BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, October 29, 2011

kan SENANG kalau taw awal awal..

ASSALAMUALAIKUM hari yang memengantokkan...

agak lama aq tinggal blog neyh sepi kan...??tak dak masa sepasai,,asto bila nak wat entry baru selalu tak dak idea...oouuhhh tension...tension sebab sebelom ngadap laptop idea tuh belambak sangat sampai meleleh kowt tinga hidung bagai...so,,untuk malam yang tersisa neyh aq nak wat entry buat fan yang selalu follow aq tanpa jemu...*chaaiittt..!!!bajet femes fulakkan....tapi aq taw,,ada owang dok stalker blog aq neyh....hhahhahah..jangan macam macam naa wahai stalker...

*************

apa hal ngan tajuk entry aq neyh...balik balik emo...padan laa owang panggil aq gadis emo...hahahha...bukan apa...sejak dua menjak neyh,,aq punya kadar gula dalam badan stress makin meningkat...sumanya berfunca daripada masalah yang tak pernah nak selesai...tekanan wwoo....apa yang "senang kalau taw awal awal neyh..??"

yang aq maksudkan JODOH kita...kan senang kalau kita taw awal awal...bagi aq senang laaa...tak payah nak susah susah bercinta bagai...bila bercinta then clash,,owang kata kita nak maenkan perasaan owang...kalau cerita kat owang len,,jawapan yang sama akan terima - "apa susah,,jangan bercinta time neyh" - "bercinta laa lepas kawin" ...amboi,,senangnya cakap,,tapi nak buat tuh tak sesenang yang di cakap...dalam era globalisasi neyh *aaattttuuuudddiiiaaaaaa ayat...bukan maen skema...* mana da yang tak bercinta...budak budak pra sekolah pown bercinta taw...haaa...jangan memain...tak caya sudah...aq cakap benda betoi...bukan apa,,bila tengok kengkawan bercinta,,dating sana dating sini,,kuaq jejalan sekali...memang siokkk ahh...tapi time gadoh...masing masing macam hareemmmm.....naik meluat...mula laa nak maki sana sini...yerrr dakk..??tak caya..??cayalah...majoritinya macam tuh...



so,,kan senang kalau kita dah taw dy jodoh kita...sekurang kurangnya,,kita tak gadoh nak bercinta reramai...so,,tak dak laa,,kes simbah asid,,mengaibkan bekas kekasih,,bunuh bunuh bagai kan...??kan senang..nampak tak permainannya kat situ...yelaa,,kalo kita taw jodoh kita,,tak dak laa laki yang nak terasa dipermainkan...bukan laki saja,,pompuan pown...nak buat macam mana...hati manusia neyh laen laen...rambut jaa sama hitam,,hati len len..hah..??apa dy...???yang rambut merah,,hijau,,biru pink tuh...??hat tuh depa suka maen watercolour,,tuh yang rambut kalah warna pelangi uh...lantak ke depa laaa....dah tak dak jodoh,,napa nak salahkan pasangan memasing...??kalau kita dah sedia nak laburkan segalanya time bercinta,,napa kita nak kecoh bila tak dak jodoh...??bila clash...??dengan apa yang kita laburkan,,tuh jaminan untuk kita dapat dy..??camtuh...??kalau takowt dipermainkan,,kita tak payah laa nak buat camtuh...bazir duit sendiri...simpan duit tuh,,beli rumah,,keta,,masuk pinang anak dara tuh..kan mudah...neyh time bercinta bagi memacam,,asto,,bila gadoh,,pertikaikan balik,,tak cukup kaa dengan apa yang dy bagi...uuhhh....tekanan sunggoh dengan manusia "pesen" neyh...kalau takut dilambung ombak,,jangan berumah di tepi pantai....tatawlah...sebab tuh aq cakap,,kan senang kalau kita taw jodoh kita....

****************

pesan datin : Allah akan temukan kita dengan owang yang salah terlebih dahulu..baru Allah temukan kita dengan owang yang betul....

p/s : KARMA is the sweetest revenge....

0 rAhsiA: