BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, June 15, 2012

congrates my SISTO!!!

ASSALAMUALAIKUM

ohh malasnya aq update entry sekarang neyh..tengokla,,bulan may saja bapa entry,,3 sahaja owke..!!haha..actually bukan aq malas,,tapi aq tak berkesempatan dan punya waktu nak mengadap benda alah neyh...dan sebagai tambahan duit broadband aq tak berbayar so,,sudah di sekat dari penggunaan..nak bayaq,,modai tarak laa macha...!!itu pasai laa tak pernah on9...bukan tak pernah..tapi jarang jarang lah...hahhahhaaaddduuuiii..!!!

***********

actually entry neyh special untuk tatapan adinda aq yang dulu sangat jahat ngan aq,,sangat tidak kamcing ngan aq,,sangat tak boleyh belaga angin ngan aq,,tapi sekarang dia dah jadi adik yang misali,,yang baguih,,yang boleyh simpan rahsia tetapi kekadang MENGJENGKELKAN...ouchh..!!sori adindaku,,aq termengata kat hang....

sebelum tuh,,aq nak ucapkan jutaan tahniah kat dia,,sebab dah berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih baik,,maksud aq dia dah berjaya masuk u..now,,dia sambung ASASI kat UIA petaling jaya...alhamdulillah...dia amik course applied science  and healthy..(betui tah aq eja neyh)hahhaha..hantam sajalah labu...tapi lebih korang lagu tuh laa bunyi dia noh...

actually dia dapat tawaran sebelum dia masuk UIA neyh..dia dapat matrix PERLIS..ouhh..!!sama ngan aq..bukan laa sama sangat,,tapi berjiran laa..aq UiTM dia matrix...owke laa tuh...masa dia dapat tawarn matrix uh,,dia tak dapat lagi UIA punya..so,,dengan excitednya dia pown nak masuk situ..mula mula memang aq tak setuju lah..sebab dia dengan aq..tapi bila pikiaq pikiaq balik,,owke jugak,,ada membe boleyh balik sekali semua bagai ann..takpalah..tak kisah laa dia nak masuk situ pown kan..

alih alih dia check on9,,dia dapat UPU kat petaling jaya..kos yang dia dapat pulak dia tak minat..tapi bila dengaq UIA,,semua orang suruh dia masuk situ laa..aq tak kisah mana pown dia nak masuk..sebab asasi ngan matrix lebih kurang jaa level dia..kalo tak lepas,,tetap tak boleyh nak continue study..yer dak..aq pown bancuh laa dia..suruh dia masuk matrix..tapi ramai pulak yang hasut dia suruh masuk  UIA..cehhh!!hampeh betui..at last,,setelah pening berhari hari pikiaq nak masuk mana,,sampai buat peti undi,,berebut laa aq ngan mak aq dok cabut...mula mula menang kat matrix dah,,tapi depa soh undi satu lagi,,memang kena kat UIA lah n dia pilih UIA sebab tuh yang paling lambat pown..matrix kena masuk awai,,then dia preparation apa pown tak buat lagi..hah!!tak haru..sebab lain dia masuk situ aq tak taw,,kena tanya dia sendiri laaa...

bila nak masuk u neyh,,banyak laa benda nak kena settlekan..borang tuh borang neyh,,cop sana,,cop sini,,kena p hospital buat medical check up bagai,,barang nak kena beli...yang si kecik tuh nak buat operation pulak..moto tarak,,keta saja dok bergerak p mana  pown..sehari sebelum si kecik uh masuk hospital,,kami p hospital nak p buat x-ray sebab depa kena buat x-ray saja...p sana depa kata kena surat lah,,apalah,,kalo dak,,tak boleyh buat..kena  download kat link hapa jadah tah..so,,balik laaa pulak...tak sempat jugak buat x-ray...balik p check balik tengok memang tak dak borang apa pown..esok tuh p hospital,,baru dia lepas...ciss!!!bengang tahap gergasi tercekik tulang dah haaa...cepat jaa settle,,kalo settle dari semalam kan dah senang..ne dak,,macammacam hal lah pulak kan..

and that timelah,,aq rasa macam aq neyh yang sulong...HAHA...terbaik wokk..!!!yer laa,,kejaq sana sini,,p sana sini,,urus segala bagai...pegi bank lah,,beli baranglah,,g hospital lah,,aq yang drive,,aq yang tolong urus...bangga lah kejap...owke la sekurang kurangnya,,adala jugak bakti aq kat adik adik...so,,masa nak p sana,,kami p reramai..kira 1 familylah yang pegi kecuali abang aq yang sulong...penuh aaa satu keta..rapat sampai ke tayar keta nuh,,punya dok sumbat barang dalam bonet keta...tapi alhamdulillah selamat jugak sampai...hari pendaftaran tuh tok sah dok kata laa,,,punyalah ramai...beribu owang cek oi...naseb baek mood abah pown owke jaa time tuh..mana tak owke,,suma kakak kakak dah tolong uruskan...takpalah...masa pendaftaran parents kena tunggu kat luaq saja..jadi,,canggak lagi,,aq,,mak aq,,ngan kak aq tunggulah kat luaq neyh..naseb bek laa ada kipas,,kalo dak kaa,,,jenuh berpeluh tak sanggah dah laaa...settle settle suma,,terus naek bilik,,angkat barang kemas barang pastuh terus balik..hahahah...dia teyak dowh..!!aq nak teyak jugak,,tapi tak mau laa tunjuk sangat..

sumpah masa tuh aq dah mula rindu kat dia...rasa sunyi woo tak dak dah membe nak dengaq cerita aq,,tempat simpan rahsia aq,,membe sembang suma dah tak dak...teringat laa apa yang dia suka buat kat umah,,apa yang dia makan....HAHA...dengaq kat dia jenuh cewi seminggu..!!!hahahha..btw,,dia adik yang baik,,yang pandai,,yang tabah,,yang rajin..nak cerita pasai dia panjang sangat,...tapi dia baguih laa...tuh jala yang mampu aq cakap...entry neyh just nak ucap kat dia sekalung tahniah atas kejayaan dia...alhamdulillah..!!


kalo dy TER"baca" entry neyh aq just nak cakap,,


"bila masuk U,,jangan pernah nak mengharapkan kawan kawan dah..apa yang kita nak buat kalau benda tuh bawak kebaikan kat kita,,teruskan...jangan harap membe nak teman kita support kita...masuk U,,orang dah tak kisah kat kita...ada tuh ada yang nak kisah,,tapi tak banyak..banyak nya nak amik kesempatan atas kita jaa..kalau kita tak paham jangan segan nak tanya..tanya ja even setengah orang kata soalan kita tuh langsung tak logik and tak masuk akai..tak paa,,abaikan kata orang,,janji kita tawu..anyway,,kakak hang yang kasaq neyh sayang kat hang...cuma tak reti nak tunjuk jaa...kalau ada apa apa bagitaw,,kalau aq boleyh tolong aq tolong lah...kalau tak boleh aq ikhtiaq laa nak settlekan masalah hang macam mana..ingat,,kalau kita rasa kita tak di peduli,,tak disayang,,tak di ambil perhatian dari sapa pown,,ingat kita masih ada family,,ada mak,,kakak kakak,,abah,,yang penting kita ada Allah...aq neyh tak lah pandai sangat nak nasihat,,cuma aq guna secebis pengalaman yang aq ada untuk aq nasihatkan hang...and jangan kita mudah lupa dari mana asal usul kita...ingat,,dunia neyh kejam...tak semua yang kita sangka baik tuh adalah yang terbaik untuk kita...apa pown jadi diri sendiri..bila kenai laki,,nak berkawan ngan laki,,jadi diri sendiri..kalau dy tak boleyh terima kita seadanya maknanya dy bukanlah yang terbaik untuk kita...aq taw hang boleyh buat...!!and last but not least A BIG CONGRATE to YOU..!!"









0 rAhsiA: