BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Wednesday, February 29, 2012

#wordless wednesday

ASSALAMUALAIKUM

duduk tak duduk,,hari neyh dah 29hb FEBRUARY 2012 dah pown...tarikh neyh cuma datang 4 taun sekali yer...so,,sapa yang lahir pada tarikh neyh,,aq wish "happyBIRTHDAY to you.."and sorang membe aq yang lahir pada tarikh neyh....aq sebenaqnya tak tawu apa yang nak aq tulis...but,,i'm still want to write and share something with all of u...who are reading my "blog cabuk"....
(stop typing...cari idea...)

**********

hari tuh aq g KEM MOTIVASI KONTINJEN SUKMA 2012 kat TIMAH TASOH lake...aq p dalam 3 hari..aq p 24hb FEBRUARY 2012 sampai  26hb FEBRUARY 2012...actually kami  budak budak silat dah rancang nak p reramai...tapi di sebabkan semua ada komitmen yang laen,,yang p hari first  aq ngan KAISYA ja...kami p petang jumaat tuh dengan tazz...dy yang hantaq kami p MSN KANGAR...sampai sampai sana,,cuak gila,,ngan ramai orang...sorang pown tak kenai...HAHA..asto banyak nya,,kaisya yang settlekan..kami buat pendaftaran,,then amik baju free...dengan membe membe tak dak,,dengan coach pown tak dak...asto depa suruh naek bus,,kami naek jaa...kebetulan kami sekali ngan budak tinju dua orang,,budak hoki n budak angkat berat...dalam bas,,diam tak kata pa...kaisya jaa laa pown yang dok sembang...then kami tidoq...tak dan nak panaih juboq,,dah sampai....

#HARI PERTAMA

sampai sampai tuh,,kami kena berkumpul dulu...depa bagi minum petang,,ngan kuih sikit....asto berkumpul laa...depa nak bagi taklimat sikit..habes taklimat kami terus masuk khemah...wahh...lari berebut rebut nak amik tempat masing masing....mula mula tuh aq ngan kaisya parking kat khemah kecik yaaa....sebab khemah besaq untuk tiga orang...asto dapat kol dari zie,,cakap nanti malam dy sampai dengan yang lain...so,,kamu bagitaw kat penghuluwati yang kami nak tukaq tempat sebab satg zie nak mai tidoq sekali....naseb baik dapat....HAHA...dah rehat rehat sat suma...pakat dok mandi depa...aq ngan kaisya tak mandi dah aeh....HAHA..g pown dah mandi sebelum mai tadi..rambut pown tak kering lagi...pastuh kami p makan malam,,and siap siap nak p semayang maghrib kat surau...cari surau plak tak jumpa...HAHA..melilau cari...habes jaa semayang jumaat,,aktiviti kami dah start....sebelum bahagi kumpulan depa wat aktiviti sikit....ada laa sikit sikit..so,,aq ngan kaisya pown terpisah...dalam dok buat aktiviti tuh sampai plak,,matakim,,parkor,,asun,,linda,,zie,,pokya,,yon...depa neyh jaa kowt rasanya...tapi depa masuk group sekali..chaih..konghajaq sunggoh..aq jugak yang sorang sorang....at last,,aq jugak yang sorang sorang...paling spoil,,aq dapat geng ngan budak budak...HAHA...redha yerlaa....

#HARI KEDUA

pagi tuh,,kami berkumpul ikot group yang besaq..A ngan B...kami wat senaman ringan sikit...jogging jogging,,asto streching sikit sikit...sat lagi group aq,,group A,,akan p berkayak..wah..pakat rancang dah,,aq ngan budak group aq....habes sarapan pagi,,terus gerak untuk aktiviti kami...p berkumpul kat tempat kayak...macam teruja laa sikit....duduk dalam pair...lastly,,madam tuh cakap,,soh laki ngan pompuan...aq tak taw laa,,sapa yang beratoq belakang aq..aq tamau tengok...nah,,dapat budak menembak...badan sedap sedap..takpalaa..redha jerla..takkan nak demand nak hat segak segak plak...yer dak...dapat plak kayak yang dinding dy rendah..kacau sunggoh..kalo kata jatoh,,memang keluar terus dari kayak tuh...first naikk,,seriusly,,aq gayat gila vavis..!!!!hat mamat tuh plak dok golek golek kowt belakang...cilakee betol...aq seriyau terjun dalam tasik tuh jaa...dah laa bau mashukkk...!!!HAHA...mula mula kami kayak kat parit jaa..sebelum redah laluan nak ke tengah tasik....laluan dia kecik jaa....first time uh,,memang terbaik aahh...langgaq tebing kiri kanan...tak dak chemistry lagi...aq segroup ngan pokya ngan yon...HAHA..orait laa tuh,,kenai jugak kan...sampai kat satu tempat tuh,,dy suruh kami buat water self-confidence....wahhh!!!memang terbaik ahh...!!!seronok gila dapat terapung...aq BERJAYA buat owke...best sangat...lepas kalih kowt depan,,kalih kowt belakang....dari tempat cetek p tempat dalam...serius,,gayat weyh...jadi cuak ahh...kaki tak pijak papa..terapung kowt...HAHA..habes tuh,,kami redah tasik yang lagi dalam...gila weyh..ngan angin,,ngan ayaq dy...pergh rasa macam nak terbalik...asto depa buat maen langgaq langgaq pulak kan...habes tuh,,kami berkumpul buat rafting...masa tuh kayak suma kena dok dekat dekat...masa tuh aq rasa ada orang pegang tangan aq...tergamam siot...aq tengok dy aq,,"heeyyyy!!!!!!!"..dalam hati bangsat betoi budak neyh....dah tuh buleyh renyih renyih pulak...habes jaa buat rafting terus balik...masa tuh dah expert dah laaa...dah boleyh handle kayak dengan baik....memang terbaikkk aahh...!!!

nampak sempoi dak..??HAHA

habes jaa kayak,,kami settle settle suma,,terus g makan tengah hari...fuhhh..!!!!aq tak lalu sangat nak makan....pastu balik khemah mandi mandi,,settle settle baju....sebab kena selut..bau nya...masyaAllah...redha jer lah...HAHA...dah habes tuh,,kami berkumpul untuk aktiviti seterusnya plak...kami p maen paitball...fuhhh..!!!first experience....actually,,group kami bhai....so,,masuk semi terus aahh...sebelum tuh tengok macam macam gelagat...ramai gila budak pompuan yang lebam....budak group first ahh yang kena teruk..depa p tembak dekat....pastu suma diberi warning,,tak leyh tembak dekat...pastu bila sampai group aq,,aq sekali lagi cuak..dah laa taklimat mai lambat..haram apa pown tak taw...asto kalut tanya orang...HAHA....yang best,,aq lari,,menyorok,,tembak..tembak tak kena lorh...cisss..!!!aq tak reti...ada sorang mamat neyh,,aq dok lawan tembak ngan dy laa....lama kowt dok tembak face to face..masing masing tak kena....last last aq dengaq orang jerit "OUT!!!!'...alamak,,aq punya gun kena marker suda..!!!cisss...!!!!yang budak group aq tak berani ganjak langsung....last last kami kalah...HAHA...





pastu game berenti sebab hujan...kami p makan petang,,p semayang asaq,,balik tuh siap diri,,mandi mandi,,makan malam,,semayang maghrib plak...sambil dengan tazkirah sikit...habes tuh jaa,,ada aktiviti malam plak....malam just ceramah jaa...boring siot...!!!habes habes tuh,,terus masuk tidoq..habes dalam kol 12 lebih kowt...tidoq laa....dalam dok lena,,tetiba aq dengaq orang dok tembak tembakk...serius aq terkejut gila bapak...bangang gilaa...!!!depa pasang mercun...asto,,semua jerit panggil berkumpul....aq dalam hati dok beristighfar tak berenti..takut nyawa aq habes time tuh jaa...dah berkumpul,,depa bagi kain suruh tutup mata...depa buat "burung hantu"...c****!!!!!!aq punay gabra...buat aktiviti tuh pown mau tak mau jaa....habes tuh terus sambung tidoq balik...

#HARI KETIGA

dah laaa tak cukup tidoq,,kena bangun awai pagi pulak....pagi neyh kami kena berjalan kaki p gua kelam..bayangkan 7 kilometer weyh jalan kaki...sarapan pagi terus berkumpul balik...sepanjang jalan tuh dok mengarut jaa....naseb abik ada orang nak teguq aq..aq jalan ngan che pah...budak kedah...tapi budak silat jugak lah....ada dua orang budak spelet rasanya,,dok mai sembang sembang ngan aq...dok panggil kak yong..komfem neyh mesti keja pokya ngan yon....cisss!!!!malu aq siotttt...depa dok kak yong kak yong....tobat malu..asto,,dok jalan ngan depa laa..mai kat estet ada anjing..nah pakat menyorok belakang lepa...HAHAHHA..takot kena kejaq...kira jalan tuh tak laa boring sangat..sampai jaa kat gua kelam,,terus kami kena start masak...best ahh..!!!pakat masak nasik dalam buluh...asto masak lauk...nasik yang second time masak tuh mentah,,tapi ada jugak yang tolong habeskan...HAHA..sempoi aehh hampa noh..aq tak makan..aq minum jaa...settle settle suma tuh,,terus balik nek bus...sampai ja,,mandi mandi,,terus p majlis penutupan...group kami dapt nombor 3 kowt..terbaik wookkk!!!HAHA..tak sangka gila....dah selesai,,kami gerak balik..aq,,zie ngan kaisya balik nek keta ngan abang edy ngan matkim...

**********

best dapat p kem..tapi lagi best kalau dapat group member yang sekepala..memang sempoi...fuhhhh..!!!balik tuh kami p tasik meranti...cantik gila pemandangan kat situ..aq suka gilaa....!!!sangat rilex...!!!lepas neyh,,aq nak kena p kem PRA-SUKMA plak kat MENTAKAB,PAHANG....ngan final lagi....hebatlah....fuhhh..!!!!

0 rAhsiA: