BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Monday, February 27, 2012

in relationship : pisah hidup VS pisah mati

ASSALAMUALAIKUM

actually,,aq tak tawu macam mana nak start entry neyh...tertiba terlintas kat hati aq nak tulis entry pasal relationship yang terputus,,sengaja di putus and what so ever...janji yang sangat menyakitkan...idea neyh datang masa aq makan KFC dengan coach aq n membe membe silat yang lain..cerita pasal putus cinta,,tertiba kuaq ayat dari salah sorang membe aq..dy cakap lebih kurang macam neyh..
"macam mana clash clash,,tetiba ex kita tuh meninggai..."
then terus aq tercakap
"lebih baik putus sebab mati dari putus hidup..."

**********



ini adalah hakikat yang sebenarnya...bagi aq,,aq lebih prefer untuk berpisah mati dari berpisah hidup...aq punya sebab aq sendiri...setiap orang akan hadapi saat neyh....tambah tambah bagi anak muda remaja yang sedang membesar...kekadang sampai stress,,prestasi study terganggu and macam macam lagi...itu aq tak nafikan...tapi aq nak cerita kat sini,,antara pisah hidup VS pisah mati...

sekrang cuba kau orang bayangkan..kau kawan dengan sorang girl/guy,maybe dalam 3 4 tahun...and macam macam yang korang lalui sama sama...sedih kau,,gembira kau,,marah kau,,stress kau,,enjoy kau,,gila gila kau,,kau kongsi ngan dy..sama sama..and then di takdirkan hubungan korang tak panjang..surely tu sangat menyakitkan...bagi orang yang betul betul sayang pasangan dy,,komfem komfem kau akan rasa stress,,down and macam macam lagi laaa....and komfem konfem setiap hari,,korang akan kenang setiap kenangan korang dengan pasangan....


kenapa aq prefer lebih berat untuk pilih untuk pisah mati..selalunya pasangan yang berpisah sebab kematian neyh,,hubungan lebih berharga...dan sakit korang pown sebab kehilangan dy saja...yer dak..??contohnya,,boy/girl korang excident...then,,umur dy tak panjang and dy pergi dulu tinggalkan kau...at that time,,sure sure hubungan korang terputus secara automatik...yer,,aq tawu kau akan menangis setiap hari,,maybe sampai berbulan bulan and makan tahun kekadang...sekurang kurangnya korang tak makan hati...aq yakin,,kau akan kenang benda benda yang indah ja selama kau ngan dy...yang tak indah tuh kekadang jer akan ingat,,and slow slow kau akan lupakan segala salah dy kat kau...

tapi kalau berpisah hidup,,hari hari kau akan makan hati...hari hari kau akan sedih,,menyesal and macam macam lagi....kau clash ngan pasangan kau,,then timbul dendam...kalau kata kau takjumpa dy lepas tuh maybe kau tak dak masalah...tapi andai kata kau dekat ngan dy,,kekadang berselisih pasti luka lama berdarah balik...komfem!!yerla...tetiba kau jalan ngan geng badigul kau,,then terserempak ngan ex boyfren  kau,,sedang jalan pegang pegang tangan,,sambil gelak gelak di tambah pulak,,awex baru dy lagi cun and hot dari korang,,mau makan hati..yer dak..???pada masa yang sama,,segala yang tak baik dengan dy,,terus teringat balik...pastu mula buat dosa kering....mengutuk,,,mengumpat,,buat cerita yang bukan bukan pasal ex korang...komfem!!!

thats why laa,,aq lebih prefer utnuk putus mati dari putus hidup..sebab kesannya sangatlah berbeza...tapi semua tuh kuasa tuhan..kita tak boleyh nak elak....apa pown yang jadi,,kita kena terima..maybe ada hikmahnya...so,,kena kuat..kalau jodoh kau dengan ngan dy,,,jauh laa beratus kilometer pown,,terpisah laa berbelas tahun pown,,korang tetap dengan dy...jodoh tu rahsia Allah...so,,,bersyukur dengan apa yang kita punya.....



0 rAhsiA: