BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Wednesday, February 22, 2012

cerita aku PART 1 : zaman hingusan...iiieeeeuuuwww

ASSALAMUALAIKUM...

bila cerita pasal zaman hingusan dulu dulu mesti ada yang akan gelak berdekah dekah sambil geleng geleng kepala...serius !! aq tak tipu...mesti ko pown tengah senyum sambil kepala teringat zaman 90-an dulu..yer dak...jangan tipu...tipu dosa..sapa cakap tipu dapat pahala..?? 
  aq pown ada cerita zaman hingusan aq...aq ingat owke..memory still kuat untuk ingat suma..owke,,tipu,,tak laa suma,,just certain certain laa...nak cakap suma manis,,tak jugak..gila kau,,sepanjang hidup yang manis jer..mesti korang cakap aq tipu....

(owke banyak mengarut)

*********
kalau nak cerita dari aq umoq setaun sumpah sumpah laa aq tak ingat...ingat aq hapa..???HAHA...zaman hingusan aq yang paling adventure masa aq mula masuk tadika laa...hari first macam besa laa,,kompom laa mak aq yang hantaq...sebab pak aq kena keja luaq kawasan..askar laa kan...so,,mak aq laa,,dy ajak jiran jauh aq yang hantaq anak dy kat tadika yang sama...aq dulu tadika KEMAS..nak g sana,,kena lintas jalan raya besaq...

so,,bila dah daftar suma,,aq pown macam katak bawah tempurung...diam...tak reti apa..still takut takut lagi...ha la,,kenai owang pown dak...*jakun*  then hari hari yang seterusnya aq p sendiri..bayangkan umoq 6 taun dah kena p sekolah seniri...nak lintas jalan raya besaq...yang sempoi,,mak aq macam yakin jaa anak dy bleyh berdikari an...tapi bulan first n second uhh,,aq banyak tumpang membe membe aq punya mak laa..nek moto...redah ja ngan jantan pown

tapi kekadang aq nek beskal ngan kak kiah tukang masak tadika kami...(tapi dy dah tak dak..dah arwah - al-fatihah)tapi,,makanan yang arwah masak memang tiptop habes...sedap nak mampos...aq kalau boleyh setiap kali makan aq nak tambah...HAHA...yang paling best,,aq suka cucoq udang dy...fuuhhhh...memang TERBAIIKK!! ada laa satu hari tuh kami makan cucoq udang,,nak di jadikan cerita,,hari tuh aq excited habes laa kan..memang teruja laa kan,,and tak semena mena aq dah terlanggaq ayaq kawan aq...dah langgaq,,kompom laa tumpah...semua kena tunggu aq settle...cikgu marah aq...aq malu gila ahh time tuh... bangun laa dengan muka serba salah sambil bawak gelas kosong tuh p dapoq...mintak refill balik..HAHA..then kak kiah bagi kaen buruk lap meja...dah settle settle uh,,cikgu paggil nama aq,,,"FATIN ! kamu baca doa makan...semau dok tunggu kamu..." dengan muka tercengang aq bangun terus baca doa...sumpah,,lepas tuh aq tak excited dah..coolll jaaa...HAHA

itu owke lagi...aq punya tadika sebelah ngan kantin sekolah rendah..so,,time rest kami,,aq ngan membe aq selalu seludup masuk p sana beli pa pa...time tuh,,nasik lemak sebungkuih baru 3 kupang = 30 sen...maklumlah,,makan sikit ja...p laa seludup makan...bila dah kantoi,,cikgu aq kunci pagaq tuh...HAHA....dy taw dah keja sapa..naseb bek tak kena marah...aq neyh buaih...time rehat jaa,,suka dok maen lari lari..alah..bukan aq jaa,,hampa pown sama kan...kan..kan...???ngaku yerlah...HAHA...satu hari tuh nasib aq tak baik...dok men polis tantri,,aq kena jadi polis kejaq owang jahat laa..depa boleyh lari sambil leppp macam mat rempit dok buat uhhh,,aq pown punya leppp tak kata apa dah,,,then leppp tak lepaih...jatuh,,kepala kena tar...kena batu yang tajam uh...

macam neyh laaa,,,tapi neyh bukan MAT REMPIT..neyh rempit
halal


lagu neyh la depa ushar!!
apa lagi,,mau bocoq laa da'ie aq...tak kata apa dah..teriyak tak kata apa dah..ngan darah dok memancut mancut....kecoh sat..cikgu ngan kak kiah mai..bawak aq p sinki dapuq..dy basuh darah aq!!!! tuuuuddiiiiiaaaa baqq hanggg...kaw sunggoh..menjerit tak sanggah dah...HAHA..pastu kak kiah p lap ngan kain basah plak...baju jangan dok kata laa....habes merah...masa tuh aq dah start p sekolah nek beskal dah...so,,dengan kepala bocoq tuh,,sambil tangan sebelah lagi pegang kaen tola yang tahan darah dari meleleh leleh,,rempit balik rumah...suma pakat ushar pelik dah..
ingat anak sarjen excident dah...sampai sampai mau mak aq tak menjerit...tapi masa tuh,,aq dah cool dah..heroin habes laa...HAHA...mak tanya pesepa...habaq lepp tak lepaih yerla...pastuh,,mak basuh luka,,boh minyak,,boh plaster...

pastu rehat macam owang excident terok uhh..sekolah tak p dekat seminggu...konon kritikal laa..buat muka sekupang 5 det(15sen)...naseb bek diterima mak...seminggu tuh di layan macam tuan puteri lah..tak boleyh belah sunggoh...padahai sikit yer pown....abah pown kata tak payah p..al-maklumlah anak kesayangan dy...fuuhhhh,,statement maut ! itu owke lagi..lagi yang tak boleyh belah,,aq ada adik  yang dua taun muda dari aq..bila aq kena p jalan kaki yaa,,dy pown salam aq sampai kat sekolah nuh...tuh dy..punya perangai nak ikowt aq...aq p sekolah dy pown nak p jugak..mak aq tak perasan sebab dok kalut ngan customer...bawak p sekolah laa....cikgu tanya,,sapa neyh..??habaq kata adik laa..dy nak ikut jugak...asto cikgu warn,,lepas neyh jangan bawak adik dah..tak boleyh..so,,bila adik aq nak ikowt yaa,,aq gtaw dy,,cikgu tak bagi...dy kata nak ikowt jugak,,nak maen ngan kawan kak tin..seronok maen ngan depa...pastuh aq bawak laa dua tiga kali..and lepas tuh aq tak bawak dah la..takowt jugak cikgu sound aq...HAHA

macam tuh laa aq...yang best,,aq neyh macam pelajar harapan laa...cikgu selalu dahulukan aq..tambah tambah kalau masuk pertandingan mewarna..mesti dy ajak aq dulu..sebab aq jarang mengecewakan dy....ewaahhhh..bangga habes laa aq...

*************

aq memang tak boleyh lupa zaman neyh..aq rasa free gila langsung tak dak masalah...hidup aq enjoy gila...nak buat apa pown senang...periksa pown senang senang yaa...bulatkan,,warnakan,,suaikan..pergh...setiap kali periksa,,dapat high mark...memang terbaik...

RINDU ZAMAN HINGUSAN AKU

0 rAhsiA: