BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Monday, October 15, 2012

EGO !

ASSALAMUALAIKUM

puas hari nih p training silat...dapat lepaskan apa yang ada dalam hati,,dalam fikiran..semua keluar...sepak target tuh meletup letup...cewahhh..propa kau nyah..tapi puas lahh orang cakap kan..tak payah pikiaq panjang...takkan nak p sepak membe membe plak kan...??kang hilang pulak kawan..

******

ego...yang pasti bukanlah ego S,,ego LC dan sudah semestinya bukan sebijik moto..ego nie satu perangai yang agak tak positif yang tak patut kita terap dalam diri sendiri,,diri orang,,adik adik,,diri kawan kawan dan sebagainya...*ehh bleh kaa nak terap ego neyh dalam diri orang lain..abaikan..yang aku taw,,ego nih satu benda yang NEGATIF...bila negatif makna kata tak elok,,yang tak patut di buat contoh...

ego nih macam mana..??aku nak explain secara profesional pown,,aku ilmu takat lutut lagi..tapi apa yang aku paham ego nih lebih kepada penting diri...dah salah tak nak mengaku,,tak peduli perasaan orang lain..haa lebih kurang macam tuh la...

dan aku rasa aku nih ego,,ataupun bahasa susahnya egois...egois nih bukan sejenis jajan yang boleh kita makan dalam wayang...egois nih adalah pelaku kepada sikap ego tadi...owke paham..panjang lebaq pulak aku explain...tapi tuh cuma definisi dari insan yang tak berapa cerdik seperti aku nih...haaaa...kira apa yang aku paham ja laa..

tapi..ada tapi pulak kan..tapi aku tak sure sama ada aku nih ego atau tak...actually hari nih aku dah TERguriskan hati seseorang...seseorang yang banyak tolong aku,,yang selalu ada ngan aku,,yang selalu ada ngan aku time aku susah,,yang selalu bawak aku jenjalan...tapi aku TER..ter maksudnya aku tak sengaja...dan lagi satu memang aku tak niat pon nak guris hati dia atau sensiviti dia...tapi apa pown aku dah mintak maaf...sama ada dia nak maafkan atau dak,,aku dah lepas..yang penting aku dah MINTAK MAAF..#take note..

then,,bila dia dah terguris,,terkilan,,terasa ngan aku and aku mintak maaf,,terus aku tak mesej dia,,tak apa pown ngan dia...apatah lagi nak manja manja nak pujuk bagai nih...so sekarang aku biaq dia macam tuh jaa...dan aku rasa dia memang tengah tunggu mesej dari aku,,dan dengan rasa tak bersalahnya sepatah haram aku tak mesej dia...EGOkah aku...???tapi aku dah mintak maaf dan benda tuh aku tak niat langsung,,ditekankan TAK NIAT LANGSUNG pon nak buat dia terguris...sumpah!

tapi aku tengah bengang sebab dia tipu aku..mati mati aku percaya kat dia...kalau laa dia tak gitaw aku tadi,,mesti sampai bila pown aku ingat benda tuh barang dia...aku percayala,,sebab dulu pernah dia bagitaw aku yang dia nak beli barang tuh...so,,dia siap hantaq gambaq lagi tunjuk kat aku..mesej kat aku kata dia guna barang tuh...awat awai awai dia tak gtaw jaa yang barang tuh dy pinjam membe dia punya jaa...alasan aku lebih taw dia macam mana..jenis tak beli barang harga riban riban..tapi benda tuh tak mustahil kan...aku marah sebab aku rasa TERTIPU!!!aku cukup pantang laa orang dok permain aku macam nie..habaq dari awai,,tak dak masalah aeh...ri tuh tipu sai berat...memang laa benda tuh nampak kecik jaaa,,tapi aku tak dapat terima sebab TIPU..!!paham dak...owke noktah!lari topik dah haa..

lagi lagi..ermmm haaa...pernah laa kekadang sepatutnya dia yang marah atau merajuk ngan aku,,tapi terbalik aku pulak yang merajuk..then aku biar dia camtuh jaaa...aku tak amik kisah pown sal dia...EGO kaa aku..???macam macam lagilah..kalau aku cerita sampai raya haji pown tak habes...

aku tak tawlah...apa pown sekali lagi aku mintak maaf sebab aku EGOIS...tak kisah laa..kalo aku rasa aku betul,,even orang rasa aku salah,,patut mintak maaf bagai,,aku tetap buat tak kisah jaaa....sebab aku rasa aku betoi...errr..

EGOnya aku..!!



0 rAhsiA: