BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, March 24, 2012

cerita aku PART 3 : I'M SINGLE

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulillah,,selesai dah pown paper yang bagi aq agak mengancam nyawa...hehh!!!so,,tinggal 2 paper jer baki...anyway ada gap dalam 4 hari macam tu...maknanya adalah masa untuk aq rilex rilex buat regangan...tadi pagi awal awal lagi cikgu PIE,,coach aq tepon..ya Allah prihatinnya dy...aq rasa jarang laa coach nak treat anak buah dy sampai macam neyh...aq mintak maaf kat dia sebab tak boleyh nak pi..bup petang tuh aq da paper killer...nasib baik cikgu cakap owke...lega..so,,aq study laa...tapi sikit sikit yer...

*******

nahh,,nampak dak title entry aq kali neyh..??kalo tak nampak zoom bagi besaq sikit...

I'M SINGLE

paham tak menatang alah apa neyh..???SINGLE..single means i'm alone...atau bahasa perancis nyer,,aq sorang sorang....bahasa orang bercinta,,aq dah tak dak marka...owke full stop!!aq tulih entry neyh bukan sebab aq nak mencari publisiti,,atau perhatian,,atau mencari pengganti..owke..aq just nak share,,why i'm choosing to be SINGLE....hahhahaha...banyak sebabnya....aq single balik neyh bukan sebab aq neyh seorang PLAYGIRL...haa,,jangan salah paham pulak...cantas kepala nak..???


aq neyh sangatlah simple orangnya...tak banyak ragam tuh pown kalo hampa paham aq betoi betoi...kalo hampa penah dok ngan aq,,kawan ngan aq,,rapat ngan aq,,hampa boleyh taw laa aq neyh jenis pempuan yang macam mana...tapi aq tak suka di kongkong,,aq kuat memberontak,,cepat panas,,tapi cepat sejuk..kena ngan situasi laa..bagi aq,,bila hidup bercouple neyh,,buat aq terikat..paham..??nak buat tuh kena gtaw,,sampai tengah makan pown nak kena bagitaw..bagi aq benda remeh camtuh tak payah laa nak di berat beratkan...kalo aq nak habaq kaa,,tak mau habaq kaa,,itu hak aq lah...tak payah laa,,nak marah atau nak merajuk sebab benda yang terlalu simple laa bagi aq...


aq tak suka orang halang apa yang aq suka...selagi aq rasa benda tuh betoi,,aq boleyh handle dengan baik,,aq boleyh control jiwa aq,,so,,hampa tak layak nak control control aq...tak payah nak halang...contoh laa,,aq sekarang aktif ngan silat means persatuan,,tapi sebab cemburu,,aq kena bergaul laki pempuan,,terus tak bagi aq untuk join silat,,padahal aq minat gila benda alah neyh...contoh macam hampa laa,,minat hoki ka,,futsal ka,,apa apa ja lah,,yang maybe ada jugak team pempuan,,tetiba gefren hampa tak bagi join dah sebab cemburu,,pergh...!!!langsung tak logik owke...aq tak boleyh terima...


sebab lagi aq tak suka couple neyh,,sebab 24jam mesti kena mesej....tak kira laa mesej apa pown..janji mesej...kalo balas lambat sikit mula tuduh curang lah,,ada jantan laenlah..owhhh plisss laa..!!sangat menjengkelkan...aq neyh kalo nak mesej ikot mood jugak..kalo rasa nak mesej aq mesej laa...aq naik tension laa bila dok buat keja pown pulun soh reply mesej,,kalo tak reply,,nah telepon berjuta kali...dua tiga kali kol orang tak angkat,,means orang tak nak diganggu laa...itu jaa...susah kaa nak paham...bila dah start gaduh,,sayang tuh pown makin berkurang laa,,at last,,clash off g tuh jer..haa..!!baru padan muka hang..!!!


lagipun kalau kita neyh single,,sekurang kurangnya,,malaikat atid rest laa sikit...malaikat raqib jaa pulun dok catit..yerla,,bila couple mesti nak ajak kuaq bagai..then mula laa macam macam nak jadi....so,,better laa single...study pown tak kacau..bila couple,,time gaduh yer,,kelas pown dah malas nak p,,study apatah lagi..mata bengkak,,hati pown naik bengkak...haha...so,,hidup single neyh lagi best aq rasa..sebab :

1. hidup aq bebas


2. tak terikat


3. nak buat apa pown senang


4. tak gaduh nak makan hati


5. tak payah susah nak jaga hati orang laen


6. jimat kredit ngan bateri handfon


so,,im prefer to be SINGLE....


********
aq yakin,,one day Allah,,akan gerakkan hati bakal suami aq untuk mai kat aq..n masa tuh pintu hati aq akan terbukak balikjust for him...tapi bila and sapa aq tak taw..just wait and see..


aq nak doa kat tuhan,,supaya dia jodohkan aq dengan INSPEKTOR POLIS ka,,PILOT ka,, ngan NAVY kaa boleyh dak..??agak agak demand sangat dak..???HAHAHHA


hah!!kawin ngan INS.POLIS,,bersanding lagu neyh...siokknyaa...
HAHA

kawin ngan NAVY,,bleyh berjalan bawah pedang gini..
(tapi tak leyh laa pakai gaun,,mak aq marah)

nak nak orang escort kami macam neyh kalo laki aq PILOT
hahhahaha..




0 rAhsiA: