BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Tuesday, January 10, 2012

life : KARMA

ASSALAMUALAIKUM..

hehehe..hari neyh aq dah terlajak tidoq sampai tak pie kelas..owke aq PEMALAS!!bukan aq malas,,tapi aq tak bapa sihat....owhh,,FEVER go away from me....hidung mata mula berair,,kepala dah start sakit....wuu....tekanan..dah laa TEST bersepah sepah minggu neyh....double tekanan...
HARAP MAKLUM

XXXXXXXXXXXXX



cukup cukup...see the title..what's..????KARMA..???apa tuh...???apa.???bukann...karma tuh bukan sejenis buah yang kita makan masa nak bukak puasa tuh...adik adik itu KURMA...tak sama dengan KARMA....menatang alah neyh tak boleyh di makan dan tak manis macam kurma...karma is,,hukum tuhan...so,,kita sebagai manusia,,sebagai makluk Allah atas bumi dy neyh,,sebagai anak,,n sebagai bagai lagi lah,,kena ingat dengan hukum karma neyh....supaya hidup kita lebih baik dari sebelum sebelum neyh...kita kena ingat hukum tuhan tuh sentiasa ada dan yang paling penting sentiasa adil....owke..???

awat hampa macam "ayam berak kapur" neyh..??tak paham..???owke owke...tarik nafas dalam dalam...tarikkk...lepas....tarik...lepass...tarriiikkkkkkkkkkkkkkk...lepass!hah!otak dah fresh sikit kan....owke sekarang aq bagi contoh laa ea...supaya senang hampa nak paham..masing masing aq tengok blurrr...rilexx...aq bagi contoh pertama...

#SITUASI 1#
engkau neyh seorang anak kepada sepasang suami isteri yang sangat luxurious hidupnya...engkau nak apa,,mak bapak kau kasi...tak pernah dyowang hampakan kau even sekali pown...engkau nak g vacation overseas,,owke fine,,mak bapak kau bawak...kau nak kereta ferrari mak bapak kau kasi..kau nak awex cun..ehh,,yang neyh mak bapak kau tak leyh kasi,,sebab,,kau kena cari sendiri...tapi ada jugak,,jodoh mak bapak yang kasi...hahhaha...kau nak apa lagi..??hah!suma dy kasi....konon sayang habes laa kat kau....tapi,,kau neyh 1 jer yang mak kau mintak kau tak boleyh nak kasi...mak bapak kau tak mintak banyak pown...dy just nak kau TAAT kat dyowang..apa jaa cakap dyowang kau bangkang macam nak mampos...itu kau tengking,,ini kau tengking...sana sini tak kena kan...n for hukum KARMAnya...tak mustahil satu hari nanty bila kau dah berumah tangga,,anak anak kau buat macam mana kau buat kat mak bapak kau dulu...hah!baru padan muka kau...so,,ingat......jangan sesuka hati jer eh...

#SITUASI 2#
situasi seterusnya,,aq bagi untuk pasangan yang bercinta...lumrah laa kan owang yang nak hidup berpasangan neyh....budak budak tadika pown ada yang bercinta....betol ark..??betol lah.....apa..??ingat aq tipu...??aq tawu laa adik aq pown masa tadika dy bercinta..siap gtaw lagi kat mak aq yang dy da buah hati...hahahaha...ermmm...balik pada topik...bayangkanlah,,zaman sekarang neyh kan ramai yang frust masa bercinta...ada yang bercinta tak menjadi jadi sampai ke laa....nak kata muka tak cantik, cantik...hensem...berduit....tapi still x jumpa jugak pasangan yang serasi...sebab apa jadi macamtuh..??cinta di dusta,,kekasih main kayu 3 belakang,,cinta di khianati..jodoh tak panjang...dipermainkan sedia..kan..???mungkin laa,,neyh pada side aq laa....maybe dulu,,dy pown penah buat kat kekasih dy cam tuh....main kayu tiga ka,,,besa rosakkan anak dara owang kaa...or whateverlah....tuh laa yang dipanggil KARMA...apa yang kita buat,,kita dapat balik....

#SITUASI 3#
neyh situasi terakhir....kalo aq tulis panjang panjang pown bukan ada yang nak baca....kalo baca tuh,,kira beruntunglah aq...ada yang follow n sudi baca blog sampah aq neyh...yer dak..??owke,,,yang neyh aq nak sentuh pasal kawan kawan..ingat kawan sesama kawan pown manusia jugak...so,,sapa yang dok buat ikowt dan jaa,,ikowt sedap tekak ja ngan kawan sendiri,,tunggu plak la kan...manusia mana yang tak lari dari buat kesilapan...so,,kalo membe membe ada buat silap,,apa salahnya,,kita maafkan dy,,then bukak buku baru...tak payah laa,,sampai nak pulau pulau bagai kan...cukop la...tak salah kalo kita bagi dy peluang ke dua...macam laa kita neyh perfect sangat...ingat,,tak mustahil jugak,,satu hari nanty kita akan duduk kat tempat dy...masa tuh baru kita sedaq,,baru kita rasa balik apa yang kita pernah buat dulu kat owang...so,,,sayangilah apa yang kita ada seadanya....ingat no body is perfect..


so,,ingat ingat lah kita....sekarang neyh Allah bayaq cash jaa kat sapa yang buat salah...n jangan lupa hukum Allah...Allah tak pernah lupa n malaikat tak pernah lalai untuk catat apa yang kita buat...sama ada baik atau yang buruk....by the way,,apa yang aq tulis neyh,,bukan nak kata kat sesapa,,just untuk renungan...sapa yang ada terasa hati..aq mintak maaf bebanyak nah....


0 rAhsiA: