BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Saturday, October 20, 2012

cinta NETBALL..

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah selesai dah aku untuk semester 5 tahun ke 3 dekat UiTM tercinta...so far just owke owke...i'm growing too fast....betul,,sapa sangkakan..??and now dah start cuti semester untuk sebulan lebih...tapi aku masih kat bumi ARAU nie,,menjalankan tanggungjawab yang belum selesai kat sini...still ada training...hope i'll improve my self better than before...*HOPE


*******

aku nie dari sekolah jenis budak yang lasak...kalau boleh benda tuh selalu mencabar kebolehan aku sendiri..aku jenis yang tak suka duduk diam...hadap buku 24jam sehari,,7 hari seminggu...so,,aku banyak libatkan diri dengan sukan..tak kisah laaa apa pown...aku akan join...masa sekolah rendah,,aku tak lah menyerlah sangat...aku join macam macam benda...tapi banyaknya sport laa...macam yang ke arah akademik nie kurang sikit..kalo akademik nie aku pernah masuk tilawah al-Quran,,choral speaking,,then nasyid...tuh pown masa sekolah rendah jaa..naik sekolah menengah memang kurang sangatlah benda benda macam tuh..

aku ingat lagi,,masa sekolah rendah dulu,,aku lebih fokus kat bola baling...apa apa sikit handball..sikit sikit handball...then,,bila habes handball,aku fokus kat BOLA JARING pulak...tuh pown secara tak sengaja aku join..secara kebetulan orang kata..memang aku nie kayu laa,,sebab first time main kan...lain netball ngan handball nie...handball nie kita free lagi dari main netball...handball kita boleh redah jaa...tapi netball "skema" sikit..peraturan sangatlah banyak...

then,,naik tingkatan 1,,sekolah aku kelab handball tak join game..sebab tak dak budak...yang ada,,olahraga dengan netball jala..and sekolah aku memang femes laa ngan team netball...selalu bawak balik medal or trophy...kira killer player laa budak sekolah kami nie..tapi masa tuh,,aku baru merangkak...so,,ada game yang aku tak join,,ada game yang aku just jadi player simpanan...nak cakap masa tuh,,,memang tak syok ahh,,sebab kita p tuh nak merasa main..tapi dah tak di beri peluang...sabar jala..

nie keja aku dulu
aku tak pernah jemu turun training ngan senior senior and membe lain..especially masa riadah...best sangat...then one day,,aku rasa aku dah "JATUH CINTA" dengan game nie...aku sangat teruja,,even penat gila training dia...macam macam nak kena buat...aku suka dengan aku punya position as a GOAL SHUTTER or GOAL ATTACK...tak payah explain lebih lebih..kalo hempa taw game netball taw laah..kihkihkih...menang atau tak suma bergantung dengan pemegang position nie..sebab kami yang akan score goal..tak guna kalo orang dalam padang bersungguh sungguh rebut bola,,but nothing without GOAL..!!

aku mula menyerlah bila main game nie...aku join banyak game...first game aku,,aku tak banyak score...but,,everyday i try to improve myself...tak mau kalah..kalah malu...kalo tak score coach takkan percaya kita untuk kita masuk main..betul..i'm telling you the truth..

seronok sangat bila kita main,,kita dapat naikkan nama sekolah,,nama team...orang pown gerun ngan corak game team kita...sumpah best gila saat tuh..i'll never forget it forever...!!lari sana lari sini...lompat sana lompat sini....and now,,i get the experience,,i know how to do it well...and surely i love it damn much..!!banyak jugak medal aku atas game netball...yang paling best kami menang game under14 peringkat negeri kat PISA Penang...sweetest moment!!

tapi sayang,,aku tak p pemilihan untuk main kebangsaan,,aku tak yakin diri masa tuh...menyesal gila...!!hahaha...apa pown PAST is PAST,,just move the LIFE....tapi aku still main game lain,,aku main handball,,aku main volleyball ngan olahraga,,tapi yang pastinya bukanlah acara lari dan seangkatan..kahkahkahkah..!!aku mian acara merejam lembing..!!it's amazing,,tok 1st participant aku,,i got GOLD medal and go to state stage...pergghhh!!it's superb!!!pastu dah tak main,,sebab tak sempat nak ketchup suma...aku fokus ngan netball..

aku ingat lagi,,masa aku form 5...game aku yang last laa kat sekolah tuh...esok tuh game netball,,malam aku masuk hospital,,kena jait hidung sebab hidung bocoq jatuh kerusi..kahkahkah...and on that year,,sekolah aku kalah teruk gila vavis punya...sebab suma player baru...memang teruk gila...aku nak main,,tapi membe membe tak support...depa takut aku punya jahitan tuh terberetaih(berbukak,,terputuih)...so,,mau tak mau,,dok lah umah....HAHAHA..sedih siot..!!

memang lepas tuh,,cinta aku kat netball dah tak boleh di pisahkan..bila aku masuk jaa U,,aku dah payah nak join netball..just masuk game under fakulti jaa...match antara part..and,,nak taw,,first game kami masa part 1,,then kami pecah tradisi,,menang game tuh ngan budak part 5,,juara bertahan every sem...just imagine,,kami yang tak berapa kenal,,just create a team,,without any training and be a champ on that game..it's AMAZING owke...!!lepas pada tuh,,kami akan CHAMP every semester game...perghh memang terbaik ahh...sebab tuh cinta aku kuat gila dengan NETBALL nieyh..!!aku pernah try untuk join KARISMA Netball Game,,tapi tak terpilih..sebab aku pendek,,then maybe aku main,,main main ja masa tuh...sebab,,budak sport rec,,kat aku punya UiTM,,depa conquer kat depa ja..memang tak bagi laa budak lain main...

lepas pada tuh,,aku p ke minat aku yang lain,,dan pastinya bukanlah BERENANG dan bukan juga BERBASIKAL...aku join SILAT..aku dah p merata dengan penglibatan aku dalam team nie...bergerak solo plak lepas nie..HAHA

"...SILAT is MY NEW LIFE in SPORT ARENA.."

tapi yang paling penting aku tak kisah sangat pown kalau muka aku burn,,tak dak rehat,,penat sepanjang minggu or injured masa bermain,,sebab aku PUAS...

"aku CINTA kau..kau..kaulah..bukann..bukan kau...haa KAU BOLA JARING..!!"




0 rAhsiA: