahkan sekali lagi kaki aq untuk balik sowang sowang...n aq selamat sampai....muni kol aq tanya dah sampai belom..aq cakap dah sampai....n ALHAMDULILLAH TEST WAS DONE...!!just for today...i have one more paper before mid term holiday...



pesan datin :jangan bersedih,,sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama kamoo...

p/s :mak...fatin tataw kat mana cincin yang mak bagi tuh...=(

TABAHkan AKU ya ALLAH..!!!





ASSALAMUALAIKUM pagi yang bening...


diam tak diam dah masuk sem 3 pown aq kat sini...kat Universiti Teknologi Mara,ARAU,PERLIS neyh...rasa macam baru habes Minggu Destini Siswa (MDS) jaaa.....dok rasa lagi sakit badan,,sakit kaki masa MDS dulu...siapa sangka makin lama kat sini makin hilang rasa cinta tuh untuk terus ada kat sini...tak pernah aq bayang langsung perasaan neyh...sebab neyh yang aq nak kan,,yang aq harapkan n aq impikan dulu saat aq masih maen kejar kejar dalam kelas masa sekolah menengah dulu...pejam celik pejam celik,,dah nak dekat final exam....n siapa sangka,,makin lama kita jalani hidup neyh,,makin rumit n kekadang makin menyakitkan....yang happynya dah kena telan bumi...keseronokan untuk terus sama sama belajar makin hilang detik demi detik...kekadang rasa study neyh satu benda yang sangat membosankan..!!!tekanan datang satu satu...aq tak lah sekuat RASUL mu ya Allah...aq cuma hamba yang penuh sejuta kelemahan berbanding kekuatan...terkadang dugaan mu datang dan terus datang..pernah suatu saat aq rasa sangat lost..!!!aq tak taw apa yang dah aq buat,,even benda tuh betoi atau tak....pernah terlintas di benak aq,,untuk berhenti separuh jalan...tapi bila terkenang harapan mak ngan abah yang dah aq pikul,,aq tak daya nak menolaknya..lagi tekanan bila,,apa yang aq belajar macam sia sia...soalan yang simple pown aq tak mampu selesaikan...sedang kawan kawan laen sudah jauh ke depan...aq pernah lonjak diri aq untuk seiring dengan yang laen...kemudian aq terkebelakang dan jatuh kembali...aq dah hampir putus asa...tapi aq kuatkan semangat demi kau wahai ibu...!!!aq dah tak daya melihat kau terus derita,,lalu aq gagahkan juga,,aq kerah segala khudrat yang tersisa,,untuk melihat secebis bahagia dimatamu...tapi sebenarnya,,aq telah mati di dalam...aq terasa sangat kosong....tambah lagi dengan assingment yang menggila....buat aq jadi hilang punca..
nak buat tak pandai...tak buat hilang markah...kalo markah aq sorang aq tak kisah,,tapi melibatkan group...aq teringin nak keluarkan pendapat,,nak sama sama lakukan apa yang owang laen buat..tapi aq tak jumpa jalannya....owang nampak aq tak pernah berusaha untuk siapkan tugasan...korang tak tahu betapa deritanya aq bila aq tak dapat lakukan apa yang korang dah lakukan...dah selesaikan dengan sempurna...bukan aq ta nak tanya,,tapi kepada siapa...???kepada siapa...???aq dah tak punya siapa di sini...korang apa tahu...???aq sorang dekat sini....apa yang aq lakukan semuanya atas usaha aq sendiri...minggu neyh penuh dengan test...esok malam test ECO..lusa QMT...


aq nak study..kalo boleyh sama sama selesaikan masalah tuh..tapi aq dah segan,,malu,,rasa bersalah n tak layak untuk bersama sama dengan korang lagi...kenapa..??jangan tanya aq kerana aq pasti korang ada jawapan untuk itu...jadi,,mau tak mau,,aq sendiri kena usaha....gagal dan berjayanya aq semua terletak pada usaha aq...aq cuba selagi boleyh....kadang kadang aq penat dengan semua neyh...kadang kadang aq cuak dengan apa yang aq hadapi...tapi aq yakin semua neyh mesti ada hikmah di sebaliknya...aq yakin...kerana tak mungkin TUHAN sedang merencanakan sesuatu yang tidak baik untuk aq...aq harap soalan ECO esok,,aq dapat jawap dengan jayanya....

"ya ALLAH aq simpan segala ilmu yang telah 
aq pelajari ini di dalam simpanan dan jagaan
mu ya ALLAH..dan dengan izinmu
kembalikan lah ia kepadaku
saat aq memerlukannya.."

"tidak datang suatu kesenangan itu sebelum di berikan kepayahan.."-surah al-Insyirah

pesan datin :tiada benda yang mudah dalam dunia neyh.. 

p/s :aq harap aq di berikan keTABAHan untuk aq hadapi semua neyh ya ALLAH...



Sunday, July 10, 2011

NASI DAGING mak SEDAP...!!!

ASSALAMUALAIKUM malam yang suram...

wahh...seronok hari neyh...seronok ka..???seronok laa jugak kan....well,,mak,,abah n adik adik mai sampai ke sini....HAHA..dengan naik keta kapcai alphard kami...sampai sampai terus gerak p bukit ayer..p makan kat sana....hari neyh umah ta dak sapa...azii ikot family sha...kuaq...teah,,tuan,,sheera ngan zati kuaq p alor star kowt,,untuk dengaq ceramah nak jana pendapatan...depa kuaq awai pagi...aq dok lena siok lagi bahagia laa kan..HAHA...btw,,membe abah ada yang meniaga kat sana,,kat bukit ayer...sampai sampai cari tempat makan...makan sama sama...yang paling best,,mak buat NASIK DAGING...!!!waahhh sedapnya...anyway,,aq sebelum tidoq semalam,,aq da tersebut,,mesty mak bawak mai nasik daging esok...tengok tengok betoi...dy buat banyak...untuk kami sekeluarga ngan buat untuk housemate aq yang laen...memang banyaklah...tapi sayang,,depa suma ta dak kat umah....tak paa laa,,kami makan kat sana sambil tengok owang dok mandi mandi kat sana...abah dok sembang sembang ngan kawan dy uh..nama dy AZIZDAN....camtuh laa lebih kurang..aq pown ta sure...so,,dah abes makan,,terus balik..sebelum tuh sempat,,bagi adik mandi kat sana dulu....bg dy berenang berenang sat...asto baru gerak balik....masa sampai umah,,sha ngan azii dah ada kat umah...azii dok tidoq,,sha dok wat keja apa ntah..aq tanya,,sha nak nasik daging dak...dy cakap nak,,so aq amik laa lebih sikit,,kowt yang laen nak makan jugak kan...tak paa laahh...aq pown amik,,n yang lebih,,aq soh mak bawak balik..aq salam peluk cium mak abah,,n adik adik yang laen....sedeyh pulak...HAHA...ntah laa ann,,rasa hiba semacam jaa....tapi tahan jaa....so,,nangis dalam hati ja lah...heheh..=D..so masa kat sana,,ada laa aq tangkap gambaq ngan adik adik n mak aq...gambaq ngan abah ta dak...hahah...

hehehe...dok wat seronok sowang sowang

neyh muhammad noor..panggil mat nakai....

adik adik aq..hat pompuan nama ipah...

nak tangkap gambaq ngan mak..mak tamau....paksa jugak..HAHA

pesan datin :setiap kesusahan tuh ada kesenangannya...

p/s :hilang sat masalah yang sarat dalam otak...

Friday, July 8, 2011

PERLU INGAT vs TAK PERLU INGAT

ASSALAMUALAIKUM malam yang sepi...

pejam celik,,pejam celik,,sedar tak sedar dah 19 tahun aq bernafas atas bumi ALLAH yang penuh karamah dan penuh nikmat neyh...alhmdulillah,,aq masih di beri kesempatan untuk aq terus menghirup udara kepunyaan-Nya untuk aq terus menjalankan tanggungjawab sebagai hamba-Nya...sepanjang perjalanan kehidupan aq neyh,,dah macam macam owang yang aq kenai,,dah macam macam perangai yang aq jumpa...manusia penuh dengan segala kekurangan...tapi aq yakin Allah menjadikan manusia neyh cukup sempurna...ada kelebihan dan kekurangannya...semua owang tawu itu kan...tuh aq pasti...
dari aq masuk tadika,,kemudian melangkah ke sekolah rendah,,masuk alam sekolah menengah sampaila sekarang,,aq dah pun pijak tangga universiti,,membuatkan aq belajar sesuatu tentang kehidupan...semua neyh dah boleyh mengajar aq tentang sebuah kematangan...bagaimana kita sendiri belajar menilai sebuah kehidupan..tapi sepanjang hari hari yang aq lalui,,aq tak pernah rasa apa yang aq rasa saat neyh...satu perasaan yang sangat menyakitkan...aq tawu semua neyh ada hikmah yang tersimpan...aq terima dengan hati yang terbuka..aq redha...n aq yakin yang ALLAH tak kan menurunkan dugaan yang di luar kemampuan hamba-Nya...saat jalan cerita indah aq terlakar,,terselit sebuah mimpi ngeri...dan aq harap mimpi itu tak kan kembali buat sekian kalinya...kerana bukan itu yang aq harapkan dalam hidup aq..
namun semua tuh adalah janji ALLAH...lumrah kehidupan,,kadang kala kita kat atas,,n kadang kala kita kat bawah...betul laa,,hidup neyh umpama roda yang sedang berputar menuju kepada kehidupan abadi...entry kali neyh bukan aq nak cerita kan kisah hidup aq yang sangat menyakitkan...dulu,,aq pernah terbaca sebuah buku ilmiah...dan aq sangat tertarik dengan kata kata neyh dan aq jadikan ini  sebagai prinsip hidup aq sekarang...
ada 2 PERKARA yang PERLU INGAT dan 2 PERKARA yang TAK PERLU INGAT..
firstly PERKARA yang PERLU INGAT..
1.KEBAIKAN owang kat kita...
2.KEJAHATAN kita kat owang...
second,,PERKARA yang TAK PERLU INGAT
1.KEBAIKAN kita kat owang..
2.KEJAHATAN kita kat owang...

seriusly,,banyak manfaat yang kita akan dapat tanpa kita sendiri sedar...aq bercakap apa yang betul....cuba kita renungkan balik laa...kita PERLU INGAT KEBAIKAN OWANG KAT KITA...bila kita selalu ingat kebaikan owang kat kita,,kita tak kan jadi seorang yang mudah lupa diri...kita akan sentiasa berbuat baik dengan owang yang dah berbudi dengan kita...then PERLU INGAT KEJAHATAN KITA KAT OWANG...dari sini kita akan sedar,,betapa banyaknya kurang kita dari lebih kita....so,,kita akan lebih merendah diri...kita sendiri akan munasabah diri sendiri...dengan apa yang dah kita buat...am i right...???
then,,LUPAKANLAH KEBAIKAN KITA KAT OWANG..kenapa aq cakap macam neyh...aq punya sebab aq sendiri...untuk apa kita nak banggakan dengan kebaikan yang kita pernah buat...??mungkin kebaikan kita tuh tak setanding ngan keburukan yang kita pernah buat...so,,lupakanlah segala yang kita buat,..supaya satu hari nanti kita tak mengungkit dengan apa yang kita buat...kalo kita ikhlas,,apa yang kita buat,,kita takkan pernah mengharapkan walau secebis balasan...n LUPAKANLAH KEJAHATAN OWANG KAT KITA...why...???bila kita selalu ingatkan kejahatan owang kat kita,,hidup kita tak kan pernah aman...dari sini akan timbul satu penyakit...penyakit hati...kita kan mula iri hati,,kemudian dendam mula tertanam...bila kita mula berdendam,,silaturrahim yang dah terjalin selama neyh,,akan putus macam tuh ja...aq yakin...dan aq pasti.....kita tak kan pernah puas hati bila kita selalu kenang kejahatan owang kat kita...
lebih baik,,kita sucikan hati....saling memaafkan...kita semua tak sempurna...ada salah dan silap...yang kadang kadang kita sendiri tak sedar...siapa tahu...???tepuk dada tanya selera...



pesan datin :bersihkan hati dengan belajar untuk memaafkan setiap kesalahan orang..

p/s :apa yang terjadi,,ada hikmahnya....

Thursday, July 7, 2011

kalau saya dah tak der baru awak boleyh gatal dengan perempuan laen..!!

cerita neyh aq dapat dari facebook....aq just nak share..



Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....


tak mungkin..!!!

ASSALAMUALAIKUM malam yang hening..

anyway,,aq nak cerita dulu starting aq hari neyh....btw kelas aq hari neyh kol 8.00 a.m...first kelas,,is BEL...sedar sedar dah kol 7.45 pg....ouhh shit....!!!so,,lagi 15 minit jaa nak start kelas,,ngan mandi belum,,iron baju belom,,so,,sebelum housemate aq gerak pi kelas,,depa da tanya aq,,pi ka dak kelas..aq cakap,,hampa pi laa...then terus aq sambung tidoq...wahh,..bahgia gila an..tidoq sakan...asto kelas seterusnya,,kol 10.00 a.m...feel tuh tetap tamau mai jugak....so,,ponteng pulak kelas CTU....bagus ann aq..bertuah punya anak...soh pi belajaq,,pi lena jaa....HAHA..=D..then kelas selanjutnya koi 11.00 a.m...kelas BAB(bahasa arab..)macam mana pown,,kena p jugak sebab ada QUIZ 1....so,,dengan panas panas,,jalan laa aq dengan cepat cepat...sebab dah lambat kan....lambat sebab dok buat lengai...boleyh p on9 dulu...HAHA...dengan izin ALLAH,,da laa insan neyh yang baek...menumpangkan aq....memang berpeluh sakan laa kan...naseb dy pasang aircond..haa,,niat baekkan nak pi kelas ALLAH bantu,,mudah kan urusan....habes kelas awal,,sebab quiz kan...so,,aq gerak sorang sorang..sekarang kena berdikari dah...tak boleyh nak harap owang....tak rugi kalau kita susah sekarang...boleyh kurus oo,,jalan hari hari..masa otw balik uh,,tepon mak....dekat tiga kali jugak lah aq tepon....tapi dy tak jawab..maybe ada keja kowt....tak paa lah...sampai sampai bilik,,terus on9...al-maklumlah,,duduk sorang sorang...yang laen suma tak balik sebab buat proposal MGT..nama pun berdikarikan..hehhehe..=P terima jaa lah...then waktu bila aq terlelap,,aq pown tak sedar....sedar sedar dah koi 1.23 p.m...dok 2 3 minit,,azii ngan sya balik..aq tanya depa p kelas QMT ka..??depa kata dak...dengan bahgianya aq sambung tidoq.....kahkahkah....teruk kan....tetiba naik kat screen phone "ibuNdA's calling"...dengan malasnya,,aq ignore...DURHAKA punya anak...2 kali mak aq tepon aq ignore....takot kantoi aq tidoq tak p kelas....bhahhahaha....then kali yang ke tiga..aq angkat jugak....sembang laa ngan dy....rancak baq hang!!!!sembang macam macam..tetiba jadi sebak...dan dan cover suara...HAHA...masalah aq,,ada aq cita kat mak aq...then dy kata pa,,p kat depa,,kata kat depa,,kita neyh dok satu rumah,,satu MALAYSIA...haaa...dy ta dan cakap habes,,aq gelak bahak bahak dah.....lawak ngat aehh mak neyh...tak kan nak habaq satu MALAYSIA kowt...hahhah..tak paa lah..aq cita kat dy,,aq mimpi....dy tya mimpi apa...aq gtaw laa,,aq wok(bubuh) masuk duit syiling dalam telinga...asto aq hembuih(hembus) nafas sambil tutup hidung n mulut macam dy ajaq dulu,,masa semut masuk telinga...tapi tak kuaq kuaq jugak...dy gelak kat aq....dy kata,,tuh dy laa tidoq petang lagi haa...setan dok kacau laa tuh....HAHA..=D..aq gelak balik je lah....tetiba dy cakap cam neyh kat aq..
"fatin marah kat mak ka...???awat mak rasa cam fatin marah kat mak jaa..."
"terasa hati ngan mak ka...???"
"duit cukup dak abah bagi hari tuh,,,??terasa hati ngan mak ka,,sebab mak tak bagi duit..??"
bertubi tubi soalan dy bagi kat aq..tak nyempat  nyempat aq nak jawab....

