BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Sunday, March 25, 2012

PBK1288 : jangan terlalu berharap

ASSALAMUALAIKUM..

aq tak taw macam mana nak start entry kali neyh...tapi aq rasa aq kena tulis jugak...actually,,entry neyh untuk someone yang dok follow aq...sebelum neyh aq follow blog hang..and sampai hari neyh pown aq still follow...one day tuh,,aq tulis entry about hang,,tapi hang kata,,kalo aq nak follow,,just follow and tak payah nak tulis pasal hang kat blog aq...owke fine,,aq hormat apa yang hang nak..so,,aq malas ahh nak cerita pasal hang..but now,,hang nak aq cerita pulak pasal hang..entahlahh,,aq bila sekali owang dah cakap gituh,,aq dah pateri dalam hati...sebab tuh owang dulu dulu bok kuaq pepatah,,

"terlajak perahu boleh di undur,,terlajak kata,,buruk padahnya"

******

sebab apa aq jadi macam neyh tuh tuhan ja yang taw...aq pown kekadang konfius dengan diri aq sendiri...once owang cakap  owang tuh tak suka aq,,sampai bila bila aq akan anggap macam tuh...pasal hang kata,,aq dah ludah jilat balik..nope...aq bukan jenis tuh...tapi tak pa la,,pandangan hang dah macam tuh kat aq,,takkan aq nak kata,,"hoi jangan kata aq macam tuh nah...hang bukan taw aq macam mana..??"yer dak...lantak lah,,sikit pown tak jadi kudis kat aq...

actually masa tuh aq just nak kita jadi kawan...bukan aq nak mintak hang mai balik kat aq lepas aq dah clash ngan mamat tuh...hah CLASH???yup,,i'm single now...mungkin bukan jodoh aq...ahh,,lantaklah...hang seronok lah aq jadi macam neyh an..hang sendiri cakap,,satu hari nanty aq akan terima atas apa yang aq buat kat hang..tapi aq taw,,neyh adalah perancangan Allah  yang terbaik untuk aq...so,,aq dah dapat...=) takpa aq redha...and apa yang aq buat,,aq rasa adalah yang terbaik..n see,,now aq selesa ngan life aq sekarang...dan 
I CAN LIVE WITHOUT MAN yaw...!!!

aq makin tabah sekarang...maybe,,handfon aq sekarang dah tak bunyi kerap macam dulu,,tak dak owang nak mesej...bateri handfon aq pown boleyh tahan sampai 2 3 hari...aq tak mesej ngan sapa...kredit aq pown tahan dekat seminggu..HAHAHA...sempoi kowt...and mungkin sekarang neyh tak dak sapa nak bawak aq jalan jalan,,g tengok wayang,,lepak kuala,,g makan makan and what so everlah...tapi aq tak kisah...aq taw aq still bleyh survive even kat arau neyh yang ada just C-mart  yer....*alahai,,kesiannya budak yang study kat arau neyh*tapi bersyukurlah,,sekurang kurangnya boleyh save bajet kan...

pasal blog hang yang aq dah tukaq segala macam tuh,,tu aq buat ikhlas,,and aq tak mintak apa apa pown,,and tak dak maksud laen...aq tolong hang just sebagai kawan...itu jer....so,,hang jangan salah paham pulak...dah hang mintak tukaq kan..takpa laa,,nanty hang free hang belajaq laa buat sendiri..kita kalau kita dok mintak orang jaa tolong buat,,sampai bila kita tak taw..kan..??=) by the way,,thanx untuk entry entry hang tulis untuk aq tuh..aq appreciate suma tuh...and sorry aq tak reply mesej mesej hang,,ya,,aq belom bersedia...aq fobia,,aq takut...takut benda lama jadi lagi...sepanjang aq bercinta,,neyh laa first time aq jadi fobia...aq tak leyh lupa apa yang jadi depan mata aq,,aq tak leyh nak padam atas apa ja yang jadi kat aq sepanjang kita kenai tambah tambah masa kita tengah krisis dulu...n tuh laa first time aq naik turun balai...gila..!!tuh pown family aq tak taw...kalau taw,,mati aq....

so,,aq tak mau hang taruh harapan kat aq...and terima kaseh sebab masih setia nak tunggu aq...tapi,,aq rasa tak perlulah nak tunggu aq...bukalah hati hang kat pempuan laen...bunga bukan sekuntum kawan...aq neyh tak lah baik sangat..cantik apatah lagi..tapi aq sekarang tengah belajar untuk menjadi yang terbaik..aq nak ubah lifestyle aq...aq harap hang paham aq..dari dulu lagi aq dah bagitaw hang...actually,,bukan aq tak hargai hang,,tapi aq tak boleyh nak accept sesapa lagi buat masa sekarang..cukuplah hang anggap aq macam kawan biasa hang and tak lebih dari tuh...untuk contact balik ngan hang aq still tak bersedia lagi,,biaqlah,,masa yang tentukan semua neyh..aq tak mau ada lagi hati yang terluka sebab aq..and aq tak ready lagi untuk any relationship...ada lagi pempuan yang lebih baik untuk hang..apa pown

:AKU HARGAI HANG KAWAN:


Saturday, March 24, 2012

cerita aku PART 3 : I'M SINGLE

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulillah,,selesai dah pown paper yang bagi aq agak mengancam nyawa...hehh!!!so,,tinggal 2 paper jer baki...anyway ada gap dalam 4 hari macam tu...maknanya adalah masa untuk aq rilex rilex buat regangan...tadi pagi awal awal lagi cikgu PIE,,coach aq tepon..ya Allah prihatinnya dy...aq rasa jarang laa coach nak treat anak buah dy sampai macam neyh...aq mintak maaf kat dia sebab tak boleyh nak pi..bup petang tuh aq da paper killer...nasib baik cikgu cakap owke...lega..so,,aq study laa...tapi sikit sikit yer...

*******

nahh,,nampak dak title entry aq kali neyh..??kalo tak nampak zoom bagi besaq sikit...

I'M SINGLE

paham tak menatang alah apa neyh..???SINGLE..single means i'm alone...atau bahasa perancis nyer,,aq sorang sorang....bahasa orang bercinta,,aq dah tak dak marka...owke full stop!!aq tulih entry neyh bukan sebab aq nak mencari publisiti,,atau perhatian,,atau mencari pengganti..owke..aq just nak share,,why i'm choosing to be SINGLE....hahhahaha...banyak sebabnya....aq single balik neyh bukan sebab aq neyh seorang PLAYGIRL...haa,,jangan salah paham pulak...cantas kepala nak..???


aq neyh sangatlah simple orangnya...tak banyak ragam tuh pown kalo hampa paham aq betoi betoi...kalo hampa penah dok ngan aq,,kawan ngan aq,,rapat ngan aq,,hampa boleyh taw laa aq neyh jenis pempuan yang macam mana...tapi aq tak suka di kongkong,,aq kuat memberontak,,cepat panas,,tapi cepat sejuk..kena ngan situasi laa..bagi aq,,bila hidup bercouple neyh,,buat aq terikat..paham..??nak buat tuh kena gtaw,,sampai tengah makan pown nak kena bagitaw..bagi aq benda remeh camtuh tak payah laa nak di berat beratkan...kalo aq nak habaq kaa,,tak mau habaq kaa,,itu hak aq lah...tak payah laa,,nak marah atau nak merajuk sebab benda yang terlalu simple laa bagi aq...


aq tak suka orang halang apa yang aq suka...selagi aq rasa benda tuh betoi,,aq boleyh handle dengan baik,,aq boleyh control jiwa aq,,so,,hampa tak layak nak control control aq...tak payah nak halang...contoh laa,,aq sekarang aktif ngan silat means persatuan,,tapi sebab cemburu,,aq kena bergaul laki pempuan,,terus tak bagi aq untuk join silat,,padahal aq minat gila benda alah neyh...contoh macam hampa laa,,minat hoki ka,,futsal ka,,apa apa ja lah,,yang maybe ada jugak team pempuan,,tetiba gefren hampa tak bagi join dah sebab cemburu,,pergh...!!!langsung tak logik owke...aq tak boleyh terima...


sebab lagi aq tak suka couple neyh,,sebab 24jam mesti kena mesej....tak kira laa mesej apa pown..janji mesej...kalo balas lambat sikit mula tuduh curang lah,,ada jantan laenlah..owhhh plisss laa..!!sangat menjengkelkan...aq neyh kalo nak mesej ikot mood jugak..kalo rasa nak mesej aq mesej laa...aq naik tension laa bila dok buat keja pown pulun soh reply mesej,,kalo tak reply,,nah telepon berjuta kali...dua tiga kali kol orang tak angkat,,means orang tak nak diganggu laa...itu jaa...susah kaa nak paham...bila dah start gaduh,,sayang tuh pown makin berkurang laa,,at last,,clash off g tuh jer..haa..!!baru padan muka hang..!!!


lagipun kalau kita neyh single,,sekurang kurangnya,,malaikat atid rest laa sikit...malaikat raqib jaa pulun dok catit..yerla,,bila couple mesti nak ajak kuaq bagai..then mula laa macam macam nak jadi....so,,better laa single...study pown tak kacau..bila couple,,time gaduh yer,,kelas pown dah malas nak p,,study apatah lagi..mata bengkak,,hati pown naik bengkak...haha...so,,hidup single neyh lagi best aq rasa..sebab :

1. hidup aq bebas


2. tak terikat


3. nak buat apa pown senang


4. tak gaduh nak makan hati


5. tak payah susah nak jaga hati orang laen


6. jimat kredit ngan bateri handfon


so,,im prefer to be SINGLE....


********
aq yakin,,one day Allah,,akan gerakkan hati bakal suami aq untuk mai kat aq..n masa tuh pintu hati aq akan terbukak balikjust for him...tapi bila and sapa aq tak taw..just wait and see..


aq nak doa kat tuhan,,supaya dia jodohkan aq dengan INSPEKTOR POLIS ka,,PILOT ka,, ngan NAVY kaa boleyh dak..??agak agak demand sangat dak..???HAHAHHA


hah!!kawin ngan INS.POLIS,,bersanding lagu neyh...siokknyaa...
HAHA

kawin ngan NAVY,,bleyh berjalan bawah pedang gini..
(tapi tak leyh laa pakai gaun,,mak aq marah)

nak nak orang escort kami macam neyh kalo laki aq PILOT
hahhahaha..




Thursday, March 22, 2012

quote : wanita bukan tulisan BRAILLE.....

ASSALAMUALAIKUM

selesai paper STATISTIC untuk yang kedua kalinya (maknanya-PAPER repeat)...sem neyh punya paper owke la jugak..kira aq boleyh laa nak jawab...tapi masa tak cukup..aq harap,,aq tak hadap lagi ngan paper neyh sem depan....amin...HAHA...hari neyh paper,,semalam aq turun training...fuhh,,badan sakit sakit,,bengkak kaki tangan...wahh...training sunggoh neyh...malam neyh and esok aq nak focus kat paper FINANCE aq...hope all is well....warghhhh!!!takuitnyerr....

anyway,,hari tuh,,aq da terbaca satu quote neyh kat status facebook junior aq..bunyi yer macam neyh..

bbbrrruuuuuooooaarrggggg...!!

ehh bukan...

macam neyh laaa....

**********

"wanita bukan tulisan BRAILLE yang perlu di sentuh untuk mengenalinya.."

actually korang paham ke tak neyh..??korang??(macam ramai sangat yang tengah baca blog cabuk neyh...)tapi kalo lebih dari sorang kira ramai laa kan...tak kisah laa,,dua ka,,tiga ka...yer dakkk..???

macam neyh laa,,aq pown tamau banyak basa basi...bukan ada yang nak baca sangat pown...kalo mengarut pepanjang pown orang malas nak baca...kan kan kan..???HAHA..macam neyh,,tahu tak BRAILLE tuh apa..??tawu..??tapi ada jugak yang tak tawu..braille neyh tulisan yang digunakan oleh orang yang telah cacat penglihatannya,,atau bahasa kasar sikit,,yang digunakan oleh orang orang buta...nauzubillah,,kesian dyorangkan..kita neyh yang still bleyh celik neyh,,hargai nikmat melihat sebelum Allah tarik balik..ingat semua neyh cuma pinjaman...tulisan braille neyh,,huruf,,abjad,,nombor tak sama  macam mana yang kita gunakan...dy just macam kod...haaa...so,,nak baca dy melalui sentuhan...
got it..???!!
 
huruf braille

so,,apa kaitan braille dengan wanita...memang tak dak kaitan...neyh just perumpamaan yang menggunakan braille sebagai contoh....macam aq cakap tadi,,wanita neyh bukan macam braille yang perlu disentuh untuk mengenalinya...bersesuaian laa dengan zaman sekarang neyh yer dakk...anak anak muda remaja tambah tambah generasi kita neyh,,generasi yang lebih muda,,pergaulan antara lelaki ngan perempuan macam dah tak terbatas...kan...???maen bertompok tampar sesuka hati yer..peluk peluk sana sini,,cium cium depan khalayak ramai..tambah tambah yang tengah hot hot bercinta...Allahuakhbar....nauzubillah...apa yang aq tulis neyh bukan nak tunjuk aq neyh alim,,nak berlagak hebat sangat agama...aq cuma nak berkongsi,,dan bagi peringatan terutama untuk diri sendiri...sebab aq neyh pown tak lah baik sangat..nak kata tak pernah buat salah tipu sangatlah kan...


anyway,,nak bercinta,,nak berkawan tuh tak salah...sebab itu fitrah yang dah tuhan lahirkan untuk setiap hamba-Nya...memang kita tak boleyh nak lari dari rasa nak dicintai dan menyintai..tapi cara yang kita guna untuk melahirkan rasa tuh...and lelaki,,sedarlaahh,,yang perempuan neyh hatinya lembut,,mudah terpengaruh,,imannya mungkin senipis kulit bawang andai kaum kaum adam neyh tak bimbing...bila jadi apa apa kat orang perempuan,,contoh mangsa rogol,,dyowang akan salahkan perempuan sebab pakai seksi...tapi mana tanggung jawab seorang laki terutamanya yang dalam rumah untuk bimbing,,bawak si adik atau si kakak untuk ikowt jalan yang betul??bagitaw adab berpakaian..kesan bila pakai pakaian macam tuh...so,,mnna tanggungjawab seorang lelaki masa tuh..??takkan sekadar menunding jari salahkan perempuan..??atau sekadar memberi tohmahan..??

orang lelaki selalu bagi ayat neyh jaa,,,


"kalau u sayang i,,u kena buktikan kat i..sekali neyh jer.."


"alah,,bukan nak buat pe pown,,i nak kiss ang hug u jer.."


"kalo,,jadi pape i akan tanggungjawab..i swear sayang!!"


hah..??so,,yang perempuan sebab sayang ikowt ajer kehendak laki...then,,when something happen,,apa yang orang laki bagi sebagai alasan,,


"i tak nak dy curang...sebab tuh i buat macam tu..."


"i tak taw sampai u bleyh pregnant,,i mintak maaf,,tapi kita tak boleyh teruskan..kalo tak harta mak bapak i,,i tak dapat..."


"aq nak ikat dy,,supaya dy tak pegi kat orang laen..aq sayang dy gila kowt..."


"alah,,lagi pown dy dah tak dak apa...so,,apa gua heran...gua pown dapat hampas yer,,apa gua nak amik peduli..."


untunglah yer korang kaum adam...rasa nak pakai amik,,rasa nak buang campak..untuk mengenali perempuan,, aq rasa cara neyh tak logik langsung...maksud aq,,nak kenal lebih rapat kena pegang pegang bagai...dah tuh bila perempuan tuh dah mula nak berubah kearah kebaikan,,di ejek pulak,,di peyli,,then,,kau ajak lagi dy buat benda benda macam tuh..tak pernah sokong dy untuk berubah...dy dah penah buat salah,,takkan kau nak tambahkan lagi salah dy dengan ajak dy lagi..yerr dak..??kalo kau betol betol ikhlas,,kau akan bimbing dy,,terima dy seadanya,,lupakan kisah silam dy,,bukak buku baru ajar dy tentang hukum syarak yang dah ditentukan..melalui tuh kau akan lebih mengenali dy...


kalo betol kau tak nak dy curang,,kau nyatakan hasrat kau,,yang kau nak ambil dy jadi suri kau,,kau yakinkan dy yang kau boleyh bimbing dy,,kau buktikan kat mak bapak dy yang kau bersedia untuk amik alih tanggungjawab mak bapak dy...kalo kau nak ikat dy,,bukan dengan kau "guna" dy,,tapi ikat dy dengan satu ikatan yang boleyh buat dy rasa selesa dalam satu ikatan tuh..paling koman pown,,kau ikatkan tali pertunangan ngan dy..

*********


so,,kepada kaum adam,juga sebagai pemimpin terutamanya dalam rumah tangga,,ingatlah,,,jangan sesekali kita amik kesempatan di atas kelemahan orang laen..insyAllah,,Allah akan pelihara,,anak bini kita,,n akan pelihara "masjid" kita sampai akhirat...n sedarlah,,yang orang pperempuan neyh sangat mengharapkan perhatian daripada korang untuk bantu dyorang untuk berubah..






NAUZUBILLAH



Wednesday, March 21, 2012

rule : signal itu PENTING..!!

ASSALAMUALAIKUM

selalu post entry pasal cinta,,pasal hidup,,pasal personal life,,pasal marah marah orang...haha...tapi entry kali neyh lebih kepada peringatan,,tambah tambah yang menggunakan jalan raya..tak kira laa,,pemandu ka,,penunggang ka,,pejalan kaki ka,,n what so ever...yerla,,kat jalan raya tuh kalau tak excident teruk,,excident kecik kecik mesty jadi punya...so,,kita neyh,,kena selalu beringat..nyawa neyh tak dak juai kat pasar malam,,tak boleyh ganti kat kedai pajak gadai...so,,kalo sayang orang yang sayangkan kita,,kita kena hati hati selalu...sebab kita tak tawu apa yang nak jadi kedepan..


**********

petang isnin lepas,,aq otw nak g kedai abah,,nak tolong bukak kedai...aq p ngan adik aq..lepas semayang asaq suma kami p...nak p nek moto "kapcai",,tayar tak dak angin...so mau tak mau,,naek laa keta...entah pesepa,,hari tuh,,aq rasa aq bawak keta paling cool habes laa...aq bawak dengan penuh hemah and berhati hati...nak masuk simpang kedai bapak aq tuh,,ada trafik light...so,,dah ada trafik light kalo dah merah kena laa berenti kan...so berenti dalam 4 ato 5 second..masuk gear terus jalan...

disebabkan kedai bapak aq betul betul dekat corner,n atas bukit pulakkan,,so,,sekali lagi aq kena masuk corner lah...so,,aq pown boh "SIGNAL" belah kiri...dengan penuh hati hati n slownya,,aq terus belok..(cewahh ayat),,dalam aq dok tekan minyak tuh,,aq dengan bunyi yang sangat tak menyenangkan....kreeeekkkkkkk gedukkk dakk.....!!!!(haaa,,lebih kurang lagu tuh laa bunyi dy..)aq ingat aq berlanggaq dengan  batu besar tepi kedai aq tuh dah...sebab sebelum neyh pown aq penah berlanggaq dengan batu...bunyi dy lagu tuh laa...aq brek,,aq kalih belakang,,tak nampak apa,,tengok tengok kat sebelah pintu adik aq tuh,,ada budak dengan cermin sisi dy dah terkeluaq,,dengan dy tersepit kat situ,,dy mintak adik aq tolong angkat moto dy...

pastu,,my bapak yang garang pown turun,,angkat moto dy dari "melekat" kat keta aq,,then letak tepi...bapak aq marah budak tuh,,sebab 

1. dy memotong belah kiri
2. lesen tak dak
3. helmet tak pakai
4. pederaih moto laju tak tengok kiri kanan dah..

so,,nasib keta tuh tak teruk..tapi calar yang panjang,,kemek sikit kat pintu depan ngan belakang...so,,kalo masuk "klinik" buat operation,,mesty mahai laaa kena...so,,my bapak suruh budak tuh,,panggil dy punya bapak...nak mintak ganti rugi...dy blah ngan membe dy...asto mai membe membe yang len,,mai tengok keadaan moto n keta...(cehh,,macam bleh buat apa..)dah tuh,,abah kata aq tak bagi signal...tapi aq yakin yang aq bagi...abah kata,,dy tak nampak aq bagi signal..lampu tak nyala pown...so,,aq pown konfius...sebab aq rasa aq bagi..maybe,,benda tuh das balik...n bila aq cek cek balik,,signal depan tak leyh fungsi,,sebab tuh pak aq nampak tak nyala,,tapi signal belakang menyala...haaa..so,,aq rasa bukan salah aq...so malam tuh,,bapak dy mai settle suma...budak tuh pownn,,kulit dy terkoyak kat ibu jari kaki..luka sikit laa...sori yer dikk,,maybe akak pown salah sebab tak tengok belakang sebelum kona...tapi adik tuh bawak moto laju sangat..mana boleyh memotong belah kiri dik....




*********

sebagai pengajaran,,jangan abaikan signal...sebab signal tuh sangat penting...tapi kalo bagi signal belah kiri,,tapi belok kanan pown boleyh mendatangkan bahaya kepada orang laen..so,,beringat lah pada diri sendiri,,sebab tak dak sapa yang boleyh ingatkan orang laen,,selain kita ingatkan diri sendiri...owke..??tambah tambah kepada adik adik,,tak payah laa nak tunjuk hero atas jalan...bahaya....adik adik dah laa tak dak lesen..kalo jadi apa apa,,adik yang tetap salah..yer....

"renung renungkan dan selamat beramal..."

Friday, March 16, 2012

neh aku nak habaq kat hang neyh

ASSALAMUALAIKUM

owke owke...mintak perhatian nah wahai encik PBK1288...neyh sekali lagi aq tulis untuk hang...neyh neyh aq nak habaq,,neyh blog aq,,so,,itu hak aq,,aq nak tulis apa pown...kalo hang suka baca blog aq hang boleyh tekan button "LIKE"(tuh pown kalo boleyh like) kalo hang tak suka hang boleyh REMOVE/BLOCK aq...(kalo boleyh habaq kat aq,,aq pown nak block blog owang len...)nahhh...

********
neyh,,untuk pengetahuan hang laa kan,,pas apa yang hang post kat entry hang ri tuh,,aq dah STOP follow hang dah pown..tapi di sebabkan kat blog neyh tak boleyh nak UNFOLLOW,,so aq tak upaya dari tengok entry yang hang update...aq tak mau baca sebenaqnya,,tapi hati aq,,bagai dihantuk hantuk kat darah buat aq jadi excited nak p blog hang untuk baca apa yang dah post...

neyh en.PBK1288,,apa yang aq cerita,,yang ada kaitan ngan hang,,just aq ngan certain person yang taw ja yang boleyh detect yang aq tengah cakap neyh memang pasal hang...sebab aq tak mention nama hang pown kan...hang ingat aq nak sangat kaa cari pasai neyh...???eeiiiiyyyuuwwww....malas..!!!baek aq buat benda alah laen...yang kuat,,si sorang lagi tuh bukan aq...aq pown tak mintak dy balun hang...hang tak taw yang aq dok berkelai dulu,,sebab aq dok backing hang....chaihhhh...!!!hang apa taw,,bukan hang dengaq,,bukan hang nampak....bagi hang,,aq jaa teruk..yer dak..???

aq taw sebab apa hang marah..sebabnya,,aq mintak clash ngan hang and hang ingat aq da si sorang lagi tuh..kan kan kan kannnn...???jangan tipu...!!!tipuu dosa,,masuk api neraka....!!pastu aq taw sebab apa hang dendam ngan aq sikit yang macam hang kata tuh,,sebab si sorang tuh dah balun hang....hang tak taw apa yang aq rasa saat tuh...kat mata hang,,hang nampak aq seronok macam nak mampos laa kan...tapi,,dalam hati aq neyh sapa yang taw...mak aq pown tataw,,hang taw dak...haaa...hang bukan taw....

pasal mintak maaf kat blog neyh,,neyh salah satu inisiatif aq untuk mintak maaf sebab nak jumpa atau mesej hang mungkin mustahil...n maybe cara neyh tak berapa sesuai,,tapi sekurang kurangnya,,aq da jugak kan usaha nak mintak maaf...asto hang nak aq mintak maaf cena en.PBK1288..???bawak tepak sirih ngan bunga teloq..???*melawak*panas hati laa tuh ngan aq....hermmm...takpalah..*redha*..yaa aq taw hang taw aq macam mana..hang taw cerita aq,,hang taw sapa aq,,hang taw salah silah family aq...mungkin pada hang aq neyh pompuan yang teruk...ahh...terserahlah..manusia mana yang tak buat silap...kann..????tak paa,,aq terima..!!

n for the last,,tenkiu sebab doakan kejayaan aq...doakan aq dapat mas....HAHAHHAHA...ingat jugak hang kat aq nohh....urlppp!!!owke sori,,aq over lebih...tapi suka hati aq laa..bukan aq kacau bulu sesapa pown....boooo....!!!dah laa,,satgi hang kata aq neyh dok stalker hang pulak....perasan femes aaahhh tuhh,,owang dok cerita pasal dy....weekkkk!!!! =P...perasann! perasan! perasaannnn...!!

k ah,,pas neyh aq tak cerita dah pasai hang...!!!hang pown tak payah laa dok tulih pasai aq kat blog hang yang aq decorate cumil cumil uhhh....satgi,,aq punya tangan laju nak balas entry hang tuh...aq jadi teruja bila owang dok cerita pasai aq...!!!!HAHAHAH...urlpp!!!*overdose*



kecil kecil cili api,,
kecil lagi semut api...
kelip kelip ku sangka api,,
kalau api mana putungnya,,
hilang ghaib ku sangka mati,,
kalau mati mana kuburnya....


haaa tuhhh diaa...!!!aq pown pandai pantun nah....HAHA...satu lagi,,domok hang eh..??kalo nak nanty aq pulang balik....=_="


jangan perasan yerkk..!!!

Tuesday, March 13, 2012

cerita aku PART 2 : for the FIRST STEP

ASSALAMUALAIKUM

aku baru balik dari pahang semalam...so,,lebih kurang seminggu aq tak jengah blog and facebook aq...bukak bukak yer,,aq terkejut bila baca blog someone neyh...hailaa...hang nak berdendam dengan aq..berdendamlah wahai hamba Allah..hang tak mau anggap aq kawan hang,,itu pun hak hang wahai hamba Allah...hang kata aq buat hang derita,,itu pown terserah kat hang laa wahai hamba Allah...yang pasti,,Allah lebih taw atas sebab apa aq buat macam tuh...and tak sangka pulak hang still follow blog aq eyh..ahh..persetankan..aq pown malas nak amik taw dah pasai hang lepas aq baca entry hang tuh...
"SEMOGA TUHAN MERAHMATI HANG n FAMILY..."

*********

actually,,aq p pahang hari tuh sebab ada "KEJUARAAN SILAT PRA SUKMA 2012"...(tak sedaq diri final dah tinggai setapak...)haha..aq p sana untuk cari pengalaman dalam pertandingan sebenar...thats why aq p jugak...kontinjen perlis just antaq  9 orang fighter jaa pi sana...*tuhh fighter beb*..HAHA...tak ramai pown..kami bertolak asing...pempuan 4 orang ikot ustaz zubaidillah,,yang laki 4 orang ikot cikgu pie..yang sorang lagi p sendiri sebab dy dari kelantan....so,,kami terpisah laa...bertolak dari umah,,alang datang amik...naik bus kat kangaq pukol 6.30p.m..then sampai kat temerloh dalam kol 5.30a.m esoknya...tunggu kat stesen bus tuh sampai kol 9.00a.m lebih...bayangkan bapa jam....asto kena jalan kaki lebih kurang 1km untuk ke terminal bus biasa...bayangkan,,dengan barang berengkei (banyak) kiri kanan..perghh...sumpah penat siot..pastu kena jalan kaki lagi p ke DEWAN SRI MENTAKAB sebup pagi tuh pendaftaran..habes pendaftaran jalan lagi p ke hotel pulak...ce imagine that...dalam hati dah sumpah seranah dah...bapak kau penat nak mampos..!!

bila dah check in hotel,,mandi mandi terus tidoq...aq tak turun makan pown malam tuh...tidoq yerla..letih tak sanggah dah...haha..bangun pagi tuh semayang semayang suma,,terus siap siap p dewan...hari first tuh game achik,,mat ken,,yon,,ngan kaisya ja...alhamdulillah mat ken masuk semi final...yon,,tarik diri,,achik kalah dengan kedah 5-0,,sebenaqnya,,achik tak leyh men sebab berat tak cukup...then kaisya kalah sipi ja ngan perak 3-2...esok tuh,,game shahrul,,mat ken lagi,,ngan ameruddin...shahrul dapat g semi final...mat ken g final,,n ameruddin kalah ngan wilayah 5-0...esok nya lagi,,game aq,,dayang,,amir ya ngan shahrul...alhamdulillah,,aq menang ngan wilayah 4-1,,shahrul kalah ngan pahang,,budak sea game,,dayang ngan amir ya disqualified sebab dayang overweight,,amir underweight...sayang gila annn..tapi dua dua dah confirm dapat gangsa,,sebab menang bai...shahrul dapat gangsa laa...

so,,yang p final just aq ngan mat ken ja laa...sehari sebelum final uhh,,pagi tuh,,aq ngan mat ken kena jogg keliling pekan mentakab uh...yang pelik tak rasa malu pulak aq..HAHA..petang uhh training training sikit...cehhh...masa training boleyh laa buat skill macam macam...haha..kira apa yang belajaq tuh lekat laa dalam pala otak..mai final esok tuhh,,masuk gelanggang terus blurr...apa yang aq belajaq teruih lupa habes...and neyh adalah game first aq sepanjang aq terlibat ngan pencak silat...cikgu garu kepala dah tepi gelanggang...dah laa kaki kanan aq memang dok bengkak dah...tambah kena sapuan budak wilayah pulak...dah biru kaki aq..masa lawan ngan budak perak,,dia buat sapuan kaki kiri aq plak terseliuh...jemm..!!!cigu tanya boleyh ka dak..tak boleyh dia nak tarik diri jaa..aq kata boleyh..ahh...malu laa tarik diri...so,,fight sampai habes masa laa...and alhamdulillah i just got SILVER for that...for my first step,,i achieve the target to get a medal...mat ken pown dapat perak jugak...kontinjen perlis just bawak balik 2 perak,,3 gangsa..insyAllah untuk sukma neyh aq akan dapatkan GOLD...bukan untuk diri sendiri,,tapi untuk team,,untuk cikgu,,untuk mak abah,,n untuk negeri perlis...aq akan buktikan yang aq boleyh...

seronok aq dok kat sana...kami macam satu family dah...suma owke owke..dah masuk sekepala...boleyh gelak sesama,,melawak sesama..makan sesama...best sangat...yang best bila semua sorak naikkan semangat membe dalam gelanggang..seronokkk..!!!!macam tamau balik...hahah...and lepas final neyh aq dah kena kerja keras untuk game kebangsaan ngan game UPSI pulak...aq nak bawak balik medal lagi...pastuh,,nanty gme karisma pulak...kat sabah...aq kena fokus final dulu sekarang...just doakan yang terbaik untuk aq..insyAllah...
















i'm a FIGHTER..HAHA

PRA SUKMA PAHANG


ASSALAMUALAIKUM















































#TAK LARAT lagi nak update entry baru....boh gambaq jadilaa..

Friday, March 2, 2012

life : sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya ke tanah jua

ASSALAMUALAIKUM

hari neyh awai awai lagi dah hujan..baju yang dah di basuh pown tak sempat di sidai...hohoho...and setiap hari tuh jugak,,air mata aq neyh tak pernah segan silu untuk mengalir,,setiap kali aq mengenangkan seseorang..ahh,,abaikan..ada himah di sebalik apa yang berlaku...try to think positive fatin...kau ada banyak lagi benda yang perlu di kejar...dalam sibuk tengok budak rumah laen kemas barang nak balik,,aq still macam tuh..mengadap laptop tanpa jemu...HAHA..tu ja yang aq mampu buat sekarang..kononnya nak ubat hati yang tengah luka berdarah *hiperbola*

********
"sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya ke tanah jua.."



ne,,salah satu peribahasa yang aq belajar masa aq masih di bangku sekolah...aq belajar neyh dari seorang cikgu bahasa melayu,,takkan dari cikgu matematik pulak...yer dak..*logik*aq rasa tak perlu aq hurai maksud peribahasa neyh secara detail...cukup sebagai syarat supaya pembaca paham...

maksudnya,,sepandai mana kita melompat pown,,kita akan jatuh jugak...ehh,,bukan neyh yang aq maksudkan..maksudnya,,sepandai mana kau dalam menyimpan sesuatu pown,,akhirnya akan di ketahui jugak...so,,apa kaitan dengan entry aq kali neyh...??aq just nak berkongsi,,cerita dan pengalaman serta pengetahuan,,supaya ada sikit pengisian yang boleyh di ambil untuk di jadikan panduan atau ikhtibar agar kehidupan yang bakal kita lalui menjadi lebih baik...
(terasa skema,,entry aq kali neyh)

apa yang cuba aq sampaikan,,masih kau belum paham..yer dak...??bagi aq laa,,peribahsa neyh boleyh di kaitkan dengan satu perkataan yang cukup besar auranya iaitu "JUJUR"..jujur laa dalam segala apa yang kita buat sama ada itu baik atau pun tidak..sekrang,,mari sama sama kita amik masa berfikir sejenak,,manusia mana yang tak pernah melakukan kesilapan..am i right..??so,,better,, kita bagitaw the truth even it's will hurt someone...

actually cuba kau letak kan diri kau dalam situasi neyh..kau seorang anak kepada orang tua kau sendiri..biasalah,,anak muda sekarang panjang akalnya untuk melakukan something,,even benda tuh salah...yang salah tuh laa yang menyeronokkan..yer dak...
# its FACT
kau neyh,,kononnya,,depan mak bapak,,pijak semut pown tak mati lah orang kata...di mata mak bapak kau,,kaulah yang terbaik dari yang terbaik..tapi pada pandangan masyarakat laen,,kau tak ubah macam sampah yang sikit pown tak bagi manfaat kat orang lain..tapi di sebabkan kau pandai selindung,,mak bapak kau tak dapat hidu perangai yang tak bermoral tuh...kau merempit,,kau berjudi,,kau jadi pelesit,,kau amalkan seks bebas and what so ever...*nauzubillah..mintak di jauhkan..*but one day,,kau dah terkantoi..kau boleyh simpan kepercayaan mak bapak kau dalam masa 4 5 tahun,,tapi dalam 2 3 minit saja kau berjaya hilangkan seluruh kepercayaan diorang kat kau...see,,sepandai mana pown kau sembunyikan,,at last,,semua tuh terbongkar...how small the world..remind that...

another situation i give u...but it is mostly in ur relationship...between u and ur boyfie/gurlfie...kau tak jujur dalam perhubungan..kau curangi dy,,kau khianati cinta,,kasih dan sayang dy...dalam satu tempoh masa yang agak panjang...tanpa sikit pown curiga dari dy...one day,,tuhan nak tunjuk kau punya belang,,kau sendiri kantoi depan dy...so,,apa hebat sangat kau sembunyikan semua tuh...andai kata kau dah tak nak kat dy,,just tell him/her...tak perlu nak siksa and dera perasaan orang lain...but don't worry,,"what goes around will comes around..."(aq tak sure dengan quote neyh)hahaha..apa yang aq taw,,apa yang kau buat,,akan datang balik kat kau...so,,be honest dear..u will be safe..!!



p/s : TAKE NOTE !