BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, October 29, 2011

kan SENANG kalau taw awal awal..

ASSALAMUALAIKUM hari yang memengantokkan...

agak lama aq tinggal blog neyh sepi kan...??tak dak masa sepasai,,asto bila nak wat entry baru selalu tak dak idea...oouuhhh tension...tension sebab sebelom ngadap laptop idea tuh belambak sangat sampai meleleh kowt tinga hidung bagai...so,,untuk malam yang tersisa neyh aq nak wat entry buat fan yang selalu follow aq tanpa jemu...*chaaiittt..!!!bajet femes fulakkan....tapi aq taw,,ada owang dok stalker blog aq neyh....hhahhahah..jangan macam macam naa wahai stalker...

*************

apa hal ngan tajuk entry aq neyh...balik balik emo...padan laa owang panggil aq gadis emo...hahahha...bukan apa...sejak dua menjak neyh,,aq punya kadar gula dalam badan stress makin meningkat...sumanya berfunca daripada masalah yang tak pernah nak selesai...tekanan wwoo....apa yang "senang kalau taw awal awal neyh..??"

yang aq maksudkan JODOH kita...kan senang kalau kita taw awal awal...bagi aq senang laaa...tak payah nak susah susah bercinta bagai...bila bercinta then clash,,owang kata kita nak maenkan perasaan owang...kalau cerita kat owang len,,jawapan yang sama akan terima - "apa susah,,jangan bercinta time neyh" - "bercinta laa lepas kawin" ...amboi,,senangnya cakap,,tapi nak buat tuh tak sesenang yang di cakap...dalam era globalisasi neyh *aaattttuuuudddiiiaaaaaa ayat...bukan maen skema...* mana da yang tak bercinta...budak budak pra sekolah pown bercinta taw...haaa...jangan memain...tak caya sudah...aq cakap benda betoi...bukan apa,,bila tengok kengkawan bercinta,,dating sana dating sini,,kuaq jejalan sekali...memang siokkk ahh...tapi time gadoh...masing masing macam hareemmmm.....naik meluat...mula laa nak maki sana sini...yerrr dakk..??tak caya..??cayalah...majoritinya macam tuh...



so,,kan senang kalau kita dah taw dy jodoh kita...sekurang kurangnya,,kita tak gadoh nak bercinta reramai...so,,tak dak laa,,kes simbah asid,,mengaibkan bekas kekasih,,bunuh bunuh bagai kan...??kan senang..nampak tak permainannya kat situ...yelaa,,kalo kita taw jodoh kita,,tak dak laa laki yang nak terasa dipermainkan...bukan laki saja,,pompuan pown...nak buat macam mana...hati manusia neyh laen laen...rambut jaa sama hitam,,hati len len..hah..??apa dy...???yang rambut merah,,hijau,,biru pink tuh...??hat tuh depa suka maen watercolour,,tuh yang rambut kalah warna pelangi uh...lantak ke depa laaa....dah tak dak jodoh,,napa nak salahkan pasangan memasing...??kalau kita dah sedia nak laburkan segalanya time bercinta,,napa kita nak kecoh bila tak dak jodoh...??bila clash...??dengan apa yang kita laburkan,,tuh jaminan untuk kita dapat dy..??camtuh...??kalau takowt dipermainkan,,kita tak payah laa nak buat camtuh...bazir duit sendiri...simpan duit tuh,,beli rumah,,keta,,masuk pinang anak dara tuh..kan mudah...neyh time bercinta bagi memacam,,asto,,bila gadoh,,pertikaikan balik,,tak cukup kaa dengan apa yang dy bagi...uuhhh....tekanan sunggoh dengan manusia "pesen" neyh...kalau takut dilambung ombak,,jangan berumah di tepi pantai....tatawlah...sebab tuh aq cakap,,kan senang kalau kita taw jodoh kita....

****************

pesan datin : Allah akan temukan kita dengan owang yang salah terlebih dahulu..baru Allah temukan kita dengan owang yang betul....

p/s : KARMA is the sweetest revenge....

Wednesday, October 12, 2011

al-fatihah...=')

ASSALAMUALAIKUM malam yang dingin.....

mati itu suatu kepastian kan...???tapi macam mana kita nak hadapi kematian tuh...??atau pun menghadapi kematian owang yang kita sayang dan cintai...owang yang kita sayang dan cintai tuh tak semestinya cik awek atau en.pakwe...kan..??boleyh jadi mak atau ayah atau adik beradik atau sesapa ja laa kan...??

actually,,aq nak ucap salam takziah buat keluarga SHAHRIL AIZAT b. NORDIN atas kepemergian ayahnda tercinta beliau hari neyh...aq harap dy dan keluarga tabah hadapi ujian Allah neyh...abah "pergi" sebab kena santau angin...santau neyh bahaya..mula mula hantaq p hospital,,doktor tak dapat detect...asto dyowang just suspek cancer buah pinggang..makan ubat,,tapi tak dak perubahan...asto cuba cara tradisional...tapi malang benda tuh dah rosakkan organ dalaman...dah rosakkan buah pinggang,,paru paru...sebab tuh yang muntah darah...sebab santau tuh tajam...dy dah lukakan organ organ tuh...

g hospital lagi,,dyowang cakap,,cancer jugak....dah sampai tahap kritikal...so,,bawak balik dan redhakan jaa laa...dari buat arwah tersiksa..aq harap aril redha...dan bersedia tanggung tanggungjawab yang lebih berat sekarang neyh...dy dah kena pikul tanggungjawab sebagai ketua keluarga...sebab dy satu satunya lelaki dalam umah tuh sekarang....beratkan dugaan tuh..tapi jangan lupa,,ada hikmah disebaliknya.....

pesan datin : yang pergi tetapkan pergi,,yang hidup perlu teruskan kehidupan....

p/s : al-fatihah


Sunday, October 9, 2011

maafkan saya wak..=(

ASSALAMUALAIKUM...

aq tamau panjang panjangkan entry neyh...yang pasti entry neyh khas buat awak yang penah jadi sebahagian dati hidup aq dan penah bahagiakan aq..

ingat lagi macammana perkenalan kita...???kita mula tegur tegur darling dengan yayunk...ehh...padahal kenal pown belom kan...???kita terus jugak dengan panggilan tuh...masa tuh saya cuma anggap yang awak cuma nak bergurau ngan saya....so,,saya pown layan laa awak...kemudian awak ajak saya jumpa kan...??yaa,,saya setuju..kebetulan saya memang free waktu tuh...mana yer tempat first kita date...??saya tak ingatlah....*saya ingat...saja nak test awak...kita jumpa kat mengkuang dam..kan..??saya datang naik moto..awak datang naik keta "ferarri" kebanggaan awak..hehhe...awak sampai,,n soh saya naik keta sekali g kat tempat parking keta...saya cakap kat awak naik laa dulu..tapi awak ta nak...awak soh saya naik ngan awak jugak....saya pown g kat keta awak,,n saya naik...first time awak tengok saya,,awak senyum....saya malu laaa...!!ingat lagi,,saya pakai tshirt purple ngan track jer...awak pown datang dengan suar track ngan tshirt putih...masa dalam keta,,saya tengok kaki awak...saya nampak bersih...saya pasti awak neyh seorang yang pembersih...yaa..jangkaan saya tepat sekali...

kemudian kita borak borak...kita cakap pasal owang jer kan...hehhehe....masing masing cuba korek rahsia...kan...???start dari uh kita mula rapat...kita dah rajin mesej...saya pown heran mcam mana saya bagi nom fon kat awak...saya dah termengorat awak laa...saya soh awak kejutkan saya...hari hari awak kejutkan saya..tak penah jemu..sejak dari tuh jugak kita kerap kuar sama sama...saya ingat lagi masa kita g tengok wayang sesama...kat sunway carnival mall..awak nak tahu tuh first time saya jejak kan kaki kat sana...dengan awak plak tuh....tak pe laa....saya pakai baju kemeja,,awak pakai tshirt kuning air...betul tak...tuh pown kalau saya tak salah..kita tengok cita "aku tak bodoh'...kelakar cita tuh...saya nak gelak tapi saya malu sebab saya dengar awak gelak sikit sikit jer....nanty saya takut awak terkejut plak...so,,saya tahan gelak saya dalam hati jer...hehehhe...seronok saya dapat dating ngan awak...saya tak segan naik ferrari awak...saya suka...

semenjak dari tuh jugak kita rajin dating lagi....awak bawak saya g pantai merdeka...wahh...seronok saya...saya mesti excited setiap kali nak kuar ngan awak....kalo boleyh saya nak selalu cantik depan awak...tapi saya tawu,,saya taklah cantik mna pown...kan..??tapi saya nak cantik jugak...saya kuar ngan awak pakai skirt....*kononnya saya lah yang paling cantik kat situ.....perasan kan saya...kalau pergi sana awak mesti tanya saya nak apa....saya suka mintak kat awak kuih tekinga keling tuh..."cucur benderam"...sedap....minum saya suka mintak awak belikan saya air mineral....awak ingat tak...???=')then satu lagi benda yang saya suka SUPER RING...hehhehhe...febret saya tuh....saya suka sangat....memang tuh laa benda yang saya akan beli setiap kali g sana...ehh,,awak beli,,saya makan...bleyh dikatakan hari hari kita datingkan...???seronoknya saya waktu tuh...rasa cam ada owang sayang....

then saya kena sambung study balik...saya jauh kat arau,,awak kat penang....hari hari saya rindu awak...awak apa tahu...??memang laa awak tak tahu sebab saya tak penah cakap...setiap kali saya nak balik,,mesti awak datang tengok saya kat jeti kalo awak keja pagi atau malam...ingat hari tuh awak nak bagi saya jeruk satu beg...saya cakap ta nak....student tak elok makan jeruk....awak cakap,,amik jugak,,jangan malukan awak...so,,saya amik laaa....kang awak malu pulak...heehheh..*padahal saya yang malu malu nak amik sebenarnyer....pas pada tuh,,awak dah pandai nak hantarkan saya...awak hantarkan saya sampai ke arau...jauhkan...tapi awak sanggup...semata mata awak nak habeskan masa awak dengan saya...sampai jer kat kolej....saya akan g tekan ayaq "gedegang" kat awak....ayaq nescafe...febret awak kan...???saya dah tawu dah...gadis gadis lain,,sila jangan jeles...saya rasa saya sangat bertuah sebab ada yang sayangkan saya...saya pown sayangkan dy...sampai birthday saya...dy bawak saya g beli tedy bear...besar...nma dy DOMOK....warna pink...awak beli singlet kat saya,,n awak beli baju kat couple-STARBUCK....awak satu saya satu....

tapi saya tahu,,dalam gembira mesti ada yang tak gembiranya kan...???saya merajuk ngan awak....sepatutnya awak yang merajuk..tapi saya yang lagi advance,,saya merajuk dulu...dan setiap kali tuh jugak awak akan pujuk saya....saya sebenarnya tak penah pown di pujuk macam tuh..mungkin awak owang yang pertama dan yang terakhir yang akan buat kat saya....tak daa laki laen yang sanggup buat gitu...penah sekali kita gaduh teruk...saya mintak clash ngan awak....awak datang ke perlis semata mata nak pujuk saya...beruntungnya saya sebab ada awak..kalau laki laen tak mungkin kowt...awak nangis depan saya...saya rasa tuh first time saya tengok sowang laki nanges sungguh sungguh kerna saya....berat hati saya nak tinggalkan awak...tapi saya degil....awak tunggu saya dari kol 11 pagi kalau tak silap,,sampai 5 petang,,tak makan n masa tuh awak keja shift malam...mknanya awak tak sempat rehat terus awak datang sini...dengan tak da perasaannya saya biarkan awak...baru saya sedar saya terlalu kejam...saya suruh awak datang c-mart...saya kasi awak roti dengan air 100plus....saya harap awak minum....kemudian saya tima awak balik....

semua kisah saya saya citakan kat awak..tak miss satu pown...then lepas saya duduk luar tak duk hostel,,kita selalu overnight sekali...g makan sekali....seronoknya saya,,dan saya bangga dengan awak....awak tak kisah kalau saya nak bawak kawan kawan saya g dating sekali....bab duit memang awak tak pernah berkira ngan saya....untuk saya semuanya boleyh...banyak lagi memori yang saya tak boleyh nak ceritakan...
tapi hari neyh,,saya dah hancurkan hati awak....saya melepaskan awak..mungkin pada awak saya neyh sengaja nak maenkan perasaan awak...sengaja nak membalas dendam...tapi untuk apa saya berdendam...itu tak menjamin kebahgiaan saya...yang dah lepas saya dah biarkan lepas...cuma kekadang saya rasa terkilan dengan awak...awak seolah olah cuba kontrol saya...awak seolah olah tak percayakan saya...yaa,,mungkin satu ketika dulu saya pompuan yang suka mainkan perasaan lelaki...tapi untuk pengetahuan awak,,saya seorang pencinta yang setia...sekali saya setia,,saya akan terus setia....tapi saya rasa tercabar dengan setiap kata kata awak...sebab tuh saya mintak semua neyh....mungkin pada awak saya masih ada pengganti laen...tapi,,bukan semudah itu untuk saya menerima seseorang dalam hidup saya wak...mungkin kita masih perlukan masa untuk saling mengenali...saya harap awak paham...

akhirnya jatuh juga airmata saya untuk awak....saya juga derita....tapi saya tak nak derita untuk selama lamanya....saya juga tak nak awak cuma berharap pada saya.....saya tawu,,ada insan yang lebih baik dari saya yang layak untuk awak....wak..terima kasih untuk segala galanya....penngorbanan awak,,wang ringgit awak,,segala benda yang awak belanja saya,,masa awak...yang paling penting halalkan semuanya,,terutama kasih sayang dan cinta tulus yang awak berikan kat saya selama dekat setahun neyh...saya bahagia dengan awak..saya bukan tak bersyukur..tapi saya sedang mencari arah tuju saya yang sebenar....kalo jodoh awak dengan saya kuat,,saya yakin awak akan tetap menjadi pendamping saya sampai akhir hayat saya....sayang saya untuk awak,,tak pernah habis...

p/s:maafkan saya wak.....