BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Friday, February 15, 2013

happyBIRTHDAY to me..!

ASSALAMUALAIKUM

salam sejahtera dan salam 1 malaysia *attudiaa...macam nak buat iklan produk kecantikan dah..HAHA...

*******

11 FEBRUARI 1992,,kira kira dalam 21 tahun yang lepas,,mak aku telah lahirkan sorang baby perempuan..baby tuh aku lah..!!dan hari nie adalah 15 FEBRUARI 2013,,aku dah melangkah setahun lagi usia aku,,21...umur nie kalau dulu,,dah menikah anak dua tiga dah...oleh kerana aku nie di lahirkan di zaman baru nak millenium,,so,,aku masih membujang dan menyingle...bukan nak kata tak dak orang nak,,cuma aku jaa yang tak nak kat orang...kahkahkahkah....bajet HOT tak bleh blah habaq mai..

dulu laa..dulu zaman aku keanak anakkan lagi,,aku still ingat laa first time aku celebrate birthday aku ngan family aku...masa tuh aku umur dalam lingkungan 4 - 5 taun cam tuh laa..aku pown tak sure..tak ingat sangat..aku just ingat apa yang berlaku that time jaa...kami 1 family kuar,,then beli laa seketoi sebijik kek coklat...kononnya raikan birthday laa...tiup lilin laa masa tuh...

then aku celebrate lagi masa umur aku 8 ka 9 taun ntah...HAHA..tuh pown still ngan family...kali nie kek besar sikit...majlis pown grand sikit...buat barbeque,,pak aku buat yong tau fu...bakar kerang...tapi kali nie aku kongsi majlis ngan adik aku...di sebabkan dia lahir pada bulan yang sama ngan aku..yang untungnya aku laa sebab awai sikit dari dia...HAHA...kenapa aku cakap untung aku pown tak sure..tapi aku sendiri yang rasa untung...

start dari tuh aku dah tak celebrate birthday yang aku sendiri rasa agak grand laa kan...ada satu taun tuh,,aku gtaw mak nak buat birthday party jugak...nak buat makan makan..alaa....ala ala kampung..buat makan,,potong kek bg cekedis sikit..gu tu laa...masa aku darjah 6..kami dah tak celebrate..tapi di sebabkan perasaan nak celebrate tuh masih menebal di jiwa,,aku gtaw mak yang aku nak jugak buat kenduri kecik kecik..panggil jiran jiran mai makan...and that day aku yang prepare suma...meja,,makanan,,pencuci mulut,,air semua...mak tolong masak jaa...mak buat nasik lemak...untuk mengubat rasa hati,,aku buat agar agar,,gantikan sebagai kek...*sreehhhh ayaq hidung kat tisu..HAHA..dok buat sedih bleh plakkan...takpa,,abaikan tuh cerita lama..

then bila dah besar dah masuk asrama...cara celebrate dah lain...just dapat hadiah dari kawan kawan,,adik adik junior,,dari kakak and adik...nak celebrate nagn family memang tak laa...anyway,,asrama akan adakan majlis tuk yang sambut birthday bulan 1-3,4-9,10-12...so,,tak laa rasa nak celebrate sangat..

apa pown aku still ingat lagi,,hadiah yang paling mahsyuk aku pernah dapat masa aku form 4,,aku dapat 4 jahitan kat hidung malam birthday aku..HAHA..nampak tak betapa cool nya aku saat tuh...dah laa aku ada game net ball pagi esok tuh...memang SUPERB laa kan..tuh laa gedik nak ushar merka punya cerita laa...

then,,bila masuk U,,ada kengkawan,,teringin jugak nak celebrate...beli lah kek yang paling murah..share ngan membe membe..tuh laaa last aku celebrate birthday...pas dari tuh,,aku dah tak mengharap surprise dari sesapa dah..HAHA..*bawak diri jauh laa kononkan..

dah dah..yang lepas biarkan lepas...actually aku lebih prefer celebrate ngan membe membe,,ngan family dari berdua ngan KEKASIH..opss..!!!i'm still SINGLE...#takeNOTED...HAHA...sebab apa,,sebab bila reramai,,mesti seronok...aku suka celebrate something reramai..rasa macam meriah gila..!

what ever..past is past...taun nie nak kata gilang gemilang memang jauh di langit ke tujuh nun di galaksi bima sakti lapisan teratas la...*dah apa aku merepek nie..ignored!tapi aku still bersyukur dengan apa yang aku ada...alhamdulillah kasih sayang dari keluarga tericnta tak pernah berkurang sikit pown...dan still bercambah dari hari ke hari...cewaahh..HAHA

btw,,malam sebelum 11hb tuh dalam 11 lebih macam tuh,,aku ngan satu keluarga besar aku kuar p makan...even tujuan asal bukanlah untuk celebrate birthday aku...tapi aku rasa bersyukur,,aku rasa happy,,aku rasa teruja yang AMAT sangat,,sebab setelah sekian lama baru kami 1 family bleh gather macam nie...selalunya time raya jaa la kan...aku rasa hadiah hari jadi aku tahun nie paling cool,,paling sempoi,,paling meriah la,,even my parent doesn't wish me any wishes...IT'S OKAY...aku tak di besarkan macam family lain yang setiap kali bila sampai birthday date,,masing masing tuntut hadiah n wishes from all siblings and parents...it couldn't happen to me..so,,kalau mak atau abah wish,,aku rasa aku laa yang paling bertuah on that time..apa pown aku kena terima apa pown sebab dari kecil sampai lah dah boleh jadi bini orang nie aku di didik dengan cara yang demikian..sekurang kurangnya aku paham situasi family aku macam mana..so tak perlu tacing tacing even orang tak wish pown..kan..just accept it..!!

dann...selama 21 tahun kelahiran aku nie,,sekali pun aku tak pernah bermandi tepung,,berhujan kan telur,,bersulam air yang entah carca merba bahan yang digunakan...bagi setengah orang memang tak suka benda benda macam tuh..tapi untuk aku,,it's just fine..tak kisah laa..setahun sekali ja kan...sekali pown tak sampai sehari nak bermandi tepung...but alhamdulillah thanx to Allah,,aku tak pernah sekali pun lagi laaa...kalo dak jenuh nak membasuh baju..yer dak..tapi tuh semua bakal jadi kenangan yang akan kita bawak sampai mati...!!i said the TRUTH...u will miss it one fine day...believe me..!

bercakap soal hadiah....tahun nie agak banyak laa dari tahun lepas..alhamdulillah doa saya termakbul..kahkahkahkah..doa dapat hadiah banyak tahun nie..*doa ntah papa kan...so??do i care...lantaklah kan..HAHA...hadiah pertama yang aku dapat tahun nie,,from my beloved and only one SISTER is purple-pink jubah...even i know that she tak suka gila ngan purple...but i love the jubah...its nice...more nice when orang yang aku sayang,,kakak yang aku cinta yang bagi...owwhh sweet kan...kau hadoo..???dia bagi sebelum birthday aku lagi walaupun dia lupa nak wish on 11FEB...then i got a colourful finger socks from my only adik perempuan yang cerdik merdik...it's look funny but it's amazing and attractive like my adik yang aku sayang n cinta..for sure..!!!and i also got a member for domok...!!!which is MR.BOO..!!owwhhh soo sweet dan tshirt body glove 2 pairs owke...2 pairs from him...such a big thanx too you...domok dah ada kawan...so nanty domok tak sunyi lagi...kihkihkih..!!

my parents..????yes op cos they also give me the biggest present compared to others....aku dapat kasih sayang,,kecintaan yang orang lain tak mampu nak bagi kat aku..so,,aku tak perlu hadiah berbentuk kebendaan untuk aku rasa kasih sayang diorang kat aku...setiap hari aku with my family,,adalah hadiah yang terbesar bagi aku..so i appreciate that...dan tak lupa jugak untuk sesiapa yang wish birthday kat aku on that day...thanx a lot..and of course SHAHRIL AIZAT being the first wish to me...then follow with my sister and others friend....aku tak pernah harapkan pemberian yang besar pown dari hempa hempa semua...biar kecil di mata tapi tinggi nilainya di hati kita...cukup dengan segugus doa untuk kebaikan dalam hidup aku di dunia and here after...

alhamdulillah aku rasa 2013 nie membawa sejuta kebaikan kalau nak di bandingkan dengan tahun tahun sebelum nie..dari awal menjejakkan kaki di tahun 2013 aku dapat khabar baik,,perjalanan yang smooth dan sempurna,,dah berbaik dengan kawan kawan yang lain,,hidup aku lebih bermakna dari zero...alhamdulillah..semua nie kuasa Allah...


i'm 21 years 3 days on that day..kihkih

0 rAhsiA: