BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, June 30, 2012

SUKMA XV PAHANG

ASSALAMUALAIKUM

jam dah dekat pukul dua..tadi layan cita chipmunck *ntah betol,ntah tidak aq ngeja* pastu basuh baju,,sidai  baju suma...petang tadi mak ada kol tanya sihat ka dak,,asto dy gtaw yang abah dah nak kuaq 40 hari...tinggai dia sorang sorang....alahai..sian nya..kalau laa boleyh aq dah bawak mak mai sini laa...dalam dok ralit ralit,,ada satu iklan yang buat aq kembali tersedar..."kejohanan sukan malaysia XV PAHANG" dah tak lama...

*******
batuk dok still macam neyh lagi..actually esok aq dah kena persiapkan diri untuk kem pemantapan di IPG,PERLIS untuk 3 hari then terus bertolak ke pahang berperang..!!!wargghhh...!!!nak kata ready tak sangat,,nak kata tak ready pown tak jugak...ntah laa...apa pown yang jadi,,aq kena 100% bagi komitmen untuk game kali neyh..habes jaa sukma,,kalo aq still ada rezeki aq main untuk karisma plak...tuh pown kalau ada rezeki...

kalau tak dak,,aq rasa aq cuci tangan jerlah....by the way...insyaAllah 4hb JULAI 2012 kontinjen kitowang akan bertolak ke sana...kontinjen lain ada yang dah gerak pown ke sana...ada yang lambat lagi...seriously aq rasa seriau gila kowt....ntah aq boleyh buat kaa tidak...

apa pown,,aq harapkan aq dapat bawak balik 1 pingat untuk aq buktikan kat orang orang yang selama neyh "menyaport" aq dalam sukan neyh...aq dah korbankan aq punya kelas untuk sukma neyh,,jadi aq perlu lakukan sesuatu supaya pengorbanan aq neyh aq rasa berbaloi...aq tak mau jadikan benda neyh something yang sia sia...aq nak buktikan kat mak aq,,ayah aq,,kakak aq,,adik adik aq,,abang and kakak ipar aq,,even aq tak boleyh berjaya dalam akademik,,aq boleyh cipta 1 kejayaan melalui sukan...

mungkin kebolehan aq di sini...apa pown,,aq kena berjuang habes habesan....*semangat* aq kena pikiaq balik,,dengan susah payah aq training selama neyh,,sakit sana sakit sini,,susah susah cari lecturer,,turun naik jumpa KP just untuk mintak pelepasan dari menghadiri kuliah...aq kena bawak hasil...

apa pown aq pohon doa dari kalian untuk sama sama mendoakan kejayaan aq dalam sukan neyh...doakan aq agar terhindar dari segala kecederaan yang serius,,dapat ketua juri dan wasit yang telus,,yang amanah,,yang adil dalam menilai setiap permainan aq nanty...sumpah aq cakap,,,getaran tuh,,debaran pertandingan tuh aq dah rasa...kekuatan aq jugak datang dari kalian..kalau untuk pra sukma dulu aq bawak balik perak,,kali neyh aq nak bawak balik EMAS untuk negeri perlis...bukan saja untuk negeri perlis,,untuk coach aq Cikgu Shafii,,Abang Eddy yang selalu push aq,,yang tak pernah jemu bagi teknik kat aq untuk menjadikan aq insan yang berjaya...kejayaan aq jugak untuk mak ayah aq,,keluarga aq dan jugak kawan kawan aq...

AKU BOLEHHHHHHHH...!!!!!









Friday, June 29, 2012

#untitled

ASSALAMUALAIKUM

******

blog aq dah gelong...aq tak tahu pesal...

sekian,TERIMA KASIH

salam JUMAAT untuk semua

peace yawww

Wednesday, June 27, 2012

perasaan itu sesuatu yang TAK TERDUGA

ASSALAMUALAIKUM

hari neyh masuk hari ke 4 dah aq tak sihat...tapi alhamdulillah i'm going better...and tak berapa hari lagi SUKMA dah nak start..tapi aq still macam tuh...training tak pegi..kelas apatah lagi...liat sangat nak pegi...maklumlah hari hari kelas kol 8 start...malas laa jawabnya...minggu depan dah start tak masuk kelas sebab dah nak g pahang...ahaaii..mampu kaa aq nak handle game neyh...bukan calang calang orang yang main...apa pown,,aq kena sihat betul betul dulu..kalo tak surely aq akan down,,at last apa pown tak jadi...

******

bila cakap pasal perasaan neyh,,tak satu manusia pown yang terlepas dari ada perasaan..*ehh..apa aq merepek tah..!!(ignore about it)*yerlah..binatang pown ada perasaan apatah lagi manusia..its normal owke...*aq bluurrrrrr..~~~~*bila cakap pasal hati dan perasaan neyh,,boleyh jadi kita suka kat dia hari neyh,,sejam kemudian perasaan tuh dah hilang...sebab semua nyeh terlalu subjektif untuk dibicarakan...aq pown taklah pandai sangat nak cakap pasal neyh..tapi melalui apa yang dah aq alami,,yang aq dah hadapi,,yang dah aq what so everlah,,aq ada laa sedikit pengetahuan atau lebih kepada pengalaman aq sendiri laa untuk aq kongsi kat sini...boleyh laa untuk di jadikan panduan....tuhh pown kalo hati hampa semua sekeras hati aq...

sometimes kita akan ada perasaan kat someone tuh..maybe masa tuh kita baru kenal dia,,atau pun lepas kita dah berkawan dengan dia dalam 1 tempoh yang agak lama baru kita perasan yang kita ada perasaan kat orang tuh...dannnnnnnn sangatlah beruntung bila perasaan kita tuh di balas dengan perasaan yang sama dari dia....untunglah...kau tak rasa untung ka..???ceehh..!!!tak bersyukur..!!tapi sangatlah malang atau tak lah indah bila perasaan kita tuh cuma angin sepi yang menghembus lembut juraian rambut si dia...(cewaaahhh..ayat puitis do!!!)hahhahah..sumpah nak tergelak...sedih kan...??kan??kan???tapi nak buat macam mana,,takkan kita nak paksa orang tuh nak jugak kat kita....

seriously,,benda neyh penah jadi kat aq...haa betul...tak tipu aih...dulu aq ada laa suka kat sorang mamat neyh...dulu laaa...dulu owke..!!take note..!!nak kata hensem,,boleyh tahan lahh,,ramai jugak yang syok kat dia...dia neyh jenis yang simple...malu sikit ngan pempuan...tapi boleyh tahan jugak laa perangai dia...normallah...laki..tapi bila tengok dia,,nampak laa dia neyh jenis yang high taste...nak hat yang cun melecun ja,,hat tiptop!!biasala orang ada rupa...tapi,,bila aq sembang ngan dia kaa,,melawak ngan dia ka,,aq da laa rasa yang dia neyh selesa ngan aq...selesa melawak ngan aq,,sembang ngan aq...and kami ada laa sikit persamaan...aq dok rasa dia macam ada jugak perasaan kat aq...(gila perasan siot...!!!!!kenyataan berani mampos baqq hang..!!!)hahhahahahhahah...then,,satu hari tuh,,aq ngan dia pakai sedondon...actually benda neyh tak di rancang pown...and kami kena "paku" sedia ngan membe membe yang laen..firstly,,aq wat derk jaa..alahhh tak sengaja jaa pown...pastu sekali lagi aq ngan dia pakai baju yang sama kaler...kira 1 hari tuh memang kebetulan ahh..kena bahan lagi..then terus dia p tukaq baju,,pakai baju laen...

pergh..!!!masa tuh aq rasa terhina gilaa...!!!tapi aq buat diam jaa..mungkin dia malu laa kowt bila orang laen kaitkan dia dengan aq..maklumlah..sapa laa aq neyh..dah laa gemuk..hitam pulak kan..sapa laa yang hendak...tambah tambah orang orang HOT cam dia..perghhh..!!start dari hari tuh,,aq ngan dia dah tak kamcing cam dulu dah..aq pown jadi tak rasa nak sebut pasai dia dah...nak berangan jadi awex dia lagilah...hahahhahah...gila bajet aq neyhh..demand tinggi der...!!!what everlah...tapi jenis aq neyh HATI KERING...once bila aq cakap aq dah tak mau,,aq memang dah tak berminat nak cakap pasal tu dah...bila aq cakap yang aq dah tak dak perasaan tuh,,maknanya memang aq dah tak dak perasaan...tak payah laa nak paksa...sebab benda tuh akan mai sendiri..sama ada kat orang yang sama atau orang yang laen tuh,,semua urusan Tuhan...aq dah malas nak amik port...sekarang neyh aq just berserah kat Tuhan untuk jodohkan aq dengan sesapa saja yang dapat bimbing aq ke jalan yang lebih baik,,yang dapat terima aq seadanya..tuh pown bila hati aq dah betul betul bersedia untuk sebuah perhubungan...noktah!

tapi setakat neyh,,pintu hati aq still terkunci untuk mana mana lelaki...sebab neyh bukan kali pertama,,kali ke dua atau kali ke tiga aq gagal dalam perhubungan..tak kisah laahh,,hubungan tuh terputus atas sebab apa pown...tapi tah lah..!!stop it!!!mungkin jodoh aq belum sampai..insyAllah suatu hari nanti..hahaha...wait and see lah...and aq harap,,aq tak peganglah title ANDARTU-ANak DARa TUa...bhahhhahah...serious menakutkan do!!

by the way,,pada mana mana insan yang mempunyai perasaan kat mana mana insan tapi perasaan itu tak terbalas,,sini aq ada benda yang nak di sharekan..cukuplah dengan pengalaman aq yang seciput neyh untuk di kongsikan..yer dak...hehe..

1. banyakkan DOA kat ALLAH
apa pown kita sebagai orang islam kena mintak kat Allah..sebab dia yang aturkan hidup mati kita,,jodoh kita,,rezeki kita...orang yang jarang berdoa neyh orang yang sombong...sedangkan nabi yang kekasih Allah tuh pown berdoa setiap hari,,inikan kita yang cuma hamba yang daif...berdoa bukan kena duit pown..kalau kita dah ada "calon" sendiri..mintaklah Allah dekatkan hati dia dengan hati kita...doa laa supaya perasaan kita kat dia tak pernah melebihi cinta kita kat Allah dan rasulNya...mintak dipanjangkan jodoh dan di satukan dua jiwa tadi..insyAllah,,kalau kita tak jemu berdoa,,Allah makbulkan..tapi kalau kita still tak dak calon yang kita rasa sesuai...ataupun kita buntu,,kita serahkan kat Allah sebab dia yang lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita..mintaklah kat Dia supaya jodohkan kita dengan hambaNya yang dapat membimbing kita ke jalan yang di redhai,,yang mampu terima baik buruk kita,,yang sedia untuk hadapi setiap dugaan tuh sesama..

2. percaya dengan QADA' QADAR ALLAH
percaya Qada' dan Qadar Allah neyh adalah rukun iman yang ke-enam...maksudnya kita beriman,,percaya dengan apa yang dah Allah tentukan untuk kita...kita kena yakin dengan Qada' Qadar Allah neyh...sesungguhnya Allah lebih mengetahui mana yang baik untuk kita mana yang tak...perancangan Allah tuh maha hebat...kita cuma mampu untuk merancang,,tapi Allah yang menentukan...macam ada satu quote neyh yang aq jumpa...dia cakap macam neyh,,

"boleyh jadi benda yang kita benci itu adalah yang terbaik buat kita sedang kita tidak tahu,,boleyh jadi juga benda yang kita cintai itulah yang tidak baik untuk kita.."

haaa...lebih kurang camtuhlah bunyi dia....tak semestinya benda yang kita tak suka tuh tak baik untuk kita,,and tak semestinya benda yang kita suka tuh baik untuk kita...so,,mungkin dia yang kita suka tuh tak baik untuk kita,,jadi Allah tak buat dia untuk menyukai kita...macam tuh jugak yang sebaliknya...apa pown kita kena bersyukur dengan setiap apa ja yang telah di takdirkan untuk kita...

3. jadikan semalam sebagai PENGAJARAN
kekadang bila kita dah sempat dapat cinta,,kasih dan sayang dari dia dan dia dah semai segala perasaan kat kita kemudian kita di tinggalkan...mesti sakitkan...tapi jangan jadikan tu satu alasan untuk kita terus di buru rasa bersalah atas segala janji yang dah kita taburkan...yang pasti bukan kita yang mahukan perpisahan tuh kan...selalunya neyh side laki laa...kekadang dia ada rasa bertanggungjawab atas apa yang dia dah buat dengan perempuan tuh,,atas sebab tuh dia tak boleyh nak tinggalkan perempuan tuh,,and tak boleyh nak terima perempuan laen...mungkin...*ni cuma pandangan aq..mungkin aq salah..*so,,jadikanlah semalam sebagai pengajaran untuk kita esok hari....jangan ulangi kesalahan dengan kesalahan..ambil ikhtibar...jadikan hari ini lebih baik dari semalam...mungkin Allah sedang rencanakan satu percaturan yang lebih hebat untuk kita....siapa tahu..boleyh jadi jugak situasi neyh jadi side perempuan..maybe dy dah pernah "terlanjur" dengan sorang laki neyh tapi dia di tinggalkan,,then dia rasa dia tak layak untuk mana mana lelaki lagi...thats why,,dia cuba untuk menolak semua cinta dari insan laen...mungkin ya,,mungkin tidak..sekali lagi,,ini cuma andaian aq...apa yang jadi,,hanya Tuhan jaa yang tahu..


*******

aq pown taklah hebat sangat nak beri nasihat...aq rasa cukuplah setakat neyh...tapi neyh laa yang aq selalu lakukan...banyakkan DOA,,percaya dengan Qada' dan Qadar,,then aq jadikan semalam sebagai pengajaran untuk aq perbaiki hari esok...mungkin esok masih milik aq,,mungkin tidak lagi...siapa yang tahu...cuma kita sebagai hamba jangan pernah menyerah...serahkan cinta kita pada Allah dan rasulallah S.A.W..insyAllah kita tak pernah hampa dalam memiliki cinta hakiki dariNya...

(^______________^)(V)

-PEACE NO WAR-



Tuesday, June 26, 2012

SYUKUR

SYUKUR

bersyukur pada yang menyakitimu 
kerana 
dia yang menabahkanmu

bersyukur pada yang tidak mengendakanmu
kerana
dia yang memupuk dirimu berdikari

bersyukur pada yang menjatuhkanmu
kerana
dia yang memperhebatkan kemampuanmu

bersyukur pada yang menyiksamu
kerana 
dia yang menguji kesabaran dan ketabahanmu



Wednesday, June 20, 2012

salam TAKZIAH

ASSALAMUALAIKUM

dari dia kita datang dan dari dia kita kembali..

******
baru aq tahu kenapa dua tiga hari neyh,,air mata tak pernah kering untuk menemani aq setiap malam sebelum aq tidur...dan setiap kali itu jugak fikiran aq tak pernah berhenti untuk memikirkan dia...siapa dia??tak perlulah aq bicarakan di sini...entah kenapa tetiba dua tiga hari neyh aq tak berhenti dari teringat setiap momen yang dah aq lalui bersama...aq pown dah lost contact dengan dia agak lama...itu yang buat aq pelik kenapa dengan tetiba aq teringatkan dia...ahh..!!hanya tuhan saja yang tahu....

tengah aq belek belek facebook aq...sambil layan lagu,,tetiba aq ternampak status update dari profile dia...even aq tak fren ngan dia,,aq still boleyh baca wall post dari dia...seriously aq terkejut...sebab baru dua tiga hari lepas dia up date status tuh aq mesej dia..tapi tak berbalas..aq ada miskol dia,,tapi tak berjawab..mungkin dia perlu ruang saat tuh...

kekadang hati aq sendiri tertanya,,adakah dia kian pulih...atau makin teruk sakit dia...atau dia tengah bahagia dengan insan laen meskipun bukan dengan aq...alhamdulillah kalau dia dah kecapi kebahagiaan tuh..tapi kalau derita yang dia terima..??ya Allah,,kau kuatkanlah imannya..kau tabahkanlah hati dia dalam mengharungi setiap dugaanMu yang maha hebat itu...

sekali aq baca status tuh,,aq terdiam...terkedu..aq baca untuk sekian kalinya...kelu lidah tanpa bicara...anak dia dah kembali ke rahmatullah...atas sebab apa aq tak tahu...tapi itu yang aq tahu...dah kehilangan seorang lagi permata hati buat kali ke duanya...

"sekeras keras hati lelaki untuk seorang perempuan,,masih ada sifat penyayang untuk insan bernama anak..."

aq tahu sulit untuk dia terima hakikat neyh..tapi aq tahu dia kuat dan tabah...ingat lagi saat aq masih dengan dia...sering kali dia bercerita dengan aq pasal anak dia yang sorang tuh...even aq tak dapat tengok dia secara face to face tapi aq dapat dengar nada suara dia yang penuh bahagia tu...aq tahu dia seorang ayah yang bertanggungjawab,,ayah yang penyayang,,ayah yang prihatin,,ayah yang baik untuk anak dia meski dia tak pernah di beri peluang untuk melihat anak dia membesar di depan mata...

setiap perbualan dia dengan anak dia,,aq simpan menjadi sebuah memori indah...tak perlulah aq ceritakan...semoga kisah tuh hanya kami yang ada untuk di kenang....yang pasti,,arwah jugak sangat sayang dan cintakan ayah kandung dia..aq harap dia terus tabah untuk hadapi setiap ujian yang Allah beri...ke mana pun dia pergi,,aq harap dia masih mengharapkan kepada penciptaNya...aq tak dapat untuk berada di sisi dia,,di saat dia memerlukan bahu untuk menumpang tangis,di saat di perlukan telinga untuk berkongsi cerita,,di saat dia perlukan tangan untuk meraih secebis kekuatan untuk kembali bangkit....

"semoga Allah menempatkan arwah di kalangan orang orang mukmin,,orang orang yang soleh..dan di kalangan para syuhada...dan semoga roh arwah tenang di sisi yang maha Esa..."
-amin-

**** al-fatihah ****




Sunday, June 17, 2012

bila HATI yang BERBICARA

bila kita sayang orang tu,,
kita tunggu dia lama pun tak apa,,
tapi,,
bila dia yang tunggu kita,,
dia marah marah...
HATI kata "alaa...adatlah,,ada yang menunggu dan di tunggu.."

bila kita sayang orang tu,,
kita tak tidur pun tak apa,,
kita layan jaa dia yang tengah bosan...
tapi,,
bila kita bosan,,
ada dia layan kita..??
HATI kata "tak pe,,dia busy kott.."

bila kita sayang orang tu,,
kita gaduh dengan dia,,
kita diam saja...
tapi,,
dia heboh satu DUNIA..
HATI kata "tak pe,,dia tengah tension tu..."

bila kita sayang orang tu,,
kita call nak cakap dengan dia,,
tapi,,
dia bagi fon kat orang lain,,atau matikan...
bila jadi camtu,,
HATI kata "tak pe,,layan jer...kawan dia kawan kita jugak.."

bila kita sayang orang tu,,
kita bercerita dengan dia,,
kita rasa lebih baik bercerita dengan tunggul..
tapi,,
bila dia yang bercerita,,
kita dengar,,sepatah sepatah kita kena ingat..
kalau tak ingat kita yang kena marah..
HATI kata "tak pe,,sayanglah katakan..."

bila kita sayang orang tu,,
kita dan dia lapar,,
kita bagi ja semua makanan yang kita ada..
HATI kata "alaa,,jagalah hati dia..kesian dia..."

bila kita sayang orang tu,,
kita sanggup bagi dia rest sebab dia letih..
tapi bila kita yang letih,,dia nak jugak kita layan dia..
adil ker...???!!
HATI kata "tak pe,,bukan selalu...."

bila kita sayang orang tu,,
kita bagai nak gila bila dengar dia sakit..
tapi,,
bila kita yang sakit...
dia siap keluar dengan kawan kawan dia,,
meraikan pulak hari sakit kita..
HATI kata "tak pe...alaa,,takkan nak berkepit 24 jam.."

bila kita sayang orang tu,,
kita tak pernah pentingkan diri...
tapi dia,,
hipokritnya..masyaAllah,,tuhan saja yang tahu..
HATI kata "tak pe,,dia memang macam tu..kenalah terima.."

bila kita sayang orang tu,,
kita sayang nak tinggalkan dia,,apatah lagi selamanya..
tapi,,
dia tak tahu kita berdepan dengan maut..
walaupun kita sakit,,
dia kata kat kita "sakit biasa biasa jaa..jangan nak mengarut..."
HATI kata "macam manalah dia bila kita tak da nanti,,mesti dia gembira.."

bila kita sayang orang tu,,
kita tak sanggup tengok dia derita..
tapi,,
dia tak pernah hargai diri kita...
HATI kata "tahu tak betapa kita sayangkan dia..???"

bila kita sayang orang tu,,
kita sanggup untuk tinggalkan dia untuk buat dia rasa bahagia,,
tapi,,
ada dia tahu setiap pengorbanan kita..??
HATI kata "tak pe,,janji dia bahagia biarpun bukan dengan kita.."

DAN,,
bila kita dah tinggalkan dia untuk selamanya,,
dia datang ziarah pusara kita,,
tak henti henti dia pohon kemaafan,,
dia mintak maaf sebab pernah mengata kita,,
dia mintak maaf sebab pernah buat kita tunggu dia,,
dia mintak maaf sebab pernah paksa kita layan dia yang tenagh bosan,,
dia mintak maaf sebab pernah heboh satu dunia salah kita,,
dia mintak maaf sebab pernah tak hiraukan kol kita,,
dia mintak maaf sebab pernah tak dengar luahan hati kita,,
dia mintak maaf sebab pernah buat kita kelaparan sebab dia,,
dia mintak maaf sebab pernah ganggu masa rehat kita,,
dia mintak maaf sebab pernah tak hiraukan sakit kita,,
dia mintak maaf sebab pernah pentingkan diri sendiri,,
dia mintak maaf sebab pernah abaikan penderitaan kita...

namun semuanya dah TERLAMBAT...
kita cuma mampu maafkan dia dari jauh,,
tanpa dia mampu mendengar ungkapan maaf dari bibir kita sendiri..
indahnya kalau dia tahu semua itu,,
KERANA AKU SAYANGKAN KAMU




Friday, June 15, 2012

congrates my SISTO!!!

ASSALAMUALAIKUM

ohh malasnya aq update entry sekarang neyh..tengokla,,bulan may saja bapa entry,,3 sahaja owke..!!haha..actually bukan aq malas,,tapi aq tak berkesempatan dan punya waktu nak mengadap benda alah neyh...dan sebagai tambahan duit broadband aq tak berbayar so,,sudah di sekat dari penggunaan..nak bayaq,,modai tarak laa macha...!!itu pasai laa tak pernah on9...bukan tak pernah..tapi jarang jarang lah...hahhahhaaaddduuuiii..!!!

***********

actually entry neyh special untuk tatapan adinda aq yang dulu sangat jahat ngan aq,,sangat tidak kamcing ngan aq,,sangat tak boleyh belaga angin ngan aq,,tapi sekarang dia dah jadi adik yang misali,,yang baguih,,yang boleyh simpan rahsia tetapi kekadang MENGJENGKELKAN...ouchh..!!sori adindaku,,aq termengata kat hang....

sebelum tuh,,aq nak ucapkan jutaan tahniah kat dia,,sebab dah berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih baik,,maksud aq dia dah berjaya masuk u..now,,dia sambung ASASI kat UIA petaling jaya...alhamdulillah...dia amik course applied science  and healthy..(betui tah aq eja neyh)hahhaha..hantam sajalah labu...tapi lebih korang lagu tuh laa bunyi dia noh...

actually dia dapat tawaran sebelum dia masuk UIA neyh..dia dapat matrix PERLIS..ouhh..!!sama ngan aq..bukan laa sama sangat,,tapi berjiran laa..aq UiTM dia matrix...owke laa tuh...masa dia dapat tawarn matrix uh,,dia tak dapat lagi UIA punya..so,,dengan excitednya dia pown nak masuk situ..mula mula memang aq tak setuju lah..sebab dia dengan aq..tapi bila pikiaq pikiaq balik,,owke jugak,,ada membe boleyh balik sekali semua bagai ann..takpalah..tak kisah laa dia nak masuk situ pown kan..

alih alih dia check on9,,dia dapat UPU kat petaling jaya..kos yang dia dapat pulak dia tak minat..tapi bila dengaq UIA,,semua orang suruh dia masuk situ laa..aq tak kisah mana pown dia nak masuk..sebab asasi ngan matrix lebih kurang jaa level dia..kalo tak lepas,,tetap tak boleyh nak continue study..yer dak..aq pown bancuh laa dia..suruh dia masuk matrix..tapi ramai pulak yang hasut dia suruh masuk  UIA..cehhh!!hampeh betui..at last,,setelah pening berhari hari pikiaq nak masuk mana,,sampai buat peti undi,,berebut laa aq ngan mak aq dok cabut...mula mula menang kat matrix dah,,tapi depa soh undi satu lagi,,memang kena kat UIA lah n dia pilih UIA sebab tuh yang paling lambat pown..matrix kena masuk awai,,then dia preparation apa pown tak buat lagi..hah!!tak haru..sebab lain dia masuk situ aq tak taw,,kena tanya dia sendiri laaa...

bila nak masuk u neyh,,banyak laa benda nak kena settlekan..borang tuh borang neyh,,cop sana,,cop sini,,kena p hospital buat medical check up bagai,,barang nak kena beli...yang si kecik tuh nak buat operation pulak..moto tarak,,keta saja dok bergerak p mana  pown..sehari sebelum si kecik uh masuk hospital,,kami p hospital nak p buat x-ray sebab depa kena buat x-ray saja...p sana depa kata kena surat lah,,apalah,,kalo dak,,tak boleyh buat..kena  download kat link hapa jadah tah..so,,balik laaa pulak...tak sempat jugak buat x-ray...balik p check balik tengok memang tak dak borang apa pown..esok tuh p hospital,,baru dia lepas...ciss!!!bengang tahap gergasi tercekik tulang dah haaa...cepat jaa settle,,kalo settle dari semalam kan dah senang..ne dak,,macammacam hal lah pulak kan..

and that timelah,,aq rasa macam aq neyh yang sulong...HAHA...terbaik wokk..!!!yer laa,,kejaq sana sini,,p sana sini,,urus segala bagai...pegi bank lah,,beli baranglah,,g hospital lah,,aq yang drive,,aq yang tolong urus...bangga lah kejap...owke la sekurang kurangnya,,adala jugak bakti aq kat adik adik...so,,masa nak p sana,,kami p reramai..kira 1 familylah yang pegi kecuali abang aq yang sulong...penuh aaa satu keta..rapat sampai ke tayar keta nuh,,punya dok sumbat barang dalam bonet keta...tapi alhamdulillah selamat jugak sampai...hari pendaftaran tuh tok sah dok kata laa,,,punyalah ramai...beribu owang cek oi...naseb baek mood abah pown owke jaa time tuh..mana tak owke,,suma kakak kakak dah tolong uruskan...takpalah...masa pendaftaran parents kena tunggu kat luaq saja..jadi,,canggak lagi,,aq,,mak aq,,ngan kak aq tunggulah kat luaq neyh..naseb bek laa ada kipas,,kalo dak kaa,,,jenuh berpeluh tak sanggah dah laaa...settle settle suma,,terus naek bilik,,angkat barang kemas barang pastuh terus balik..hahahah...dia teyak dowh..!!aq nak teyak jugak,,tapi tak mau laa tunjuk sangat..

sumpah masa tuh aq dah mula rindu kat dia...rasa sunyi woo tak dak dah membe nak dengaq cerita aq,,tempat simpan rahsia aq,,membe sembang suma dah tak dak...teringat laa apa yang dia suka buat kat umah,,apa yang dia makan....HAHA...dengaq kat dia jenuh cewi seminggu..!!!hahahha..btw,,dia adik yang baik,,yang pandai,,yang tabah,,yang rajin..nak cerita pasai dia panjang sangat,...tapi dia baguih laa...tuh jala yang mampu aq cakap...entry neyh just nak ucap kat dia sekalung tahniah atas kejayaan dia...alhamdulillah..!!


kalo dy TER"baca" entry neyh aq just nak cakap,,


"bila masuk U,,jangan pernah nak mengharapkan kawan kawan dah..apa yang kita nak buat kalau benda tuh bawak kebaikan kat kita,,teruskan...jangan harap membe nak teman kita support kita...masuk U,,orang dah tak kisah kat kita...ada tuh ada yang nak kisah,,tapi tak banyak..banyak nya nak amik kesempatan atas kita jaa..kalau kita tak paham jangan segan nak tanya..tanya ja even setengah orang kata soalan kita tuh langsung tak logik and tak masuk akai..tak paa,,abaikan kata orang,,janji kita tawu..anyway,,kakak hang yang kasaq neyh sayang kat hang...cuma tak reti nak tunjuk jaa...kalau ada apa apa bagitaw,,kalau aq boleyh tolong aq tolong lah...kalau tak boleh aq ikhtiaq laa nak settlekan masalah hang macam mana..ingat,,kalau kita rasa kita tak di peduli,,tak disayang,,tak di ambil perhatian dari sapa pown,,ingat kita masih ada family,,ada mak,,kakak kakak,,abah,,yang penting kita ada Allah...aq neyh tak lah pandai sangat nak nasihat,,cuma aq guna secebis pengalaman yang aq ada untuk aq nasihatkan hang...and jangan kita mudah lupa dari mana asal usul kita...ingat,,dunia neyh kejam...tak semua yang kita sangka baik tuh adalah yang terbaik untuk kita...apa pown jadi diri sendiri..bila kenai laki,,nak berkawan ngan laki,,jadi diri sendiri..kalau dy tak boleyh terima kita seadanya maknanya dy bukanlah yang terbaik untuk kita...aq taw hang boleyh buat...!!and last but not least A BIG CONGRATE to YOU..!!"