BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, May 25, 2012

macam mana nak tawu???

ASSALAMUALAIKUM'

and a very good morning to bla bla bla..~~~~~!!!(intro)
wuiyoo...dah lama aq tak update blog..actually tak sempat nak update,,sibuk ngan training,,sibuk ngan game,,sibuk ngan keja pulak sekarang neyh,,so,,masa untuk mengadap laptop lelama sudah tidak ada lagi..dikesempatan yang tersisa neyh,,aq nak update,,just a simple entry sebagai sisipan kepada yang setia mem-follow aq tanpa jemu....*aicehh..bajet nyer ayat...!!hahahha..by the way,,yg aq terlintas nak update neyh pown selepas ada sorang hamba Allah neyh tanya aq,,dah lama tak update blog...n tadi dia ada tanya satu soalan kat aq...n aq pown agak teruja untuk mengupas *attudiaaa ayat* soalan dia tadi neyh...soalan berbunyi

"macam mana kita nak taw yang perempuan neyh suka kat kita..??"
(entry neyh especially untuk kaum adam n sewaktu dengannyalah)

***********

actually..banyak tafsiran dalam perkataan SUKA neyh...suka neyh banyak...suka sebagai kawan,,suka sebagai kekasih,,suka sebagai teman,,suka sebagai sahabat and bermacam jenis lagi suka...so,,jangan salah tafsir n cepat cepat nak buat kesimpulan...kita kena tawu,,kita suka dia macam mana,,and dia suka kita macam mana...jangan dia suka kita sebagai kawan,,tetiba kita suka dia sebagai kekasih....mau haru biru...masing masing tak cakap dah lepas tuh...malu punya pasai..yer dak..??owke owke,,aq tak mau cakap pasal suka sekarang neyh...aq ada laa sikit tips untuk kaum kaum ada yang nak tengok sama ada perempuan neyh suka kita ka dak...



1. SELESA
maksud selesa kat sini,,dia tak kekok dengan kita...dia selesa bila ada ngan kita...dia tak rimas dengan perlakuan kita...macam kita laa,,selesa bila kita sembang ngan dia,,selesa macam mana..??bila kita bercakap kita dapat balik feedback yang positif dari dia..bukan kita cakap ngan tunggul...kita cakap sepatah dia cakap setengah patah..kita cakap setengah patah,,dy cakap tak berpatah..last last patah hati...HAHHAHA...so,,hati hati kawan....

2. SELALU ADA
selalu ada neyh,,macam neyh laa...aq bagi senang hampa laa nak paham yer...maksudnya,,dia nak hempa neyh selalu ada ngan depa...macam depa nak p makan malam ka,,depa ajak hempa jaa kuaq...pastu nak p beli barang depa ajak hempa,,dia nak p picnic hempa jugak yang dia ajak,,paling tidak pown,,dia nak kerap kerap mesej ngan hempa...haa,,lebih kurang macam tuh laa...maksudnya,,depa dah tak berapa bulih nak berenggang ngan hempa...asal berenggang jaa rindu..tuh tandanya dia suka kat hempa laa...

3. TELEFON DAN MESEJ
yang neyh rasanya tak perlu nak explain panjang panjang noh....sendiri boleyh paham kowt...bila kita atau dia dah sukakan kita,and kita sukakan dia,,op cos,,kalo boleyh 24 hours kita nak taw perkembangan dia...even sembang kosong..sembang sampai tak dak benda nak di sembangkan...tuh tandanya dia dah suka  kita,,atau kita suka dia...haaa...dari sini pown kita dah boleyh taw hati orang..kita dah boleh baca sikit sikit...

4. CERITA
yang neyh macam mana aq nak habaq p haa..??ermmm...owke laa...cerita neyh,,bila dia dah sukakan kita,,dia jadi senang nak bercerita...ceritalah pasai apa pown...cerita pasai family dia ka,,pasai merka dia,,mantan merka dia ka,,pasai kawan kawan dia kaa pasai dia punya pasailah...hahahhaha..dia tak kisah untuk berkongsi ngan kita...tuh maknanya dia dah mula sukakan kita...dia nak berkongsi apa yang dia ada ngan kita..yer dak...takkan laa kita nak bercerita kat orang yang kita tak suka..betui dak...???tak logik laa kan...ada otak,,sendiri boleh pikiaq..hahhahaha...attuuudddiiiaaaa..!!!

5. AMBIL BERAT
haa,,neyh kes berat..berat tak berat sangatlah kan...tapi agak berat lah...ambil berat neyh mungkin dia dah memikirkan hubungan yang lebih serius ngan kita...tapi kita pown jangan cepat buat conclusion...mungkin dia cuma risaukan kita sebagai kawan tak lebih...perempuan neyh kekadang prihatin dia lebih sikit...so,,kena pahamlah..bila dia dah mula ambil berat pasal kita,,maknanya,,dia dah mula sukakan kita dan berkemungkinan besar rasa sayang tuh dah mula hadir dalam hati dia...ambil berat ngan busy body adalah dua benda yang berbeza...so,,jangan sampai tersalah menilai pulak...


********

aq rasa tuh jaa yang mampu aq kongsi....apa yang aq tulis neyh berdasarkan pengalaman dan pemerhatian aq sepanjang aq bernyawa atas bumi tuhan neyh..suma neyh dari side aq..tapi macam aq cakap tadi...HATI HATI..suka neyh ada banyak tafsiran..jangan sampai kita tersalah membuat andaian..sebab benda tuh akan makan diri kita balik...tapi kalo kita betul sukakan dia,,sanggup terima baik buruk dia,,habaq ja apa yang tersirat dalam hati kita kat dia...manusia neyh biasalah,,kalau tak di beritahu dia takkan tahu...tapi,,apa jaa jawapan yang kita terima dari dia,,kita kena ikhlaskan..

mungkin kita di tolak,,mungkin kita di terima...so,,jangan give up,,jangan menyerah...yang penting kita dah cuba...mungkin Allah sedang sediakan kita yang lebih baik,,sebab tuh kita di tolak..mana kita taw kan...apa pown redhakan hati,,supaya kita tak terhasut dengan bisikan syaitan...jadi insan yang kuat dan tabah...
cinta tu datang tanpa di paksa..!!!


0 rAhsiA: