BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Sunday, May 27, 2012

kisah cik SURAT CINTA..

ASSALAMUALAIKUM
 malam yang dah menginjak ke pagi..(~_^)(V)


*********

SURAT...
banyak function surat neyh....surat neyh macam medium untuk kita berhubung dengan owang yang jauh laaa...tapi neyh zaman dulu dulu punya cara...zaman aq dok beringus lagi...hehe..=D al-maklum laaa,,sekarang neyh,,zaman dah berubah,,dunia dah maju...mana nak pakai surat surat bagai neyh...sumanya kat hujung jari jaa...sekali klik...tup...dah sampai apa yang kita nak bagitaw....tapi aq suka dengan zaman kegemilangan surat surat neyh...aesshhh,,,jangan tipoo aq yang kau tak pernah nak jiwang jiwang atas kertas eehh...aq tumbok kau laju laju kang...!!!choii...~~~HAHA..aq suka tulis surat...first sebab aq boleyh,,buat tulisan yang macam macam jenis...kecik besaq gemok kuruih panjang lonjong....segala bagai...pastuh boleyh guna pen yang warna warni plak....wwuuu...siokk ooo...aq tamau cerita lagi sal aq...


aq nak start ngan adik aq punya kisah dulu....HAHA...start dari tadika dah pandai maen surat budak neyh sowang...tulisan dah laaa shomei shomei...bulat bulat....HAHA..aq baca aq gelak...sangat laa lawak...biasa laa ayat budak budak an...tapi kekadang ayat depa lagi meletop dari kita kita neyh...sangat lawak owke...tapi aq dah lupa apa yang dy tulis...pernah dua tiga kali ada surat tak bersetem sampai kat umah...di selitkan kat pintu utama umah aq...ingat owang hantaq kat kenduri...tapi pelik tulisan supa orang baru belajaq menulis...bukak bukak surat dari anak jiran umah aq..mai report kata adik aq neyh nakai,,suka kacau dia...HAHA...budak budak....yang tak boleyh belah dia yang hantaq kat awex dia..nama sharifah...dia tulis apa tah...tak ingat..sebab dah lama...


then sampai laa kat aq..macam aq kata aq suka benda yang hand made...contoh kad kaa,,surat kaa apa apa ja lah...bagi aq suma tuh unik...HAHA..anyway,,balik kepada surat..truly,,aq suka maen surat surat neyh...aq tak taw napa..bagi aq melalui penulisan neyh aq boleyh luahkan apa jaa yang aq suka,,yang aq nak,,apa yang terpendam dalam hati..kalo surat surat jiwang bapak memang aq tak pernah buat lagi...aq selalu maen surat ngan ayah aq..ngan adik beradik aq...kalo kata aq tak da something yang aq nak luah,,aq hantaq surat laa..


aq rasa puas...aq rasa depa akan habeskan apa yang aq tulis...sebab fitrah laa kan,,kita neyh ada perasaan nak tawu yang membuak buak...attuddiiaaa ayat...HAHAH..so,,bila depa baca depa paham laa perasaan aq sekurang kurangnya even sikit....kan kan...and dari surat tuh adalah sebagai bahan bukti yang sangat kukuh...bukti sama ada kita pernah berjanji and what so ever...aq sukalah...ngan ayah aq,,banyak kali jugak aq hantaq surat kat dia...biasalah,,dalam rumah bukan laki bini jaa yang ada masalah...anak ngan mak pak pown ada masalah woo...aq tak taw sama ada ayah aq still simpan surat tuh kaa dak...HAHA..biaqlah..kalo aq baca balik pown mesti aq malu gilo's!!!tamau tamau...!!!ergh...HAHAH..


apa pown,,aq rasa tulis tulis surat neyh sangatlah cool even orang cakap benda neyh dah lapuk...mungkin orang akan cakap yang aq neyh ketinggalan zaman..tapi apa aq kisah...mulut orang memang tak bulih nak tutup...


0 rAhsiA: