BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, December 2, 2011

kita lebih mengHARGAI setelah kita kehilangannya

ASSALAMUALAIKUM awal pagi...

dah dua hari,,aq asyik jaga awal....semalam dalam kol 4 aq dah terjaga dari tidoq yang tak bapa nak nyenyak...hari neyh,,3.30 pagi aq dah terkejutkan diri sendiri....aq tataw laa aq neyh ada penyakit apa....aq bagun,,g toilet,,aq g minum,,terus aq g iron baju...tok preparation g kelas plakkann..habis iron baju,,terus ngadap lappy...buang tebiat ann aq neyh..kowt laa dah jaga jaga uhh,,terus buat solat sunat ker,,,ber"pekdah" jugak kan..??tapi neyh idok....

owke cukup....now see the title for this new update entry....hampa rasa betoi dak apa yang aq cakap neyh...hampa paham dak apa yang aq cuba sampaikan neyh...kalo takpaham,,hampa boleyh tanya nanty nanty...owke...laa neyh bagi sat ruang aq nak bercerita....



itulah manusia...tak lari dari membuat kesilapan....yang tak buat kesilapan neyh cuma nabi dan rasul pilihan Allah ja...sebab dy owang neyh bersifat "masum",,dalam kata lain owang yang tak pernah lakukan dosa...tapi kita manusia besa neyh,,takkan lari laaa dari buat salah,,dari buat dosa...even dosa itu sekecil kecil dosa...now,,bukan aq nak cerita pasal dosa dan pahala,,halal dan haram...aq nak erita pasal satu lagi perangai manusia....MENGHARGAI BILA KITA DAH KEHILANGANNYA...

seriusly,,benda neyh jadi dalam kehidupan kita....especially dalam perhubungan manusia....bila kita ada,,kita abaikan,,tak hargai,,lebih kurang jaa...tapi bila si dia dah mula berpaling tadah,,and lastly tinggal kita,,baru kita rasa kehilangan n baru kita terketaq ketaq nak hargai dy....tapi,,suma tuh dah terlambat....untuk dapatkan dy balik,,memang mustahil dah....



mana tak nya,,time kita dengan dy,,ikot sedap kita ja....kalau rasa rajin layan...kalau malas,,wat derkkk jaaa..tak kira lah,,,laki ka pompuan....dua dua sama naik jaa...bila kita still in relationship ngan someone neyh,,kita rasa kita takkan kehilangan dy...kononnya,,pasangan kita neyh takkan cari jantan /betina laen...so,,ikot sedap anak tekak dy ja la....nak marah ikot sempat ja...nak cakap,,ikot dan jer....kita tak hargai dengan apa yang dy dah korbankan untuk kita...kita nak dy jaa,,appreciate kita,,tapi kita..??pernah tak nak appreciate dy??yang tuh,,sendiri mau ingat...kita buat kita taw..kita buat pasangan kita akan kena tempias dy jugak....

dy boleyh sendiri nilai samada dy di"appreciate" or not....ya laa..masakan diri sendiri tak taw kita neyh dihargai atau takkan..???maksud appreciate neyh,,bukan dengan bagi bunga sejambak,,mas berkati kati,,keta BMW sebijik,,umah mewah lagi n bagailah...itu mengampu namanya....cukup laa,,dengan ucapan tima kaseh like that...
"thanx awak sebab sudi ada dengan saya saat susah senang saya.."
-
"thanx awak sebab sudi layan saya.."
-
"awak tima kaseh eaa,,sebab selalu ada di sisi saya.."



dua perkataan neyh jaa,,mampu merubah kehidupan seseorang....tapi bila kita dah kehilangan dy...barulah kita nak pujuk hati dy...baru kita nak terasa untuk hargai dy,,baru kita nak terkenang kenang segala kebaikan dy,,sedang masa tuh,,pintu hati dy dah tertutup untuk kita....dan saat tuh baru kita tersedar dari bisikan syaitan yang sentiasa melalaikan....masa neyh,,nak nanges kuaq ayaq mata darah pown dah tak dak gunanya....so,,hargailah apa yang kita ada sebelum kita kehilangan dy...

0 rAhsiA: