BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Monday, March 18, 2013

RUMAH SEWA

ASSALAMUALAIKUM

di hari minggu yang membosankan,,di gagahkan diri ini,,memaksakan diri ini,,merajinkan jari jari untuk membuat entry baru selepas entry yang dah lemau aku update semalam..HAHA..al maklumlah...test dengan quiz suma dah selesai...so,,hari minggu rasa macam hari untuk berlari lari bersama teman teman,,rasa macam nak bergelak tawa bersama,,bak kata BLACK dan RJ : "ketawa bersama...menangis bersama..-Teman Pengganti.." ehhh dah kenapa tetiba plakkan..okay abaikan..!!

******

dah kenapa tetiba aku nak update sal rumah sewa nie haa..nak kata rumah sewa aku cantik dan antik...sudah semestinya tidak...nak kata rumah sewa aku nie tertarik menarik kau memang da bomb memang jauh sekali...sebab nya...sebabnya tuan tuan dan puan puan,,kerana rumah sewa saya ini hanyalah rumah sewa untuk pelajar pelajar...bila dah rumah sewa untuk student macam kami nie memang memang konfirmlah tak dak hemenda sangat pown...

tambah,,tolak,,bahagi,,darab,,pecahan,,perpuluhan,,peratusan,,square root,,intergration bagai tumah yang aku sedang diami sekarang nie rumah sewa aku yang ke dua setelah aku meninggalkan kolej dan rumah sewa yang pertama..saja laa nak bercerita perjalanan hidup aku bersama rumah sewa...HAHA..nampak betapa rumah sewa ini sebahagian yang penting dalam hidup aku...

mana tak nya penting..tak dak rumah sewa kalu,,mau merempat aku depan gate B uitm ARAU tuh ha...nak buat macam mana hidup di rantauan nie kan..jauh dari mak ayah...*entry semalam pown sebut mak ngan abah...nampak tak betapa kerinduanya nyer pun aduiii di situ...

actually aku ada dapat satu mesej dari owner rumah yang berbunyi begini

"minta kerjasama untuk tidak membenarkan sesiapa yang tidak membayar sewa tinggal di dalam rumah sewa kepunyaan saya.."

haa lebih kurang macam tuh laa mesej dia...so mesej tersurat yang dia nak sampaikan lebih kurang macam nie

"saya tak mau hempa bawak masuk kawan kawan hat tak sewa,,tinggai dalam rumah tu..sebab rumah tu rumah saya..tolong paham na..."

haaa,,see again..nampak tak betapa kereknya tuan rumah aku nie wey...*memang aku nak kutuk dia pown dalam entry nie...annoying tahap cipan belajar main paintball kowt...dan aku tak paham kenapa ada tuan rumah spesies nie...mungkin dia rasa terbeban sebab nak kena masak lebih...mungkin dia rasa beras 10 kila tak cukup sebulan,,mungkin dia rasa bil air dan bil elektrik melambung disebabkan penambahan ahli baru dalam rumah tuh tanpa bayaran...

kemonlah...kami yg bayar duit sewa,,bil air bil elektrik,,makan pown sendiri sendiri,,sikit pown tak usik duit owner rumah..tidur berhimpit pown atas kerelaan sendiri,,tak mintak owner sediakan katil berbantal dan bercadar package dengan selimut pown..so,,what the problem mak cik..???pelik saya ngan makcik nie tawu..??

aku rasa tak dak masalah kalau nak bawak kawan tinggal sekali untuk sehari dua...pahamlah..kami nie student,,nak study sekali,,nak buat assignment sekali,,nak buat projek paper sekali...so,,we need to spend time together...lainlah kalau aku bawak jantan masuk dalam rumah tuh kan...nak kata tak open minded sembang ngan kami belajar sampai ke peringkat master...kemon lah..di mana mentaliti seorang master anda letak...fikirlah secara rasional dan profesional...

aku cukup tak setuju ngan tuan rumah aku nie..cuba dia bayangkan,,dalam rumah tuh ada yang degree student ngan diploma student..once student degree cuti,,aku tinggal sensorang,,mestilah aku kena bawak membe dok rumah tuh sebagai teman..kalau jadi papa mudah..pernah ntah dia terfikir pasal nie..??master saja,,pemikiran macam budak sekolah rendah...haa kan dah kena ngan aku..maaflah aku terEmo,,tapi memang aku nak emo pown...

kami student student yang sewa nie sama jalah macam family yang menyewa..kalau kata ada adik beradik yang datang rumah,,mesti laa diorang nak tinggal 2 3 hari kat rumah kita kan sebelum depa balik...sama jugaklah ngan kami kami nie..jadi apa bezanya kami dengan penyewa yang berkeluarga...

so kepada owner owner rumah sewa yang TERBACA secara tak sengaja entryaku nie,,aku harap laa dia jawab pesal tak bagi orang lain tinggal dalam rumah sewa yang di sewakan...we are same...cuba letak diri kita di tempat orang lain...

gambar sekadar hiasan


-SEKIAN-

#ini entry ketidakpuasan HATI

1 rAhsiA:

Anonymous said...

Salam..cadangan saya,adk patut minta kebenaran tuan rumah dahulu sblm mempelawa rakan adk duduk menemani adk.hormati dia,rasanya xslh pun.bgtau mslh adk,insyaallah dia bukan zalim sgt.pasal parent nk duduk lebih baik cri homestay atau hotel.di sana lebih selesa..