BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Tuesday, April 17, 2012

cerita aq : kisah abang dewan makan

ASSALAMUALAIKUM

tahap bosan aq dah mencapai 179%...aq dah tak taw nak buat apa...bukak facebook,,macam hampeh..bosan...tak dak apa...mesej ja,,ngan ehem ehem...haha..owke,,sila jangan jeles ya...frens only...and thanx a lot kepada follower yang follow blog neyh secara langsung atau pun secara tidak langsung..tima kaseh sebab me-nyaport aq..so,,spirit aq nak update blog dah mai..tapi aq tak taw nak tulis pasai apa,,jadi,,aq amik laa situation yang pernah jadi kat aq...next entry aq update pasal laen pulak...owke...

#borink punya pasal..!!!!

*****

aq start masuk asrama,,masa form 1..dapat tawaran p sekolah yang dikatakan sekolah bestari laa...tapi just sekolah biasa..bukan sekolah agama,,bukan sekolah asrama penuh,,bukan mrsm dan yang seangkatan dengannya...masa dapat result UPSR,,aq ngan bapak aq,,punya lah terkejan kejan kesana kemari,,nak mintak sekolah menengah agama..buat surat,,mintak sekolah agama nibong tebal ngan al-mahsyoor...attuuddiaaaa..demand sungguh...result 4A1B ya pown...berangan nak p sekolah hebat...actually bukan nak p sekolah hebat,,tapi aq sangat nak p sekolah agama...seronok tengok orang pakai tudung labuh..tutup aurat bagus yer..tapi rezeki tak dak kat sekolah agama,,so,,mau tak mau p ja laa sekolah tuh...

masa nak masuk ostel neyh,,kalut lah....beli itu ini...maklumlah,,first time nak hidup indipendent neyh kan...haaa...excited laa..masa hari pendaftaran tuh,,aq just cam sorang neyh ja,,pegawas ostel,,datang amik handfone dy...dy laa membe aq sampai sekarang..AYN nama dy...very humble person...senang kawan ngan dy...asto,,kami p makan petang...masa tuh mak cik mak cik jaa yang jaga dewan makan tuh...disebabkan aq neyh jenis yang peramah tak kira tempat,,kira kamcing laa jugak ngan mak cik makcik dewan makan sana..yang aq ingat,,mak cik sofia,,mummy,,maklong and ramai lagilah..

pastu masa hujung form 2 nak masuk form 3,,ada abang abang yang mai keja kat dewan makan uh...kami kalau kat ostel,,pinggan kena p letak kat troli uh...kalau abang abang dewan makan dah angkat pinggan,,kami kena p bagi pinggan kat depa sendiri melalui tingkap...masa tuh aq belemoih lagi...hahhaha..manusia tak berperasaan...masa aq tengah makan tengah hari satu hari tuh,,mummy mai kat aq..dia bisik..
"fatin,,cuti hujung minggu neyh ada nak p mana mana dak..???"
aq tanya balik,,dengan perasaan pelik dalam hati..

"tak p mana mana..awat kenapa..??"
saja tanya..ada orang nak ajak fatin keluaq..fatin mau dak..??
aq naik jem..nak jawab apa neyh...

"ish...payah laa kami nak kuaq neyh..mak ngan abah bukan bagi pown.."

mummy selalu mai tanya kat aq..sampai satu hari tuh,,aq rasa macam ada orang dok main mainkan aq..aq tanya mummy,,sapa yang dok ajak aq dating bagai neyh..betui ka.??jangan dok buat maen maen..dah laa,,aq neyh gemuk,,tak lawa pulak...ada jugak yang mau ajak aq dating..haa..pelik pelik...pastu mummy gtaw sapa dia...nama abang dewan makan tuh JAN...hahah..nama betui dia azizan ahmad...hensem..!!muka macam mamak mamak sikit..hat paling aq suka,,body dia,,ngan janggut dy...HAHA..tapi tak pernah laa aq kuaq date ngan dy masa tuh...budak budak lagi haa...

start dari tuh,,dy suka dok kacau aq..aq nak p riadah dy,,aq nak letak pinggan,,aq nak p sekolah,,aq nak p makan...mesty dy ushar kowt tingkap...kekadang aq kata dy neyh pesepa..??tak dak keja dah kaa..??kekadang,,dy dok percik ayaq mai kat aq...aq marah dy,,lagi dy suka...ciss..!!tak takut rupanya..padahai junior junior hat tak kenai aq,,depa kata aq neyh cengei,,nak teguq pown tak berani..tapi dy boleyh dok buat maen maen..kes naiya...

yang start kami boleyh dok sembang,,dok melawak bagai neyh sebab membe aq YANA,,kaple ngan adik dia AMRAN...depa dok kenen kami dua...cis...!!and aq tak taw macam mana aq boleyh sangkut p ngan dy...hahahha...kami start kawan..kalo orang len tengok,,depa kata kami kaple laa..seriusly,,aq tak boleyh lupa pasai dy..sampai laa dy dok kol kat aq,,hantaq mms gambaq dy...tapi aq tak layan..aq jenis yang tak suka sangat bergayut..tambah tambah suka dok cakap benda yang sama..Allah lemaih perot baqq hang..!!tapi yang aq taw,,dy neyh jenis yang sangat caring,,jenis yang setia,,jenis penyayang,,pemurah,,romantik...seriusly..kira HOT kaple lah masa tuh..ramai laa yang jeles ngan aq masa tuh..

yang paling aq tak boleyh lupa hampir setiap hari dy basuh aq punya kasut yang aq tinggai dekat kerusi L belakang dewan makan...bayangkan,,selipar jamban hat 5 hinggit tuh pown dy amik cuci...sampai gambaq kat selipar tuh hilang lah...aq tak taw macam mana dy kenai selipar aq pown aq tataw...masa aq pakai selipar edwin yang putih kosong tuh lagilah...pagi aq p sekolah,,kasut tuh kotoq laa sikit,,tapi habes kelas,,kasut tuh kelia...putih melepak..supa baru..sampai membe membe aq pown terkejut...aq tak taw nak halang dy macam mana..gila ka dak..??

pastu aq ingat lagi,,aq kan selalu training netball lah,,kekadang handball,,kekadang lembing..so,,balik training lewat,,nak p makan,,dah segan sebab budak laki punya time makan dah..so,,bila lapaq,,sebelum p prep malam,,p kat dy,,tanya ada nasik ka dak lagi...kalo ada,,dy kata adala...kalau tak dak pown dy kata ada..kalau ada lauk lebih,,makan lauk tuh ja,,kekadang mintak dy goreng telur mata...hahha...ingat senang..kau hado..???untungnya,,bukan aq ja,,,roomate aq,,membe membe aq,junior junior aq...asto dapat pulak,,air milo ais kaw sejug...untung dak untung dak..???hahhaha...asto kalau tengah tengah malam lapaq kaa,,gtaw dy nak makan burger,,zzuupp..!!15 minit pas tuh,,dy panggil p amik..haa...kau hado..??tak dok..!!selalu dy belanja laa...

yang paling aq tak boleyh lupa,,kalau time aq sakit laa...dy laa paling risau...dy sanggup buat apa ja...hahah..hailaa jan...masa aq training volleyball,,aq landing salah,,,asto terseliuh..masa depa papah aq balik bilik,,dy kuaq dari dewan makan tengok aq...budak budak bilik aq mai cita,,dy interview sapa ja yang kenai aq,,tanya aq kenapa...ada sehari tuh,,aq tak turun makan,,sebab mulut aq jadi ulser teruk...memang nak bukak mulut pown sakit dah...dy tanya napa tak turun makan..aq cakap mulut sakit,tak leyh nak bukak..dy kata,,mai turun makan...aq kata malaih..10 minit pastuh,,junior aq,,bawak naek,,bubur nasik...dengan pesanan.."abang jan suruh k.patin makan jugak..nanty sakit..."hahha..see,,how care him...esok tuh,,masa nak p hantaq pinggan,,dy dah ready sepinggan penuh bubur nasik dah kat aq..dengan ayam,,dengan daging,,dengan udang..pergh!!!sedapp baqq hang...terharu siot..!!
lepas pada tuh,,aq demam pulak..serius teruk..nak taw dy buat apa..???nuh,,dy p berembunayaq asam jawa kaw,,bagi kat aq pagi tuh...sebotol dy buat..soh aq minum,,bagi kebah sikit demam tuh...lagi lah terharu..HAHA...

dy tak pernah merungut lah...kekadang aq balik dari ostel nak ke rumah naek bus,,dy ajak jumpa..dy belanja makan...sebulan dua kali mesty dy bagi duit poket kat aq...kalau aq tak amik,,dy passing kowt orang laen...mau tak mau,,kena amik jugak...kalau dy p mana mana ka,,mesti dy bawak balik kat aq something...dy bagi aq sweater adidas kaler putih,,dy bagi tudung bawal kat aq,,dy beli makanan kering bagi..macam macam..kalo aq da trip kat luaq ka,,mesty sy tanya,,abah bagi bapa,,pastu mesti dy topup kat aq plak pastuh..topup handfone tak payah cakap laa,,dy yang topup,,dy yang kol..mesej tak pernah langsung..HAHA..dy layan aq macam anak raja...

tapi dy tak pernah ungkit,,even cinta dy tak terbalas..mungkin tak dak jodoh kan..apa pown,,aq sayang dy macam kawan aq yang laen...banyak yang dy tolong aq..aq respect cara dy treat owg pompuan..nak kata dy neyh jenis memaksa,,dy memaksa jugak,,mula mula,,tapi dy respect apa ja keputusan aq...sebab tuh aq still kawan ngan dy lagi sampai sekarang..apa pown doa aq tak pernah aq lupa supaya dy jumpa dengan perempuan yang lebih baik...dy selalu cakap yg dy sayang aq..tapi aq selalu cakap kat dy,,mana boleyh sayang kat awex orang..then terus nada dy akan berubah..aq selalu usik dy cam tuh..HAHA..whatever happen,,he is my sweetest moment i'll never forget...

neyh laa dia...HA...

mesti teringat kat aq neyh..sebup baju neyh aq yang pilih kat dy
*dy hantaq tadi

0 rAhsiA: