BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, January 12, 2012

life : kerana FACEBOOK

ASSALAMUALAIKUM

actually,,mood nak menulis aq neyh datang tetiba yaa kan...ermmm..aq baru habes ja TEST MGT 300 tat sat neyh..dalam pukol 10 camtuh...so far,,aq tak berapa sihat ari neyh..that's why aq nak cecepat habes kan entry aq untuk hari neyh....sebab aq nak makan ubat,,asto aq nak rehat...

XXXXXXXXXX

see the title first....FACEBOOK...aq taw perkataan neyh sangatlah familiar dengan generasi muda,,dan tak terkecuali yang tua...facebook neyh salah satu laman sosial....dulu kan familiar dengan MYSPACE,FRIENDSTER and bagailah..but now,,facebook are most popular..agree..???of course laa kan..actually aq baru kenal dengan facebook neyh tak sampai 4 taun pown...aq start aktif ngan facebook neyh masa aq start masuk uitm dulu...tuh pown,,akaun yahoo aq,,password aq suma,,membe roomate aq yang buatkan...al-maklumlah BUTA IT...hahhaha..whatever..!!

mula mula aq dok maen facebook neyh siok la....ramai owang dok add..asto boleyh kenal ramai owang...so,,aq pikiaq banyak benefit laa kan...membe membe lama boleyh jumpa balik...leyh chat tanpa kena duit...hahhah..memang sangat enjoylah...kekadang tuh sehari tak tidoq gara gara FB...kekadang tak study gara gara FB jugak....tengok...di sebalik kebaikan dy ada keburukannya...tapi,,ramai anak muda(termasuk AQ) dah lalai dek kerana laman sosial neyh...ada yang bermula cinta dengan FB,,dan pengakhiran jugak dekat FB...kekadang FB tuh sebagai tempat nak luahkan rasa....happy,,sedih,,kecewa,,marah,,gelong,,n macam macam lagi feelinglah yang mai masa tuh...tambah tambah facebook tuh ada LIKE,n COMMENT..pergh....lagi ramai yang like,,lagi ramai yang komen,,lagi seronok laa si pemunya akaun nak update status...nak nak yang ada rupa plak kan...yang hensem,,yang segak...fuhh...naik ghairah laa,,nak update,,yerla,,yang like dekat seratus lebih,,seribu lebih...bagi owang biasa neyh,,sepuluh owang like pown,,syok tak ketahuan dah....kankankankan..???jangan tipoo..!!

yang depan tuh AKMAR ALIAS..abaikan muka ngeng
aku tuh...
SEKIAN


tapi bagi aq la...selama aq guna FB neyh,,aq nampak banyak lagi keburukan dari kebaikan...dari apa yang dah aq tengok n dari apa yang dah aq rasa sendiri...so,,aq ucap ribuan terima kaseh n tahniah kepada sahabat aq neyh AKMAR ALIAS,,sebab dy dah pown deactive FB dy,,n dah naikkan semangat aq untuk deactive akaun aq jugak....kema..!!!i'm going to join the club..!!!wihoo....opsss...!!over sudah....so,,mulai saat neyh,,aq dah nekad,,aq nak deactive FB tuh...demi someone yang aq sayang,,yang aq cinta...wahhh.....sweet dak aq..???sweet dak...???hahha....=D rilex rilex.....n aq harap aq mampu bertahan laa dari bukak fb tuh...hahhahha....sebenaqnya aq nak deactive lama dah,,,tapi tudia laa kan....nafsu tuh,,dok mai membuak buak soh aq bukak jugak jugak....so terbukak laa....ehhh...suka hati aq lah....

keburukan yang nampak paling ketara,,melalui facebook neyh ,,dy boleyh menjahanamkan hubungan seseorang..tak kisah laa hubungan apa pown...hubungan kawan dengan kawan ka,,marka ngan marka ka,,n macam macam hubungan lagi lah...haa..betoi dak..???betoi laa tuh dok baca sambil hangguk hangguk kepala tu an...???perasan owang feel baca blog bengong aq neyh...betol lah....yerla...kan FB neyh owang selalu lampiaskan segala galanya...so,,dari situ laa timbul plak macam macam perasaan..marah,,cemburu,,iri hati,,dengki,,n macam macam lagilah...haesshhh...paham paham sendirilah....owke,,so,,bagi sapa yang ada FB tuh,,hati hati laa..gunakan FB neyh sebaik yang mungkin...aicehhh....poyo jerkkan...hahhahha...



p/s : dengan ini,, SAYA NUR FATIN bt RUSLI telahpun DEACTIVE FACEBOOK saya untuk kebaikkan saya dan pasangan saya SHAIFUL NIZAM b JAAFAR dan untuk menjaga
hubungan kami....
SEKIAN

0 rAhsiA: