BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Tuesday, March 13, 2012

cerita aku PART 2 : for the FIRST STEP

ASSALAMUALAIKUM

aku baru balik dari pahang semalam...so,,lebih kurang seminggu aq tak jengah blog and facebook aq...bukak bukak yer,,aq terkejut bila baca blog someone neyh...hailaa...hang nak berdendam dengan aq..berdendamlah wahai hamba Allah..hang tak mau anggap aq kawan hang,,itu pun hak hang wahai hamba Allah...hang kata aq buat hang derita,,itu pown terserah kat hang laa wahai hamba Allah...yang pasti,,Allah lebih taw atas sebab apa aq buat macam tuh...and tak sangka pulak hang still follow blog aq eyh..ahh..persetankan..aq pown malas nak amik taw dah pasai hang lepas aq baca entry hang tuh...
"SEMOGA TUHAN MERAHMATI HANG n FAMILY..."

*********

actually,,aq p pahang hari tuh sebab ada "KEJUARAAN SILAT PRA SUKMA 2012"...(tak sedaq diri final dah tinggai setapak...)haha..aq p sana untuk cari pengalaman dalam pertandingan sebenar...thats why aq p jugak...kontinjen perlis just antaq  9 orang fighter jaa pi sana...*tuhh fighter beb*..HAHA...tak ramai pown..kami bertolak asing...pempuan 4 orang ikot ustaz zubaidillah,,yang laki 4 orang ikot cikgu pie..yang sorang lagi p sendiri sebab dy dari kelantan....so,,kami terpisah laa...bertolak dari umah,,alang datang amik...naik bus kat kangaq pukol 6.30p.m..then sampai kat temerloh dalam kol 5.30a.m esoknya...tunggu kat stesen bus tuh sampai kol 9.00a.m lebih...bayangkan bapa jam....asto kena jalan kaki lebih kurang 1km untuk ke terminal bus biasa...bayangkan,,dengan barang berengkei (banyak) kiri kanan..perghh...sumpah penat siot..pastu kena jalan kaki lagi p ke DEWAN SRI MENTAKAB sebup pagi tuh pendaftaran..habes pendaftaran jalan lagi p ke hotel pulak...ce imagine that...dalam hati dah sumpah seranah dah...bapak kau penat nak mampos..!!

bila dah check in hotel,,mandi mandi terus tidoq...aq tak turun makan pown malam tuh...tidoq yerla..letih tak sanggah dah...haha..bangun pagi tuh semayang semayang suma,,terus siap siap p dewan...hari first tuh game achik,,mat ken,,yon,,ngan kaisya ja...alhamdulillah mat ken masuk semi final...yon,,tarik diri,,achik kalah dengan kedah 5-0,,sebenaqnya,,achik tak leyh men sebab berat tak cukup...then kaisya kalah sipi ja ngan perak 3-2...esok tuh,,game shahrul,,mat ken lagi,,ngan ameruddin...shahrul dapat g semi final...mat ken g final,,n ameruddin kalah ngan wilayah 5-0...esok nya lagi,,game aq,,dayang,,amir ya ngan shahrul...alhamdulillah,,aq menang ngan wilayah 4-1,,shahrul kalah ngan pahang,,budak sea game,,dayang ngan amir ya disqualified sebab dayang overweight,,amir underweight...sayang gila annn..tapi dua dua dah confirm dapat gangsa,,sebab menang bai...shahrul dapat gangsa laa...

so,,yang p final just aq ngan mat ken ja laa...sehari sebelum final uhh,,pagi tuh,,aq ngan mat ken kena jogg keliling pekan mentakab uh...yang pelik tak rasa malu pulak aq..HAHA..petang uhh training training sikit...cehhh...masa training boleyh laa buat skill macam macam...haha..kira apa yang belajaq tuh lekat laa dalam pala otak..mai final esok tuhh,,masuk gelanggang terus blurr...apa yang aq belajaq teruih lupa habes...and neyh adalah game first aq sepanjang aq terlibat ngan pencak silat...cikgu garu kepala dah tepi gelanggang...dah laa kaki kanan aq memang dok bengkak dah...tambah kena sapuan budak wilayah pulak...dah biru kaki aq..masa lawan ngan budak perak,,dia buat sapuan kaki kiri aq plak terseliuh...jemm..!!!cigu tanya boleyh ka dak..tak boleyh dia nak tarik diri jaa..aq kata boleyh..ahh...malu laa tarik diri...so,,fight sampai habes masa laa...and alhamdulillah i just got SILVER for that...for my first step,,i achieve the target to get a medal...mat ken pown dapat perak jugak...kontinjen perlis just bawak balik 2 perak,,3 gangsa..insyAllah untuk sukma neyh aq akan dapatkan GOLD...bukan untuk diri sendiri,,tapi untuk team,,untuk cikgu,,untuk mak abah,,n untuk negeri perlis...aq akan buktikan yang aq boleyh...

seronok aq dok kat sana...kami macam satu family dah...suma owke owke..dah masuk sekepala...boleyh gelak sesama,,melawak sesama..makan sesama...best sangat...yang best bila semua sorak naikkan semangat membe dalam gelanggang..seronokkk..!!!!macam tamau balik...hahah...and lepas final neyh aq dah kena kerja keras untuk game kebangsaan ngan game UPSI pulak...aq nak bawak balik medal lagi...pastuh,,nanty gme karisma pulak...kat sabah...aq kena fokus final dulu sekarang...just doakan yang terbaik untuk aq..insyAllah...
















i'm a FIGHTER..HAHA

0 rAhsiA: