BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Sunday, September 25, 2011

kita perempuan JANGAN nak nampak DESPERATE sangatlah.....eee...MALU...

ASSALAMUALAIKUM kawan kawan....

ehh...kawan kawan yer....hhahahha...waaaaaa tajuk entry..bukan maen panjang jer kan...hahhahha...dan agak boleh mengguris perasaan...hhahahaha...yer ker....???actually,,kalo ada yang terasa ngan entry neyh,,aq mintak maaf owke...jangan BAJET yang ada yang nak baca blog tak seberapa kau neyh..!!!

***********

JANGAN nak DESPERATE sangatlah....

maksud desprate yang aq dah cari gali dalam mr.DICT membawa maksud,,putus asa dan bersedia untuk membuat apa saja ;keadaan genting ;berbahaya....haaa..tuh dy...kemain lagi kan..???actually,,apa yang aq paham dengan maksud desperate neyh,,,owang yang sangat terdesak....haaa...camtuh laa lebih kurang...aq nak explain lebih lebih,,aq pown ilmu tak penuh di dada lagi haaa.....aceccececce....so,,apa kaitan dengan tajuk entry aq neyh haa....???woi patin!!!!jangan belit belit sangat boleh dak??straight to da point laa..tension aeh....*apa yang aq carutkan neyh....


actually,,aq nak cakap laa,,ramai pempuan sekarang desprate gila....adusss....!!!malu ntokkkk!!tambah tambah kalau desperate berkaitan dengan kaum adam neyh....esshhh..betoi...kalau aq malu....macam kita neyh tak dak harga diri pown ada opss..bukan aq....macam owang kata kita neyh dah terdesak sangat....betul...!!aq cakap neyh berdasarkan apa yang terjadi kat sekeliling aq...kekadang yang menunjukkan ke"desperate"an neyh *maaf cikgu bahasa inggeris...tak niat nak rosakkan bahasa* boleh buatkan owang sekeliling salah tafsir...first owang akan anggap pempuan neyh,,tak dak maruah dan harga diri...second owang akan nampak golongan golongan ini macam "gege"(gedik's)...haaa...tuh salah duanya..yang laen,,,LU PIKIRLAH SENDIRI....!!!

aq bagi contoh laa kan supaya korang lebih nampak dan lebih paham dengan apa yang aq cuba sampaikan...contohnya,,zaman sekrang neyh kan gila dengan hidup "couple"...right..???so,,menjadi lumrah kalo laki yang purpose korang korang yang pempuan neyh...tuh normal laa kan...??yang menjadi ketidak biasaannya bila pempuan yang mintak nak couple ngan sowang laki sama da secara terang terangan atau pown secara kias...ayat tak boleh belah,,kemain skema..kalo secara terang neyh,,di lafazkan terus...kalo kias neyh,,contohnya,,dy bagi hint camtuh lah...tak ke nampak ke"desperate"annya..*maaf cikgu...=D..haaa..malu woi....nampak sangat laa,,kau tuh tak malu...kau lah..ehh,,bukan bukan,,kau yang sorang lagi....


aq bagi contoh lagi...kau pompuan,,kau laahh,,ya ya sangat ngan sowang laki yang baru dua tiga hari jaa kenal...then,,bila laki neyh layan lebih sikit jaa,,mula lah nak berangan yang laki tuh syiok kat dy...then hari hari ajak dating bagai..kalo laki cakapsibuk,,buat buat merajuk..*taktik...aisehhh....laki neyh suka berkawan...layanan lelaki tuh tak semestinya dy siok kat kita...kecuali kau tuh kiut macam JULIANA EVANs ka....betul dak statement aq neyh wahai kaum adam....??tapi tuh laa perempuan....salahnya kat situlah...suka menyalah tafsirkan dengan apa yang owang buat kat kita...kekadang aq pown macam tuh jugak...tapi kalo pompuan yang layan bebaik,,elok elok di katanya plak nak amik kesempatan,,nak bodek bagai....tapi kalo laki,,boleh jaa pikiaq positif...ye dak...???aq dulu camtuh laaa....dulu jaa...sekarang dah matang...dah taw pikiaq mana baik,,mana dak....

so...wahai wahai kaum hawa....sedar laaa...yaa,,aq taw,,sejarah rasul dulu pown,,Saidatina Khadijah yang melamar Baginda RASULALLAH SAW,,tapi Saidatina Khadijah,,dy ada reasons dy sendiri...bukan sekadar berpaksikan kepada hawa nafsu semata semata..realitinya,,bukan saja pompuan,,tapi laki jugak nak couple neyh sekadar untuk memuaskan tuntutan nafsu...ataupun tak nak di gelar tak up-to-date...harap kita semua terhindar laa dari semua perkara yang negatif neyh owke...even kita dah da dalam dunia maju yang serba canggih neyh,,tapi kita kena ingat dan sedar,,dari mana kita datang....asal usul kita....pompuan bila dah hilang rasa malu tuh,,,maybe da something wrong ngan kita....n keadaan kita mungkin dah parah...


pesan datin : maruah kita sebagai perempuan sangat bernilai,,malah lebih bernilai dari sebutir permata di dasar lautan..

p/s : jangan tunjuk sangat yang kita desperate,,nanty laki amik kesempatan..nak nak yang dah keja dan berduit...

0 rAhsiA: