BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, November 24, 2011

aku tak dilahirkan untuk memBENCI dan diBENCI

ASSALAMUALAIKUM

haaa tuhh dy....title entry...hot kemain....*aisehh..aq perasan...lepas paa yang jadi kat aq,,tetiba aq nak tulis entry neyh...aq nak someone tuh betul betul paham dengan kehidupan sebenar...and sebagai hamba Allah kita kena tima dan redha ngan apa yang dah Allah sendiri rencanakan...kita manusia hanya mampu merancang,,tapi Allah yang tentukan..??am i right...??kita sesama islam buat apa nak gadoh lelama yer dak....enough bila hang dah boleyh tima dengan redha,,bukan sebab hang dah kena kejut or what so ever....

actually benda neyh dah jadi dekat sebulan pown...hang pown mesty tak sangka kan...??yup...dah dekat sebulan pown...since aq balik dari johor...cuma makin parah sejak beberapa minggu neyh...n semalam baru aq rasa kita jumpa jalan penyelesaian...

firstly...aq bukan saja saja nak tinggalkan hang sesorang...aq taw,,hang tak ramai kawan pompuan...aq taw hang neyh bukan jenis yang senang bercampuq ngan pompuan...n aq jugak taw,,yang hang cuma ada aq sowang...betoi...???tuh dari apa yang hang gtaw kat aq...owke fine...actually,,sepanjang aq berkawan dengan hang,,aq akui aq memang sayang hang...kekadang aq rindu kat hang...tapi cukup sekadar tuh ja...aq dah try push hati aq untuk tima hang dalam hidup aq,,aq dah cuba untuk cintai hang...but i CAN'T...aq tak boleyh..thats why,,aq selalu ingatkan hang jangan berharap kat aq...kalau da pompuan len yang hadir dalam hidup hang,,accept dy seadanya,,even masa tuh kita masih berkawan...aq tak pernah kongkong hang untuk kawan dengan mana mana pompuan...betoi kan...??aq taw hang jenis yang setia...setia tak bererti kita tak boleyh nak berkawan dengan owang laen...hang kena ubah prinsip hidup hang...

saat aq nak gtaw hang yang aq tak boleyh nak cintai hang,,dy mai pulak dalam hidup aq...and aq tak expect langsung benda tuh...dy mai tanpa aq mintak,,n mai saat hati aq dah betoi betoi tawaq dengan hang...seriusly,,aq bukan tinggai hang sebab dy mai kat aq....n masa tuh,,aq gtaw dy yang aq tengah kaple ngan hang...dy kata,,owke,,takpa dy tak kisah...dy kta kat aq,,go on jaaa dulu ngan hang...tapi makin lama,,perangai hang buat aq boan..hang tak percaya aq,,hang desak aq..hang tak respect membe membe aq...bila aq dah marah gila vavis kat hang,,hang kata hang saja nak uji aq...aq rasa tuh bukan jalan yang terbaik untuk hang uji aq...hang dah silap langkah dengan menapak di pasir jerlus...



hang kata aq jenis yang lupa daratan...owke fine,,aq terima...mungkin pada mata hang,,pada mata owang laen aq neyh jenis lupa daratan jenis kacang lupakan kulit...owke,,takpaa...tapi untuk pengetahuan hang laa,,aq tak pernah paksa hang untuk tolong aq...aq dah tanya hang boleyh ke dak...kalau laa setiap pertolongan hang kat aq tuh sebagai jalan untuk buat aq terhutang budi ngan hang,,dari awai lagi aq sanggup susah sendiri...aq besa hidup susah...so,,aq tak kisah...aq ingat hang betul betul ikhlas nak tolong aq...tapi tak sangka plak,,benda tuh hang ungkit balik....untuk buat owang nampak apa yang kita korbankan dengan ikhlas bukan laa dengan mengungkit...tapi kalau tuh cara hang,,go on...tapi aq nak ingatkan,,kalau lepas neyh hang tolong owang laen tapi hang rasa hang takkan dapat kebaikan dari dy,,jangan sesekali hang tolong...hang akan buat dy jadi serba salah seumur hidup..kalau hang betul betul ikhlas,,jangan pernah hang ungkit sikit pown kebaikan hang kat dy even dy dah lukakan hati hang...

aq taw hang terasa hati bila dy sebut pasal arwah ayah hang...aq taw hang kecewa bila aq cerita kat dy pasal arwah ayah hang..tapi tuh laa hakikat sebenar yang hang tak boleyh nak elak...aq bagitaw dy bukan untuk dijadikan bahan nak hina hang or whatever...sumpah aq tak niat langsung...dy maki hang camtuh,,aq dengaq...aq marah dy...then aq sendiri kena  balik ngan dy...sebab aq backing hang...dy kata kat aq,,hang dah macam macam ngan aq pown aq nak bela hang lagi..nak simpati kat hang...tak pikiaq kaa...???aq diam tak kata apa....aq taw,,dy buat camtuh sebab dy taw aq tak sampai hati nak buat macam tuh kat hang...dy tak suka bila ada owang sakitkan hati aq...lagi lagi nak sakitkan aq...sebab tuh dy cakap macam tuh...

pastuh aq tengok hang makin lama makin menjadi...hang dah cuba aibkan aq dekat owang ramai...hang buat akaun fb baru,,hang chat yang bukan bukan dengan coach silat aq,,hang boh gambaq yang bukan bukan...sampai suma owang mesej mai tanya aq...suma owang dah tengok...asto boleyh pulak hang nak komen komen dengan menyamaq jadi aq...seolah olah aq neyh macam tak dak harga diri...aq taw hang taw kisah aq...mungkin aq salah p cerita kat hang...aq cerita kat hang sebab aq cayakan hang....tapi apa yang aq dapat...???berapa ramai membe aq yang taw hang punya background...???arwah ayah hang punya background??tak dak...aq just cita kat dy jaa..dy jaa yang taw...hang cakap hang tak aibkan aq..sebenaqnya hang dah buat pown...aq redha...aq terima even owang nak tohmah aq sekali pown...tapi ingat,,hang ada kakak yang belom lagi kawin..n satu hari nanty hang akan kawin n hang mugkin akan ada anak pompuan...tak mustahil depa akan dapat rasa macam mana yang aq rasa...

untuk kita buat pilihan nak jadikan someone tuh pasangan kita bukan senang...mungkin disisi kita dy nampak baik sempurna,,tapi tidak disisi Allah...kita kena ingat tuh...mungkin pada hang,,aq yang terbaik...tapi tidak di sisi Allah...n pada aq,,hang cuma boleyh jadi seorang kawan yang baik dan setia,,bukan sebagai seorang suami untuk aq,,atau bukan seorang pendamping hidup aq...aq tak nampak keserasian kita even dekat setahun kita kenal...aq tak nampak persefahaman atau jalan penyelesaian pown antara kita..thats why aq amik keputusan neyh...hang pernah kata kat aq,,knapa dulu masa mula mula kita serasi kita persefahaman,,n napa sekrang baru aq nak cakap macam tuh...jawapan dy,,sebab aq tak taw apa nak jadi kat hari yang mendatang...even sedetik pown aq tak taw pa yang nak jadi...kalau aq taw apa yang nak jadi,,seriusly aq cakap aq takkan mintak tolong kat hang or whatever dari hang...

apa yang aq nak gtaw,,aq di lahirkan kat atas dunia neyh bukan untuk memBENCI atau di BENCI....aq tak benci hang,,cuma aq tak boleyh tima dengan apa yang dah jadi kat kita sekrang neyh..better hang tak kenal aq n lupakan aq seumur hidup hang....kalau ada apa lagi yang aq lupa,,nanty aq post kat entry aq yang laen..setakat neyh,,tuh jaa,,aq nak gtaw hang...

hate who..??impossible....


Monday, November 21, 2011

*untuk hang

ASSALAMUALAIKUM

actually aq dah baca entry hang...yaa,,memang aq dok ushar lagi hang punya blog..aq nak ushar facebook hang dah tak bleyh,,sebab buah hati aq dah remove hang...aq pown tataw dy buat macam th,,tapi aq yakin dy ada sebab dy sendiri..untuk pengetahuan hang laa,,aq dah mula tawaq hati ngan hang sebelum dy mai lagi...yaa,,aq taw,,banyak dah yang hang korban kan untuk aq..hang cerita habeh kat membe membe aq yang hang selalu mai kat aq sebulan dua kali semata mata hang nak teman aq n tamau biarkan aq sunyi...yaa,,aq taw hang cakap macma tuh kat kawan kawan aq..memang hang banyak berkorban untuk aq...???then,,pengorbanan aq kat hang ada hang nak ingat...???memang aq tak banyak kuarkan duit macam mana yang hang buat...tapi pengorbanan aq yang lain..??ada hang nampak...???

hang bagitaw hang terima aq seadanya...tapi napa hang tak boleyh terima perangai aq yang sebenaqnya...??macam tuh ka yang hang kata hang boleyh terima aq..??aq rasa tak...hang sendiri taw yang aq suka berkawan...so,napa hang nak jeles ngan aq pulak...??napa hang nak jeles aq kuaq ngan membe membe aq especially yang laki...???perlu ka sampai hang nak maki maki depa...??apa hak hang...hang bukan suami aq lagi pown..napa hang nak control aq macam tuh...aq dah mula fed up ngan suma tuh..hang nak aq ikot cara hang,,tp hang pown tak leyh nak ikot cara aq...kalo dari dulu hang paham jiwa aq,,aq boleyh paham jiwa hang...

hang pown ada kata kat membe hang yang aq neyh bukan pompuan yang baek..so napa hang masih nak kat aq lagi..yaa,,aq ngaku aq neyh bukan pompuan yang baek...so,,tak payah laa hang susah susah nak runsing pasai aq...blah jaa laa...tak payah la hang nak kalut kalut pasai aq lagi..tanggapan aq kat hang dah berubah sama sekali..n hati aq tertutup terus nak tima hang buat kali ke dua dalam hidup aq..sebab aq taw,,ada owang len yang boleyh tima aq seadanya...perangai aq,,family aq,,kisah lama aq n segala galanya pasai aq...

kalau hang kata hang sayang aq,,hang takkan cari salah aq..hang takkan ungkit kisah silam aq,,hang takkan cuba untuk menjatuhkan aq...kalau hang dah buat suma neyh,,maknanya hang bukan sayang aq...hang tak reda n ikhlas dengan ketuan tuhan...dah laa,,aq dah penat...hang ingat aq tak taw pa yang hang buat kat belakang aq...???sudah sudah laa....kalo cam neyh cara hang nak tunjuk hang sayang aq,,aq rasa hang dah guna jalan yang salah...aq dah bahagia dengan kehidupan aq sekarang...even sekali pown aq terima hang dalam hidup aq,,aq cuma mampu sayangkan hang,,tapi aq tak mampu bagi cinta ngan hati aq kat hang...selama kita kaple pown,,aq tak penah cakap yang aq cinta kat hang sepenuh hati aq..aq tak penah ungkapkan kata cinta,,sebab aq tak rasa hadir perasaan tuh masa aq ngan hang...

takpayah laa hang nak harapkan aq lagi..kalo kata hang nak gelap kan masa depan aq,,n hang rasa cara tuh boleyh buat hang puas kaa,,,hang buatlah..tapi hang kena ingat,,aq da family,,aq ada ayah,,n aq da someone yang telus sayangkan aq...andai hancur hidup aq,,hang akan susul aq plak lepas tuh...neyh bukan ugutan untuk buat hang batalkan niat hang..aq cuma ingatkan...sebab hang masih belom kenai aq n background owang yang dekat ngan aq...sendiri kena ingat laa yang tuh...yang pasti hati aq bukan milik hang lagi....