BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Tuesday, February 21, 2012

it's NOT EASY...

*2 missed call...
sapa pulak yang kol time time macam neyh...
pAh's_nEw------>> adik aq...
aq tepon balik....
dialling...
tetttt..tettt.....tetttttettettteetttt..
chaih,,apa jadah budak neyh aq call tak berangkat...
*lagu bruno mars- billion air plak dok memekak kat handpon aq...owke,,adik aq tepon....

************

aku : hello assalamualaikum...haa,,awat..???

adik : hehheheh...waalaikumussalam...saja laa tepon..mak suruh tepon...

aku : laa....awatnya...baru semalam jaa kan aq tepon mak...

adik : saja laa tepon...mak suruh..mak kata hang sedeyh..hang owke ka..??dengaq sora sayu ja..sedeyh lagi
         ka..???

aku : sayu hamendanya...owke ja....camneyh laa..sedeyh tuh sedeyh laaa jugak..asyik kena force jaa...

adik : alaa..tak yah laa sedeyh sedeyh..neyh dah makan belum...???

aku : makan dah..blaa blaa......(mengarut)

adik : blaaaa..blaaa.....bla..blaa..(mengarut) weyh tin,,hang neyh ada chemistry kowt ngan abah....

aku : awat plak...???

adik : abah lani pown sayu ja....dy dok sorang sorang...selalu p masjid...

aku : haa,,baguih laa.....ermmm...tak taw lah...dy sedih ngan perangai aq kowt...dy p doakan aq laa
        tuh...HAHA..

adik : k lah weyh,,,cakap ngan mak plak..

aku : laa nak buat paa..tak yah laa....semalam dah sembang...

adik : mak rindu kat hang tuh....

aku : (maafkan fatin mak...fatin dah banyak kecewakan mak- *dalam hati yerla) habaq kat mak,,manja ngat
        aeh...HAHA...tak yah laa..laen kali lah sembang...k lah....assalamualaikum...kim salam kat semua...

adik : waalaikummussalam...insyAllah...

**************

owh,,macam neyh rupanya situasi yang melanda family aq sekarang....mak,,fatin mintak maaf..bukan fatin tamau sembang ngan mak...bila fatin sembang ngan mak,,fatin jadi sayu...fatin banyak dosa ngan mak...fatin tak sanggup tengok mak sedih sebab perangai fatin...ya,,fatin degil,,fatin keras kepala,,fatin keras hati...tapi fatin tetap sayang kan mak,,sebab tak dak sapa yang boleyh gantikan tempat mak..mak adalah ibu yang TERBAIK dan TERHEBAT buat fatin and adik beradik yang lain...mak,,fatin tak suka dileteri...maafkan fatin lagi...fatin tawu banyak dah onak duri yang mak lalui dalam membesarkan anak anak...and fatin taw,,mak sekarang rasa yang mak dibuang oleh anak sulung mak yang paling mak sayangi...dan fatin harap,,fatin tak turun perangai macam tuh...fatin nak hayat fatin habis kat pangkuan mak,,kalau fatin belum berumahtangga..

abah,,fatin tawu yang abah jugak sedeyh sebab pilihan fatin tuh kan...fatin mintak maaf..bukan fatin mintak untuk perasaan fatin tercurah kat dy....fatin tak jugak mintak untuk ditemukan dengan dy setelah 5 tahun fatin ngan dy lost contact...fatin tak pernah berharap untuk bersama...kalau mak ngan abah,,tak boleyh terima dy,,takpa...fatin akur...sebab fatin tak mau hilang mak ngan abah..fatin tawu abah sayang fatin..fatin tawu abah nak yang terbaik buat fatin...tak boleyh ka,,abah bagi dy peluang untuk buktikan yang dy mampu bahagiakan anak abah..???kalau tak boleyh takpa abah,,fatin tak paksa...fatin sanggup derita,,dari tengok penderitaan mak ngan abah...tapi mak abah,,tolong maafkan segala salah dan silap fatin...fatin sayang mak ngan abah sampai akhir hayat fatin,,sampai akhirat nanti...tapi tolong jangan buang fatin dari keluarga,,sebab fatin tak punya siapa...fatin cuma ada mak,abah,adik adik,,kakak n abang...

"ya Allah...aq buntu...adakah ini yang terbaik untuk diriku ya Allah...sungguh berat apa yang harus aq terima ya Allah...namun aq akur ya Allah kalau ini yang engkau sedang rencanakan buatku....ya Allah,,jika dy adalah jodoh yang terbaik buatku ya Allah,,aq redha,,kerana aq tawu engkau lebih mengetahui apa yang terbaik,,tapi kau lembutkanlah hati kedua ibu bapaku untuk menerima dy seadanya...kerana aq tak sanggup untuk buat mereka kecewa atas perbuatan dan keputusan ku ya Allah..namun ya Allah,,jika dy bukan lah jodoh yang terbaik buatku,,jauhkanlah rasa cinta antara aq dan dy...kau tabahkanlah hati kami untuk menerima ketentuanmu ya Allah..kau temukanlah kami jodoh yang serasi buat kami...kau jauhkanlah kami dari sifat dengki dan dendam agar terpelihara silaturrahim kami sebagai umat islam...."

-AMIN-


SURFINA ZARA AMANDA - adik
SUHAIL MUADZ - abang



<<------gambar neyh tak dak kaitan....aq cuma rindu anak menakan aq....-------->>>



0 rAhsiA: