BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Wednesday, June 27, 2012

perasaan itu sesuatu yang TAK TERDUGA

ASSALAMUALAIKUM

hari neyh masuk hari ke 4 dah aq tak sihat...tapi alhamdulillah i'm going better...and tak berapa hari lagi SUKMA dah nak start..tapi aq still macam tuh...training tak pegi..kelas apatah lagi...liat sangat nak pegi...maklumlah hari hari kelas kol 8 start...malas laa jawabnya...minggu depan dah start tak masuk kelas sebab dah nak g pahang...ahaaii..mampu kaa aq nak handle game neyh...bukan calang calang orang yang main...apa pown,,aq kena sihat betul betul dulu..kalo tak surely aq akan down,,at last apa pown tak jadi...

******

bila cakap pasal perasaan neyh,,tak satu manusia pown yang terlepas dari ada perasaan..*ehh..apa aq merepek tah..!!(ignore about it)*yerlah..binatang pown ada perasaan apatah lagi manusia..its normal owke...*aq bluurrrrrr..~~~~*bila cakap pasal hati dan perasaan neyh,,boleyh jadi kita suka kat dia hari neyh,,sejam kemudian perasaan tuh dah hilang...sebab semua nyeh terlalu subjektif untuk dibicarakan...aq pown taklah pandai sangat nak cakap pasal neyh..tapi melalui apa yang dah aq alami,,yang aq dah hadapi,,yang dah aq what so everlah,,aq ada laa sedikit pengetahuan atau lebih kepada pengalaman aq sendiri laa untuk aq kongsi kat sini...boleyh laa untuk di jadikan panduan....tuhh pown kalo hati hampa semua sekeras hati aq...

sometimes kita akan ada perasaan kat someone tuh..maybe masa tuh kita baru kenal dia,,atau pun lepas kita dah berkawan dengan dia dalam 1 tempoh yang agak lama baru kita perasan yang kita ada perasaan kat orang tuh...dannnnnnnn sangatlah beruntung bila perasaan kita tuh di balas dengan perasaan yang sama dari dia....untunglah...kau tak rasa untung ka..???ceehh..!!!tak bersyukur..!!tapi sangatlah malang atau tak lah indah bila perasaan kita tuh cuma angin sepi yang menghembus lembut juraian rambut si dia...(cewaaahhh..ayat puitis do!!!)hahhahah..sumpah nak tergelak...sedih kan...??kan??kan???tapi nak buat macam mana,,takkan kita nak paksa orang tuh nak jugak kat kita....

seriously,,benda neyh penah jadi kat aq...haa betul...tak tipu aih...dulu aq ada laa suka kat sorang mamat neyh...dulu laaa...dulu owke..!!take note..!!nak kata hensem,,boleyh tahan lahh,,ramai jugak yang syok kat dia...dia neyh jenis yang simple...malu sikit ngan pempuan...tapi boleyh tahan jugak laa perangai dia...normallah...laki..tapi bila tengok dia,,nampak laa dia neyh jenis yang high taste...nak hat yang cun melecun ja,,hat tiptop!!biasala orang ada rupa...tapi,,bila aq sembang ngan dia kaa,,melawak ngan dia ka,,aq da laa rasa yang dia neyh selesa ngan aq...selesa melawak ngan aq,,sembang ngan aq...and kami ada laa sikit persamaan...aq dok rasa dia macam ada jugak perasaan kat aq...(gila perasan siot...!!!!!kenyataan berani mampos baqq hang..!!!)hahhahahahhahah...then,,satu hari tuh,,aq ngan dia pakai sedondon...actually benda neyh tak di rancang pown...and kami kena "paku" sedia ngan membe membe yang laen..firstly,,aq wat derk jaa..alahhh tak sengaja jaa pown...pastu sekali lagi aq ngan dia pakai baju yang sama kaler...kira 1 hari tuh memang kebetulan ahh..kena bahan lagi..then terus dia p tukaq baju,,pakai baju laen...

pergh..!!!masa tuh aq rasa terhina gilaa...!!!tapi aq buat diam jaa..mungkin dia malu laa kowt bila orang laen kaitkan dia dengan aq..maklumlah..sapa laa aq neyh..dah laa gemuk..hitam pulak kan..sapa laa yang hendak...tambah tambah orang orang HOT cam dia..perghhh..!!start dari hari tuh,,aq ngan dia dah tak kamcing cam dulu dah..aq pown jadi tak rasa nak sebut pasai dia dah...nak berangan jadi awex dia lagilah...hahahhahah...gila bajet aq neyhh..demand tinggi der...!!!what everlah...tapi jenis aq neyh HATI KERING...once bila aq cakap aq dah tak mau,,aq memang dah tak berminat nak cakap pasal tu dah...bila aq cakap yang aq dah tak dak perasaan tuh,,maknanya memang aq dah tak dak perasaan...tak payah laa nak paksa...sebab benda tuh akan mai sendiri..sama ada kat orang yang sama atau orang yang laen tuh,,semua urusan Tuhan...aq dah malas nak amik port...sekarang neyh aq just berserah kat Tuhan untuk jodohkan aq dengan sesapa saja yang dapat bimbing aq ke jalan yang lebih baik,,yang dapat terima aq seadanya..tuh pown bila hati aq dah betul betul bersedia untuk sebuah perhubungan...noktah!

tapi setakat neyh,,pintu hati aq still terkunci untuk mana mana lelaki...sebab neyh bukan kali pertama,,kali ke dua atau kali ke tiga aq gagal dalam perhubungan..tak kisah laahh,,hubungan tuh terputus atas sebab apa pown...tapi tah lah..!!stop it!!!mungkin jodoh aq belum sampai..insyAllah suatu hari nanti..hahaha...wait and see lah...and aq harap,,aq tak peganglah title ANDARTU-ANak DARa TUa...bhahhhahah...serious menakutkan do!!

by the way,,pada mana mana insan yang mempunyai perasaan kat mana mana insan tapi perasaan itu tak terbalas,,sini aq ada benda yang nak di sharekan..cukuplah dengan pengalaman aq yang seciput neyh untuk di kongsikan..yer dak...hehe..

1. banyakkan DOA kat ALLAH
apa pown kita sebagai orang islam kena mintak kat Allah..sebab dia yang aturkan hidup mati kita,,jodoh kita,,rezeki kita...orang yang jarang berdoa neyh orang yang sombong...sedangkan nabi yang kekasih Allah tuh pown berdoa setiap hari,,inikan kita yang cuma hamba yang daif...berdoa bukan kena duit pown..kalau kita dah ada "calon" sendiri..mintaklah Allah dekatkan hati dia dengan hati kita...doa laa supaya perasaan kita kat dia tak pernah melebihi cinta kita kat Allah dan rasulNya...mintak dipanjangkan jodoh dan di satukan dua jiwa tadi..insyAllah,,kalau kita tak jemu berdoa,,Allah makbulkan..tapi kalau kita still tak dak calon yang kita rasa sesuai...ataupun kita buntu,,kita serahkan kat Allah sebab dia yang lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita..mintaklah kat Dia supaya jodohkan kita dengan hambaNya yang dapat membimbing kita ke jalan yang di redhai,,yang mampu terima baik buruk kita,,yang sedia untuk hadapi setiap dugaan tuh sesama..

2. percaya dengan QADA' QADAR ALLAH
percaya Qada' dan Qadar Allah neyh adalah rukun iman yang ke-enam...maksudnya kita beriman,,percaya dengan apa yang dah Allah tentukan untuk kita...kita kena yakin dengan Qada' Qadar Allah neyh...sesungguhnya Allah lebih mengetahui mana yang baik untuk kita mana yang tak...perancangan Allah tuh maha hebat...kita cuma mampu untuk merancang,,tapi Allah yang menentukan...macam ada satu quote neyh yang aq jumpa...dia cakap macam neyh,,

"boleyh jadi benda yang kita benci itu adalah yang terbaik buat kita sedang kita tidak tahu,,boleyh jadi juga benda yang kita cintai itulah yang tidak baik untuk kita.."

haaa...lebih kurang camtuhlah bunyi dia....tak semestinya benda yang kita tak suka tuh tak baik untuk kita,,and tak semestinya benda yang kita suka tuh baik untuk kita...so,,mungkin dia yang kita suka tuh tak baik untuk kita,,jadi Allah tak buat dia untuk menyukai kita...macam tuh jugak yang sebaliknya...apa pown kita kena bersyukur dengan setiap apa ja yang telah di takdirkan untuk kita...

3. jadikan semalam sebagai PENGAJARAN
kekadang bila kita dah sempat dapat cinta,,kasih dan sayang dari dia dan dia dah semai segala perasaan kat kita kemudian kita di tinggalkan...mesti sakitkan...tapi jangan jadikan tu satu alasan untuk kita terus di buru rasa bersalah atas segala janji yang dah kita taburkan...yang pasti bukan kita yang mahukan perpisahan tuh kan...selalunya neyh side laki laa...kekadang dia ada rasa bertanggungjawab atas apa yang dia dah buat dengan perempuan tuh,,atas sebab tuh dia tak boleyh nak tinggalkan perempuan tuh,,and tak boleyh nak terima perempuan laen...mungkin...*ni cuma pandangan aq..mungkin aq salah..*so,,jadikanlah semalam sebagai pengajaran untuk kita esok hari....jangan ulangi kesalahan dengan kesalahan..ambil ikhtibar...jadikan hari ini lebih baik dari semalam...mungkin Allah sedang rencanakan satu percaturan yang lebih hebat untuk kita....siapa tahu..boleyh jadi jugak situasi neyh jadi side perempuan..maybe dy dah pernah "terlanjur" dengan sorang laki neyh tapi dia di tinggalkan,,then dia rasa dia tak layak untuk mana mana lelaki lagi...thats why,,dia cuba untuk menolak semua cinta dari insan laen...mungkin ya,,mungkin tidak..sekali lagi,,ini cuma andaian aq...apa yang jadi,,hanya Tuhan jaa yang tahu..


*******

aq pown taklah hebat sangat nak beri nasihat...aq rasa cukuplah setakat neyh...tapi neyh laa yang aq selalu lakukan...banyakkan DOA,,percaya dengan Qada' dan Qadar,,then aq jadikan semalam sebagai pengajaran untuk aq perbaiki hari esok...mungkin esok masih milik aq,,mungkin tidak lagi...siapa yang tahu...cuma kita sebagai hamba jangan pernah menyerah...serahkan cinta kita pada Allah dan rasulallah S.A.W..insyAllah kita tak pernah hampa dalam memiliki cinta hakiki dariNya...

(^______________^)(V)

-PEACE NO WAR-



0 rAhsiA: