BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Monday, August 8, 2011

C E M B U R U itu V I R U S.!!

ASSALAMUALAIKUM pagi yang dingin.....

hari neyh kelas habes awal....coz kitowang suma bawu selesai ngan presentation...alhamdulillah suma berjalan dengan lancar n tak dak masalah...=) kelas jap g kol 2.30 petang...panas panas kena menapak sowang sowang p kelas...dugaan gilo's bulan bulan posa neyh...ngan masalah yang tak pernah selesai selesai sampai buat mood aq out teros,,tetiba aq tergerak nak tulis entry neyh...rasa cam terapi lak,,bila tulis blog...

************
C E M B U R U

aq sure,,suma owang taw,,apa yang aq cuba sampaikan...CEMBURU,,??nak aq definisikan secara terperinci,,aq bukan lah kamus dewan dan pustaka...aq leyh definisi macam mana yang aq paham jaa...kalo korang tak paham jugak,,korang leyh g rujuk kamus owke...apa yang aq paham dengan cemburu neyh...??bagi aq laa,,cemburu neyh satu perasaan tak senang tengok owang lebih dari kita....aq bagi keadaan laa keyh...kau tak berapa cantek...bukan hodoh owke,,tak berapa...so,,dalam kelas kau,,kau sowang jer yang tergolong dalam golongan  tuh,,kau mesti cemburu kan tengok kawan kawan kau yang laen...n satu lagi aq bagi keadaan kat kau...kau kaple ngan sowang cik awex atau en.pakwex neyh,,tetiba en.pakwek atau cik awex kau mesej ngan owang laen,,even mesej simple simple jaa...kau mesti cemburu kan...al-maklumlah kau pegang prinsip,,"cemburu tuh tandanya sayang..."...


yer,,aq tak nafikan,,cemburu neyh bagus...tanda dy kisah sal kita,,dy sayangkan kita....tak boleyh tengok owang len manja lebeyh lebeyh ngan owang yang dy sayang...am i right...???cemburu neyh bagus,,bila ada owang yang lebeyh pandai dari kita,,kita cemburu then kita study hard untuk jadi lebeyh baek dr dy....bagus laa kan...so,,apa kaitan ngan tajuk entry aq,,"cemburu itu virus..???cemburu neyh boleyh jadi virus dalam perhubungan antara dua makhluk Allah neyh....satu lagi boleyh jadi virus,,bila cemburu tuh dah buta*CEMBURU BUTA...cemburu buta neyh,,cemburu yang tak tentu pasal laa...owke,,get it.???tak dapat lagi ngan apa yang aq cuba sampaikan neyh...??

cam neyh laa...aq nak mudah kan korang owke...tak salah kalo korang nak cemburu ngan pasangan korang...supaya dy tak senang senang nak permainkan perasaan kau..tapi korang kena ingat,,selagi korang tak dak satu ikatan yang sah,,korang tak dak hak nak lebeyh lebeyh kontrol dy...maksud aq selagi kau tak nikah la...adesss...kau boleyh nak cemburu,,tapi buka secara keterlaluan...yela,,dy nak chat ngan owang laen tak boleyh,,dy nak mesej ngan owang laen tak boleyh,,dy nak itu tak boleyh,,ini tak boleyh,,baik dy tak yah hidop,,kalo hidop dy nak ngan kau jer kan...baek,,kau bawak dy tinggal dalam gua...bg aq laa...aq rimas,,kalo owang yang terlalu cemburu...aq tak enjoy life aq...aq tak bebas...nak buat itu tak kena nak buat ini tak kena...aq rimas..rimas...!!!



bila dah jadi macam tuh,,kita nak sembang pown dah tak siok...right..??asal salah sikit mula laa nak banding banding,,mula laa nak kena payung....dengan dy neyh,,suma boleyh,,ngan aq apasal kau tak boleyh...??aq neyh sapa pada kau...???then mood terus hilang...pastu,,dah start gadoh gadoh...kan...???bila dah gadoh,,masam muka,,layan tak layan,,sakit hati bagai...rasa cuak n macam macam lagi laahhh!!!tak ka stress macam neyh...neyh laa yang aq kata,,
"C E M B U R U itu V I R U S"



pesan datin :jadikan cemburu sebagai alat kita nak berjaya..

p/s :nak cemburu tak salah,,tapi berpada pada...

0 rAhsiA: