BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, February 17, 2012

in relationship : perempuan materialistik wohh !

ASSALAMUALAIKUM

owke neyh entry ke dua aq untuk hari neyh...tumpang aq punya idea untuk post entry dalam blog yang tak seberapa neyh membuak buak ke ladang gandum....lebih baik aq tulis...lagipun nanty aq dah sibuk dengan final exam...just wish for me luck owke....i'll try my best...owke owke..back to de topic..see the tajuk kat atas tuh..??macam bikin orang panas yer kan...

XXXXXXX

PEREMPUAN MATERIALISTIK

actually,,benda alah apa neyh..???apa tuh..???kalau ikot aku punya maksud senang ja...nak google cari dalam  internet pown,punya susah nak jumpa kan...janji hampa paham sudah laa noh..bagi aq neyh perempuan yang materialistik neyh,,pempuan yang cuma mengejar harta,,mahukan kemewahan,,tak kira dari aspek apa pown kan..jenis bila berkawan neyh,,cari kawan yang boleyh buat duit...contoh kawan dengan orang orang golongan atasan ja..yang naik keta mewah,,yang apakai barang branded branded,,yang kalau g shopping kat tempat mahal yer..nak g makan pown,,nak hotel hotel..hotel pown nak nak yang 5 star siott..!!wah...kalau bercinta nak jer ngan anak anak Dato', anak anak Tan Sri,and yang kaya kaya lah...tak dapat anak,,bapak pown depa sebat..sebab tuh la,,jadi punca bunuh bunuh la,,cerai berai lah..mana tak nya,,kalau ngan anak anak,,just dapat sikit sikt yer..maklumlah,,harta semua pak dy yang punya..so,,kurang sikitlah..tapi kalau dengan bapak bapak,,setiap bulan elaun masuk RM$$k, belum lagi yang dapat kondo atau apartment mewah...dengan kereta lagi,,even bawak kereta pown macam nak tolak dengan kaki an...
(owke,,definition yang tidak bagus!!panjang sangat)
senang cerita PEREMPUAN MATERIALISTIK neyh "sinonim" dengan PISAU CUKUR...



sebabnya,,perempuan materialistik a.k.a pisau cukur neyh tak pernah serius atau ikhlas dalam perhubungan...TRUST me..this is FACT !!andai kata dy dah bosan dengan someone tuh,,dy takkan teragak agak untuk tinggal korang camtuh ja...seriusly..!!aq bukan nak buat cerita..tapi neyh laa hakikat yang perlu kita terima....perempuan macam neyh akan terus stick dengan hampa selagi hampa neyh berduit,,selagi hampa boleyh penuhkan hajat depa...tapi kalau dak,,sorry to say lah...and kalau hampa ada rupa,,contoh,,muka macam AARON AZIZ ka,,macam ADI PUTRA ka,,tuh liat sikit laa golongan neyh nak tinggai hampa...so,BEWARE with them....

bukan susah nak tengok either depa neyh pisau cukur or not...its simple...cuba hampa holdkan elaun yang hampa bagi kat depa setiap bulan..cuba hold dalam dua tiga bulan..that time,hampa akan nampak depa neyh macam mana..atau pun,,try sekali hampa bawak depa dating naik kereta kancil..kononnya,,sebelum neyh,,hampa dok bawak nek,,BMW,,HONDA civic,,tetiba time besday dy,,hampa bawak p celebrate kat KFC lah paling koman,pastu hadiah pown,,bagi coklat cadbury yang kecik tuh,,p pulak naek kancil lama yerkan..tengok sepanjang hari tuh dy macam mana...muka sure sure macam kambing kena cirit birit..mulut plak kalah itik haa....kompom!!so,,dari situ,hampa boleyh nilai sendiri pempuan yang hampa kawan neyh jenis yang macam mana..yer dak....

bagi aq lah,,cinta atau nilai persahabatan tuh,,bukan pada kemewahan semata mata....semua tuh just pinjaman  yang tuhan bagi kita guna ja kat atas dunia neyh...anytime,anywhere,,dy boleyh tarik balik...so,,ingatlah,,kemewahan tuh tak kemana pown...bila kita ikhlas,,Allah akan mudahkan segala urusan kita...yang penting,,usaha dulu...jangan meminta minta ja...tuhan takkan bagi dengan semudah itu...aq da terkesan sorang kawan aq neyh,,bangga bila dy dapat macam macam dari buah hati dy...aq bukan nak jeles atau whatever....andai kata satu hari nanty,,buah hati hang tak mampu bagi apa apa,,apa pulak yang hang nak banggakan..??terima dy seadanya...aq taw hang sayang dy seadanya,,tapi ekspresikan dalam cara yang betul...owke...aq sayang kawan kawan aq...aq lihat,,orang lain pown lihat..aq tak mau orang cakap yang bukan bukan pasal kawan aq...jangan salah paham yer my dear....


p/s :yang baik amik,simpan,guna...yang tak baik,,lempaq buang...

0 rAhsiA: