BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, September 29, 2011

SAYANG saya pada IBU sampai ke SYURGA...

ASSALAMUALAIKUM ibu ratu hati ku,,



IBU,,
saya anak ibu...ibu mungkin masih belum kenal akan saya lagi sekarang..umur saya baru menjangkau beberapa minggu ibu...ibu akan tahu tentang kehadiran saya tak lama lagi ibu...itu janji saya ibu...izinkan saya untuk memberitahu ibu serba sikit tentang diri saya..supaya ibu kenal saya satu saat nanti..saya NUR ibu...saya memiliki sepasang mata yang cantik ibu....rambut saya hitam persis seperti ibu sewaktu ibu kecil dahulu...mesti ibu tak sangkakan..??tapi itulah hakikatnya ibu..sayangnya semua itu tak mampu saya tunjukkan kepada ibu,,sehingga tiba satu saat nanti saya dilahirkan ke muka bumi Allah yang maha indah..kan ibu..??saya akan menjadi satu satunya anak ibu,,tiada dua atau ketiganya ibu...saya bakal membesar tanpa insan bergelar ayah dan saya tidak akan kecapi rasa kasih dari seorang ayah..tapi saya masih punyai ibu...saya dan ibu akan selalu berhubung, saling membantu dan sama sama berkasih sayang...saya ingin menjadi seorang doktor bila saya dewasa nanti ibu...

IBU,,
hari ini,,ibu sudah tahu akan kewujudan saya...saya dapat rasa akan kegembiraan ibu dan perasaan teruja ibu tentang kehadiran saya dalam hidup ibu..betul kan bu..??ibu juga sudah tidak sabar untuk beritahu semua orang akan berita gembira ini...sepanjang hari ibu tersenyum dan kehidupan ibu kian sempurna...ibu tahu..???ibu punyai senyuman yang sangat indah dan akan saya abdikan wajah ibu sebagai wajah yang pertama saya akan lihat saat saya dapat melihat dunia nanti...ia juga akan menjadi saat manis dan kenangan paling indah seumur hidup saya nanti bu...saya pasti akan itu...

IBU,,
hari ini ibu ingin berkongsi berita ini dengan ayah pula...mungkin ibu fikir ini suatu kejutan yang bakal menggembirakan buat ayah..ibu sangat teruja untuk memberitahu soal saya kepada ayah...tapi semua itu meleset bu...ayah tidak gembira akan berita yang ibu sampaikan itu...kemarahannya masih terbendung..mungkin ibu tidak perasan akan hal itu,,tapi bukan saya..saya nampak api kebencian di matanya ibu....dia mula bercakap soal nikah,,duit,,bil bil dan beberapa hal lagi yang saya masih tidak tahu maksudnya ibu..tapi ibu masih mampu tersenyum...kemudian ibu,,dia mula menakutkan saya ibu,,dia melakukan sesuatu yang diluar jangkaan...dia mula memukul ibu dan menghamburkan kata kata kesat kepada ibu...saya dapat rasakan yang ibu terdorong kebelakang akibat perbuatan ayah...namun ibu masih sempat melindungi saya...saya ok ibu...melihat keadaan ibu saat itu buat saya berasa sangat sebak..sejurus itu,,dapat saya lihat deraian mutiara putih dari kelopak mata ibu yang indah itu...ibu menangis dan ibu tahu,,bunyi itu buat saya tidak selesa...saya tak dapat menahan perasaan ibu,,lantas mutiara jernih juga keluar dari keindahan mata yang saya miliki dari ibu....ayah datang terus memeluk ibu dan mengucap maaf...sungguh lembut hati ibu lalu memaafkannya...tapi saya mungkin tidak dapat memaafkan ayah atas perbuatannya tadi..saya tahu itu salah...ibu cakap ayah mencintai ibu,,tapi kenapa ibu dia sakiti...???saya tidak suka ibu....


IBU,,
akhirnya ibu dapat melihat saya,,,hari ke hari perut ibu semakin membesar...yaa,,ibu bangga dengan saya...ibu juga keluar dengan nenek untuk membeli pakian baru...sekali lagi saya nampak wajah ibu sangat teruja dan ibu sangat gembira...kan ibu...???ibu menyanyi keriangan kepada saya...ibu nak tahu,,suara ibu adalah yang terbaik jika hendak di bandingkan dengan yang lain...saya turut bahagia ibu...ibu bercakap dengan saya,,ini membuatkan saya rasa sangat selamat dan aman....kini ibu hanya menuggu dan melihat...apabila saya lahir ke dunia,,saya akan sempurnakan hidup ibu,,saya akan buat ibu bangga kerana memiliki saya dan saya juga akan menyayangi ibu untuk selamanya...

IBU,,
kini saya mampu menggerakkan kaki dan tangan saya ibu...semuanya sebagai balasan kerana ibu memberi sentuhan kepada saya...setiap hari ibu meletakkan tangan ibu ke perut untuk merasa saya...saya ketawa,,dan saya juga sedar ibu turut ketawa bahagia...ibu,,saya sangat sayangkan ibu...

ayah datang menjenguk ibu..entah kenapa ketakutan kembali menghantui saya ibu...dia seperti cuba untuk bercanda dengan ibu dan dia tidak bercakap benar..kan ibu...???dia cakap dia tidak mahukan ibu lagi,,saya tidak tahu kenapa,,tapi itulah apa yang saya dengar..dan sekali lagi dia memukul ibu....kemarahan saya semakin memuncak melihat perlakuannya terhadap ibu...saya janji ibu,,saya takkan biarkan ibu disakiti lagi dan saya akan melindungi ibu bila saya besar nanti...ayah teruk ibu...saya tak peduli kalau ibu beranggapan ayah adalah yang terbaik tapi di mata saya,,ayah tetap teruk...bukan sekadar dia menyakiti ibu,,dia juga sudah tidak mahukan kita lagi ibu...mengapa dia tidak seperti saya yang sentiasa menyayangi ibu...??

IBU,,
ibu tidak bercakap dengan saya malam ini..saya rindukan ibu...sejak tiga hari lalu selepas ayah datang menjenguk,ibu tidak bercakap dengan saya malah tidak menyentuh saya lagi atau apa apa sejak itu...adakah ibu masih sayangkan saya..??mungkin ibu masih lagi bersedih dengan hal itu...saat yang paling saya tunggu adalah sewaktu ibu melelapkan mata...tanpa ibu sedar ibu memeluk saya saat itu juga saya dapat rasakan dengan tangan mulus ibu..saya berasa sangat selamat dan panas kembali dengan pelukan ibu...tapi mengapa ibu tidak melakukan itu di saat ibu terjaga dari tidur ibu...???

usia saya sudah menjangkau minggu yang ke 21 ibu...ibu membawa saya ke suatu tempat...dan ini adalah sesuatu yang baru buat saya...saya sangat teruja..kelihatannya bangunan itu seperti sebuah hospital ibu...yaa,,saya pasti saya tidak salah,,ini hospital..saya ingin menjadi seorang doktor bila saya dewasa nanti..sempatkah saya memberitahu ibu suatu saat nanti..ahh!!saya tidak sabar dan sangat teruja,,saya harap ibu juga begitu...saya dah tak sabar menunggu bu...

IBU,,
tiba tiba perasaan takut itu kembali menyelubungi diri saya ibu...jantung ibu juga berdengup sangat kencang...saya tak tahu apa yang bermain di fikiran ibu saat ini..tapi saya yakin sesuatu akan berlaku sebentar lagi..saya sangat sangat sangat sangat takut ibu..ibu mula berbicara dengan doktor..saya tidak tahu setiap butir yang ibu cakapkan itu...ibu..!!!katakanlah kepada saya yang ibu sayangkan saya ibu...!!!katakanlah ibu...selepas itu saya akan kembali rasa selamat lagi ibu..ibu,,saya sangat mencintai ibu..!!apa yang sedang mereka lakukan terhadap saya ibu..??sakitnya ibu...tolong hentikan mereka ibu...saya tak mampu untuk menahan kesakitan ini ibu!!saya cuma 21 minggu ibu...tolonglah ibu,,saya merayu,,hentikanlah perbuatan mereka ini ibu...

IBU,,
tak perlu lagi ibu risaukan saya...saya sudah selamat ibu...sekarang saya di syurga ibu,,bersama para malaikat yang menjaga saya dengan baik bu...mereka beritahu saya ibu,,dengan apa yang ibu telah lakukan kepada saya..mereka cakap itulah PENGGUGURAN..



kenapa ibu..???kenapa ibu melakukan ini semua bu..??adakah ibu tidak sayang saya lagi..??ibu telah membuang saya dari hidup ibu...saya benar benar minta maaf ibu kalau saya telah mengguris hati ibu...atau saya dah melakukan kesalahan kepada ibu..saya sayang ibu..!!saya sayang ibu dengan sepenuh hati saya..ibu tidak sayangkan saya...??saya cuma mahukan sebuah kehidupan bu..tolonglah ibu...ini sangat sangat menyedih dan menyakitkan bila melihat ibu tidak mempedulikan saya lagi malah tidak mahu bercakap dengan saya...adakah sayang saya tidak cukup buat ibu...??katakanlahang y ibu akan menjaga saya..saya ingin sekali hidup dalam senyuman melihat burung burung berkicauan,awan yang menghiasai kaki langit,,menatap wajah ibu yang indah,,membesar dan menjadi seorang yang boleh dibanggakan...saya tidak mahu berada di sini..saya cuma mahukan ibu..saya mahu ibu menyayangi saya lagi...saya benar benar mintak maaf kalo ada kesalahan terhadap ibu...tulus saya mencintai ibu...

SAYANG SAYA BUAT IBU SAMPAI KE SYURGA BU...!!!


pesan datin :  kerana PENGGUGURAN,,
satu nyawa telah dikorbankan,,
dua mata tidak dapat melihat,,
dua tangan tidak dapat menyentuh,,
dua kaki tidak dapat berdiri,,
satu mulut tidak dapat bercakap..

p/s: jauhkanlah diri dari maksiat,,agar kita tak tergolong dengan semua neyh...nauzubillahiminzalik..


Sunday, September 25, 2011

kita perempuan JANGAN nak nampak DESPERATE sangatlah.....eee...MALU...

ASSALAMUALAIKUM kawan kawan....

ehh...kawan kawan yer....hhahahha...waaaaaa tajuk entry..bukan maen panjang jer kan...hahhahha...dan agak boleh mengguris perasaan...hhahahaha...yer ker....???actually,,kalo ada yang terasa ngan entry neyh,,aq mintak maaf owke...jangan BAJET yang ada yang nak baca blog tak seberapa kau neyh..!!!

***********

JANGAN nak DESPERATE sangatlah....

maksud desprate yang aq dah cari gali dalam mr.DICT membawa maksud,,putus asa dan bersedia untuk membuat apa saja ;keadaan genting ;berbahaya....haaa..tuh dy...kemain lagi kan..???actually,,apa yang aq paham dengan maksud desperate neyh,,,owang yang sangat terdesak....haaa...camtuh laa lebih kurang...aq nak explain lebih lebih,,aq pown ilmu tak penuh di dada lagi haaa.....aceccececce....so,,apa kaitan dengan tajuk entry aq neyh haa....???woi patin!!!!jangan belit belit sangat boleh dak??straight to da point laa..tension aeh....*apa yang aq carutkan neyh....


actually,,aq nak cakap laa,,ramai pempuan sekarang desprate gila....adusss....!!!malu ntokkkk!!tambah tambah kalau desperate berkaitan dengan kaum adam neyh....esshhh..betoi...kalau aq malu....macam kita neyh tak dak harga diri pown ada opss..bukan aq....macam owang kata kita neyh dah terdesak sangat....betul...!!aq cakap neyh berdasarkan apa yang terjadi kat sekeliling aq...kekadang yang menunjukkan ke"desperate"an neyh *maaf cikgu bahasa inggeris...tak niat nak rosakkan bahasa* boleh buatkan owang sekeliling salah tafsir...first owang akan anggap pempuan neyh,,tak dak maruah dan harga diri...second owang akan nampak golongan golongan ini macam "gege"(gedik's)...haaa...tuh salah duanya..yang laen,,,LU PIKIRLAH SENDIRI....!!!

aq bagi contoh laa kan supaya korang lebih nampak dan lebih paham dengan apa yang aq cuba sampaikan...contohnya,,zaman sekrang neyh kan gila dengan hidup "couple"...right..???so,,menjadi lumrah kalo laki yang purpose korang korang yang pempuan neyh...tuh normal laa kan...??yang menjadi ketidak biasaannya bila pempuan yang mintak nak couple ngan sowang laki sama da secara terang terangan atau pown secara kias...ayat tak boleh belah,,kemain skema..kalo secara terang neyh,,di lafazkan terus...kalo kias neyh,,contohnya,,dy bagi hint camtuh lah...tak ke nampak ke"desperate"annya..*maaf cikgu...=D..haaa..malu woi....nampak sangat laa,,kau tuh tak malu...kau lah..ehh,,bukan bukan,,kau yang sorang lagi....


aq bagi contoh lagi...kau pompuan,,kau laahh,,ya ya sangat ngan sowang laki yang baru dua tiga hari jaa kenal...then,,bila laki neyh layan lebih sikit jaa,,mula lah nak berangan yang laki tuh syiok kat dy...then hari hari ajak dating bagai..kalo laki cakapsibuk,,buat buat merajuk..*taktik...aisehhh....laki neyh suka berkawan...layanan lelaki tuh tak semestinya dy siok kat kita...kecuali kau tuh kiut macam JULIANA EVANs ka....betul dak statement aq neyh wahai kaum adam....??tapi tuh laa perempuan....salahnya kat situlah...suka menyalah tafsirkan dengan apa yang owang buat kat kita...kekadang aq pown macam tuh jugak...tapi kalo pompuan yang layan bebaik,,elok elok di katanya plak nak amik kesempatan,,nak bodek bagai....tapi kalo laki,,boleh jaa pikiaq positif...ye dak...???aq dulu camtuh laaa....dulu jaa...sekarang dah matang...dah taw pikiaq mana baik,,mana dak....

so...wahai wahai kaum hawa....sedar laaa...yaa,,aq taw,,sejarah rasul dulu pown,,Saidatina Khadijah yang melamar Baginda RASULALLAH SAW,,tapi Saidatina Khadijah,,dy ada reasons dy sendiri...bukan sekadar berpaksikan kepada hawa nafsu semata semata..realitinya,,bukan saja pompuan,,tapi laki jugak nak couple neyh sekadar untuk memuaskan tuntutan nafsu...ataupun tak nak di gelar tak up-to-date...harap kita semua terhindar laa dari semua perkara yang negatif neyh owke...even kita dah da dalam dunia maju yang serba canggih neyh,,tapi kita kena ingat dan sedar,,dari mana kita datang....asal usul kita....pompuan bila dah hilang rasa malu tuh,,,maybe da something wrong ngan kita....n keadaan kita mungkin dah parah...


pesan datin : maruah kita sebagai perempuan sangat bernilai,,malah lebih bernilai dari sebutir permata di dasar lautan..

p/s : jangan tunjuk sangat yang kita desperate,,nanty laki amik kesempatan..nak nak yang dah keja dan berduit...

Friday, September 23, 2011

mulut kau memang MASIN....

ASSALAMUALAIKUM malam SABTU...

intro tamau panjang panjang....tetiba,bila aq duduk sorang sorang neyh,,mula aq teringat apa yang jadi kat sekeliling aq....apa yang jadi dalam umah,,kat kampus,,kat kelas and bagailah...tetiba aq tingat sebaris dua kata kata neyh....


"hang tengok la,,nanty dy dengan **** putuih...and aq tak terkejut satu hari nanty depa akan gaduh sama sendiri...and jadi macam mana dok jadi laaa..."


masin weyh mulut hang...aq terkejut gila...aq tak sangka nak jadi macam neyh....actually,,aq bukan nak buruk mana mana pihak....aq cuma nak bercerita....sehabis boleyh aq tamau mention nama sapa sapa kat sini....aq tamau ada yang salah sangka...dah laa aq ta dak kawan sekarang neyh SAHABAT yang selalu aq sanjung...aq tamau ada musuh plak lepas neyh....betoi weyh...dy dengan **** dah clash...baru jaa....sebab kantoi...mamat tuh HACK skype dy....so,,kantoi segala apa yang dy buat selama neyh...then depa putus...tapi tatawlah,,maybe bukan jodoh depa...aq tak mau cerita lebih...satgi jadi fitnah pulak..tapi aq ada tengok gambaq yang ditangkap oleh HACKER....kalo kena kat aq,,seriusly aq malu gila..tapi nak buat macam mana...thats why laa owang kata,,"sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya jatuh ke tanah juga.."n kalau owang yang tengok,,mesti owang akan salahkan pihak pempuan...

then,,aq dah mula nampak kepincangan yang jadi antara depa....mungkin kita yang tak taw apa yang jadi boleyh tertipu ngan apa yang jadi depan mata...tapi apa yang kita lihat,,sebenarnya tak tunjuk pown realiti sebenar...antara depa dah mula berpecah...but aq still aq...aq tak pernah mintak neyh jadi...dulu makan sekali,,masak sekali,,kuaq sekali....tapi sekarang dak dah...dari empat tinggai tiga...untungnya,,dy tak sorang sorang macam mana yang aq kena....kira nasib dy lebih baik dari aq....sekurang kurangnya,,dy ada teman makan..teman tidoq,,teman gelak bagai...=') untunglahh kan....tak pa lah..aq taw,,Allah taw apa yang terbaik buat aq....so far,,sekarang suma masih under control....masih boleh melawak,,masih boleh bersembang macam biasa....takpalah...and aq harap suma akan menjadi lebih baik...

ini terubuk masin bukan mulut masin..
hehheheh

tapi betul,,mulut hang memang masin....aq tak expect langsung suma neyh jadi...masa hang kuaqkan kata kata neyh dulu,,aq harap tuh suma cuma mainan bibir....tapi macam owang kata laa,,"setiap kata kata adalah doa.."..dan sekarang aq takut apa yang hang kata last kat aq dulu....mintak simpanglah weyh...aq harap hang tarik balik kata kata hang tuh....sebab sekarang neyh minggu final....aq tamau dengaq berita yang aq memang tamau dengaq....aq pulak yang takut...tak baik weyh kita berdendam....setiap orang penah buat salah kan...???kita pown mesti penah buat salah...siapa tahu...???




pesan datin : hati hati dengan setiap kata kata yang kita nak kuarkan dari mulut,,tambah tambah kalau kata kata tuh dari MAK kita....doa seorang ibu tuh lebih mujarab...



p/s : KEMAAFAN adalah KUNCI sebuah KETENANGAN..

kau saja yang TAHU..

ASSALAMUALAIKUM habuk yang tebal....

actually dah lama gila kan aq tak update blog....dah bersarang,,berhabuk,,berdebu and ber bagai lagilah....hahhaha...bukan tamau berblog,,tapi masa tak mengizinkan dan feel tuh tak sampai...kekadang sibuk itu inilah and macam macamlah kan...siapa yang tahu...???aq ja yang tahu...sekarang aq punya mood nak tulis blog dah sampai balik...hari hari aq bukak blog...nak tulis tapi idea hilang....

**************

dy selalu tanya aq,,aq cintakan dy tak..???dengan ringkas aq jawab TAK...dy tanya lagi,,dy hensem tak...???semudah tuh jugak aq bagi jawapan yang menghampakan iaitu TAK...lastly dy akan cakap,,ya,,mungkin dy bukan laki idaman aq...aku akui,,dan aq jawab TAK..pasti dy kecewakan....??kecewa ka..??aq tak tahu...hanya dy yang lebih tahu....ya,,memang aq tak cintakan dy...tapi aq yakin yang aq sangat sayangkan dy...aq tak tahu bagaimana rasanya cinta...yaa...sungguh aq tak tahu....mungkin kau terkejut..tapi itulah realiti sebenar....

aq jujur....bagi aq kau tak hensem...mungkin pada orang lain ya...tapi pada aq tak...kau tak cukup hensem...maaf,,andai kau terguris dengan apa yang dah aq luah dan tuliskan neyh....tapi aq cuba jujur dengan kau....kau juga bukanlah lelaki idaman aq...laki idaman aq,,aq nak dy kerja yang bagus,,yang kaya,,yang baik...yang hensem parasnya....tapi siapa aq untuk letakkan semua ciri ciri idaman tuh untuk menjadi suami aq..nak kata aq anak raja,,jauh sekali..kekadang aq cakap maen lepas saja....aku panggil kau dengan panggilan yang kasar..."HANG"...bukan sebab aq bencikan kau...bukan sebab tiada rasa hormat aq kat kau...aq punya sebab aq sendiri...

kalau dah kau tak punya semuanya,,kau tak hensem,,bukan laki idaman aq,,untuk apa aq masih lagi bersama kau...???tak pernah kau terfikir itu...???ya...kau memang tak hensem..tapi cukup lah bagi aq,,kau sekadar sedap mata memandang...aq tak nak bila aq bersama kau,,masih ada mata yang cuba menjeling ke arah kau..aq cemburu..kalo kerana paras aq terima seseorang,,kau bukanlah pilihan pertama aq..aq terima kau seadanya...selagi kau masih boleyh menguruskan diri sendiri....aq tak nak berbohong dengan mengatakan yang kau hensem....

kau juga tak punya ciri ciri lelaki idaman yang aq mahukan....tapi kenapa aq masih dengan kau...???yaa...kerja kau mungkin tak berapa bagus pada pandangan orang laen,,tapi cukup sekadar apa yang kau kerjakan tuh,,HALAL sumbernya,,cukup untuk kau berbelanja dan bagai...itu juga satu kerja yang baik...kau tak kaya pada harta..tapi kau kaya dengan budi perkerti...berada dengan kau buat aq selesa menjadi diri aq yang sebenar..kau terima aq seadanya..itu sudah memadai bagi aq...aq terima dan aq bersyukur dengan apa yang kau miliki...kau juga kaya dengan kasih sayang....

aq kasar dengan kau...kekadang aq cakap tanpa fikir tentang perasaan kau...yaa,,aq tak nafikan itu...aq cuma manusia biasa yang daif dan selalu khilaf....mungkin pada orang yang lihat setiap tingkah laku aq pada kau tuh suatu yang tak sepatutnya....tapi aq selesa begitu...kau tak pernah membantah...jadi aq fikir kau juga selesa begitu....itu saja cara untuk aq selalu rasa dekat dengan kau....itu saja buat aq selesa dengan kau..dan itu saja yang buat aq sentiasa ingatkan kau...

*************

aku mintak maaf kalau aq sering mengkasari kau...maafkan aq andai kau rasa aq tak hormatkan kau...satu yang aq nak kau tahu,,aq ikhlas sayangkan kau....


pesan datin : be proud with yourself....

p/s : aq harap kau tak kisah....