BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Sunday, December 23, 2012

FIRST WEDDING among BESTFRIEND :ALHAMDULILLAH *part 1

ASSALAMUALAIKUM

see how long aku tak update blog picisan nie...hopefully still ada yang nak jengah..tergerak hati untuk aku update entry di tengah pagi buta yang sangat sejuk..even letih ngan event pagi tadi then balik terus gi tolong abah kat kedai...but today was amazing day..!!
seriusly (^__^)(V)

**********

22hb DECEMBER 2012 salah sorang sahabat aku dah SAH jadi ISTERI orang.*tampartampar pipi tak caya..!!* but thats the reality which i had to accept..!!aku macam dalam mimpi..rasa macam baru jaa kita kenal..kita gelak sesama,,main sesama,,prep sesama,,g dewan makan sesama,,lepak bilik sesama,,gelak sesama,,nanges sesama,,g hospital sesama,,papah sesama and semua yg dah kita buat sesama..masih segar segalanya dalam ingatan aku..dan mana mungkin aku lupakan itu..

hari nie,,kau dah bergelar isteri dalam majlis yang cukup bersederhana...aku doakan dengan kesederhanaan ini,,membuahkan kebahagiaan yang berpanjangan dalam mahligai yang dah di bina atas janji yang dah termeterai...in shaa Allah...even aku sampai lambat,,alhamdulillah aku masih sempat lihat dengan mata kepala aku sendiri saat si lelaki melafazakan akad yang mengHALALkan hubungan kalian...kalau aku awal sikit,,mesti aku sempat untuk ada di sebelah kau berkongsi sedikit kebahagiaan tuh..

tapi aku still ada menyokong kau dari belakang...saat si lelaki selesai melafazkan akad,,terus aku juga diserbu rasa sebak....sebak dalam kesyukuran..masha Allah betapa indahnya nikmat HALAL yang dah Allah tetapkan...dan alhamdulillah kau SAH bergelar ISTERI kepada seorang lelaki dengan hanya SEKALI LAFAZ...*saja bg besaq..

dari jauh aku tengok kau,,mungkin sedang berperang dengan perasaan yang berbaur - gembira,,syukur,,sebak,,sedih,,dan mungkin apa lagi perasaan yang tak aku terjangka lantas seorang demi seorang kau salami..air mata gembira dan sebak bersatu saat kau menciumi tangan si ayah...kini satu amanah sudah beralih tangan juga tanggungjawab yang telah dia tunaikan selama 20 tahun kepada si lelaki yang menjadi pilihan hati...dan sekarang bergelar suami...dengan harapan,,amanah itu dapat dijaga,,dan dijalankan dengan lebih baik dan semestinya lebih dari tempoh yang telah dia tunaikan..hingga ke akhir hayat in shaa Allah...

sahabat!! kau kini sudah pun bergelar seorang isteri..bukan lagi anak remaja yang bebas melakukan apa saja...syurgamu kini di telapak kaki suamimu,,bukan lagi di telapak kaki seorang ibu...hormatilah dia,,taatlah selagi ia masih dalam landasan in shaa Allah syurga buatmu SAHABAT...tanggungjawab kau sekarang sudah bertambah...bukan lagi sebagai seorang anak,,seorang mahasiswi,,hamba Allah tapi kini sebagai seorang ISTERI..=') selalulah ingatkan diri yang kau sudah menjadi kekasih HALAL buatnya...

ALHAMDULILLAH semuanya sudah selesai..


LIYANA dan pasangan FARIQ


sahabat yang turut meraikan SAHABAT


p/s : cuma secebis doa yang mampu aku TITIPkan buatmu sebagai tanda kasih dan sayang aku buatmu SAHABAT