BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Thursday, February 23, 2012

she is my....

ASSALAMUALAIKUM

bila bercerita pasai kawan,,ramai orang akan bercerita tentang kebaikan kawan...ada ka yang cerita keburukan kawan..???ada..! itu realiti sebuah kehidupan..tapi aq lebih prefer untuk cerita tentang kebaikan kawan...itu baru boleyh di panggil kawan..kawan apa yang cuba menjatuhkan kawan sendiri dengan membuka segala keaiban dy,,buka perangai dy yang tak elok...itu bukan KAWAN tapi LAWAN

#it's FACT

***********

aq ada banyak kawan..aq hargai setiap orang yang sudi terima baik buruk aq untuk di jadikan kawan....aq tak memilih untuk berkawan..asalkan dy mampu untuk membawa kita ke arah kebaikan...bukan untuk diri sendiri tapi untuk kebaikan bersama...

aq kenal dy dari sekolah rendah lagi...orangnya kecik,,tak tinggi,,tapi ketinggian ilmu dy yang buat aq kagum..besarnya hati dy dalam menuntut ilmu buat aq bangga menjadi salah seorang kawan dy...permulaan persahabatan kami bukan seperti orang laen...dari musuh kami kekal menjadi SAHABAT sampai sekarang...untuk takrifkan erti sahabat itu terpulang pada diri masing masing...tapi aq berteima kasih kat tuhan sebab hadirkan dy sebagai kawan aq...

kami start satu kelas masa darjah empat..masing masing dah besar sikit,,besar dalam bahasa budak budak baru start nak berjalan lepas pandai merangkak...dy pengawas masa tuh...n aq just budak biasa...masa tuh memang kami tak sekepala angin laa...badan kecik,,tapi mulut,,masya ALLAH,,yang kenal tahulah...HAHA..dy kepala angin,,aq pown kepala angin...tapi dy punya kuasa besaq sikit laa..sebab pengawas sekolah,,sedang aq cuma murid biasa yang tak dak papa kuasa..tapi aq jenis suka ikowt kepala sendiri...and aq still ingat lagi,,masa aq berkelai *gaduh* ngan dy...aq maki dy,,aq kata,,ingat hang pengawas,,hang baguih la..??aq sikit pown tak heran...haa tuh diaa...mesti orang akan kata aq biadap...biasalah budak budak baru nak up !!

then,,lepas pada tuh,,kami dah jarang bercakap...sampai laa darjah 5 kami sekali lagi ditempatkan dalam kelas yang sama...tapi aq tak sepandai dy...setiap taun dy naik pentas amik hadiah,,sedang aq,,nyorok sambil tengok orang dari bawah...so pity!! semuanya sebab aq MALAS....owke,,itu salah aq..and aq dapat taw ayah dy ngan ayah aq kawan....so,,start dari situ,,kami jadi kamcing...kekadang hari minggu,,aq p rumah dy..konon nak study sekali laa kan...yang paling best time rehat...kami selalu p rehat dua..p duduk kat tangga tapak perhimpunan,,makan sekali..masing masing bawak bekal...aq selalu bawak nasik lemak mak aq nega ja la...dy,,hari hari menu lain...

kekadang terdetik rasa cemburu aq kat dy...tapi sebab aq sayang dy sebagai kawan,,aq buang perasaan tuh jauh jauh supaya silaturrahim kami terpelihara...so,,bila rehat,,aq bagi nasik lemak aq sikit,,dy bagi makanan dy sikit...macam orang cakap "SHARING is CARING"...kekadang dy bawak burger,kekadang bawak fries,,kekadang bawak chicken cop dengan blackpepper sauce,,kekadang bawak nasik goreng n macam macam lah..hati budak mana yang tak cemburu bila kawan kawan lain boleyh merasa "makanan orang kaya" sedang aq,,hari hari benda yang sama...nasik lemak,,ikan bilis+sotong+telur ngan kuah melimpah...tapi aq bersyukur sebab aq taw macam mana keadaan family aq...

naik darjah 5,aq  dilantik jadi pengawas sekolah...n that time baru aq taw macam mana rasanya jadi pengawas sekolah...n kami selalu jalankan tanggungjawab sesama...kekadang p jaga kelas sesama....selalunya aq ngan dy laa...HAHA...seriuosly..best sangat...sejak sejak aq rapat ngan dy laa,, aq tak penah miss dapat kad hari raya dari dy....sampai laa aq darjah enam...HAHA...masa tuh abah bagi kat aq,,dy kata anak cik D bagi....owke..terima kaseh kawan aq hargai itu..!!*sebak* hubungan kami berlanjutan sampai laa darjah enam...kami masuk choral speaking,,dy laa lead kami...sempoi..tak padan ngan kecik...jiwa besar...*kagum*dy masuk pidato...aq ingat lagi,,aq teman dy buat latihan,,aq teman dy p pertandingan kat sekolah rendah tanah liat...aq banyak penglibatan kat sukan..yang akademik neyh,,aq just masuk nasyid ngan tilawah al-quran ja...

sekali lagi aq bangga ada kawan yang selalu support aq...masa darjah 6,,aq ngan dy still dalam kelas  yang sama,,and aq dok sebelah dy....so,,kerja sekolah kami settle sama sama..mana yang tak siap...bila time periksa,,pakat lawan,,markah sapa paling tinggi...ada yang menang kat dy,,ada yang menang kat aq..banyak menang kat dy laa...=_=" becoz she is brilliant...then,,bila habes exam UPSR...kami suka buat keja gila..melepak kat koridor,,melepak kat tangga hujung,,p kelas laen buat kecoh..bila dengaq tapak kasut cikgu HAMIDAH berceretet lari balik masuk kelas...maklumlah kepala dah tak yah nak runsing runsing pikiaq study...kan..????kekadang p berkubang dalam rumah setan tandas reramai...sambil masing masing dengan cerita masing masing...tapi selalunya cerita pasal buah hati lah...and minggu last tuh yang tak boleyh belah..masing masing teriyak dalam toilet pompuan...sedih...takut lepas neyh dah tak boleyh nak jumpa dah,...maklumlah lah,,suma dah nak bawak haluan masing masing...masing masing teriyak sambil peluk peluk n mintak maaf....*sumpah lawak*

tapi tuhlah yang indah...penuh satu toilet aras tiga uh....bila cikgu masuk kelas,,suma mata merah....cikgu tanya kenapa...bagitaw tak dak apa...padahai masing masing dok buat emo tak tentu hala...HAHA...*rindu sangat* bila sampai time result UPSR keluaq...semua pakat gabra...semua budak budak kena berimpun kat dewan terbuka...result taun tuh TERBAIK...!!20 orang kalau tak silap aq yang 5A...bapa belas yang 4A1B...macam besa,,nama yang 5A dulu yang cikgu sebut...satu satu..ikowt senarai nama...aq pown dalam hati dok gabra habes...sama macam kawan kawan aq yang lain...n bila habes nama murid yang dapat 5A di sebut,,aq dah teriyak..esak esak owke..!!HAHA..dy just tengok aq dari atas pentas..then nama budak 4A1B disebut..n aq tergolong dalam golongan tuh...tuh first time aq rasa frust...frust sebab tak kena target...frust sebab geng geng aq semua 5A...lepas turun dari pentas,,dy turun sambil berlari p kat tokwan dy...aq tengok dy lari dengan senyuman dan tangisan gembira sebab dy dah menang dalam perjuangan pertama dy...sampai jaa kat tokwan dy,,terus dy dilambung ke ats..ahhh...alangkah bertuahnya,,kalau aq ditempat tuh...aq pulak,,turun dengan langkah yang sayu,,dengan airmata sedih p kat ayah aq...aq p mintak maaf kat dy..n for ur imformtion,,my dad crying...sebab aq orang yang pertama catat kejayaan yang macam neyh..pak aq nangeh bangga,,tapi aq nanges tanda aq tewas...

so,,masing masing dapat tawaran ke sekolah bagus bagus...tapi nasib aq tak berapa nak baik...tapi aq still bersyukur...n lepas pada tuh,,kami dah jarang contact...sebab dy pown dah pindah ke sungai petani..cuma kekadang ja dy datang kat kedai ayah aq....aq ja,,tak pernah jejak kaki kat umah dy lepas dy pindah sungai petani...tapi hubungan kami tak putus kat citu ja...result PMR n SPM dy kompem kompen lagi baik dari aq...n dy sedang mengejar cita cita dy sebagai LAWYER...aq tawu dy petah,,aq tawu dy boleyh...aq taw,,impian dy bakal jadi satu kenyataan...

tapi,,hari nie,,dy lagi bersedih..LA TAHZAN kawan...ALLAH sentiasa bersama kita...result dy untuk kali nieyh tak berapa nak bagus...and ada repeat paper...n i know,,she frust about it...tapi kawan,,aq nak kau tawu yang nasib kita tak selalu baik...EXAM is like a GAME...sometimes we become a winner,and sometimes we become a loser...aq taw hang tabah..aq taw hang kuat..aq taw hang mampu..aq taw hang akan bangkit...ingatlah,,neyh suma dugaan dari Allah..dy tawu apa yang terbaik buat hang...terima semua neyh dengan hati yang redha dan terbuka...sebab Allah sayangkan hang,,Allah duga macam neyh...adatlah dalam belajar...it's reality

apa pown aq bangga dapat kenal orang macam hang....sedikit sebanyak ketabahan hang,,semangat hang tersuntik kat aq atas sebuah ikatan silatuurahim neyh....aq nak hang taw yang aq sentiasa sokong hang dari belakang..even aq tak mampu nak support hang dari segi kewangan,,atau dari segi masa bersama,,atau aq tak mampu hulurkan bahu saat hang perlukan tempat bersandar,,tapi aq masih punya telinga dan hati untuk dengar dan kongsi apa saja yang hang rasa nak kongsi ngan aq...dan aq cuma punya semangat untuk buat hang lebih ampuh untuk berdiri....

YOU ARE MY FRIEND FOREVER AND EVER
 dan 

AKU SAYANG KAN HANG KAWAN

NOOR AMIERA SYAMIMI BT AZMADI

NOOR AMIERA SYAMIMI


0 rAhsiA: