BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, January 13, 2012

life : bila menolong JANGAN harapkan BALASAN

ASSALAMUALAIKUM

hari hari aq berlalu macam biasa....setiap masa aq ukirkan senyuman agar insan yang berada dekat dengan aq sentiasa gembira dan dapat mencipta kebahagiaan..tapi bila di renung dalam dalam sepasang mata yang aq miliki mungkin kau akan tahu bagaimana aq menghabiskan sisa hidup aq di sini..benar cakap orang senyum itu penawar duka yang sedang kita hadapi...jadi,,itu yang aq cuba lakukan untuk aq lindung gelora hebat yang memukul hati kecil aq...siapa tahu,,apa yang aq rasa..??bila bercerita mungkin kau bisa bersimpati,,untuk berkongsi,,jauh sekali...siapa yang mahukan rasa tidak enak itu singgah di suatu sudut dalam hati..??kalau di izinkan,,aq juga tidak mahukan rasa itu bertamu dalam jiwa aq....

XXXXXXXX

berbalik pada apa yang cuba aq sampaikan...maafkan aq andai entry ini membuat kau rasa cuak dan muak untuk kau meneruskan pembacaan...apa yang aq luahkan,,semua tulus dari hati...aq juga manusia yang punya perasaan...diam bukan bererti aq menidak atau mengiakan...cuma aq mencari sedikit ruang untuk aq bernafas,,agar aq dapat teruskan saki baki hidup aq....

"menolong jangan sesekali kita harapkan BALASAN.."  ini butir ingatan juga pesanan buat aq dan adik beradik dari insan yang cukup aq sayang...ini pesanan yang selalu mak ucapkan pada aq dan adik beradik yang laen....mak cakap lagi,,kalau kita tak harapkan balasan dari apa yang dah kita buat,,itu tandanya kita ikhlas tolong orang...bila kita ikhlas tolong orang,,Allah sayang kita...nabi sayang kita...manusia pown sayang kita..pahala pown kita dapat...hidup kita tenteram dan aman..tak didunia,,juga diakhirat...

yaa...aq akui ada kebenaran disebalik apa yang mak aq cakapkan...dan aq dah cuba buat...sebab tu,,apa yang dah aq buat kat orang tak pernah aq nak ingat...biarlah orang yang dapat tuh rasa dan sentiasa kenang apa yang dah aq buat tanpa perlu di ingat ingat....dy yang rasa,,dy sendiri yang tahu...aq tak pernah mintak sikit pown balasan...aq tak mintak di sanjung dengan apa yang aq buat..aq tak mintak semua tuh...dan aq tak perlukan semua tuh....aq yakin,,Allah tengok apa yang aq buat,,Allah lebih tahu apa yang berbuku dalam benak aq...dan aq tak mintak balasan dari manusia...cuma aq mengharapkan balasan  daripada Allah...pencipta sekian makluk...tak salah aq rasa....memang dy yang selayaknya kita meminta dan memohon...

cubalah,,kita sendiri bayangkan,,bila kita menolong seseorang tuh,,then kita harapka dy pulak yang akan balas kebaikan kita...sedangkan dy tak mampu untuk melakukannya..??pasti kita sendiri yang akan melopong....mula sumpah seranah,,maki hamun menjadi mainan mulut tat kala apa yang kita harapkan itu,,langsung tak dapat ditunaikan...dari situ,,kita dah malas nak menolong orang...alangkah ruginya kita seolah olah kita tiada pegangan...mana taknya,,hanya kerana budi yang tak terbalas kita membutakan mata pada orang yang benar benar memerlukan pertolongan....

kita manusia,,seharusnya bijak dalam menilai....aq jugak manusia...aq tahu apa yang kau inginkan,,dan aq tahu apa yang aq inginkan...sudah pasti bezanya tidak jauh...bila kita pula dibantu,,jangan pula menggunakan kesempatan tuh untuk kepentingan diri sendiri...apa yang kita dapat..???menggunakan kesempatan diatas kesempitan orang laen...kalau kita ditempat dy,,pasti kita tak nak benda yang sama berlaku kat kita...jadi hargai setiap pertolongan yang di hulurkan kat kita...mungkin kita tak mampu nak balas,,jadi doakan supaya tuhan membalas setiap kebaikan orang kepada kita..insyAllah,,,kita sama sama merasa....
INSYA-ALLAH


Thursday, January 12, 2012

life : kerana FACEBOOK

ASSALAMUALAIKUM

actually,,mood nak menulis aq neyh datang tetiba yaa kan...ermmm..aq baru habes ja TEST MGT 300 tat sat neyh..dalam pukol 10 camtuh...so far,,aq tak berapa sihat ari neyh..that's why aq nak cecepat habes kan entry aq untuk hari neyh....sebab aq nak makan ubat,,asto aq nak rehat...

XXXXXXXXXX

see the title first....FACEBOOK...aq taw perkataan neyh sangatlah familiar dengan generasi muda,,dan tak terkecuali yang tua...facebook neyh salah satu laman sosial....dulu kan familiar dengan MYSPACE,FRIENDSTER and bagailah..but now,,facebook are most popular..agree..???of course laa kan..actually aq baru kenal dengan facebook neyh tak sampai 4 taun pown...aq start aktif ngan facebook neyh masa aq start masuk uitm dulu...tuh pown,,akaun yahoo aq,,password aq suma,,membe roomate aq yang buatkan...al-maklumlah BUTA IT...hahhaha..whatever..!!

mula mula aq dok maen facebook neyh siok la....ramai owang dok add..asto boleyh kenal ramai owang...so,,aq pikiaq banyak benefit laa kan...membe membe lama boleyh jumpa balik...leyh chat tanpa kena duit...hahhah..memang sangat enjoylah...kekadang tuh sehari tak tidoq gara gara FB...kekadang tak study gara gara FB jugak....tengok...di sebalik kebaikan dy ada keburukannya...tapi,,ramai anak muda(termasuk AQ) dah lalai dek kerana laman sosial neyh...ada yang bermula cinta dengan FB,,dan pengakhiran jugak dekat FB...kekadang FB tuh sebagai tempat nak luahkan rasa....happy,,sedih,,kecewa,,marah,,gelong,,n macam macam lagi feelinglah yang mai masa tuh...tambah tambah facebook tuh ada LIKE,n COMMENT..pergh....lagi ramai yang like,,lagi ramai yang komen,,lagi seronok laa si pemunya akaun nak update status...nak nak yang ada rupa plak kan...yang hensem,,yang segak...fuhh...naik ghairah laa,,nak update,,yerla,,yang like dekat seratus lebih,,seribu lebih...bagi owang biasa neyh,,sepuluh owang like pown,,syok tak ketahuan dah....kankankankan..???jangan tipoo..!!

yang depan tuh AKMAR ALIAS..abaikan muka ngeng
aku tuh...
SEKIAN


tapi bagi aq la...selama aq guna FB neyh,,aq nampak banyak lagi keburukan dari kebaikan...dari apa yang dah aq tengok n dari apa yang dah aq rasa sendiri...so,,aq ucap ribuan terima kaseh n tahniah kepada sahabat aq neyh AKMAR ALIAS,,sebab dy dah pown deactive FB dy,,n dah naikkan semangat aq untuk deactive akaun aq jugak....kema..!!!i'm going to join the club..!!!wihoo....opsss...!!over sudah....so,,mulai saat neyh,,aq dah nekad,,aq nak deactive FB tuh...demi someone yang aq sayang,,yang aq cinta...wahhh.....sweet dak aq..???sweet dak...???hahha....=D rilex rilex.....n aq harap aq mampu bertahan laa dari bukak fb tuh...hahhahha....sebenaqnya aq nak deactive lama dah,,,tapi tudia laa kan....nafsu tuh,,dok mai membuak buak soh aq bukak jugak jugak....so terbukak laa....ehhh...suka hati aq lah....

keburukan yang nampak paling ketara,,melalui facebook neyh ,,dy boleyh menjahanamkan hubungan seseorang..tak kisah laa hubungan apa pown...hubungan kawan dengan kawan ka,,marka ngan marka ka,,n macam macam hubungan lagi lah...haa..betoi dak..???betoi laa tuh dok baca sambil hangguk hangguk kepala tu an...???perasan owang feel baca blog bengong aq neyh...betol lah....yerla...kan FB neyh owang selalu lampiaskan segala galanya...so,,dari situ laa timbul plak macam macam perasaan..marah,,cemburu,,iri hati,,dengki,,n macam macam lagilah...haesshhh...paham paham sendirilah....owke,,so,,bagi sapa yang ada FB tuh,,hati hati laa..gunakan FB neyh sebaik yang mungkin...aicehhh....poyo jerkkan...hahhahha...



p/s : dengan ini,, SAYA NUR FATIN bt RUSLI telahpun DEACTIVE FACEBOOK saya untuk kebaikkan saya dan pasangan saya SHAIFUL NIZAM b JAAFAR dan untuk menjaga
hubungan kami....
SEKIAN

Tuesday, January 10, 2012

life : KARMA

ASSALAMUALAIKUM..

hehehe..hari neyh aq dah terlajak tidoq sampai tak pie kelas..owke aq PEMALAS!!bukan aq malas,,tapi aq tak bapa sihat....owhh,,FEVER go away from me....hidung mata mula berair,,kepala dah start sakit....wuu....tekanan..dah laa TEST bersepah sepah minggu neyh....double tekanan...
HARAP MAKLUM

XXXXXXXXXXXXX



cukup cukup...see the title..what's..????KARMA..???apa tuh...???apa.???bukann...karma tuh bukan sejenis buah yang kita makan masa nak bukak puasa tuh...adik adik itu KURMA...tak sama dengan KARMA....menatang alah neyh tak boleyh di makan dan tak manis macam kurma...karma is,,hukum tuhan...so,,kita sebagai manusia,,sebagai makluk Allah atas bumi dy neyh,,sebagai anak,,n sebagai bagai lagi lah,,kena ingat dengan hukum karma neyh....supaya hidup kita lebih baik dari sebelum sebelum neyh...kita kena ingat hukum tuhan tuh sentiasa ada dan yang paling penting sentiasa adil....owke..???

awat hampa macam "ayam berak kapur" neyh..??tak paham..???owke owke...tarik nafas dalam dalam...tarikkk...lepas....tarik...lepass...tarriiikkkkkkkkkkkkkkk...lepass!hah!otak dah fresh sikit kan....owke sekarang aq bagi contoh laa ea...supaya senang hampa nak paham..masing masing aq tengok blurrr...rilexx...aq bagi contoh pertama...

#SITUASI 1#
engkau neyh seorang anak kepada sepasang suami isteri yang sangat luxurious hidupnya...engkau nak apa,,mak bapak kau kasi...tak pernah dyowang hampakan kau even sekali pown...engkau nak g vacation overseas,,owke fine,,mak bapak kau bawak...kau nak kereta ferrari mak bapak kau kasi..kau nak awex cun..ehh,,yang neyh mak bapak kau tak leyh kasi,,sebab,,kau kena cari sendiri...tapi ada jugak,,jodoh mak bapak yang kasi...hahhaha...kau nak apa lagi..??hah!suma dy kasi....konon sayang habes laa kat kau....tapi,,kau neyh 1 jer yang mak kau mintak kau tak boleyh nak kasi...mak bapak kau tak mintak banyak pown...dy just nak kau TAAT kat dyowang..apa jaa cakap dyowang kau bangkang macam nak mampos...itu kau tengking,,ini kau tengking...sana sini tak kena kan...n for hukum KARMAnya...tak mustahil satu hari nanty bila kau dah berumah tangga,,anak anak kau buat macam mana kau buat kat mak bapak kau dulu...hah!baru padan muka kau...so,,ingat......jangan sesuka hati jer eh...

#SITUASI 2#
situasi seterusnya,,aq bagi untuk pasangan yang bercinta...lumrah laa kan owang yang nak hidup berpasangan neyh....budak budak tadika pown ada yang bercinta....betol ark..??betol lah.....apa..??ingat aq tipu...??aq tawu laa adik aq pown masa tadika dy bercinta..siap gtaw lagi kat mak aq yang dy da buah hati...hahahaha...ermmm...balik pada topik...bayangkanlah,,zaman sekarang neyh kan ramai yang frust masa bercinta...ada yang bercinta tak menjadi jadi sampai ke laa....nak kata muka tak cantik, cantik...hensem...berduit....tapi still x jumpa jugak pasangan yang serasi...sebab apa jadi macamtuh..??cinta di dusta,,kekasih main kayu 3 belakang,,cinta di khianati..jodoh tak panjang...dipermainkan sedia..kan..???mungkin laa,,neyh pada side aq laa....maybe dulu,,dy pown penah buat kat kekasih dy cam tuh....main kayu tiga ka,,,besa rosakkan anak dara owang kaa...or whateverlah....tuh laa yang dipanggil KARMA...apa yang kita buat,,kita dapat balik....

#SITUASI 3#
neyh situasi terakhir....kalo aq tulis panjang panjang pown bukan ada yang nak baca....kalo baca tuh,,kira beruntunglah aq...ada yang follow n sudi baca blog sampah aq neyh...yer dak..??owke,,,yang neyh aq nak sentuh pasal kawan kawan..ingat kawan sesama kawan pown manusia jugak...so,,sapa yang dok buat ikowt dan jaa,,ikowt sedap tekak ja ngan kawan sendiri,,tunggu plak la kan...manusia mana yang tak lari dari buat kesilapan...so,,kalo membe membe ada buat silap,,apa salahnya,,kita maafkan dy,,then bukak buku baru...tak payah laa,,sampai nak pulau pulau bagai kan...cukop la...tak salah kalo kita bagi dy peluang ke dua...macam laa kita neyh perfect sangat...ingat,,tak mustahil jugak,,satu hari nanty kita akan duduk kat tempat dy...masa tuh baru kita sedaq,,baru kita rasa balik apa yang kita pernah buat dulu kat owang...so,,,sayangilah apa yang kita ada seadanya....ingat no body is perfect..


so,,ingat ingat lah kita....sekarang neyh Allah bayaq cash jaa kat sapa yang buat salah...n jangan lupa hukum Allah...Allah tak pernah lupa n malaikat tak pernah lalai untuk catat apa yang kita buat...sama ada baik atau yang buruk....by the way,,apa yang aq tulis neyh,,bukan nak kata kat sesapa,,just untuk renungan...sapa yang ada terasa hati..aq mintak maaf bebanyak nah....


Saturday, January 7, 2012

wishes : happyBIRTHDAY--->>sweet 20th !! (PART II)

ASSALAMUALAIKUM..

owke,,neyh entry ke-2 aq untuk hari neyh...memang mood rajin sedang aktif neyh....actually aq tak mau panjang panjangkan entry aq kali neyh...sebab..sebab....aq banyak keja laen lagi nak buat...owke..??harap maklum...dan dan....dannn...entry neyh khas buat sowang lagi teman aq yang sambut ulang tahun kelahiran untuk yang ke 20 kalinya...hahhahah..yea sowang lagi membe aq dah tua owke...dan dann,,entry neyh SPECIAL untuk 

----------->>>>> NURUL QURRATU 'AINI bt MOHD KAMAL

sorry saya curik pic awak


aq kenal dy neyh masa aq sekolah rendah lagi...kami dok dalam kelas darjah 6 yang sama...tapi dy neyh pelik sikit masa aq mula mula kenal ngan dy...dy neyh tak banyak cakap...n dalam kelas aq tuh dy dok sowang sowang....tak dak membe...jarang laa nampak dy dok buat bising...n kalo nak bising pown tak bleyh nak kalahkan group "otai" kalo sembang ngan dy,,dy akan kata aq laa otai nya...serrr....whateverlah...hehhehe...masa dy sekolah rendah,,time kanak kanak ribena lagi,,dy neyh nerd sikit....diam jaa...owang kata A,,dy A owang kata B,,dy pown B laa....

then masuk sekolah menengah...dy sekolah ngan aq..mula mula aq tak perasan sangat...sebab dulu kan tak berapa nak rapat...n dy pown bukan sekelas ngan aq...hahahhaha...disebabkan kami dok 1 hostel jaa kami boleyh nak rapat....hehhe....sebab prep sekali,,makan sekali...tapi besa besa jugak....dy neyh hebat...nak taw PMR dy berapa...???5A weyh..jangan memaen...terer bak hang...!!dy kalo bup nak tolong kawan,,cukup laa tak berkira..tuh pown kalo dy tak meluat ngan owang yang nak mintak tolong dy...=P

n dy selalu support aq....heheheh....jenis dy neyh,,dy akan buat apa pown sampai dy boleyh...even benda tuh tak penting sangat pown...tak penting bagi aq...contoh nya kiub yang warna warni uh....sampai dy buat formula sendiri laa nak buat benda tuh sampai buleyh....kalo aq,,memang tinggai awai dah..sebab tuh sampai laa aq tak reti....dy neyh sangat laa cekal dalam kejar cita cita dy....n aq tabik ahhh kat dy...!!sebab..sebabb..sebabb aq tak mampu jadi macam dy....

dy kalo hampa nak mintak tolong,,dy akan tolong selagi boleyh...tapi kalo dy nak test ka,,nak exam ka,,jangan kacau dy nahh..satgi debik dy bagi...hahhahahha....n dy sangat cekang dalam explore benda benda yang baru....benda benda IT neyh....apa apa aq selalu tanya dy laa..kak aq pown selalu tanya dy sal IT bagai neyh....exam result aq,,dy laa owang first yang taw....aq cukop malas nak tengok...so,,aq soh dy tengok..bila aq down,,dy laa slalu suntik semangat kat aq....bangga gilaa aahhh ada kawan macam neyh....yang paling penting dy neyh bukan jenis yang lupa daratan punya manusia...dari mana dy mai,,dy akan ingat benda tuh....dah laa tuh sembang sal dy....yang paling penting dy dah KURUIH sekarang neyh...!!!waaaa....jeless owke...!!harap maklum...apa pown dy memang 

haaa...kan..??dah kuruskan...???

SEMPOILAH...!!!!


DEAR QUE,,

happyBIRTHDAY dear..may Allah bless you...semoga Allah murahkan rezeki dan panjangkan umur...semoga hidup anda diberkati juga...yang penting jangan pernah lupa kat aq...aq tak dak hadiah nak bagi,,so aq sediakan entry neyh SPECIAL untuk tatapan hang sebagai hadiah yang paling BERHARGA untuk hang....owke..???=D hang tetap kawan aq kan,,walau macam mana aq sekali pown kan..???i hope so...i love u fren...!!!

                                                                                                                                      LOVE,
                                                                                                                                  FATIN RUSLI

in relationship : apa yang penting...~~?

ASSALAMUALAIKUM....

wah wah....semua dah bangun dah sarapan pagi,,tapi aq baru nak celik mata...celik celik g mandi terus nak pegang lappy,,bukak blog..sebab aq da idea tok buat entry baru...maybe apa yang aq nak tulis neyh datang seiring dengan apa yang aq lalui selama 19 tahun n nak masuk 20 tahun pown..hahhahah...yeaaa!!!aq TUA!!dan dan dan yang palingggggg penting aura nak update blog dok maiiii neyhh....wuiiyyoo..!!bajet macam ramai dok tunggu aq buat entry baru kan....chuiii...!!owke owke,,merepek dah haa...back to our topic..."dalam perhubungan,,apa yang penting...???kerjasama....of cos laa,,tapi tuh lebih penting dalam group,,kerjasama sangatlah penting owke....so,,dalam perhubungan...???let's see this...


1. KEJUJURAN
kejujuran tuh macam mana...jujur neyh,,kita tak berselindung dengan pasangan kita dalam segala hal yang kita buat...senang cakap,,kita tak tipu pasangan kita lah....owke....bila kita jujur insyAllah,,hubungan kita akan kekal sampai akhir hayat...aq bagi contoh laa k,,hampa nak kuar...hampa nak hanging ngan kengkawan...hampa nak kuaq p tengok wayang suma,,p makan makan ngan kengkawan,,hampa bagitaw dy,,tetiba,,minyak keta habes...sapa hampa nak mintak tolong,,op cos laa dalam kepala tingat kat buah hati hampa dulu kan...dengan harapan dy boleyh mai tolong...tapi bayangkan,,hampa gtaw depa kata nak p kelas,,pastu,,dy nampak hang kat shopping complex,,sure sure laa dy pikiaq yang bukan bukan...pastu mula laa dy tak percaya kat hang,,masa tuh hang jangan nak melalak plak yer....

2. KESETIAAN
setia...wahh..setia neyh macam mana ehh...??setia neyh,,hang just stick with a person...owke??paham??kiranya hang tak pasang dua tiga dalam satu masa la...tapi setia tak bermaksud kita tak boleyh berkawan...n tak bermaksud jugak kita membantah keras keras pasangan kita dari berkawan dengan kawan yang berlainan jantina...paham..??maksud aq,,kalo pompuan tak leyh kawan dengan laki,,kalo laki tak boleyh kawan dengan pompuan...kita kena sedar yang kita neyh hidup dalam 1 komuniti yang bercampur...contoh sekolah,,universiti,,tempat kerja....semuanya bercampur...so,,kita tak boleyh elak benda tuh...janji kita sedar status kita...tuh sudah cukup...tak payah laa nak pasang banyak banyak....andai kata,,hati kita dah berubah,,gtaw kat pasangan yang kita dah tak boleyh go on dengan dy....jangan masa yang sama kita pasang diam diam...sakit dikhianati tuh takkan sembuh,,n akan tinggalkan parut yang takkan pernah kering...

3. KEPERCAYAAN
percaya neyh sangat penting...tambah tambah yang adakan Percintaan Jarak Jauh....kalo tak dak kepercayaan dalam hati masing masing,,kita akan sentiasa makan hati n hubungan tuh takkan kemana..n aq nak ingatkan,,kita boleyh nak percayakan pasangan kita or sesiapa saja,,tapi letakkan sekurang kurangnya 2% keraguan tuh sebagai langkah berjaga jaga...supaya kita tak mudah di tipu...owke...kalo kita letakkan 100% kepercayaan tuh,,aq yakin 102% yang pasangan kita akan guna kesempatan tuh...n jangan sampai kepercayaan tuh tinggal 50% - 50%..itu lagi haru....baik tinggalkan terus kalo kepercayaan tuh dah tinggal separuh sebab hampa punya relationship takkan p jauh...hampa akan bertengkaq hari hari sebab benda yang kecik...so,,percaya laa pasangan kita...dalam masa yang sama kita berjaga jaga...dan aq yakin tak kira laki atau perempuan tak suka dikongkong....

4. KEIKHLASAN
ikhlas neyh aq tak taw nak bagi definition macam mana...so,,kalo nak taw macam mana,,better hampa google ja k....ikhlas bagi aq,,kita terima dia seadanya dy...apa yang kita buat,,kita tak ungkit...apa yang lepas biarkan lepas....ikhlas neyh Allah jaa yang taw...n orang yang terima jaa bleyh rasa keikhlasan tuh....contoh,,murid bagi salam kat cikgu bila cikgu masuk kelas...dari segi jawapan salam tuh kita boleyh nilai sama da depa neyh ikhlas kaa dak...contoh laen,,mak hampa beli aiskrim...hampa makan,,tetiba aiskrim adik hampa jatuh,,so,,tak leyh makan dah laa kan,,n adik hampa dok "teyak"(nanges) mintak....tapi tuh aiskrim febret hampa..nak bagi pown macam tak gamak...bila adik dok teyak tak berenti,,mak pown soh bagi kat adik...dari situ kita boleyh nampak dy ikhlas kaa dak bagi aiskrim febret dy kat adik dy....haa..paham dak...???*tetiba masuk bab aiskrimkan...hahhahaha..so,,apa yang kita buat untuk pasangan kita,kita kena ikhlas....so,jangan sesekali kita nak ungkit dengan apa yang kita dah buat kat dia...sama da dia nak hargai atau tak itu hak dy...kalo kita takut dia tak hargai kita,,jangan pernah sesekali kita bagi apa pown kat dy...even pertolongan atau apa...n tak payah nak tolong kalo benda tuh setakat jadi modai kita untuk buat dia kenang kebaikan kita...NO!

5. TERIMA PERSAMAAN,KONGSI PERBEZAAN
hah neyh macam mana pulak..??neyh pown aq rasa something yang penting jugak...terima persamaan...contohnya,,shopping...hang suka shopping dia suka shopping...jangan terkejut ada pompuan yang tak suka shopping n ada lelaki yang gila shopping...so,,kita terima persamaan yang ada kat kita ngan pasangan kita....bila free,,masing masing cuti,,kita boleyh kuaq sama sama buat apa yang kita sama sama suka...p maen bowling ka,,tengok wayang ka,,shopping ka,,n whateverlah yang hampa n pasangan suka...then kongsi perbezaan...for sure laa kan,,ada benda yang hampa suka dia tak suka,,apa yang dia suka hampa tak suka...so,,apa salahnya kita kongsi apa yang dia suka n hang suka....aq bagi contoh lagi...katakanlah,,laki hampa neyh terlalulah obses dengan bola...tapi hampa cukop meluat an dengan bola..tengok bola jaa macam nak juling bijik mata...so,,sekali sekala apa salahnya p teman dy tengok bola...kita kongsi apa yang dia suka...then,,yang laki pulak kan...andaikanlah si awex hampa neyh sukaa....sukaaa...sukaa....(bluurrr sat =_=" apa yang pompuan suka,,ehh??)haa suka baby,,haa hampa bagi laa depa baby...ehhh bukan bukan..jahanam hampa p bagi depa baby,,jangan jangan...jangan dok buat nah...katakanlah awex hampa neyh suka buat rambut....tak salah sekali sekala hampa teman dia p salon,,atau suggest pattern baru yang sesuai untuk dy...owke..???blajaq TERIMA PERSAMAAN,KONGSI PERBEZAAN...




cukuplah dulu 5...panjang panjang sangat pown bukan hampa nak baca...hahhahha...kan kan...???so,,apa yang aq tulis neyh berdasarkan pengalaman aq sepanjang aq hidup nak masuk 20 taun dah neyh....kalo ada yang terguris dengan apa yang aq tulis neyh,,aq mintak maaf....

SO ENJOY READING...

                                                                                    LOVE, 
                                                                                        FATIN RUSLI..

Friday, January 6, 2012

wishes : happyBIRTHDAY--->>sweet 20th !!

ASSALAMUALAIKUM...

wowowoowo..pejamcelik pejam celik dah masuk 2012 dah...aiyokkkk....cepatnyer...rasa minggu orientasi kat sekolah dulu pown dok terasa g sampai saat ne..actually dah masuk 6 JAN 2012 dah...hope masih belum terlambat laa kan nak wish happyNEWYEAR kan...selamat datang 2012 dan selamat tinggal 2011..i hope,,this year will be better than last year....hehhehe..
STOP!!
enough 4 intro...coz i have another thing which is more important...

XXXXXXXXX
saya punya sorang kawan...maybe pada luarannya owang tak nampak kecantikannya...tapi bagi saya,,beauty of a woman come from inside....dan saya akui dari segi dalamannya,,sangat indah,,sangat cantik...buta bagi mana mana lelaki yang cuba sakiti hati dy...dan ia akan menyesal seumur hidup...seriusly i said..!!once u get her,,dont try to hurt her...!!REMIND that....perangai dy sangat buat owang senang tok selalu dengan dy..begitu juga saya...saya selesa tatkala saya disisi dy...dari segi dy bercakap,,dari apa yang dia tuturkan,,dari cara dy berfikir,,dia sangat menjaga,,supaya tak dak hati yang terluka dengan apa yang dia ucapkan...

saya kenal dengan dy,,masa sekolah rendah lagi...kami satu sekolah..cuma kelas laen laen...so,,saya tak berapa nak rapat dengan dia...sampai laa kami sekolah menengah,,kami di takdirkan sekali lagi untuk berada dalam satu sekolah yang sama....sekali lagi,,kami tak di tempatkan dalam kelas yang sama...kami cuma berkongsi sekolah,,kantin,,toilet,,asrama,,kelas prep,,dan dewan makan yang sama,...saya *naek pelik plak pakai saya neyh..tukaq tukaq...*saya akupown tak perasan sejak bila kami boleyh jadi rapat....dan dari situ aq mula kenal dy...aq tawu sikit sikit background family dia...

dari apa yang aq tawu,,dy sangat sangat sangat tabah owang nya...sangat hormatkan owang tua,,dalam erti kata laen,,PATUH laa....tak pernah nak bantah...susah gila nak tengok pempuan macam neyh sekarang...baguihh peribadi dy......selama aq kawan ngan dy,,mna penah dy bahasa diri dy aq ka,,bahasa diri aq hang kaa...tak pernah lagi laa...aq jaa dok hang aq ngan dy...hehheh...dy panggil nama ja...ades...aq dah besa,,nak panggil pakai nama pown,,rasa macam nak ber"simpoi" simpul urat lidah aq....dulu masa sekolah,,dy neyh malas sikit nak belajaq...macam aq,,cuma nasib aq lebih baik...but,,dy tak pernah nak putus asa...dy cuba masuk form 6...tapi tak leyh nak go...so,,dy berenti...then,,dy cuba cara laen...mungkin dy dah dapat kesedaran yang ilmu neyh penting...

tak dak ilmu,,kita tak kemana...kan..???dy apply ACMS...(kalo salah sorry..)amik course nursing...wohhh..tabik lerhh...aq pown tak mampu nak amik course tuh...tapi dy try jugak...at first dy tak gtaw kat membe membe dy,,termasuk lah aq...maybe dy merendah diri or what ever aq tataw lah...at last dy dah nak g sana baru dy gtaw aq....mula mula sentap,,tapi AQ GEMBIRA untuk dy...n dy dah sampai ke tahap neyh...dy lebih matang dalam buat keputusan...baguih laa....aq harap dy berjaya,,n bila dah berjaya satu hari nanty,,dy tak lupa aq kat sini....owke...ehhh,,dari tadi dok sembang aq dok cerita pasai dy aq tak gtaw nama dy kan...nama dy NUR ALWANI BT ROSLI...kami kongsi nama bapak..hahahhaha....just over nak gtaw owang....hahaha...

so,,4 today,,6 JANUARY 2012,,aq nak umum kat semua semua rakyat jelata,,hari neyh adalah ulangtahun WANI yang ke 20 !!yeaaayyy,,,!!!dia dah tua...!!!wani hang dah masuk 20 taun ..

DEAR ALWANI,,

                  happyBIRTHDAY...semoga Allah murahkan rezeki,,panjangkan umor...semoga diberkati hidup dan di percepatkan jodoh..hehehe...jangan pernah lupa aq...aq sentiasa doakan kejayaan hang didunia dan diakhirat...aq juga berterima kasih kat tuhan sebab jadikan hang sebagai salah sowang kawan aq yang tak pernah putus tolong aq...sekali lagi happyBIRTHDAY.....

                                                                                                                                             LOVE,,
                                                                                                                                           -FATIN-



ne kawan saya NUR ALWANI ROSLI

Wednesday, January 4, 2012

#untitle

ASSALAMUALAIKUM..



saya SANGAT MALAS update blog sekarang....


#terimakaseh#