BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, July 29, 2011

bila sebenarnya boleh bercinta neyh...???

ASSALAMUALAIKUM hujan yang lebat...

waahh...malam neyh surely,,tidoq lena..sebab hujan bukan maen kat luaq sana nuh...kecut tulang sejuk punya cerita...hehe...macam best jaa kan tajuk entry...chaaittt...perasan nak mati...

BILA SEBENARNYA BOLEH BERCINTA NEYH..???

hahha...teruja aq nak cerita pasal entry kali neyh...cinta dan anak muda...tuh perkara biasa...kekadang aq terfikir jugak...n before that,,aq da terbaca wall membe aq kat facebook suatu ketika dulu la kan...status dy bunyi lebih kurang camne laa..bila aq baca,,aq pown nak tergelak...owke...cakap pasal cinta,,tanya kat sapa saja depa boleh cerita pasal cinta...macam pengalaman dah puluh puluh taun..tanya tengok budak tadika,,dyowang pown boleyh jawab...so tak payah laa buat buat terkejut siput sembelit kan...al maklumlah dunia dah maju,,zaman dah berubah...aq masa zaman tadika dulu,,tak pernah terfikir pulak pasal cintan cintun bagai neyh...tapi bila tanya adik aq yang darjah 3 sekarang,,bukan maen lagi dy jawab..masa dy tadika lagi dah pandai,,ada cik awex cik awex bagai neyh..wahh..!!!bangga ka...???sikit pown tak..bila nak bercinta time tadika,,mak kita akan kata apa..

"belajaq pown tak habes lagi,,baru tadika,,UPSR pown tak lepas lagi,,dah pandai nak bercinta bercinta.."

betoi arkk...???(bagi aq betoi laa,,sebab mak aq cakap camtuh kat adik aq dulu..)HAHA..serius nak golek golek bila mak cakap camtuh...*ehh lawak kaa..??lantak engkaulah....!!then,,masuk sekolah rendah..yang paling tengah galak dok bercinta,,budak budak darjah 4 ke ataslaaa...hah..time neyh laaa,,hormon gatal dy,, tak kira laki ka pompuan ka tengah aktif tahap gaban macam gunung berapi nak meletus..!!!HAHA..betol...then sampai masa da ceramah motivasi untuk murid murid darjah 4 5 dan 6...bagila motivasi...bila penceramah start jaa pasal kaple kaple neyh,,yang terlibat,,sure sure tunduk ke lantai...kononnya nak cover laa...aicecccecee...jangan nak berangan...sapa yang dok hangat bercinta tuh,,sure sure penceramah dapat detect...then penceramah tuh pown kuarkan ayat yang macam neyh...

"adik adik yang tengah bercinta tuh,,tak payah lagi laa bercinta..belajar laa dulu....lagipun UPSR dah dekat...mak ayah adik adik mesti bangga kalo adik dapat 5A...perjalanan adik masih jauh lagi..owke...??=)"

lepas pada tuh,,ada laa yang mintak putus la apa bala lah..yela,,hati suci lagi,,,dengar laa cakap owang yang lebih tua dari dyowang...pastu habes UPSR,,dapat result plak gempak,,5A..wahh....nampaknya berhasil,,lepas putus ngan si polan bin si polan...dapat laa tawaran pergi ke SBP lah..MRSM lah...n macam macam lagi lah....so,,alami pulak zaman sekolah menengah...masuk sekolah menengah,,hormon gatal tuh still aktif lagi..yang si pompuan neyh,,makin shomell loteyh...pakai tudung pown dah pandai cover cover,,baju hari hari beriron...pastuh mula laa berkaple,,bercinta dengan pilihan hati masing masing...seronoknya bukan maen...berdating sedia pas habes kelas suma...dalam kelas,,waktu rehat berkepit 24 jam...wahh...dahsyat...yang kaple budak kelas laen laen plak,,curi curi masa nak ushar en.pakwex atau cik.awex time nak g toilet..buat buat lalu depan kelas buah hati...yee dak..???=D HAHA..pastu bila dah dekat ngan PMR n SPM,,ada laa kem motivasi...ada laa slot ceramah...kena laa ceramah si calon calon PMR n SPM neyh....penceramah cakap apa...??

"kamu semua neyh terdiri dari pelajar tingkatan 3 4 n 5 kan...so,,tak bapa hari lagi jaa kamu semua dah nak amik exam besar...sy tawu ramai kamu neyh yang tengah bercinta..kan..???saya syorkan kamu berhentilah dulu,,kamu fokus kat exam kamu...pelajar lepasan SPM,,lepas neyh kalo result kamu baguss,,boleyh masuk universiti...kat sana,,kamu boleyh cari calon suami atau isteri...ramai lagi yang hensem hensem yang chantek chantek.."

terpengaruh laa beberapa kelompok yang tengah bercintan cintun neyh...yang cik awex,,betoi jugak,,kat u nanti lagi ramai..yang hensem hensem bagai...then antar mesej kat buah hati mintak putuskan hubungan...dengan alasan nak FOCUS ON STUDY...bagus bagus...then result keluar..dapat result meletop sekali lagi...straight A's...jadi pelajar cemerlang pulak kan...n dapat laa tawaran dari Universiti yang bagus bagus...start jaa minggu orientasi,,dah mula maen maen kenyit mata bagai...sambil ambil ushar mana yang berkenan  di hati....yela dah korbankan cinta masa sekolah sekolah dulu...penceramah ada cakap,,soh cari kat U.. then dapat laa sowang yang berkenan di hati...pergi kelas sama sama,,makan sama sama,,balik kelas sama sama,,hari minggu kuar dating ke sana ke mari..dah macam belangkas lagaknya...bila sampai kelas CTU(subjek agama islam) ustazah mula bagi usrah...

"zaman sekarang neyh,,ramai yang berkaple,,bercinta...pergi balik dengan buah hati je haa...sape pown da ta nampak...mula mula pegang pegang tangan,,kemudian mula laa peluk peluk...semua tuh cenderung kepada zina...bila dah buat dosa,,nak belajar pown susah nak masuk dalam kepala otak...kan..???so,,saya suggestkan,,kamu semua neyh tak payah laa bercinta bercinta lagi...berikan 100% komitmen untuk belajar...nanti dah grad,,dah amik degree,,bercintalah,,,kawin jangan lupa panggil saya..."

tapi di sebabkan semua dah besaq,,ta nak dengaq lagi cakap ustazah....teruskan percintaan...then suma remaja pakat pakat memberontak.. then cakap...

"errgghhh!!!masa tadika tak boleyh bercinta,,cakap tak besaq lagi,,UPSR pown tak lepas lagi...bila sekolah rendah,,cakap banggakan mak ngan ayah dulu..bila masuk tingkatan pulak,,tak bagi jugak...soh tunggu masuk U..bila masuk U tak bagi jugak,,sebab cenderung dengan zina,,nak belajaq tak masuk..BILA SEBENARNYA BOLEH BERCINTA NEYH....????"

HAHA...bila sebenarnya boleyh bercinta neyh...???nak bercinta anytime boleyh..tapi cinta kepada manusia kita kena hati hati...tambah tambah zaman sekarang neyh...banyak penipuan bagai..so kena pandai n hati hati...kena pandai bahagi masa untuk belajar ngan cinta...jangan sampai hanyut jaaa...



pesan datin :jangan buta kerana CINTA...

p/s :cinta tak salah,,salah bila tersalah menyintai....

2 rAhsiA:

puteritunggal said...

wa wa wa atin....
enjoy aku baca..best gak entry ang...
btoi la..bila nak becinta nie?
hahaha..
da kawen la nt bwu becinta...huhuhu

sayA tAwu sApa sAya said...

HAHA...boleyh jaaa...pas kawin laaa jawabnya bercinta.....