BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Wednesday, June 20, 2012

salam TAKZIAH

ASSALAMUALAIKUM

dari dia kita datang dan dari dia kita kembali..

******
baru aq tahu kenapa dua tiga hari neyh,,air mata tak pernah kering untuk menemani aq setiap malam sebelum aq tidur...dan setiap kali itu jugak fikiran aq tak pernah berhenti untuk memikirkan dia...siapa dia??tak perlulah aq bicarakan di sini...entah kenapa tetiba dua tiga hari neyh aq tak berhenti dari teringat setiap momen yang dah aq lalui bersama...aq pown dah lost contact dengan dia agak lama...itu yang buat aq pelik kenapa dengan tetiba aq teringatkan dia...ahh..!!hanya tuhan saja yang tahu....

tengah aq belek belek facebook aq...sambil layan lagu,,tetiba aq ternampak status update dari profile dia...even aq tak fren ngan dia,,aq still boleyh baca wall post dari dia...seriously aq terkejut...sebab baru dua tiga hari lepas dia up date status tuh aq mesej dia..tapi tak berbalas..aq ada miskol dia,,tapi tak berjawab..mungkin dia perlu ruang saat tuh...

kekadang hati aq sendiri tertanya,,adakah dia kian pulih...atau makin teruk sakit dia...atau dia tengah bahagia dengan insan laen meskipun bukan dengan aq...alhamdulillah kalau dia dah kecapi kebahagiaan tuh..tapi kalau derita yang dia terima..??ya Allah,,kau kuatkanlah imannya..kau tabahkanlah hati dia dalam mengharungi setiap dugaanMu yang maha hebat itu...

sekali aq baca status tuh,,aq terdiam...terkedu..aq baca untuk sekian kalinya...kelu lidah tanpa bicara...anak dia dah kembali ke rahmatullah...atas sebab apa aq tak tahu...tapi itu yang aq tahu...dah kehilangan seorang lagi permata hati buat kali ke duanya...

"sekeras keras hati lelaki untuk seorang perempuan,,masih ada sifat penyayang untuk insan bernama anak..."

aq tahu sulit untuk dia terima hakikat neyh..tapi aq tahu dia kuat dan tabah...ingat lagi saat aq masih dengan dia...sering kali dia bercerita dengan aq pasal anak dia yang sorang tuh...even aq tak dapat tengok dia secara face to face tapi aq dapat dengar nada suara dia yang penuh bahagia tu...aq tahu dia seorang ayah yang bertanggungjawab,,ayah yang penyayang,,ayah yang prihatin,,ayah yang baik untuk anak dia meski dia tak pernah di beri peluang untuk melihat anak dia membesar di depan mata...

setiap perbualan dia dengan anak dia,,aq simpan menjadi sebuah memori indah...tak perlulah aq ceritakan...semoga kisah tuh hanya kami yang ada untuk di kenang....yang pasti,,arwah jugak sangat sayang dan cintakan ayah kandung dia..aq harap dia terus tabah untuk hadapi setiap ujian yang Allah beri...ke mana pun dia pergi,,aq harap dia masih mengharapkan kepada penciptaNya...aq tak dapat untuk berada di sisi dia,,di saat dia memerlukan bahu untuk menumpang tangis,di saat di perlukan telinga untuk berkongsi cerita,,di saat dia perlukan tangan untuk meraih secebis kekuatan untuk kembali bangkit....

"semoga Allah menempatkan arwah di kalangan orang orang mukmin,,orang orang yang soleh..dan di kalangan para syuhada...dan semoga roh arwah tenang di sisi yang maha Esa..."
-amin-

**** al-fatihah ****




0 rAhsiA: