BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, December 15, 2011

LELAKI macam ne BUKAN untuk PEREMPUAN



1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.
2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.
3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.
4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah ‘reject’ kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.
5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.
6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.
7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm… KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.
8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh…KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..
9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.
10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

sumber -------->>media jer

Saturday, December 10, 2011

hidup aku : zaman kecik kecik aq- PART I

ASSALAMUALAIKUM sayang's!!!

sayang...?semua aq sayang...jangan risau...so far,,hari neyh aq terasa nak buat entry baru,,even aq da entry yang masih blom publish sebab aq jemmmm tengah jalan,,,idea zzzzuuuuupppp!!!!! H I L A N G....so,,di sebabkan perut aq kenyang yang amat sangat and aq ber"semangat" nak buat entry baru,then terus jari jari aq menari nari atas keypad neyh...ayat macam nak mapos...sastera baqqq hang..!!!tetiba terdetik hati aq nak tulis pasal aq cari pasal masa aq kecikkecik dulu...zaman aq kiut kiut dulu....zaman jerawat tak gamak nak singgah...

aq anak ke tiga dari lima beradik....aq da SOWANG ABANG,SOWANG KAK,SOWANG ADIK POMPUAN,SOWANG ADIK jantan  LAKI....hah..beruntung dak aq..???hahahhahaha..beruntung kaa...???tak taw laa,,semua owang cakap aq beruntung jadi anak yang kat "tengah tengah" neyh...complete..seriusly cakap,,masa aq kecik kecik dulu *masa neyh adik jantan aq tak dak lagi* aq dok rapat ngan abang aq....selalu dy backing aq..yang adik aq,,dy kamcing ngan kak aq..lepas abang aq masuk asrama,,aq asyik kena buli ngan kak ngan adik aq....jahat sunggoh lepa....berkomplot kenakan aq...ha laa,,protector aq dok jauh....jahat wooo....so,,aq laa budak paling cengeng dalam umah tuh....cissss...!!!aq sabaq gila ahhh masa tuh,,even hari hari aq  makan nasik berulam jantung,,berairkan air bateri..*owke,,aq muhong...jangan dok pecaya aq minum ayaq bateri..*

tapi lepas body guard abang aq neyh dok asrama,,dy pown komplot ngan adik beradik aq yang laen..lepa suka ejek aq...suka sakat aq.....al-maklumlah,,masa tuh aq sowang jaa,,anak pempuan yang paling gebu  gelap dalam umah tuh...dengan montel...rangka besaq,,so depa amik kesempatan neyh kenakan aq....jahat sekali lagi kena kat depa...even badan aq neyh besaq,,tapi hati aq neyh kecik...aq tak sampai hati nak lawan lepa...tak sampai hati nak baling parang bantai ka pa kat lepa...aq redha ja sambil nanges nanges sowang sowang....kekadang p men ngan membe membe sebelah umah pown kena buli....depa suka pukoi aq...balik sambil nanges nanges lagi,,mohon simpati puan emak...tapi puan emak wat derkkk jaa...dy just cakap,,
"len kali lawan balik....mak tak leyh masuk campur hal budak budak..."
dalam hati aq cakap,,
"asto yang mak lepa bela depa tuh boleyh pulak...."
sambil jerit jerit dalam hati...

aq ngan mak aq tak bopa nak ngam...aq ngan abah ja....depa hat len suma rapat ngan mak...depa slalu ejek aq anak abah...dari bang aq,,kak aq,,adik aq...suma rapat ngan mak...so,,bila time abah p kerja,,kami dok lepak kat umah tuh aq ,mula laa rasa tersisih..bukan depa tak layan aq....layan tapi tuhhh dy laa kan...bila kak aq,,adik aq dok atas riba mak aq,,mak aq marah tuh marah jugak..(letak kepala atas riba)tapi aq tak join...sebab penah satu hari tuh aq saja laa gedik gedik nak manja ngan mak....so,,aq letak laa kepala aq kat atas riba dy..ntah salah kat mana aq tak taw laa,,mak kata,,
"essshhhh..tepi tepi.....dah laa penat neyh...nak manja manja apa tak taw..."
memang laa nada mak aq cakap tuh sama macm dy cakap kat kak ngan adik aq...tapi hri tuh,,hati aq betul betul terasa....hahahhah..poyo's kan..???small matter maa..and lepas dari tuh,,aq dah tak dekat ngan mak dah...bila depa dok lepak lepak tuh,,aq p tengok tb sowang sowang..tak pown,,aq gtaw mak,,aq nak p kuaq main umah wani jiran aq...memang kekadang depa panggil aq join sekali,,tapi aq dah takut nak join sekali...

memang kekadang hati kecik aq,,teringin sangat nak manja manja ngan mak,,macam mana yang kak ngan adik aq buat...tapi aq jadi fobia..sampai laaa....tuhan jaa yang taw perasaan aq..betapa aq teringin nak manja manja...hahhahahhaha...tertacing pulok...=')..kekadang dudok sowang sowang nanges...cakap mak tak sayang fatin....mk pilih kasih....hahhahahhah....apa punya anak laaa....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.........TO BE CONTINUE........


ada kena mengena ka ngan entry aq?????


p/s : nanty aq sambung cita lagi...daaaa...

Sunday, December 4, 2011

padan muka : DEACTIVE facebook

ASSALAMUALAIKUM hari yng carcamarba...



owke..mood aq sekarang tengah sedih,,tengah bengang,,tengah marah,,tengah tension *TENGAH TENGAH- takda kena mengena..owke...tolong ushar tajuk entry aq....haaa...tttuuuuu dddiiiaaaa....padan muka hang..!!aq dah deactive aq punya facebook...seronok aehh....seronok ka..???dak jugak...sebab aq terpaksa tinggai facebook aq yang dah membe membe suma taw....tekanan aehh...suma neyh bersebab...bukan aq saja saja nak deactive owke kawan kawan...SUMA NEYH SEBAB HAMBA ALLAH YANG SOWANG NEYH....aq dah tak dak privacy....nak kata dy tak dak facebook,,ada ja....asto nak mai  ganggu aq pa lagi..

aq taw,,dy tak leyh terima kenyataan lagi....dok STALKER aq,,ingat aq tataw ka...???dy tak leyh tima yang aq dah tak leyh nak terima dy...*aq taw,,dy akan baca entry neyh...so,,aq dah tak kisah...seriusly,,aq dah betoi betoi tawaq hati ngan hang wahai makhluk Allah oi....hang dah kacau hidup aq,,hang dah susahkan kerja aq,,hang dah kacau segalanya tentang aq..hang nak bengang ngan aq..???kalo nak ikotkan aq lagi bengang ngan hang...hang nak kata aq salah dalam semua hal...UP TO U!!!hang nak cerita kat blog hang....go on..!!!!i don't care...

bapa kali hang tukaq password aq..hang reset...hang nak tengok mesej mesej aq...plizzz laahh...jangan busy body sangat..aq dah ada kehidupan aq sendiri...tak perlulah nak buat amcam tuh...facebook hang pown aq tak sentuh,,hang nak kalot pa lagi pasai aq...hang nak kata aq neyh selalu salahkan hang..???terserah hang nak pikiaq apa...hakikatnya memang macam tuh...hang neyh,,sat cakap laen,,sat cakap laen....semalam,,aq nak log in aq punya facebook tak boleyh..n depa gtaw,,yang password aq telah ditukar pada jam 10.04 pagi..kira tak sampai sejam la...aq try bukak facebook hang...n dy tulis telah di tukar jugak dalam jam 9 lebih..


aq tanya hang..tapi hang kata apa kat aq..???hang tak buat...aq taw hang yang buat...tak dak sapa yang tingin nak bukak account aq selain hang..asto dok buat bengang hang kata aq tuduh tuduh hang...hang kata,,sekali owang buat jahat,,selamanya owang akan anggap jahat...memang pown,,tuh fitrah manusia..bukan aq saja yang akan pikiaq macam tuh...sapa saja,,n termasuk hang...hang bagi alasan macammacam kat aq..dah aq tak layan mesej hang,,hang antaq mesej kat aq lagi...hang antaq,,no fon...aq taw tuh password baru fb aq...aq boleyh bukak...tapi aq tak mesej kat hang...hang hantaq mesej lagi kat aq,,hang kata tak reti nak terima kaseh kaa...???apa punya owang..hang cakap cmtuh...

hang nak aq terima kaseh kat hang....kononnya aq dah terhutang budi ngan hang la...padahai hang yang punya kerja suma neyh...owke fine,,aq tima kaseh kat hang..tapi aq tak ikhlas...!!*titik...aq dah fed up ngan hang...aq mintak password yahoo aq..tapi hang kata hang tak taw...hang kata,,membe hang yang buat bagi dapat pasword tuh...tak pakai address yahoo..hang ingat aq nak percaya...nope!!pas aq tima kaseh kat hang,,aq tak mesej hang,,hang mesej lagi kat aq...hang kata,,kat yahoo tak dakpa pown...so,,tak yah laa password...nanty hang boleyh tengok wall aq...betoi dak..??so,,nampak sangat laa yang hang tukaq password aq tuh...!!siallahhh!!!

aq bengang neyh...!!!!hang taw dak,,,email tuh aq pakai untuk UiTM punya system,,urusan bank,,ptpn bagai...nak buat assignment pown aq pakai email tuh....lect akan hantaq melalui email aq...kalo senang senang jaa aq boleyh p tukaq,,aq tak heran...hang betoi betoi dah buat masalah kat aq..memang hang nampak remeh..tapi bukan pada aq...sekarang neyh,,aq dah deactive aq punya fb..so,,tak kalut dah hang nak bukak fb aq..hang boleyh bukak fb hang...TERIMA KASEH la weyh....

p/s : tak payah amik taw pasai aq dah....AKU BAHAGIA SEKARANG


Friday, December 2, 2011

kita lebih mengHARGAI setelah kita kehilangannya

ASSALAMUALAIKUM awal pagi...

dah dua hari,,aq asyik jaga awal....semalam dalam kol 4 aq dah terjaga dari tidoq yang tak bapa nak nyenyak...hari neyh,,3.30 pagi aq dah terkejutkan diri sendiri....aq tataw laa aq neyh ada penyakit apa....aq bagun,,g toilet,,aq g minum,,terus aq g iron baju...tok preparation g kelas plakkann..habis iron baju,,terus ngadap lappy...buang tebiat ann aq neyh..kowt laa dah jaga jaga uhh,,terus buat solat sunat ker,,,ber"pekdah" jugak kan..??tapi neyh idok....

owke cukup....now see the title for this new update entry....hampa rasa betoi dak apa yang aq cakap neyh...hampa paham dak apa yang aq cuba sampaikan neyh...kalo takpaham,,hampa boleyh tanya nanty nanty...owke...laa neyh bagi sat ruang aq nak bercerita....



itulah manusia...tak lari dari membuat kesilapan....yang tak buat kesilapan neyh cuma nabi dan rasul pilihan Allah ja...sebab dy owang neyh bersifat "masum",,dalam kata lain owang yang tak pernah lakukan dosa...tapi kita manusia besa neyh,,takkan lari laaa dari buat salah,,dari buat dosa...even dosa itu sekecil kecil dosa...now,,bukan aq nak cerita pasal dosa dan pahala,,halal dan haram...aq nak erita pasal satu lagi perangai manusia....MENGHARGAI BILA KITA DAH KEHILANGANNYA...

seriusly,,benda neyh jadi dalam kehidupan kita....especially dalam perhubungan manusia....bila kita ada,,kita abaikan,,tak hargai,,lebih kurang jaa...tapi bila si dia dah mula berpaling tadah,,and lastly tinggal kita,,baru kita rasa kehilangan n baru kita terketaq ketaq nak hargai dy....tapi,,suma tuh dah terlambat....untuk dapatkan dy balik,,memang mustahil dah....



mana tak nya,,time kita dengan dy,,ikot sedap kita ja....kalau rasa rajin layan...kalau malas,,wat derkkk jaaa..tak kira lah,,,laki ka pompuan....dua dua sama naik jaa...bila kita still in relationship ngan someone neyh,,kita rasa kita takkan kehilangan dy...kononnya,,pasangan kita neyh takkan cari jantan /betina laen...so,,ikot sedap anak tekak dy ja la....nak marah ikot sempat ja...nak cakap,,ikot dan jer....kita tak hargai dengan apa yang dy dah korbankan untuk kita...kita nak dy jaa,,appreciate kita,,tapi kita..??pernah tak nak appreciate dy??yang tuh,,sendiri mau ingat...kita buat kita taw..kita buat pasangan kita akan kena tempias dy jugak....

dy boleyh sendiri nilai samada dy di"appreciate" or not....ya laa..masakan diri sendiri tak taw kita neyh dihargai atau takkan..???maksud appreciate neyh,,bukan dengan bagi bunga sejambak,,mas berkati kati,,keta BMW sebijik,,umah mewah lagi n bagailah...itu mengampu namanya....cukup laa,,dengan ucapan tima kaseh like that...
"thanx awak sebab sudi ada dengan saya saat susah senang saya.."
-
"thanx awak sebab sudi layan saya.."
-
"awak tima kaseh eaa,,sebab selalu ada di sisi saya.."



dua perkataan neyh jaa,,mampu merubah kehidupan seseorang....tapi bila kita dah kehilangan dy...barulah kita nak pujuk hati dy...baru kita nak terasa untuk hargai dy,,baru kita nak terkenang kenang segala kebaikan dy,,sedang masa tuh,,pintu hati dy dah tertutup untuk kita....dan saat tuh baru kita tersedar dari bisikan syaitan yang sentiasa melalaikan....masa neyh,,nak nanges kuaq ayaq mata darah pown dah tak dak gunanya....so,,hargailah apa yang kita ada sebelum kita kehilangan dy...

Thursday, December 1, 2011

persahabatan : kawan nak yang baik jerr,,yang tak baik...???

ASSALAMUALAIKUM bilik yang panas merecau..

hari neyh aq dah malas nak tulis pasal feeling jaa..hat baca pon naek jemu...asyik cintan jaa kan..tangkap leleh sedia...mesti bosan...so,,entry neyh aq terasa nak tulis pasal kawan pulok....pikiaq pasai feeling neyh pown kekdang bleyh jadi terok...haaa tuuu dddiiiiaaaa....



ramai owang cakap,,bila kita kawan neyh biaq laa kita berkawn dengan owng yang baik baik jaa,,insyAllah kita pown akan jadi baik...betoi hat tuh...aq sokong...n kawan neyh la pengaruh paling besar untuk merubah kehidupan kita...sama ada,,dari baik ke lebih baik,,dari jahat kelebih jahat,,dari baik ke jahat,,,ataupon dari jahat ke baik.....tepuk dada tanya iman laa yang tuh...kita nak jadi manusia yang berguna tak pown nak jadi manusia yang tak dak guna...tapi,,kita kena ingat,,"pembelajaran yang baik adalah bila selepas kita melalui saat kegagalan tuh..."

memang laa betoi,,kalau kita nak jadi owang yang baik kita kena damping dengan owang owang yang baik...tapi kekadang kita kena juga rapat dengan owang yang tak bapa nak baik neyh....bukan bererti kita kena ikot cara dy yang songsang uhh...kalau laa kita sendiri dah matang,,dah boleyh berfikir secara baik,,secara rasional,,isu rosak akhlak neyh takkan timbul...yang jadi maslahnya bila kita sama naik dengan owang owang yang tak baik neyh...



bagi aq,,dua dua perlu seimbang....seriusly,,aq bukan laa manusia yang memilih untuk berkawan...aq terima sapa saja yang sudi nak berkawan ngan aq..tak kisah laa dy tuh ramai yang tak suka ka,,dy tuh femes letop letop kaa...selagi ada yang nak berkawan dengan aq,,aq terima dy seadanya...aq bukan jenis,,"owke kau busuk,,kau tak leyh jadi kawan aq.."-"kau hot setappp...ramai laki ushar ku bila jalan ngan kau..kau boleyh join jadi kawan aq.." nope..!!itu bukan prinsip yang aq pegang...

bagi aq,,bila aq kawan dengan owang yang berilmu,,yang akhlaknya bagus,,sembahyang tak tinggal,,yang rjin belajaq,,aq pown akan mula ikot ikot dy...menjadi yang lebih baik..insyAllah...siapa tahu..tuh suma kuasa Allah..betoi dak apa yang aq kata...kita jadi selesa dengan owang yang macam neyhh..bila kita salah,,depa boleyh tegoq kita...tuh tandanya,,depa sayangkan kita..kisah pasai kita...tak rasa beruntung ka...??aq cukup bersyukur bila tuhan kurniakan aq sahabat yang macam neyh...

aq pown kawan dengan owang yang selalu dipulaukan...yela,,bila dah dipulaukan mesty dy tak ramai kawan..and dyowang laa owng yang paling terharu bila kita nak kwan ngan depa..betoi aq cakap...kalo tak percaya try laa tengok...bila kita kawan ngan depa neyh jangan terus terus kita payung depa...sure sure depa ingat kita kawan ngan depa bersebab...sebelum neyh asyik dengaq dari mulut owang jaa cerita pasai dy...skang kita dah ngan dy...so,,kita dah boleyh menilai yang mna patot....tegur secara berhemah..pelan pelan...jangan gelojoh..insyAllah dy boleyh terima sikit sikit....mana dy salah kita tegur...dengan harapan dy akan ubah perangai dy,,supaya owang laen boleyh terima dy plak sebagai kawan...

so,,pada aq,,kita sendiri yang boleyh menilai...yang mana satu kawan yang betoi betoi boleyh dijadikan kawan...yang baik,,kita amik..yang tak baik,,kita buang terus...tak payah nak simpan simpan bagai...nanty jadi virus plak kan....selalunya,,owang yang berproblem,,hidup dy lebih bermakna,,banyak yang dy dapat,,even yang bik atau dak....so,,,sendiri boleyh fikir kan...??tepuk dada tanya iman jaa...

in relationship : perlu kaa scandal skandal neyh...???

ASSALAMUALAIKUM youl'sss...!!!!

tergerak jari montok aq neyh nak "menghapdet" blog serabai aq neyh...sebab agak lama jugak laa,,jejari aq neyh tak sentuh keypad untuk update blog...bukan tak dak cerita nak story..banyaakk...tapi tu diaaa laa kan...asai nak start jaa,,idea zzzuuuuupppp!!!!DISSAPEAR...hilang....asto cmna aq nak hapdet nyaa...kan..??
so far,,tetiba tajuk neyh yang keluar dulu tok aq tulis entry aq...for the latest..aisemen....jemmmm...tuh pown,,bila membe aq ter"tag" nama aq dalam status mukabuku dy..bunyi status mukabuku dy lebih kurang cam neyh laaa..."apakah pendapat anda tentang skandal....???"

skandal neyh adalah sejenis jajan yang bentuknya lonjong lonjong..owke aq tipoo...kepala hantuk aq skandal tuh jajan....jawapan owang tak sekolah jaa neyh...actually,,fenomena neyh *tuuu diiiaaaa ayat* berlaku bila kita ada dalam satu perhubungan...and lebih merujuk kepada hubungan kelamin antara seorang lelaki dan seorang perempuan...haaaa....means,,skandal neyh macam owang ketiga dalam hubungan kita laaa...ada paham...??and selalunya jadi kat bebudak hingusan yang baru pandai nak sebut I LOVE U...haaaa...

selalunya owang yang pasang skandal neyh pendirian dy tak berapa naktetap...ataupon lebih kepada nak amik kesempatan di atas kesempitan jaaa...contoh aq bagi dari side owang pompuan...pesepa dedepa neyh tergedik gedik sangat nak pasang skandal bagai neyh...

1. NAK MENCARI KESENANGAN
maybe dedepa neyh,,dapat boyfie yang tak berapa nak berada...ajak dating pown naek bus...paling koman pown g dating naek moto kapcai...ngan helmet busuk...tapi disebabkan bercinta dah agak lama,,asto sebab sayang tamau break,,so dedepa neyh pasang lah skandal...sekurang kurang nya,,ada yang nak datang jemput dari tempat keja naek keta BMW,paling cikai pown kancil lah...that's why laa,,wujudnya skandal...kekadang muka mamat yang jadi mangsa skandal neyh bukan lebat pown,,,cuma duit dy ja yang hensem....haaa..tuuu ddiiiaaa!!ada paham..??

2.PAKWEK SELALU SIBUK NGAN KERJA @ WORKEHOLIC
workerholic neyh apa...???ho ho ho horlick yang dok buat minum pepagi tuh ka..??ha'ahh..betol lah tuh...betol lah tuh kau merepek....workerholic tuh owang yang dah ter"overdose" minum horlick...chaiiittt....hang percaya ka...??hahahahahha...jeemmm....workerholic neyh,,owang yang GILA KERJA...kerja 24 jam sehari,,7 hari seminggu..dy tak kira time...selagi dy nak keja,,dy keja...bila dah terlalu cinta dengan keja nya,,so,,,cik awex neyh mula laa terabai...disebabkan itulah aisemennn ayat aq..power..ngeeee cik cik awex neyh mula pasang skandal tanpa pengetahuan si pakwek...

3.MULA BOSAN DENGAN SIKAP PAKWEK
haaaa....yang neyh kena jaga jaga naa,,,wahai pakwek pakwek sekalian....jangan cuba buat si awex anda bosan dengan anda yer....tapi kalo aq la,,dah bosan nak pasang pasang skandal pa lagi...???tinggai jaa si pakwek tuh,,,cari jaa hat len...kan senang...hati sapa pown tak sakit....gtaw terang terang,,"i dah bosan dengan perangai u,,so i terpaksa tinggalkan u.."hah habeh cita....tapi bila dah pakwek tak mau lepas tuh yang jemmmm.....mula laaa,,nak sihir sana sini...ye dakk..???kekadang kita kena give and take..tak bleh nak bagi jaaa..tak bleh jugak nak amik jaaa...baru seimbang...nak kita paham jaa,,,dy tamau paham kita,,tak pown dy jaa paham,,kita tamau paham...sebab tuh hubungan jadi suram...

aq tamau explain panjang panjang..sebab aq taw bukan ada yang nak baca pown...hahhahah...kalo ada yang nak baca pown,,,mesti ramai yang malas nak baca entry yang panjang ber ela-ela kan...kan..kan..kan...???haaa...so,,aq sodokallahula'zim laaa noh.....see u next entry..!!!<3