MAK,,
mak...TAK MUNGKIN fatin nak marah ngan mak...untuk apa fatin buat macam tuh...bau syurga ka kalo fatin nak marah marah mak sebab benda kecik...???tak mak,,,tak mungkin fatin nak marah ngan mak...mak nyawa fatin...dulu fatin tak rasa betapa sayangnya mak kat fatin...sebab fatin tak rapat ngan mak...fatin bukan macam ipah ngan k.maya,,yang boleyh menempek nempek kat mak...sebab fatin rasa masa tuh,,fatin dah banyak nyusahkan mak..n mak tak sayang fatin sebab fatin malas..kadang kadang fatin akui fatin cemburu ngan adik adik ngan k.maya...tapi depa rajin selalu senang kan mak,,tak macam fatin...tapi sekarang baru fatin sedar betapa tulusnya kasih mak kat fatin...mak mesti ingat fatin terasa hati ngan mak kan...sebab hari tuh mak mai ikut pi hantaq fatin kat jeti,,fatin nak balik arau..mak ingat nak tunggu fatin sampai naek bus,,tapi abah terus balik...mesti mak ingat fatin kecik hati kan,,sebab mak owang laen tunggu sampai anak anak dy naek bus..sampai bus gerak,,baru depa balik...mak...dari mak fatin kenal apa tuh erti TABAH..dari mak fatin tawu macam mana HIDUP BERDIKARI...tak mungkin sebab mak tak tunggu fatin,,fatin nak marah ngan mak...fatin sedar macam mana kehidupan kita....fatin dah boleyh tima tuh suma sekarang...fatin pown dah biasa hidup susah ngan mak,,tapi kesusahan yang fatin hadapi tak setanding kesusahan yang mak harung...pasal duit RM50 yang abah bagi tuh,,dah cukup mak...dah cukup untuk fatin....mungkin dulu,,RM50 tuh sangat tak cukup..tapi sekarang fatin kena sedar dan akui macam mana status kewangan kita...mak dah ajar fatin macam macam...fatin kena belajar bersyukur dengan apa yang fatin ada..fatin jugak kena belajar hargai apa yang fatin miliki....kan mak...fatin dah cukup beruntung mak...fatin ada mak..fatin ada keluarga yang selalu sokong dan dukung fatin saat fatin tengah down...fatin dah sedar dan fatin akui segala kata kata mak dulu..."walau buruk macam mana kita,,jahat mana kita pown,,kalau kiat susah,,family dulu yang akan tolong kita...."mak...tolong jangan lupakan fatin even sedetik....fatin tak mau kehilangan mak....fatin ta mau rasa kasih sayang mak kurang sikit pown kat fatin...dosa fatin kat mak terlalu banyak...tapi mak tetap doakan yang terbaik buat fatin setiap kali kita habes bersembang....fatin bangga dengan mak even mak macam tuh...sekali lagi mak,,TAK MUNGKIN FATIN MARAHKAN MAK....dan izinkan fatin balas segala jasa mak kat fatin....doakan yang terbaik untuk fatin....

habes aq sembang ngan mak aq,,aq rasa macam nak balik umah time tuh jugak...teringin nak melawak ngan dy...usik usik dy...sakat dy....buat dy marah marah aq...hehe..nakal kan....aq dah belajar macam mana nak jadi tabah macam dy....

haa..kamcing ark....tak penah penah woo...(gelap sikit gambaq neyh


mak saya..!!!muahhh!!LOVE u lahh!!!


pesan datin :"hargai mak kita...macam mak,,mak dah ta dak mak...(sambil air mata dah bertakung)


p/s :AQ SAYANG GILA's MAK AQ WEYY!!!

Wednesday, July 6, 2011

boleh kita COUPLE..????

ASSALAMUALAIKUM hari yang indah...

ehh baekklah pulakkan..aq kekadang pelik....pelik lah..pelik...ko tak pelik...??mesti ko pelik kan..??sebab apa ko pelik...???sebab aq neyh pelik pelik...???aq ke pelik...???ko jangan nak pelik pelik ngan aq...esshh apa yang pelik sangat neyh...kan dah mula merepek...anyway,,apa yang memelikkan sangat neyh bermula dari seorang insan neyh....maybe pada korang,,it's a normal thing...tapi bg aq tetap pelik....apa yang peliknya..??meyh nak cita..actually,,benda neyh bukan laa sekali,,bukan dua kali dan sudah pasti bukan jugak tiga kali..tapi dah berkali kali sangat dah....senario neyh selalu jadi kat kaum kaum yang gagah perkasa neyh haa....kaum kaum lemah lembut lemah lembut sotong tuh tak terkategori owke...neyh,,ada tuh ada...tapi jarang2....korang nak berkenalan..??boleyh no hal...apa salahnya..tambah kawan...kan seronok...pelik kan...??esshh pelik ka..??bg aq pown tak pelik...yang buat ia menjadi suatu "kepelikkan" bila korang kenal,,jadikan dy kawan,,n dalam masa tak sampai 5 minit korang kenal terus mintak nak dy jadi cik.makwe/en.pakwe...macam sengal !!kalo korang nak tackle cik.makwe neyh pown beragak laa....ye,,maybe dy kiut macam nak pijak pijak jer kan..tapi,,jangan laa gelojoh sangat..ko tak pelik...???ehh lantak koranglah....tapi bg aq TETAP PELIK....satu habit yang sangat tidak bagus...aq laki jenis neyh,,pangkah jer haa....menyampah pulak kan....owke,,mula mula tanya,,nama pa,,tinggal kat mana....then masuk dah,,awk dah berempunya,,awak dah kaple,,awak dah ade pakwe n seumpamanya....haaaeeesssyyeeemeeennn..!!mula la naik rimas kan...yang paling tak boleyh blah,,wak,,jom kita kaple,,jadi awex sy nak,,sy suka laah,,awak kiut,,jadi gerfren(girlfriend) saya....plizzzlahh....!!TAK COOL LANGSUNG owke...!!bila kita tanya,,tak rasa awal lagi ke,,saya pown tak kenal awak...boleyh pulak dy jawab,,sebab tak kenal laa nak kenal kenal...(menjawab kau ea,,aq lempang kau laju laju nak..??)..then boleyh pulak g ngaku yang baru jerk putus cinta...ehh,,nampak desprate gila lah...!!!malunyaaa..~~memang laa kalo nak tackle cik.makwe kena cakap single,,even ko tuh dah 6 7 owang gerfren...mau kena sepak layang kalo ko ngaku yang ko dah da cik.makwe....macam tak relevan laa kepada insan insan yang buat macam neyh...kalo aq,,tobat segan...kalo laa korang  nak sangat si cik.makwe neyh,,banyak banyakkan bersabar..jangan gelojoh...tak lari gunung di kejar,,sebab gunung ta derk kaki....slow slow kayuh...neyh takk,,,tak nyempat nyempat(sempat sempat)...actually,,cik.makwe tak suka en.pakwe yang gelojoh gelojoh neyh...tak gentle...tak gentle jugak...owke....so,,jangan lah wat cam tuh lagi yer en.pakwe en.pakwe sekalian...




pesan datin :jangan cepat percaya dengan owang...even kita dah kenal ngan dy bertahun tahun...manusia cepat berubah....

p/s :kepada insan tadi...saya bukan nak sombong,,tapi cara awk tuh tak dapat tunjukkan keikhlasan awak tuh  nak berkawan ngan saya...

Tuesday, July 5, 2011

INDAHnya saat itu...=')

indah jer kan waktu tuh...kita balik kelas sama2...kita jalan sama2...kita study sama2..kau buat lawak aq gelak berdekah2...aq buat lawak,,kau pulak gelak sampai tergoyang badan2...pastu,,sampai time makan,,kita kumpul sekali..kita makan sama2...aq angkat tangan baca doa,,kau pun angkat tangan sama2 aminkan doa yang aq baca...lepas tuh kita ke tandas basuh tangan sama2...aq tengok kau cuci tangan..aq tengok kau cuci mulut...macam2 pe'el ada....aq gelak sowang2...sweetnya waktu tuh..aq suka usik kau...aq maen si-gong2 ngan kau....waahh...seronok rupanya maen si-gong si-gong neyh...kau gelak,,aq pown turut gelak..kadang aq lapar kau buatkan meggi...kau memang pembuat meggi yang terbaek...owang pakai sudu gaulkan meggi tuh,,kau goncang2kan dy....kau memang hebat..itu yang buat aq tak lupa pasal kau...waktu mr.exam datang menjengah...kau jadi cikgu aq..kau ajar dengan penuh semangat...satu2 kau terang kat aq...sampai aq paham...kau bagi example yang paling mudah...kau dorong aq..kau kata kat aq,,kau pasti boleyh...bila result aq tak kuar,,kau risau...lagi risau dari aq...kau tolong aq...bila aq tengok result aq teruk..aq nanges,,kau sapu airmata aq dengan semangat kau...kau cakap,,aq boleyh...aq kena teruskan usaha...kali neyh bagi lebih sikit...tak putus kau nasihatkan aq...indah giler waktu tuh...aq rasa,,aq laa owang yang paling bahagia...sebab aq ada kau...indah aq rasa kehidupan aq kala itu...bila aq balik rumah...aq selalu ta sabar untuk kembali lagi...untuk sama2 jalani hidup aq dengan kau...hanya dengan kau,,senyuman tak pernah padam dari bibir aq...tapi....semuanya musnah..semuanya bermula dari aq sendiri..sebab mulut aq,,saat2 indah itu,,lenyap sekelip mata..tanpa aq sedar,,aq dah guris hati kau..aq kecewakan kau...kita dah makin renggang....kemesraan tuh seolah2 lenyap...semua kerana aq...aq tak mampu jadi yang terbaik untuk kau....sebab aq dah guris hati dan perasaan kau...kau mesti kecewa dengan aq bukan...kau mesti kesal bukan...??maafkan aq sekali lagi...sekarang aq dah tak dapat sama2 gelak berdekah2 dengan kau..aq dah tak dapat berjalan seiring dengan kau sambil bercerita macam dulu lagi..aq dah tak boleyh tengok kau basuh mulut macam selalu...aq dah tak boleyh main si-gong si-gong dengan kau...aq jugak dah tak dapat tengok kau buat "meggi shake" lagi...naseb aq baek,,sebab aq hanya boleyh tengok video kau yang aq rakam dulu...tapi kalo dulu aq tengok,,aq gelak dengan rasa bahgia..tapi sekarang aq hanya mampu melihat dengan di temani mutira jernih di pipi....sekarang jugak,,aq dah tak dapat dengar kau jerit2 sambil ajar aq...aq dah susah tuk dengar kau ceramahkan aq...tapi dalam hati aq,,kau tetap cikgu aq..sampai bila pown...aq jugak dah tak dapat dengar lagi,,nasihat2 kau yang sangat membantu aq...yang dapat menaikkan aq kembali....mulut kau seolah2 terkunci...semua kerana aq...salah aq kerana tidak pandai menjaga hati dan perasaan kau...sekali lagi,,aq pohon..maafkan aq...demi Allah,,aq sangat rindukan saat2 indah itu...tapi apakan daya..terlajak perahu boleyh di undur,,terlajak kata badan binasa...aq redha....semua neyh menyedarkan aq tentang banyak hal...apa pown...kau tetap dalam hati aq sebagai insan yang banyak mengajar aq tentang sebuah kehidupan...kau nak tahu kenapa aq masih di sini....semuanya kerana kau wahai SAHABAT...aq tak pernah harapkan kau untuk terus mengingati aq,,aq tak impikan sanjungan dari kau,,aq tak dambakan kemuliaan untuk aq...tapi aq pohon untuk menjadi seorang kawan dalam hidup mu...izinkan aq untuk berpaut di suatu sudut dalam hatimu sebagai seorang teman....tak aq nafikan,,memang mudah untuk melafazkan MAAF...dan tidak mudah pula untuk MEMAAFKAN...tapi cuma kemaafan dari kau yang aq dambakan...maafkan aq...aq tahu luka di hati mu bakal meninggalkan parut yang sangat mencacatkan...maafkan aq lagi....

AQ TERLALU MERINDUI SAAT2 INDAH ITU...












pesan datin :mohon keampunan setiap kali sebelum kamoo tidur,,kerana kemungkinan kamoo tidak lagi punyai peluang untuk meminta maaf keesokan harinya..

p/s :maafkan aq...

Monday, July 4, 2011

TERIMA KASIH..

ASSALAMUALAIKUM...

entry kali neyh aq nak ucap bebanyak tima kaseh kat insan yang sudi bersama ngan aq..even aq tengah susah ataupun aq tengah senang...hari jumaat,,1 JULY 2011 ri tuh aq balik kampung aq kat penang..aq balik nek train....first time aq balik sesowang...selalunya aq balik ngan membe2 aq....by the way,,depa dah balik ari tuh,,so,,aq balik la sesowang..dah laaa tak reti nak beli tiket train...tanya kat SHAHRIL AIZAT b NORDIN..dy cakap laa,,gtaw kat owang yang jaga kaunter tuh nak balik p mana...then aq mesej NURUL IZZATI,,housemate aq,,camna nak gtaw kat brader tuh...so,,dy cakap gtaw kata nak balik bukit mertajam...so,,di sebabkan brader yang queue depan aq tuh pown nak balik penang,,kebetulan tempat yang sama...aq dengaq dy sebut "BM"....aq nak balik sana laa...sampai2 depan kaunter aq terjerit kecil,,"BM!"...aq senyum terus aq tutup mulut...hehhehehe...malu...=D then hari ahad,,3 JULY 2011,,aq kena balik ARAU jugak macam mana pown....hati aq memang dah tak dak kat sini...so,,sekali lagi SHAHRIL AIZAT b NORDIN jugak yang mai hantaq aq kat ARAU...makan,,minyak,,tol,,suma pakai duit dy...dy mai amik aq kat JETI PENANG...so,,kami gerak dalam 6 lebih...dy drive....sepanjang jalan,,aq diam jaaa...aq tak taw napa..aq jadi sebak...aq cakap kat dy "TAK MAU BALIK BOLEYH DAK..??"tapi dy diam jaaa....terus ngan pemanduan dy....pas pada tuh,,aq tak sembang ngan dy langsung....dy tak jawab soalan aq sebab aq tanya dalam hati ja...sampai kat alor setar,,dy tanya aq,,,nak p ALOR SETAR MALL dak..aq senyum kat dy..aq kata,,ikotlah...dy tanya aq napa,,aq cakap ta dak paa....so,,kami singgah kat alor star dulu...kami just p tengok wayang jaaa...p tengok cita RASUK..nak tengok KL GANGSTER kol 10..transformer dah start...so tengok laa RASUk...fikiran aq tak boleyh langsung nak fokus kat cita tuh....tengok je laa...habes cita,,terus kami balik arau...naik kowt highway..aq diam lagi...tataw nak cakap paa...sampai arau,,kami makan depan matrix..tuh pown aq makan tak habes...first time aq makan ngan dy,,2 3 sudu jaa aq suap...seriusly,,ta dak selera....then,,habes makan dy antaq aq sampai kat umah...aq tamau balik...aq jerit dalam hati sambil teriak...sampai umah,,aq masuk,,aq tepon mak...aq teriak,,dy perasan...dy tanya aq owke kaa..aq cakap owke...aahhh...sebaknyaaa..!!!!then aq tepon aril...lupa nak soh dy balik liklok...tuh yang tepon...habes pesan kat dy,,terus aq letak tepon...haaa..nanges lagi dalam hati sowang2...anyway,,aq nak ucap tima kaseh kat aril,,sebab sudi habeskan duit,,tenaga,,masa unutk aq...kekadang macam menyusahkan dy jaa...tapi setakat neyh,,dy jaa yang paham aq..dy sanggup tima aq seadanya...dy tima aq apa adanya...aq marah dy,,aq pukul dy,,aq wat perangai,,sikit pown dy tak komplen...aq selalu wat dy terasa,,tapi sikit pown dy tak simpan...dy laa kawan aq time aq susah..time aq senang,,dy laa kawan yang boleyh aq bawak untuk bergadoh,,lawan mulut..ta dak dy,,aq rasa.........(tataw nak cakap,,susah nak cakap sebenarnya)..so far,,thanx untuk semuanya...apa yang dah ko buat untuk aq,,aq tak dapat nak balas...tima kaseh jugak sebab sudi layan perangai aq yang tak berjenis neyh...tima kaseh sebab sudi pinjamkan telinga untuk aq hamburkan marah aq,,untuk aq cerita masalah aq..tima kaseh jugak sebab sudi pinjamkan bahu untuk aq tumpang kongsi sedeyh aq....

TERIMA KASIH AWAK...!! =')



pesan datin :bersyukur dan berterima kasih dengan apa yang kita miliki..

p/s :terima kasih untuk SEMUANYA...