BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
here i'm come...coklat manis try to give the best...follow me if u want...tenkiu...i really appreciated it..=)

here i come

how much u view..??!

Sunday, August 25, 2013

got it !

ASSALAMUALAIKUM

semalam g jenjalan alor star nak g tengok cita hantu yang orang dok sebut sebut ngat tuh- The Conjuring..sebelum tengok "The Conjuring"..singgah kat SENTOSA dulu..serius aku tak pernah sedar akan kewujudan mall tuh..actually mall tuh juai gadjet semata...dari service gadjet,,lappy,,fon dan menjualnya..haha..*ayat skema pulak rasanya..

then..dulu pernah mintak kat abah nak beli fon baru..masa tuh ternampak iklan SAMSUNG S-IV..and the best is,,i got it by yesterday..

lupa nak ucap TENKIU sesangat kat orang yang hadiahkan tuh..dapat lagi power bank..hadiah belated besday katanya..!! mula mula tuh tak percaya.. but now,,the gadjet on my hand right now..

THE FACT IS : AKU TAK RETI NAK GUNA MACAM MANA

(=_____________='') (!) sighh!!!

-SEKIAN-


Friday, August 23, 2013

ulat sampah !

ASSALAMUALAIKUM

salam ukhwah,,salam fisabilillah,,salam satu malaysia,,salam syawal yang masih tersisa..even kita di bulan syawal,,bulan yang mana bulan indah untuk dirai bersama keluarga,,masih ada insan insan yang tak dapat meraikan hari yang mulia nie dengan penuh kesempurnaan..cukup bagi mereka dengan meraikannya dengan penuh kesederhanaan dalam kesyukuran yang tak terhingga..lately,,dunia di gemparkan dgn berita yang sangat menyentuh hati dan perasaan,,berita tentang saudara seIslam kita yang sedang berjuang untuk agama yang mulia - I S L A M..

jangan kita lupa untuk terus mendoakan mereka,,kerana doa adalah senjata mukmin yang sangat berbisa..disebabkan kita tak mampu bersama mereka memperjuangkan agama,,cukuplah sekadar dengan mendoakan mereka,,supaya dengan usaha yang kecil ni,,mampu memberi hasil yang besar..

******
actually entry nie bukanlah berkisarkan sambutan syawal atau mana mana isu semasa...kalau nak bercerita soal isu semasa,,kita kena alert,,dan cerita tu mesti laa fakta yang betul dan tepat..mana boleh nak main redah jer menulis..kang ada pulak yang banned aku..buat cerita sesedap tekak jer kan...

tadi aku ada test MICRO,,alhamdulillah..rasa macam boleh buat jaa...confident 87% ..tapi tak tawlah jawapan tuh boleh dapat 100% takpun habes koman 85%..HAHA...habes tuh,,tunggu hana balik keja then gerak p kangar kejap,,nak kuarkan duit,,ngan deposit cek...sampai kat flyover arau tuh,,teringat yang dapur tengah rebus jagung..setengah jam yang lalu dan masih belum di padamkan api..bila teringat tuh,,terus buat U-turn,,terus pecut balik rumah..alhamdulillah syukur tak terhingga,,naseb baik,,air tak kering lagi..kalo dak,,rentung rumah aku,,sehelai sepingganglah jawabnya...dengan fon pown tak bawak kan...elok sangatlah...

balik jaa dari kangar,,terus bersila makan nasik lemak yang g beli sebelum sampai umah...kalut kalut sebab ingat ada kelas investment ganti malam nie...dengan lahapnya,,makan lelaju,,then terus bersiap...sebelum pakai baju suma,,tetengok membe antaq mesej cakap kelas cancel..owhh,,da very da hangit betoi...then habes makan,,g laa sinki,,nak satukan sampah sampah...-saja nak memanjangkan entry =D

ceritanya bermula di sini *dalam nada menyeramkan*

sebaik saja aku angkat plastik sampah tuh,,cuba bayangkan,,ulat sampah...banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat,,dah kuar dari plastik sampah...duduk bawah plastik sampah...ce bayang..ce bayang...geli doh!!!aku jerit panggil hana.

HANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!

tapi hana uhh pown dak,,erk pown dak...aku dah ketandusan kekata dah..dan untuk pengetahuan aku geli dengan ulat oi..!!bg katak kaa,,cicak ka,,lipas kaa,,aku bleh terima..tapi bukan ulat atau ular...aku geliii!!!!!!!aku bab ulat nie,,memang out terus...ulat bulu,,ulat sampah,,ulat beluncas,,ulat daun dan ulat sawa..#ehh..ular sawalah...aku memang cannot go..tapi dah disebabkan takdak sapa yang sanggup nak bertanggungjawab,,aku terpaksa,,membuang segala kegelian tuh,,then letak kat sinki then basuh yang mana yang ulatnya kelihatan..

tetiba aku terfikir something..almaklumlah,,aku nie remaja yang tegar dengan soalan soalan yang selalu buat kepala otak aku serabut...

"terpikir aku macam mana ulat nie boleh bersepah kat sampah tu ? mai mana ulat ulat nie ? dari kulit bawang kah ? dari sayur sayur kah ? dari nasik yang tak habes kah ? dari kuah kah ? "

banyak doh persoalan yang keluar dari otak aku yang seketui nie...pelik,,dan musykil...then aku pown trylah google,,tapi tak dak pown artikel yang aku jumpa macam mana datangnya ulat sampah nie...so,,benda nie menjadi persoalan yang tak ada jawapan..dan yang aku pelik lagi,,macam mana ulat ulat tuh bleh kuar dari plastik sedangkan,,plastik tuh tak bocor pown..kalo kata dia naik kowt atas,,mesti lah yang atas tuh lagi banyak dari yang bawah..tapi yang bawah lagi banyak,,dan belah atas tak dak..

M I R A C L E

ada orang cakap ulat sampah datangnya dari telur lalat..kalo ulat sampah kat luar rumah,,ada kemungkinan laa..tapi dalam rumah..sebutir lalat pown aku tak nampak..macam mana nak kata datangnya dari telur lalat...so,,tak bleh pakai teori tuh...haaa...

dulu aku pernah laa tengok dokumentari omputih...macam mana lalat jadi...actually,,ada sorang laki nie pesakit diabetic..kencing manis,,and kaki dia dah buruk teruk..luka habes..teruk sangatlah..sampai berulat dah...tapi aku tak sure datang mana ulat tuh...then dia bungkus kaki si pesakit tuh,,di bungkus dengan plastik..dia wrap yang mana sakit tuh sampai bahagian yang tak luka tuh...then lepas satu jam,,dia buka wraping tadi tuh,,ce teka apa yang jadi...teka ! teka !

bayangkan ulat ulat tuh dah bertukar jadi lalat,,and lalat lalat tuh dah terbang..masya Allah..see betapa besarnya kekuasaan Allah nie...dan isu ulat sampah tuh pown tak dapat di selesaikan...tak dak sapa yang tahu mungkin...tak dapat kita jumpa kat mana mana sebab dia menjadi rahsia Allah yang maha agung...

nauzubillah..! 
Allahu Akhbar !

nota kaki : jangan lupa mendoakan saudara mara kita di MESIR,SYRIA,PALESTINE..
semoga mereka terus tabah dan semoga syahid milik mereka..!