BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, March 2, 2012

life : sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya ke tanah jua

ASSALAMUALAIKUM

hari neyh awai awai lagi dah hujan..baju yang dah di basuh pown tak sempat di sidai...hohoho...and setiap hari tuh jugak,,air mata aq neyh tak pernah segan silu untuk mengalir,,setiap kali aq mengenangkan seseorang..ahh,,abaikan..ada himah di sebalik apa yang berlaku...try to think positive fatin...kau ada banyak lagi benda yang perlu di kejar...dalam sibuk tengok budak rumah laen kemas barang nak balik,,aq still macam tuh..mengadap laptop tanpa jemu...HAHA..tu ja yang aq mampu buat sekarang..kononnya nak ubat hati yang tengah luka berdarah *hiperbola*

********
"sepandai pandai tupai melompat,,akhirnya ke tanah jua.."



ne,,salah satu peribahasa yang aq belajar masa aq masih di bangku sekolah...aq belajar neyh dari seorang cikgu bahasa melayu,,takkan dari cikgu matematik pulak...yer dak..*logik*aq rasa tak perlu aq hurai maksud peribahasa neyh secara detail...cukup sebagai syarat supaya pembaca paham...

maksudnya,,sepandai mana kita melompat pown,,kita akan jatuh jugak...ehh,,bukan neyh yang aq maksudkan..maksudnya,,sepandai mana kau dalam menyimpan sesuatu pown,,akhirnya akan di ketahui jugak...so,,apa kaitan dengan entry aq kali neyh...??aq just nak berkongsi,,cerita dan pengalaman serta pengetahuan,,supaya ada sikit pengisian yang boleyh di ambil untuk di jadikan panduan atau ikhtibar agar kehidupan yang bakal kita lalui menjadi lebih baik...
(terasa skema,,entry aq kali neyh)

apa yang cuba aq sampaikan,,masih kau belum paham..yer dak...??bagi aq laa,,peribahsa neyh boleyh di kaitkan dengan satu perkataan yang cukup besar auranya iaitu "JUJUR"..jujur laa dalam segala apa yang kita buat sama ada itu baik atau pun tidak..sekrang,,mari sama sama kita amik masa berfikir sejenak,,manusia mana yang tak pernah melakukan kesilapan..am i right..??so,,better,, kita bagitaw the truth even it's will hurt someone...

actually cuba kau letak kan diri kau dalam situasi neyh..kau seorang anak kepada orang tua kau sendiri..biasalah,,anak muda sekarang panjang akalnya untuk melakukan something,,even benda tuh salah...yang salah tuh laa yang menyeronokkan..yer dak...
# its FACT
kau neyh,,kononnya,,depan mak bapak,,pijak semut pown tak mati lah orang kata...di mata mak bapak kau,,kaulah yang terbaik dari yang terbaik..tapi pada pandangan masyarakat laen,,kau tak ubah macam sampah yang sikit pown tak bagi manfaat kat orang lain..tapi di sebabkan kau pandai selindung,,mak bapak kau tak dapat hidu perangai yang tak bermoral tuh...kau merempit,,kau berjudi,,kau jadi pelesit,,kau amalkan seks bebas and what so ever...*nauzubillah..mintak di jauhkan..*but one day,,kau dah terkantoi..kau boleyh simpan kepercayaan mak bapak kau dalam masa 4 5 tahun,,tapi dalam 2 3 minit saja kau berjaya hilangkan seluruh kepercayaan diorang kat kau...see,,sepandai mana pown kau sembunyikan,,at last,,semua tuh terbongkar...how small the world..remind that...

another situation i give u...but it is mostly in ur relationship...between u and ur boyfie/gurlfie...kau tak jujur dalam perhubungan..kau curangi dy,,kau khianati cinta,,kasih dan sayang dy...dalam satu tempoh masa yang agak panjang...tanpa sikit pown curiga dari dy...one day,,tuhan nak tunjuk kau punya belang,,kau sendiri kantoi depan dy...so,,apa hebat sangat kau sembunyikan semua tuh...andai kata kau dah tak nak kat dy,,just tell him/her...tak perlu nak siksa and dera perasaan orang lain...but don't worry,,"what goes around will comes around..."(aq tak sure dengan quote neyh)hahaha..apa yang aq taw,,apa yang kau buat,,akan datang balik kat kau...so,,be honest dear..u will be safe..!!



p/s : TAKE NOTE !

0 rAhsiA: